Shop roku Akvizice ApF HU

Fényképezőgép állványok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Állvány típusa
Tripod
(181)
Monopod
(20)
Miniállvány
(40)
Stabilizátor
(3)
Támasztókar
(1)
Max. terhelhetőség
0,2 kg
40 kg
-
Tömeg
0,04 kg
7 kg
-
Anyag
Alumínium
(126)
Műanyag
(39)
Magnézium
(10)
Acél
(23)
Szín
Fehér
(2)
Bronz
(8)
Fekete
(193)
Piros
(11)
Barna
(1)
Réz
(1)
Kék
(3)
Narancssárga
(7)
Ezüst
(4)
Szürke
(20)
Szűrés

Az fényképezőgép állványok a kamera stabilizálására szolgálnak olyan helyzetekben, amikor a fényképezőgép mozgása vagy instabilitása miatt a képek elmosódhatnak - például alacsony záridős felvételek esetén, rossz fényviszonyok között, vagy egyenetlen terepen. A legjobb eredmény érdekében fontos, hogy a fotó állvány erős és stabil legyen, valamint a teherbírása megfelelő legyen ahhoz, hogy a kamera súlyát gond nélkül elbírja.

Tovább

A fényképezőgép állvány kialakítása

A fényképezőgép állványok négy típusát ismerjük: háromlábú állványok (tripod), egylábú állványok (monopod), mini állványok és stabilizátorok. Mindegyik fotóállvány típusnak megvannak az erősségei és különböző célokra és különböző felszerelésekkel használják őket.

  • Háromlábú állványok (tripod) - A háromlábú fényképezőgép állvány a három támasztópontnak köszönhetően nagyon stabil, így rendkívül népszerű a fotósok körében. Egyes típusok olyan mértékben széthatjhatók, hogy a kamera közvetlenül a föld fölé kerül, ami alkalmas makró fotózásra. A háromlábú állvány tükörreflexes fényképezőgépekhez ideális.
  • Egylábú állványok (monopod) - Az egylábú fotó állvány főleg az újságírók körében elterjedt. Egyetlen támaszpontot biztosítanak, és előnyük a függőleges stabilitás. Nagyszerűek utazóállványként olyan környezetekben, ahol nincs mód vagy idő háromlábú állvány használatára.
  • Mini állványok - A mini fényképezőgép állvány kompakt és könnyű, így szinte bárhová könnyen magunkkal vihetjük őket, akár kis fényképezőgép-állványként, akár praktikus mobiltelefon-állványként. A mobiltelefon-állványok könnyen átalakíthatók fényképezőgép állvánnyá, mivel általában ugyanazzal a menettel vannak felszerelve.
  • Stabilizátorok - A stabilizátorok elsősorban a videók készítése során a felvételek rázkódásának és elmosódásának teljes kiküszöbölésére szolgálnak. A stabilizátorokat gyakran használják amatőr filmesek.

i

Ha projektorállványt keresel, tekintsd projektor tartók kínálatunkat. Itt biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

A fényképezőgép állványok anyaga

A fényképezőgép állvány (vagy más néven statív) kiválasztásakor vedd figyelembe az állvány tömegét. A túl könnyű fotóállvány instabil lehet, amely gyakran rosszabb fénykép- és videóminőséget eredményez, de akár a felszerelésed sérülésének vagy teljes tönkretételének kockázatát is magában hordozza. Másrészt a nagyobb tömegű fényképezőgép állvány szállítása és használata nehezebb. Nézzük, milyen anyagokból készülnek a fényképezőgép állványok.

  • ABS műanyag - Az ABS műanyag formázható, tartós és rugalmas anyag. A rugalmas ABS műanyag mobiltelefon állványt kreatív céljaid szerint módosíthatod, és mobiltelefonodat mindig szilárdan fogja tartani.
  • Dúralumínium - A legtöbb fényképezőgép állvány ebből készül. A dúralumínium állványok tartósak és némileg nehezebbek, de a legolcsóbbak.
  • Szénszálas kompozit anyagok - A szénszálas kompozit egy magasabb kategóriájú anyag. Az ilyen fényképező állványok tömege alacsonyabb, de az ára magasabb. A legolcsóbb karbon kompozit fényképezőgép állványok ára 40-50 ezer forint körül mozog.
  • Titán - A legjobb minőségű, nagyon könnyű, erős és merev fényképezőgép állványok készülnek belőle.

Azok a fotósok, akik gyakran dolgoznak nedves környezetben, minden bizonnyal értékelni fogják a szénszálas állványokat, amelyek a dúralumíniummal ellentétben nem rozsdásodnak el. A profi videósok vagy operatőrök viszont a titán állványokat részesítik előnyben, amelyek elég erősek ahhoz, hogy megtartsák nehéz felszerelésüket.

Minimális és maximális fotóállvány magasság

Az ideális állványmagasság olyan, amely mellett nem kell görnyedned. Ha makrófotózással foglalkozol, akkor neked fontos szempont a minimális állványmagasság is. Makrófotózásnál az állvány szerepe az, hogy a talajhoz a lehető legközelebb tudj fényképezni. Egyes állványok ezért olyan központi rúddal készülnek, amelyek megfordíthatóak, hogy a föld felé mutassanak.

Állványfejek - A legfontosabb szempont választáskor

Az állványfej minden fényképező állvány fontos része. Tehát amikor állványt választasz, figyelj arra, hogyan rögzíthető a fényképezőgép. Az állványfej zsánerfüggő, a választás annak a függvénye, milyen gyorsan van szükséged a fényképezőgép pozíciójának változtatására. A több kamerát használó fotósok értékelni fogják a gyorskioldó cseretalpakat, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes kameraváltást az állványon.

  • A gömbfejeket kis méretek, könnyű és gyors használat, és alacsony tömeg jellemzi. Leginkább azokban a pillanatokban hasznosak, amikor nincs sok időd a fej beállítására. Ezért a gömb állványfejeket gyakran használják sport- és természetfotózáshoz. Egyes modellek lehetővé teszik panorámaképek készítését is.
  • A háromutas állványfejek lehetővé teszik az egyes tengelyek külön-külön történő beállítását. Ezért alkalmasak precíz kompozíciókhoz, ahol a fotóst nem szorítja az idő. Ezáltal ideálisak tájkép- és építészeti fotózáshoz, valamint termékfotózáshoz és panorámaképekhez.
  • A videófejek vagy kétutas állványfejek kiválóan alkalmasak videók készítéséhez a fogantyúnak köszönhetően, amely lehetővé teszi a kamera zökkenőmentes vízszintes és függőleges elforgatását.

Fotóállvány – Gömbfej
Gömbfej

Fényképező állvány – Háromutas állványfej
Háromutas állványfej

Fényképezőgép állvány – Videófej
Videófej

i

Léteznek asztali kamera állvány modellek, amelyek kisebb méretű fényképezőgép állványok rövidebb lábakkal. Némelyek asztalra szerelhető állványok, amelyek bármilyen cső- vagy lapformájú szilárd felülethez rögzíthetők, így változatos szögekből és irányokból történő fényképezést tesznek lehetővé. Az ilyen asztali kamera állvány modellek felhasználási területe rendkívül széles. Kiválóan használhatók például érme- vagy bélyeggyűjtemény fotózására, termékfotózáshoz, gasztrofotózáshoz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
224 termék
5,0 10×
Velbon Videomate 638
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgépekhez, kétirányú (2D/videó) állványfej, 60,5 cm-es szállítási magasság, 171 cm-es max. magasság, max. terhelés: 4 kg, vízmérték, skála panorámafotózáshoz, vezérlőkar (filmezéshez), gyorskioldó lemez és tok, tömege: 2 kg
Szuper ár
45 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: ST130c3
4,7 12×
JOBY GorillaPod 3K Stand fekete/szürke/piros
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, állványfej nélkül, anyaga műanyag és acél, 24 cm szállítási magasság, max. magasság 24 cm, max. terhelhetőség 3 kg, tömege csak 0,247 kg, fekete kivitel
Szuper ár
18 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JO006a6b
4,7 29×
MANFROTTO MTPIXIEVO fekete
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, 20 cm szállítási magasság, max. magasság 19 cm, max. terhelhetőség 2,5 kg, tömege csak 0,26 kg, fekete kivitel
Szuper ár
19 010 Ft -tól
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAN123b
3,0
ZEAPON Micro 2 E600 Motorized Slider
Slider - motorizált, kocsi anyaga: alumínium, műanyag és acél, terhelhetősége: 8 kg,
290 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZPNb04
4,9 91×
Rollei fekete C5i
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 43 cm, maximális magasság 159 cm, terhelhetősége 8 kg, tömege 1,616 kg, monopodként is használható, tok, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
32 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROLL25t6
4,0
GoPro MAX tartó + állvány (Max Grip + Tripod)
Mini állvány - állványfej nélkül, 23 cm szállítási magasság, max. magasság 56 cm, monopodként is használható, fekete kivitel
24 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OG065a1
4,5
VELBON Videomate 438 Fényképezőgép állvány
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 57 cm, maximális magasság 153,5 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege 1,23 kg, fekete kivitel
Szuper ár
27 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ST130c1
5,0
Peak Design Travel Tripod karbon
Fényképezőgép állvány - golyós állványfej, anyaga karbon, szállítási magasság 39,1 cm, maximális magasság 152,4 cm, terhelhetősége 9,1 kg, tömege 1,27 kg, tok, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel
270 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PD00097b2
4,7
Kingjoy VT-1500
Fényképezőgép állvány - 3/8" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 67 cm, maximális magasság 166 cm, terhelhetősége 10 kg, tömege 2,09 kg, vezérlőkar filmezéshez a csomag része, fekete kivitel
28 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: KJ150a7a
5,0
Vanguard tripod VEO 3GO 235AB
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" és 3/8" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 33 cm, maximális magasság 136 cm, terhelhetősége 4 kg, tömege 1,24 kg, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
56 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OW2195b2
5,0
GoPro Volta
Portrémarkolat -
56 690 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OG065a2
4,6 20×
JOBY Gorillapod 3K Kit fekete / szürke / piros
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, állványfej nélkül, anyaga műanyag és acél, 30,5 cm szállítási magasság, max. magasság 30,5 cm, max. terhelhetőség 3 kg, tömege csak 0,393 kg, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
Szuper ár
34 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JO006a6a
5,0
Zeapon Micro3 M500
Slider - kocsi anyaga: alumínium, műanyag és acél, terhelhetősége: 12 kg, tömege: 2250 g, a csomag tartalma: Hordtáska
167 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZPNb05
5,0
MANFROTTO MK055XPRO3-3W
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 74 cm, maximális magasság 183 cm, terhelhetősége 8 kg, tömege 3,5 kg, skála panorámafotózáshoz, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
149 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: MAN003qb
5,0
Canon Tripod Grip HG-100TBR
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, állványfej nélkül, anyaga műanyag, Bluetooth vezérlő a csomag része, fekete kivitel
41 390 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: OC624b1
4,8 18×
Velbon EX-Mini
Mini állvány - miniállvány állvány, háromirányú (3d) fej, 43,3 cm max. magasság, 25,5 cm szállítási magasság, 1,5 kg max. terhelhetőség, tömege: 0,47 kg, 1/4" állványmenet, anyaga: alumínium, szín: fekete
13 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ST115a
4,9 10×
VANGUARD Alta Pro 263AP
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 72,5 cm, maximális magasság 175,5 cm, terhelhetősége 5 kg, tömege 2,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
57 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OW204c
5,0
Manfrotto BEFREE LIVE MVKBFRT-LIVE, fekete
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 40 cm, maximális magasság 150 cm, terhelhetősége 4 kg, tömege 1,64 kg, fekete kivitel
124 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAN266
4,8 22×
VANGUARD Alta Pro 263AB 100
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 53 cm, maximális magasság 155 cm, terhelhetősége 7 kg, tömege 2 kg, skála panorámafotózáshoz, tok, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
58 490 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: OW204b
MANFROTTO BEFREE 3-Way Live Advanced Sony Alpha
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 45 cm, maximális magasság 151 cm, terhelhetősége 6 kg, tömege 2 kg, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel
134 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: MAN273c1
5,0
Velbon EX-530
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgépekhez, kétirányú (2D/videó) állványfej, 56,5 cm-es szállítási magasság, 156 cm-es max. magasság, max. terhelés: 2 kg, vezérlőkar (filmezéshez) és gyorskioldó lemez, tömege: 1,45 kg
24 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ST115i
4,5
Velbon EX-230 II - okostelefon tartóval
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 4,35 cm, maximális magasság 12,3 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,74 kg, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
Szuper ár
18 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ST115c1a
4,0
Rollei Videostativ
Fényképezőgép állvány - 1/4" és 3/8" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 89 cm, maximális magasság 184 cm, terhelhetősége 8 kg, tömege 4,1 kg, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel
79 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ROLL551d
4,0
VANGUARD VESTA 233AP
Fényképezőgép állvány - kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 58,1 cm, maximális magasság 155 cm, terhelhetősége 3,5 kg, tömege 1,32 kg, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
27 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OW204x1

Fényképezőgép állványok

Fényképezőgép állványok

A Fényképezőgép állványok kategóriában összesen 224 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fényképezőgép állványok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fényképezőgép állványok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fényképezőgép állványok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fényképezőgép állványok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ