Shop roku Akvizice ApF HU

Kenyérsütés házilag – kenyérsütő receptek, péksütemények, édességek

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

Bevált recepteket keresel kenyérsütőhöz? Olyan kenyersütő recepteket, amelyek mindig jól sikerülnek, vagy inkább desszert- és édes receptekre vágysz, amelyeknek nagyszerű az íze, mégis könnyedén elkészíthetők? Akár új vagy az otthoni sütésben, akár tapasztalt házi pék, mi a legjobb kenyérrecepteket, zsemle, édes kifli és gluténmentes sütemények receptjeit, valamint finom pizza- és joghurtrecepteket válogattuk össze számodra.

Kenyérsütés receptek – házilag kenyér, kenyérsütés otthon

Kenyérsütő receptek – TARTALOM

  1. A kenyérsütőben való sütés alapvető szabályai
  2. A legjobb kenyérsütő receptek
  3. Gluténmentes kenyérsütés receptek
  4. Zsemle, kifli és bagett sütése kenyérsütőben
  5. Pizzatészta készítése kenyérsütővel
  6. Édes sütemény receptek kenyérsütőhöz
  7. Eredeti receptek kenyérsütőhöz
  8. Milyen kenyérsütőt vegyek?

A kenyérsütőben való sütés alapvető szabályai

Amikor a friss kenyér illata bejárja a lakást, senki sem tud ellenállni neki. A friss, illatos és ropogós kenyérsütőben készült kenyeret bármikor élvezhetjük, amikor csak szükségünk van rá, vagy amikor csak szeretnénk. És nem csak a házi kenyeret készítheted el kedvedre, egy kenyérsütővel a finom desszertek és a pizzatészta is varázsütésre elkészül. Csak legyen meg a megfelelő recept, és tartsd be a kenyérsütővel való sütés alapszabályait.

Kenyérsütés receptek - házilag kenyér
Nincs is jobb a házi kenyérnél, ami ellenállhatatlan illatot kölcsönöz otthonodnak.

A hozzávalók sorrendje a kenyérsütő használata során

A sikeres kenyérsütőben történő kenyérsütéshez (és minden más recepthez) elengedhetetlen, hogy pontosan betartsd az összetevők mértékét és a hozzávalók sorrendjét.

  • Kenyérsütéskor először az összes folyékony hozzávaló (víz, olaj, tej, író, joghurt, sör) kerül bele. Ezután következik a só.

  • A második lépésben az ömlesztett összetevők (liszt, fűszerek, fűszernövények, magvak, gabonafélék, például pehely, szemek) következnek, és ezeket a hozzávalókat előre összekeverheted egy tálban.

  • Végül hozzáadjuk az élesztőt, amihez egy mélyedést készítünk a lisztbe. Az élesztő így először a liszttel lesz bevonva, és később érintkezik a folyadékkal. Ha friss élesztőt használsz, érdemes a cukrot közvetlenül az élesztőhöz adni (egy teáskanál mézet is hozzáadhatsz).

Ha nem adunk sót a folyékony hozzávalókhoz, a végén hozzáadhatjuk, de vigyázzunk, hogy a só ne érintkezzen az élesztővel. Tehát a sót öntsd az egyik sarokba, az élesztőt és a cukrot pedig a másik sarokba.

Házilag kenyér - kenyérsütés alapszabályai
A kenyérsütésnél fontos a hozzávalók sorrendje és hőmérséklete.

Az összetevők hőmérséklete az otthoni sütésnél

Minden felhasznált összetevőnek szobahőmérsékletűnek kell lennie. Ha tehát azonnal el akarod készíteni a tésztát, használj meleg hozzávalókat. Más a helyzet azonban, ha késleltetett indítást szeretnél alkalmazni. Ebben az esetben használj hideg hozzávalókat, hogy megakadályozd az élesztő felfutását.

Ahhoz, hogy a kenyérsütőben készült tészta megfelelő állagú legyen

A tészta és a kenyér minőségét befolyásoló legfontosabb összetevők a folyadék, a liszt, a só, a cukor és az élesztő. Ezért ezeket a megfelelő arányban, grammra mérve kell felhasználni. Ha például több vizet használsz, vagy túl sok élesztőt adsz hozzá, a tészta túl nedves lesz, és a kenyér szétesik.

Változtasd ízlés szerint a kenyérsütő recepteket

A kenyér ízét és illatát befolyásoló legfőbb összetevők a vaj, az olaj, a tej, a kefir, a joghurt, a fűszerek és a gyógynövények. Ezekkel az összetevőkkel könnyedén a saját ízlésedre hangolhatod kedvenc receptedet. Ha már tapasztalt vagy a kenyérsütésben, akkor a lisztet is lecserélheted, de légy óvatos vele. Minden lisztnek más-más tulajdonságai vannak, és más-más arányú egyéb összetevőket igényel.

i Egyes kenyérsütők automatikus hozzávalóadagolóval vannak felszerelve, ahová magvakat, dióféléket, aszalt gyümölcsöket és egyéb hozzávalókat tehetsz, és a kenyérsütő a megfelelő időben hozzáadja őket a tésztához.

A legjobb kenyérsütő receptek

Készíts igazi házi kenyeret, belül gyönyörűen puha, kívül ropogós héjú kenyeret, amely a tökéletes reggeli szerves része lesz. Nem csak a hagyományos köményes, teljes kiőrlésű vagy rozskenyeret próbálhatod ki. Inspirálódhatsz a hagymás kenyér, a ropogós kenyér vagy a krumplis kenyér receptjeiből is, amelyekkel extra különlegessé és változatossá teheted a menüt.

Kenyérsütés receptek - házilag kenyér receptek
A kenyérsütővel készült házi kenyér a legfinomabb.

Búza-rozs kenyér

Összetevők:

400 ml víz
1 teáskanál ecet
2 teáskanál só
250 g sima liszt
150 g rozsliszt
100 g rétesliszt
1-2 teáskanál tört kömény vagy kenyérfűszer
Szárított élesztő fél kg liszthez

Elkészítés:

Öntsük a vizet és az ecetet a kenyérsütőbe. Adjuk hozzá a sót, a köménnyel elkevert lisztet és igény szerint más fűszereket. Adjuk hozzá az élesztőt. Süssük az alapprogramon.

Forrás: recepty.vareni.cz

Rozskenyér köménymaggal

Hozzávalók (1 kg):

415 ml víz
1,5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál melasz
1,5 teáskanál só
225 g rozsliszt
375 g kenyérliszt
¾ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
2 evőkanál tejpor
3 teáskanál egész köménymag
1,5 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a sütőedénybe, és süsd a WHOLE WHEAT programon.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Köményes kenyér

Hozzávalók:

200 ml tej
200 ml víz
2-3 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál ecet
2 teáskanál só
350 g sima liszt
200 g teljes kiőrlésű rozskenyérliszt
1 teáskanál egész köménymag
1-2 teáskanál tört köménymag vagy kenyérfűszer
1 teáskanál szárított élesztő vagy 1/3 kocka friss élesztő
1 teáskanál cukor

Elkészítés:

Tedd bele a kenyérsütőbe az összes hozzávalót a felsorolt sorrendben. A lisztet és a fűszereket előzetesen keverd össze egy tálban. Süsd az alapprogramon (nem teljes kiőrlésű).

Forrás: www.mimibazar.cz

Kovászos kenyér

Hozzávalók:

300 ml langyos víz
4 evőkanál olaj
2 teáskanál só
3 teáskanál zúzott kömény
410 g rozsliszt
300 ml kovász

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőbe, és kapcsold be a Tészta programot. A program befejezése után hagyjuk a tésztát fél órát kelni, mivel a kovászosnak több időre van szüksége. Ezután indítsd el a sütőprogramot.


Megjegyzés: Ha nem szeretnéd, hogy a kenyér túl sűrű legyen, a rozsliszt egy része helyett használhatsz búzalisztet.


Rozsból készült kovász:

Egy 1,5-2 literes edényben keverj össze 100 ml langyos vizet és annyi teljes kiőrlésű lisztet, hogy pépes állagú legyen. Fedjük le az edényt egy száraz ruhával, és hagyjuk szobahőmérsékleten másnapig.

Másnapra apró buborékokat kell látnod a kovászon. Ha nem, hagyd állni a tésztát még egy napig. Ha már láthatóak a buborékok, adj hozzá 70-100 ml langyos vizet és annyi lisztet, hogy a tészta ismét pépes legyen az edényben. Ismét hagyd állni másnapig.

A következő napon a kovásznak savanykás szagúnak kell lennie. "Tápláljuk meg" langyos vízzel és liszttel, mint a második napon, és hagyjuk a melegben állni. A kovásznak fel kell kelnie. A negyedik napon a kovásznak határozottan savanyú szaga és íze van. Újra "etetni" kell. Ha egyszer megetettük, a kovásznak meg kell kelnie. A négy napig "nevelt" kovász felhasználható a tészta ízesítésére, de egy igazán erős kovász kb. 14 napos rendszeres "fiatalítás" után lesz kész.

Az egészséges kovászindító szürke színű, savanyú szagú, puha tészta állagú, és körülbelül olyan az íze, mint a citromlével kevert lisztnek. Ha a kovász színe megváltozik, vagy inkább acetonszaga van, vagy más módon szokatlan, akkor el kell dobni, és új kovászt kell indítani.

Teljes kiőrlésű kenyér - 1. recept

Hozzávalók (1 kg):

390 ml víz
2 evőkanál olaj
1,5 teáskanál só
2 kanál cukor
600 g teljes kiőrlésű liszt
¾ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
2,5 kanál tejpor
2 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

A WHOLE WHEAT programmal sütünk, amelyet az összetevők figyelembevételével állítunk be, és amely lehetővé teszi, hogy a nehéz lisztek folyadékot szívjanak magukba, megpuhuljanak és megkeljenek.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Teljes kiőrlésű kenyér - 2. recept

Hozzávalók:

270 ml víz
2 kanál napraforgóolaj
1,5 teáskanál só
2 teáskanál cukor
180 g rétesliszt
270 g teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe. Tedd az élesztőt az adagolóba. Indítsd el a teljes kiőrlésű kenyér programot.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Teljes kiőrlésű rozs-búza kenyér

Hozzávalók:

300 ml víz
2 evőkanál olaj
300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
150 g sima liszt
1 teáskanál kenyérfűszer
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
¼ kocka friss élesztő

Elkészítés:

A hozzávalókat a felsorolt sorrendben tedd a sütőedénybe, a kenyérfűszereket előzőleg keverd a lisztbe. Szórjuk a sót a sarokba, és tegyük az élesztőt a cukor tetejére. Süssük a teljes kiőrlésű programon, ha a kenyérsütőn van ilyen.

Forrás: www.toprecepty.cz

Tönkölybúzakenyér

Hozzávalók:

350 ml író
50 ml víz
1 evőkanál ecet
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
250 g sima liszt
250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 teáskanál szárított vagy ¼ friss élesztő
1 teáskanál cukor
Napraforgómag

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a sütőedénybe, a sípszó után add hozzá a magvakat. Süsd az alapprogramon.

Forrás: domacipekarny.dama.cz

Teljes kiőrlésű tönkölybúzakenyér

Hozzávalók:

500 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
½ teáskanál zúzott koriander
200 ml író
120 ml víz
1 evőkanál olaj
1,5 teáskanál szárított élesztő
80 g magvak (lenmag, napraforgó, szezámmag)

Elkészítés:

Töltsd a magkeveréket a mazsolás és diós adagolóba. Tedd a száraz élesztőt az élesztőadagolóba. Az összes többi hozzávalót egyenként tedd a kenyérsütőbe. Indítsd el a mazsolás speciális programot.

Forrás: Panasonic kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Toast kenyér

Hozzávalók:

200 ml tej
100 ml víz
1 tojás (kicsi)
25 g vaj (olvasztott)
1 teáskanál cukor
2 csapott teáskanál só
500 g sima liszt
1 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe, majd kapcsold be a toast programot. Kéregfokozat - könnyű, kenyérméret - kicsi.

Forrás: www.toprecepty.cz

Töpörtyűs kenyér

Hozzávalók:

330 ml víz
1,5 evőkanál növényi olaj
2 kanál tej
610 g sötét búzaliszt
2 teáskanál kömény
10 kanál töpörtyű
2 teáskanál só
1 kanál cukor
25 g élesztő

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe. Először a lisztet keverjük össze a köménymaggal és a töpörtyűvel. Végül tegyünk az edény egyik sarkába 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, a másik sarkába pedig 2 teáskanál sót. Süssük az alapprogramon.

Forrás: www.tradicnirecepty.cz

Hagymás kenyér

Hozzávalók:

250 ml víz
1 evőkanál vaj
1 teáskanál só
540 g rétesliszt
1-2 nagy hagyma (ízlés szerint)
1 csomag szárított élesztő
2 evőkanál cukor
búzadara

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a hozzávalókat hozzáadjuk a kenyérsütőhöz, és az alapprogramon megsütjük.

Forrás: www.labuznik.cz

Burgonyás kenyér

Hozzávalók:

300 ml víz
2 evőkanál olaj
1 egész tojás
150 g főtt burgonyapüré
630 g sima búzaliszt
1 teáskanál só
20 g friss élesztő
egész kömény
zúzott kömény

Elkészítés:

Először a folyékony hozzávalókat, majd az ömlesztett hozzávalókat tedd a kenyérsütőbe. A lisztbe keverd bele a zúzott köménymagot ízlés szerint. A sípszó után add hozzá az egész köménymagot. Süssük gyorsprogramon, amennyiben a kenyérsütőn van ilyen.

Forrás: www.toprecepty.cz

Napraforgókenyér

Hozzávalók:

250 ml víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj (olaj)
1 kanál méz
½ csésze napraforgómag
280 g rozskenyérliszt
125 g sima liszt
1 teáskanál szárított vagy ¼ friss élesztő

Elkészítés:

Helyezzük a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe. Süssük az alapprogramon.

Forrás: domacipekarny.dama.cz

Gluténmentes kenyérsütés receptek

A gluténmentes péksütemények önmagukban is egy fejezetet jelentenek. Hogyan kell úgy megsütni, hogy nedves legyen és ne morzsálódjon? Milyen hozzávalókat használjunk és milyen arányban, hogy még a gluténmentes kenyérnek is olyan íze legyen, mint a hagyományos gluténmentes péksüteményeknek, és másnapig elálljon? Van számodra kész keverékből és különböző egyszemű lisztekből készült gluténmentes kenyérreceptünk is. Bátran próbáld ki mindet, és válaszd ki a kedvencedet.

Kenyérsütés otthon – gluténmentes kenyérreceptek
A kenyérsütőben sütött gluténmentes kenyér is remek ízű lehet, ha van egy jó recepted.

A tökéletes gluténmentes kenyér

Hozzávalók (1 kg):

520 ml meleg víz
80 ml olaj
3 nagy tojás
1 teáskanál fehérborecet
300 g fehér rizsliszt
150 g barna rizsliszt
70 g csicseriborsó- vagy szójaliszt
150 g nyílgyökér keményítő
1 kanálnyi gluténpótló
2 teáskanál xantán gumi
3 teáskanál fehércukor
1,5 teáskanál só
3 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Helyezd az első 4 hozzávalót a felsorolt sorrendben a sütőformába. Egy nagy tálban jól keverd össze a többi hozzávalót, majd tedd át a formába, amelyet ezután helyezz a tepsibe, és pattintsd rá a fedelet. Nyisd fel a fedelet, amikor az automata adagoló hangjelzést ad, hogy hozzáadhasd a hozzávalókat, de ne kapcsold ki a kenyérsütőt. Egy spatula segítségével óvatosan töröld le a forma oldalát, majd a tésztát a horoggal megegyező irányban keverd, amíg a hozzávalók megfelelően összeállnak. Ezután zárd le a fedelet, és hagyd, hogy a kenyérsütő befejezze a programot. Sütés után hagyd a kenyeret 5 percig pihenni a formában, mielőtt kiveszed, és hagyd kihűlni egy fémrácson.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Alap gluténmentes kenyér

Hozzávalók:

410 ml víz
160 g tojás
45 ml napraforgó- vagy más növényi olaj
5 ml almaecet
330 g fehér rizsliszt
85 g tápiókaliszt
85 g burgonyaliszt
2 teáskanál xantán gumi
1 teáskanál só
25 g cukor
½ teáskanál élesztő

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe, majd készítsd a gluténmentes programon.

Forrás: Kenwood kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Chia magos gluténmentes kenyér

Hozzávalók:

150 ml víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
2 teáskanál forró vízben főtt chia mag
1 kanál 200 ml vízben áztatott útifű maghéj (kb. 1/2 órával a kenyér sütése előtt)
400 g Nutrifree pe Pane liszt
1 kanál tejpor
1 és ½ teáskanál só
1 teáskanál kömény
1 zacskó szárított élesztő

Elkészítés:

Forrald fel a chia magokat kb. 150 ml forró vízben, majd hagyd lefedve a hűtőben másnapig. Az útifű maghéjat áztasd be 200 ml vízbe kb. fél órával a kenyér sütése előtt. Helyezd a hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőbe. Süssük gluténmentes programon, ha a kenyersütőn van ilyen. Sütés után hagyjuk a kenyeret kb. 15 percig hűlni, majd borítsuk ki egy rácsra.

Forrás: www.radyzezivota.cz

Gluténmentes kenyér, ami mindenkinek ízlik

Hozzávalók:

300 ml víz
50 ml tej
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
2 teáskanál só
2 teáskanál kömény
1 evőkanál vaj
500 g természetesen gluténmentes keverék
2 teáskanál szárított vagy ½ friss élesztő
1 teáskanál cukor

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe, és süsd a gluténmentes programon, ha a sütő rendelkezik ilyennel.

Forrás: domacipekarny.dama.cz

Szárított paradicsomos gluténmentes kenyér

Hozzávalók:

380 ml meleg víz
40 g kinoa turmixgépben összezúzva
40 ml olívaolaj
40 g kukoricaliszt
3 teáskanál Provence-i fűszerkeverék
340 g gluténmentes keverékek
2 teáskanál szárított élesztő
100 g szárított paradicsom
1 teáskanál só

Elkészítés:

Keverd össze a kinoát, a kukoricalisztet, a gluténmentes keveréket és a fűszereket egy tálban. Tedd az élesztőt a megfelelő adagolóba. Válaszd ki a gluténmentes sós sütőprogramot, állítsd be a kéreg színszintjét, és nyomd meg a START gombot. Itasd fel a napon szárított paradicsomról a felesleges olajat egy szalvétával. Amint meghallod a jelzést, tedd őket a tartályba.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Gluténmentes hajdinakenyér

Hozzávalók:

350 ml langyos víz
2 evőkanál olaj
1 kanál almaecet
2 teáskanál só
1 teáskanál kömény
1 egy marék napraforgómag
250 g gluténmentes liszt
100 g hajdinaliszt
1 teáskanál cukor
10 g szárított élesztő

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe, és süsd a gluténmentes programon, ha a sütő rendelkezik ilyennel.

Forrás: www.receptyonline.cz

Zsemle, kifli és bagett sütése kenyérsütőben

A kenyérsütőben finom tésztát készíthetsz zsemléhez és egyéb péksüteményekhez is, amelyeket formázhatsz és a sütőben megsüthetsz. Ha a kenyérsütő zsemlesütő programmal is rendelkezik, akkor még egyszerűbb lesz az utad a finom péksütemények felé.

Péksütemény receptek - házilag kenyér receptek
Finom és pihe-puha házi péksütemények

Zsemle készítése kenyérsütőben

Hozzávalók:

310 ml víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kanál cukor
600 g kenyérliszt
2 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

  1. Osszuk a tésztát 12 egyenlő méretű darabra. Minden egyes darabot kézzel dolgozzunk össze, hogy kis golyót formáljunk belőle.
  2. A golyókat egymástól kb. 5 cm távolságra helyezzük egy enyhén kizsírozott sütőlapra. Egy 2,5 cm-es kerek vágóeszközzel vágjuk ki (de nem teljesen - csak kb. 1 cm mélyen) mindegyik golyó közepét. Egy éles késsel vágjuk 6 egyenlő méretű, kb. 1 cm mély darabra.
  3. Fedjük le fóliával, enyhén kenjük meg olajjal, és hagyjuk meleg helyen kelni körülbelül 60 percig, vagy amíg a golyók térfogata megduplázódik.
  4. Távolítsuk el a fóliát, kenjük meg tejjel, és ha szükséges, szórjuk meg egy kis liszttel.
  5. Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Francia kenyér - bagett kenyérsütővel

Hozzávalók:

375 ml víz
3 teáskanálnyi olaj
1 és ½ teáskanál só
2 teáskanál cukor
650 g kenyérliszt
¾ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
1 és ½ teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe. Ha francia kenyeret szeretnél sütni a kenyérsütőben, kapcsold be a CRUSTY LOAF programot (a hozzávalók 1 kg kenyérre vannak feltüntetve). Ha a bagettet a kenyérsütőben szeretnéd megformázni, majd hagyományos sütőben megsütni, kapcsold be a Tészta programot.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Írós zsemle kenyérsütővel

Hozzávalók:

200 ml író
160 ml tej
2 teáskanál só
25 g Héra felolvasztva
600 g sima liszt
2 teáskanál szárított élesztő
egy darab olvasztott Héra a bevonáshoz, esetleg angol szalonna, magok a megszóráshoz

Elkészítés:

  1. Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe. Kapcsold be a Tészta előkészítése programot, és hagyd kelni.
  2. Oszd a tésztát ketté. Mindkettőt tekerd kör alakúra, és vágd 8 részre.
  3. Minden egyes darabot megkenünk olvasztott Hérával, és tekercsbe forgatjuk. Ha a tekercs szalonnás változatát szeretnéd, ne kend be a Herával, hanem helyette helyezz egy szelet angol szalonnát minden egyes darabra.
  4. Tegyük a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk kelni 20 percig.
  5. Kenjük meg zsírral vagy tejjel, és szórjuk meg magvakkal. Süssük körülbelül 20 percig 190°C-on.

Forrás: www.mamincinyrecepty.cz

Pizzatészta készítése kenyérsütővel

A különböző pizzatészta receptek folyamatosan versenyben állnak egymással a legjobb és legautentikusabb olasz pizzarecept címért. Az igazság az, hogy mindenki mást szeret, és mindenkinek meg kell találnia a saját tésztareceptjét. És ha megtaláltad a sajátodat, akkor a gyerekeid bármikor a kedvencüket ehetik ebédre, hiszen pizzatészta készítése a kenyérsütőben szó szerint gyerekjáték.

Pizzatészta kenyérsütőben - kenyérsütés receptek
A kenyérsütőben bárki könnyedén készíthet pizzatésztát, csak a fantázia és az ízlés szabhat határt.

Pizzatészta kenyérsütővel - 1. recept

Hozzávalók (750 g):

240 ml víz
1,5 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
480 g rétesliszt
1 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a kenyérsütőbe a feltüntetett sorrendben. Helyezd az élesztőt az élesztőadagolóba. Válaszd ki a megfelelő programot, a megfelelő súlyt, állítsd be a kéreg színének szintjét, és nyomd meg a START gombot.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Pizzatészta kenyérsütővel - 2. recept

Hozzávalók:

250 ml víz
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál só
3 teáskanál cukor
500 g kenyérliszt
3 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe, és kapcsold be a Tészta programot. A tésztát helyezd át egy enyhén lisztezett munkafelületre, és kézzel dolgozd el kb. 1 percig. Oszd a tésztát 3 egyenlő részre, és mindegyik részt tekerd kör alakúra. Ha vastagabb tésztát szeretnél, letakarva, meleg helyen hagyd kelni. Ha vékony tésztát szeretnél, azonnal dolgozd meg. Tedd egy enyhén kizsírozott pizzatálcára. Díszítsd a kiválasztott feltéttel. Süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig, vagy amíg a pizza átsül és a sajt megolvad.

Ajánlott feltétek: paradicsomszósz, gomba, paprika, hagyma, paradicsom, kapribogyó, ananászdarabok, olajbogyó, zöldfűszerek, szalámi, sonka, szardella, szardínia, mozzarella, parmezán.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Pizzatészta kenyérsütővel - 3. recept

Hozzávalók:

500 g búza rétesliszt (550-es)
300 ml víz
3 evőkanál olaj
10 g só
1 csipetnyi cukor
1 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

Add hozzá a száraz élesztőt az élesztőadagolóhoz, majd az összes többi hozzávalót tedd a kenyérsütőbe. Indítsd el a Pizza programot. Ha a program befejeződött, vedd ki a tésztát, és nyújtsd ki egy kizsírozott sütőlemezre. Most add hozzá a feltétet és a fűszereket ízlés szerint. Hagyd a tésztát kb. fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on 20-30 perc alatt süsd aranybarnára.


Tippek a feltéthez: A pizzát kend meg olívaolajjal és szórd meg rozmaringgal. Vagy megkenheted paradicsomszósszal és megszórhatod sajttal. Vagy megkenheted a tésztát tejföllel, és befedheted szalonnával és hagymával.

Forrás: Panasonic kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Édes sütemény receptek kenyérsütőhöz

Finom fonott kalács készítése kenyérsütővel, amit nemcsak karácsonykor fogsz szeretni? Használd ki a kenyérsütőben rejlő lehetőségeket, készíts egyszerű és édes finomságokat az egész családnak. A kenyérsütővel készült élesztős süteménytésztát és a fánkokat biztosan mindenki imádni fogja, az lesz az egyetlen gondod, hogy hova rejtsd el a finomságokat, hogy legalább másnapra maradjon egy kevés.

Péksütemény receptek - édes sütemények
Imádni fogod az édes kenyérsütő recepteket, mert gyorsak, könnyűek és egyszerűen finomak.

Fonott kalács kenyérsütővel

Hozzávalók:

250 ml tej
100 g vaj
2 tojássárgája (a fehérjét hagyjuk meg a kenéshez)
1 egész tojás
1 vaníliás cukor
120 g cukor
2 csipetnyi só
egy marék mazsola (rumba áztatva)
citromhéj (lehet szárított)
400 g rétesliszt
200 g sima liszt
1 tasak szárított élesztő

Elkészítés

  1. Helyezd a hozzávalókat a felsorolt sorrendben a kenyérsütőbe. Állítsd be a Tészta programot.
  2. A kész tésztát a sodrófán vágjuk ketté, mindkét feléből formáljunk hat szálat, majd fonjuk be a klasszikus módon. A tésztából két hatszálas fonott kalács vagy egy kilencszálas fonott kalács készíthető.
  3. Fonás közben a kezedet enyhén mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon össze. A fonott tekercseket tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Hagyjuk meleg helyen kb. egy órát kelni, ha a fonatok nem kelnek meg eléggé, akkor a sütőben megrepednek.
  5. Miután megkelt (a duplájára kell nőnie a térfogatának), kenjük meg a felvert tojásfehérjével, szórjuk meg hámozott mandulaszeletekkel vagy apróra vágott dióval, vagy hagyjuk díszítetlenül, és tegyük 150 °C-ra előmelegített sütőbe.
  6. Lassan, kb. 40 percig sütjük. Sütés közben ellenőrizzük, nem égett-e meg túlságosan a teteje. Szükség esetén fedjük le sütőpapírral, és fejezzük be a sütést. Sütés és kihűlés után porcukorral enyhén hintsük meg.

Forrás: www.toprecepty.cz

Élesztős tészta kalácsokhoz kenyérsütővel

A kenyérsütőben készült élesztős tészta receptje sokoldalú, így fánkokhoz, muffinokhoz és egyéb édes süteményekhez is használható.

Hozzávalók:

1 csésze tej
2 tojássárgája
6 evőkanál olaj
3,5 csésze rétesliszt
6 kanál cukor
1 és ½ kávéskanál szárított élesztő vagy ½ kocka friss élesztő
csipet só
1 vaníliás cukor
1 citrom héja (reszelve)

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a kenyérsütőbe a felsorolt sorrendben, és kapcsold be a Tészta programot. A kelesztés után szükség szerint dolgozd meg a tésztát.

Forrás: www.toprecepty.cz

Fánkok készítése kenyérsütővel

Hozzávalók:

250 ml tej
2 kanál rum
csipet só
citromhéj
40 g Héra
40 g cukor
4 tojássárgája
500 g rétesliszt
30 g friss élesztő vagy 2,5 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Állítsd a kenyérsütőt a Tészta programra. Tedd a tésztát egy sodrófára, majd sodorj belőle 2 cm vastag lapot, amelyből fánkvágóval vagy pohárral fánkokat vághatsz ki. A kivágott fánkokat olajban süsd ki. Az egyik oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül. A fánkokat helyezzük szalvétára, és töltsük meg lekvárral (például egy nagyobb lyukú fecskendővel).


A recept szerzőjének tippje: Ahhoz, hogy a fánkok ne nyíljanak ki sütés közben, ne vágjunk ki köröket a kinyújtott tésztából, hanem csak enyhén jelöljünk ki köröket a fánkon egy fánkvágóval vagy egy pohárral. A lekvárt a megjelölt körökre kenjük, és befedjük a második tésztalappal. Csak ezt követően vágjuk ki a köröket, és hagyjuk őket kelni egy konyharuha alatt. Először a felső oldalával tegyük a zsírba, majd fordítsuk meg. Biztos, hogy nem fognak kinyílni.

Forrás: www.toprecepty.cz

Mandulás kalács kenyérsütővel

Hozzávalók:

200 g felvert tojás
3 kanál sötét rum
190 g cukor
60 g mandula por
1 csipetnyi só
210 g szitálatlan búzaliszt
145 g vaj felolvasztva
3 teáskanál kovászanyag

Elkészítés:

A felvert tojásokat, a cukrot és a csipet sót keverjük simára. Ezután tegyük az összes hozzávalót a kenyérsütő formájába (először a folyadékot, majd a lazát). Süssük a Pite programon.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Diós kenyér gojival

Hozzávalók:

500 g búza rétesliszt (550-es)
200 ml tej
50 ml víz
50 g vaj
50 g méz
1 tojás
5 g só
60 g kínai ribiszke (goji)
40 g apróra vágott dió
1 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

Tegyük a lisztet, a tejet, a vizet, a vajat, a mézet, a tojást és a sót a kenyérsütőbe. Tegyük a gojit és a diót az adagolóba. Adjuk hozzá a száraz élesztőt az élesztőadagolóhoz. Süssük az alap gyorsprogramon.

Forrás: Panasonic kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Eredeti receptek kenyérsütőhöz

A kenyérsütő receptek listája még mindig nem ért véget. A kenyérsütő végtelen lehetőségeket kínál, így csak a fantáziád szabdhat határt, alkalmazhatod saját ötleteidet, vagy inspirálódhatsz a profi szakácsoktól. Sőt, egyes kenyérsütők mellé egy stílusos receptkönyv is jár, amelyben klasszikus és eredeti recepteket találsz kenyérsütéshez, péksüteményekhez, tésztákhoz, gabonafélékhez, lekvárokhoz, tejtermékekhez és mindenféle csábító házi készítésű desszerthez. Íme, legalább egy kis ízelítő abból, hogy mit varázsolhatsz elő a kenyérsütődből.

Kenyérsütő receptek - eredeti receptek
Próbálj ki eredeti recepteket a kenyérsütővel, és fedezz fel új, érdekes ízeket.

Sajtos kenyér metélőhagymával

Hozzávalók (750 g):

310 ml víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1,5 kanál cukor
450 g kenyérliszt
½ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
1 és ½ kanál tejpor
½ kanálnyi szárított édes paprika
1 és ¼ teáskanál szárított élesztő
Apróra vágott metélőhagyma
Reszelt cheddar sajt
Reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Helyezd a hozzávalókat a kenyérsütőbe. Tedd a metélőhagymát, a cheddar-t és a parmezánt az aszalt gyümölcsök és diófélék automatikus adagolójába, vagy add hozzá, amint a második dagasztás során megszólal a hangjelzés.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Mézes tökkenyér

Hozzávalók:

300 g búza rétesliszt (550-es)
200 g búzakenyérliszt (1050-es)
2 teáskanál só
1 teáskanál méz
2 evőkanál olaj
100 g durvára reszelt sütőtök
280 g víz
1 teáskanál szárított élesztő
80 g tökmag

Elkészítés:

Hámozz meg egy kis tököt vagy egy fél Hokkaido tököt. Reszeld durvára egy reszelőn. Tedd a hozzávalókat a kenyérsütőbe. Adj hozzá 1 teáskanál száraz élesztőt az élesztőadagolóhoz. Add hozzá a tökmagot a mazsolás és diós adagolóhoz. Add hozzá a többi hozzávalót az automata adagolóhoz, egyenként, a fenti sorrendben. Indítsd el a mazsolás alapprogramot.


Tipp: A dagasztás utolsó szakasza után (miután a tészta pihent) szórd meg a tésztát egy kis tökmaggal, hogy a kenyér szép megjelenésű legyen.

Forrás: Panasonic kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Fűszeres sütőtök kenyér

Hozzávalók (750 g):

180 ml víz
1 evőkanál olaj
60 g sütőtök (főtt)
450 g kenyérliszt
½ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
1,5 kanál tejpor
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
1 és ¼ teáskanál szárított élesztő
1 kanál cukor

Elkészítés:

A sütőtököt megfőzzük, pürésítjük és lecsepegtetjük. Tedd a hozzávalókat a sütőformába, és alapprogramon süsd meg.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Kenyér sportolóknak

Hozzávalók:

300 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 g tönkölyliszt (630-as)
100 g alacsony zsírtartalmú túró
10 g só
1 teáskanál melasz
250 ml víz
30 lenmagolaj
3 teáskanál citromlé
3 kanálnyi hasított lenmag
3 kanál szójapehely
2 kanál kendermag
3 kanál tönkölybúza pehely
20 g apróra vágott dió
1 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Tedd a lisztet, a zsírszegény túrót, a sót, a melaszt, a vizet, a lenmagolajat és a citromlevet a tepsibe. A mazsolás és diós adagolóba tedd a lenmagot, szójapelyhet, kendermagot, tönkölybúza-pelyhet és diót. Add hozzá a száraz élesztőt az élesztőadagolóhoz. Indítsd el a 14. számú programot (mazsolás különlegesség).

Forrás: Panasonic kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Sörös kenyér

Hozzávalók:

200 g tönkölyliszt (630-as)
200 g búzakenyérliszt (1050-es)
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
10 g só
1 egy teáskanál melasz
250 ml felső erjesztésű sör (ideális esetben Duckstein Weizen Cuvée)
50 ml víz
1 evőkanál búzacsíraolaj
1 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

Add hozzá a száraz élesztőt az élesztőadagolóhoz, majd az összes többi hozzávalót tedd a tepsibe. Indítsd el az alapprogramot.

Forrás: Panasonic kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Csokoládés kenyér

Hozzávalók (750 g):

250 ml víz
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kanál barna cukor
2 kanál kakaó
450 g kenyérliszt
½ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
1½ kanál tejpor
1½ teáskanál szárított élesztő
Csokoládé apróra vágva és lehűtve

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a formába. Tedd az apróra vágott csokoládét az aszalt gyümölcsök és diófélék automata adagolójába, vagy a második dagasztás során a hangjelzés után add hozzá. Süsd az Édes programon.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Citromos kenyér

Hozzávalók (750 g):

310 ml víz
1 teáskanál só
1 kanál citromkrém
1 teáskanál reszelt citromhéj
450 g kenyérliszt
½ teáskanál ízfokozó (nem kötelező)
1½ teáskanál tejpor
1¼ teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:

Süsd az Édes programon.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Tejtermékek kenyérsütővel

Joghurt készítése kenyérsütővel

Hozzávalók 850 ml joghurthoz:

750 ml zsíros tej
125 g joghurt (fehér, cukrozatlan, zsírszegény)

Elkészítés:

Öntsd a hozzávalókat a joghurtos edénybe, és keverd addig, amíg a keverék sima nem lesz. Helyezd a tartályt a főtartályba, mielőtt eltávolítanád a lapátokat. Válaszd ki a joghurtprogramot. Növeld a programidőt 9 órára, majd nyomd meg a START gombot.


Tipp: Ha sűrűbb állagot szeretnél, hosszabbítsd meg a programidőt 12 órára. Tárold a joghurtot a hűtőszekrényben, és 7 napon belül használd fel.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Túró (cottage cheese) készítése kenyérsütővel

Hozzávalók:

1,5 l kefir
45 ml fokhagyma
1 édeskömény (125 g)
1 csipetnyi só

Elkészítés:

Keverd össze az összes hozzávalót, és öntsd a kenyérsütőbe. Válaszd ki a Túróprogramot. Növeld a program időtartamát 3 órára. Amikor a program befejeződött, hagyd a túrót 1-2 percig lecsepegni.


Tipp: Adj hozzá friss, apróra vágott fokhagymát. A legjobb íz érdekében csak a legfrissebb hozzávalókat használd fel. A hideg sajtot zárt edényben legfeljebb 3 napig tárold a hűtőszekrényben.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Domácí pekárna – recepty
Tudtad, hogy házi joghurtot vagy túrót is készíthetsz a kenyérsütővel? Ha megvan hozzá a megfelelő gép, akkor az egész hihetetlenül egyszerű.

Főtt gabonafélék és lekvárok kenyérsütővel

Zabkása készítése kenyérsütővel

Hozzávalók:

600 ml tej
100 g zab
1 teáskanál só vagy cukor

Elkészítés

Tedd a hozzávalókat a tartályba a feltüntetett sorrendben. Válaszd ki a Gabonafélék programot. Növeld a program időtartamát 15 percre.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Hajdina zabkása kenyérsütővel

Hozzávalók:

450 ml víz
200 g hajdina
0,5 teáskanál só

Elkészítés:

Helyezd az összetevőket a tartályba a feltüntetett sorrendben. Válaszd ki a Gabonák programot.


Tipp: Adj hozzá sok vajat, miközben a hozzávalókat adagolod, és addig keverd, amíg a vaj elolvad.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Lekvár

Hozzávalók:

580 g eper, őszibarack, rebarbara vagy sárgabarack
360 g cukor
1 citromlé
15 g pektin

Elkészítés:

Vágd fel a gyümölcsöket, és tedd a tartályba a felsorolt sorrendben. Kapcsold be a lekvárprogramot.

Forrás: Tefal kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Tésztareceptek kenyérsütőhöz

Tészta tojással

Hozzávalók:

2 enyhén felvert tojások
3 tojássárgája
1 kanál extra szűz olívaolaj
250 g liszt (00-ás)
¼ teáskanál só

Elkészítés:

Készítsük a Pizzatészta programmal.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Tojás nélküli tészta

Hozzávalók:

220 ml víz
1 evőkanál olívaolaj
1½ teáskanál só
300 g sima liszt
170 g búzadara

Elkészítés:

Készítsük a Pizzatészta programmal.

Forrás: SAGE kenyérsütőhöz mellékelt szakácskönyv

Domácí těstoviny – recept pro domácí pekárnu
Próbáld ki a kenyérsütővel készült házi tésztákat. Nem fogsz bennük csalódni.

Milyen kenyérsütőt vegyek?

A kenyérsütő megkönnyíti a friss kenyér elkészítését, felesleges eszközök nélkül. Nem kell azonban csak a kenyérsütésre szorítkoznod. Ha a kenyérsütő kínál programot bagett, zsemle, édes sütemények sütésére is, vagy programot a tejtermékek tartósítására vagy elkészítésére, akkor könnyedén készíthetsz vele minőségi házi készítésű ételeket, amelyeket az egész család szeretni fog.

Hogyan válassz olyan kenyérsütőt, amely megfelel az elvárásaidnak? Milyen kenyérsütőt érdemes választani, hogy az ne a pincében landoljon pár hónap múlva, hanem a kenyérsütővel való sütés a konyha szerves és kedvelt részévé váljon? Fordíts kiemelt figyelmet a következő paraméterekre.

Milyen kenyeret és egyéb pékárut süthetsz a kenyérsütőben?

A sütőforma mérete, amelyben a kenyeret sütjük, meghatározza, hogy mekkora kenyeret süthetünk. A piacon található kenyérsütők 500 g és 1 800 g közötti súlyú kenyeret tudnak megsütni. Egy átlagos háztartásban a 750 g vagy 1 000 g súlyú kenyér a leggyakoribb.

Az otthoni sütéshez szükséges tésztát bármelyik modell elkészíti, de ha kényelmesen, egyszerűen és a sütőben való sütés nélkül szeretnél bagelt, zsemlét és bagettet sütni, akkor bagett kiegészítőre és speciális bagett programra lesz szükséged, amellyel azonban csak néhány modell rendelkezik.

Tefal Home Bread Baguettes PF610138 kenyérsütő bagett programmal
Ha nemcsak kenyeret, hanem házi süteményeket is szeretnél sütni közvetlenül a kenyérsütőben, ahhoz a készüléknek rendelkeznie kell bagettsütő kiegészítővel. Például, mint például a Tefal Home Bread Baguettes.

A programok száma és típusa

Tanulmányozd át alaposan a kenyérsütő által kínált programkínálatot. A programok sokfélesége határozza meg, hogy mi mindenre használhatod a kenyérsütőt. Vannak például gluténmentes kenyérre, élesztős tésztára, zabkására, lekvárra, bagettre és zsemlére való programok, sőt, egyes kenyérsütők még tejtermékekre és süteményekre való speciális programmal is rendelkeznek.

Tény, hogy manapság a legtöbb kenyérsütőn már van gluténmentes kenyér program. Egyes modellek azonban a gluténmentes kenyérsütés módszerét tudományos szintre emelik, és több programot is kínálnak a gluténmentes sütés legjobb eredményeinek elérése érdekében.

A hozzávalók adagolásának működése és módszere

A kijelzővel és a kémlelőnyílással ellátott kenyérsütő tökéletes áttekintést nyújt arról, hogy mit állítottál be, és hogyan halad a kenyérsütés folyamata. Ha különböző hozzávalókból fogsz kenyeret vagy péksüteményt sütni, mindenképpen olyan kenyérsütőt válassz, amelyik automatikus összetevőadagolóval rendelkezik. Egy automata adagoló, amelybe magokat, diót, mazsolát vagy akár csokoládét is tehetsz, a megfelelő pillanatban a süteménybe önti ezeket az összetevőket, anélkül, hogy a segítségedre lenne szüksége.

Kenyérsütés receptek - házilag kenyér Kenyérsütés receptek - házilag kenyér Kenyérsütés receptek - házilag kenyér
Az automata adagolóval ellátott kenyérsütő optimális időzítéssel gondoskodik az összetevők egyenletes adagolásáról.

Funkciók és beállítási lehetőségek

A funkciók célja, hogy még egyszerűbbé tegyék a kenyérsütő használatát, ugyanakkor azt is lehetővé teszik, hogy a sütési paramétereket a saját igényeid szerint állítsd be.

  • Az olyan funkcióknak, mint az időzítő és a késleltetett indítás, minden kenyérsütő alapfelszereltségének kellene lennie.
  • A hőmérséklet megtartása akkor tud hasznosnak bizonyulni, ha úgy állítod be, hogy a kenyér éjszaka vagy munka közben süljön. Akkor is meleg kenyér fog rád várni, ha késve érkezel.
  • A sütés folytatása funkció elsősorban áramszünet esetén jön jól, ennek köszönhetően a kenyérsütő ott folytathatja a sütést, ahol abbahagyta.
  • A héj színének beállítása lehetővé teszi, hogy pontosan olyan héjú kenyeret készíts, amilyet szeretsz.
  • Az egyéni sütési paraméterek elmentésének lehetősége teret ad a kísérletezésnek és saját receptek összeállításának.
Házilag kenyér receptek - kenyérsütés házilag Házilag kenyér receptek - kenyérsütés házilag
Az okos SAGE kenyérsütőben elmentheted egyéni beállításaidat a következő sütéshez.

A dagasztók száma és teljesítménye

A dagasztók száma nem olyan fontos, mint azt a legtöbben gondolják. Ha azonban a kenyérsütőt nemcsak kenyérsütésre, hanem gyakran magának a tésztának a dagasztására is használni kívánjuk, abban az esetben jobb, ha kétkampós kenyérsütőt választunk. Nagyobb mennyiségű tészta feldolgozására is jobban alkalmasak a kétkampós kenyérsütők, mint az egykampósak.

Tulajdonképpen nincs sok értelme az energiatakarékosság miatt árgus szemekkel figyelni a kenyérsütők paraméterei közt feltüntetett teljesítményt, mivel a kenyérsütők teljesítménye nem befolyásolja közvetlenül a fogyasztást. Nem működnek állandóan teljes teljesítményen, csak sütés közben, így az energiafogyasztásuk valójában nagyon alacsony.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Süss, kísérletezz és élvezd a házi készítésű péksütemények széles választékát könnyedén. A megfelelő kenyérsütővel ez zökkenőmentes és szórakoztató.

4,6 48×
Tefal PF250135 Pain et Tresors
Kenyérsütő - 20 automatikus program, beleértve 3 gluténmentest, automatikus kovász, mazsola, dió, mag, csokidarab stb. adagolóval, 3 súly és 3 átsütési szint, 15 órás időzítő, 1 órás melegen tartás funkció, speciális edény tejtermékekhez, szakácskönyvvel, 15 év garancia a javíthatóságra
53 590 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: TEFOFP770
4,5 16×
SENCOR SBR 1040WH
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem, bagett, zsemle és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 900 g, 550 W teljesítmény, késleltetett indítás, hőmérséklet megtartása, memória áramszünet esetére, sütőprogram megállítása, hangjelzés és héj színének beállítása, 10 program, kijelző, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, dagasztóhorog/horgok, mérőedény, kampó, sütőforma és kanál a csomag része, fehér kivitel
25 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SENDP081
4,5 40×
ETA 2149 90020 Harmony II
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 1500 g, 850 W teljesítmény, késleltetett indítás, hőmérséklet megtartása, memória áramszünet esetére, hangjelzés és héj színének beállítása, 12 program, kijelző, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, dagasztóhorog/horgok, mérőedény és kampó a csomag része, fehér kivitel
44 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ETADP316
4,5 40×
ETA 2149 90021 Harmony II black
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 1500 g, 850 W teljesítmény, késleltetett indítás, hőmérséklet megtartása, memória áramszünet esetére, hangjelzés és héj színének beállítása, 12 program, kijelző, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, dagasztóhorog/horgok, mérőedény és kampó a csomag része, fekete kivitel
39 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ETADP347
4,6 25×
SENCOR SBR 0770WH
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem, bagett, zsemle és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 1200 g, 800 W teljesítmény, késleltetett indítás, hőmérséklet megtartása, memória áramszünet esetére, sütőprogram megállítása, hangjelzés és héj színének beállítása, 10 program, kijelző, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, dagasztóhorog/horgok, mérőedény, kampó, sütőforma és kanál a csomag része, fehér kivitel
30 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SENDP074
4,9 42×
Guzzanti GZ 635
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 1600 g, 900 W teljesítmény, késleltetett indítás, hőmérséklet megtartása, memória áramszünet esetére, sütőprogram megállítása, hangjelzés és héj színének beállítása, 16 program, kijelző, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, dagasztóhorog/horgok és sütőforma a csomag része, fehér kivitel
35 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GUZPCH002
4,6 48×
Tefal PF251835 Pain et Tresors, fekete
Kenyérsütő - 20 automatikus program, beleértve 3 gluténmentest, automatikus kovász, mazsola, dió, mag, csokidarab stb. adagolóval, 3 súly és 3 átsütési szint, 15 órás időzítő, 1 órás melegen tartás funkció, speciális edény tejtermékekhez, szakácskönyvvel, 15 év garancia a javíthatóságra
55 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFDM156
4,5
Gorenje BM910WII
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem, joghurt és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 900 g, 550 W teljesítmény, késleltetett indítás, hőmérséklet megtartása, memória áramszünet esetére, hangjelzés és héj színének beállítása, 15 program, kijelző, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, mérőedény és kanál a csomag része, fehér kivitel
26 590 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: GORBM901
4,7 85×
Tefal Bread of the World PF611838
Kenyérsütő - 1600 W teljesítményfelvétel, töltet tömege 1500 g, funkciók: késleltetett indítás, melegen tartás, sütőprogram megállítása, tapadásmentes felületű edény és kijelző, programok száma 19, speciális programok: beállítható kenyérhéj átsütési fokozat, gluténmentes kenyér, dzsem, bagettek és zsemlék, tartozékok: dagasztókar, mérőedény, tésztavágó, ecset, kanál és receptkönyv, fekete, 15 év garancia a javíthatóságra
79 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: TEFPE003
4,5
Tefal PF240E38 Pain & Délices
Kenyérsütő - 20 automatikus program, köztük 3 gluténmentes program, 3 tömeg és 3 barnulási fokozat, 15 órás időzítő funkció, melegen tartás funkció 1 órán keresztül, kivehető tartály, speciális tárolóedény tejtermékekhez, kiszerelés tartalma: szakácskönyv, mérőpohár és mérőkanál, 15 év javíthatósági garancia
50 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFPE005
4,7 49×
Tefal Pain Plaisir 1kg PF220838
Kenyérsütő - 650 W, 500/750/1000 g tészta, 17 automata program (6 rozskenyér program), 3 beállítás a kenyérhéj színéhez, késleltetett indítás 15 óráig, melegen tartás 1 óráig, tapadásmentes sütőfelület, 15 év javíthatósági garancia
43 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: TEFSET07
Catler BM 700
Kenyérsütő - töltet maximális tömege 1000 g, 600 W teljesítmény, hőmérséklet megtartása és memória áramszünet esetére, 18 program, kémlelőnyílás a tetőn és tapadásmentes felület, fekete kivitel
56 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CATPE01
4,0
Panasonic SD-R2530KXE
Kenyérsütő - különleges programok gluténmentes kenyér, dzsem és lekvár készítéséhez, töltet maximális tömege 650 g, 550 W teljesítmény, késleltetett indítás és héj színének beállítása, 30 program, tapadásmentes felület, dagasztóhorog/horgok, mérőedény, sütőforma és kanál a csomag része, fekete kivitel
72 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PANDP415
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ