Slevy s AP+ Akvizice ApF HU

Késélező kövek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Elektromos
(2)
Mechanikus
(11)
Amire alkalmas
Kések
(13)
Ollók
(5)
Borotvák
(7)
Vésők
(2)
Vésőszárak
(3)
Fejszék
(3)
Csiszolt anyag
Kerámia
(2)
Acél
(11)
Titán
(4)
Csiszoló felület
Gyémánt
(1)
Kerámia
(2)
Karbid
(1)
Korund
(6)
(5)
Csomag része
Tok
(2)
Adapter
(2)
Simító a felület összehasonlításához
(4)
Folyadék adagoló
(2)
Vezetősínek
(2)
Csúszásgátló pad
(3)
Szűrés

Ha igazán éles késeket vagy más szerszámokat szeretnél, akkor valószínűleg egy fenőkő a legjobb választás számodra, mivel igazán alapos élezést biztosít. Akár otthon a konyhában, akár a szakmádban vagy az iparban használsz éles késeket, a késélező kő eszközre mindig számíthatsz. Olvass tovább - szívesen segítünk a választásban, nálunk minden szükséges információt megtudhatsz ezekről az eszközökről.

Tovább

Fenőkő a pontos élességért

Az otthoni késélezés egyáltalán nem nehéz, a minőségi fenőkő ugyanis ma már könnyedén elérhető, segítségével pedig hosszú ideig igazán élesek maradnak a szerszámaid. Ha például kézműves késed van, akkor azt is megfelelően gondoznod kell, hogy meghosszabbítsd az élettartamát. A késélező kő segít abban, hogy elérhesd a kívánt élességet, precíziós késeid vagy más szerszámaid minél tovább bírják.

Elektromos vagy mechanikus élező kő?

Ha a megfelelő késélező kő típust szeretnéd kiválasztani, több kategória közül kell választanod. Az egyik felosztás az elektromos vagy mechanikus változat. De természetesen vannak olyan felosztások is, amelyek a konkrét cél, a szemcseméret (amit alább tárgyalunk) és az anyag alapján készültek.

Elektromos fenőkő

Ha a lehető legegyszerűbbé szeretnéd tenni a csiszolási folyamatot, az elektromos fenőkő ideális választásnak bizonyulhat. Ez többnyire fáradságmentes univerzális használatra készül. Az ilyen eszközöket a mechanikus köszörűkövekhez képest is könnyebb használni. Sajnos az elektromos fenőkő nem biztosít olyan pontos élességet, mint a mechanikus változat.

  • Egyszerű működés.
  • Univerzális használat.
  • Kevésbé éles eszközök.
  • Kisebb csiszolási szög.

Mechanikus késélező kő

Az elektromos fenőkő típusokhoz képest a mechanikus változatok valóban első osztályú élességet biztosítanak. Némi gyakorlatot igényel a folyamat helyes elvégzése, de az eredmény a kések, ollók vagy más szerszámok páratlan élezése lesz. A mechanikus késélező kő szabadon pozícionálható az egyes élezési szögek megváltoztatásához, ami szinte elengedhetetlen, ha igazán alaposan élezett kést szeretnél.

  • Különböző csiszolási szögek.
  • Pontos élesség.
  • Tapasztalat szükséges.
  • Nagyobb kihívást jelentő folyamat.

i

A csiszolási szög határozza meg a kés élességét. Minél kisebb a késélező kő és a penge közötti szög, annál élesebb lesz az él, de annál hajlamosabb a tompulásra. Jellemzően a nagyobb szögeket munka- és ipari késekhez használják, míg az alacsonyabb értékek szikékhez vagy borotvákhoz alkalmasak.

Milyen szemcseméretű legyen az élező kő?

A választás során az egyes késélező kő modelleknél eltérő szemcseértékeket találhatsz. Mit jelent ez az érték? Egyszerűen azt határozza meg, hogy mennyire durva a köszörülési felület a kövön. A legalacsonyabb szemcseértékeket (tízes és százas értékek) az igazán tompa kések élezésére használják. Az 1 000-es vagy annál nagyobb szemcseméretet finomnak nevezik, és arra használják, hogy a kés mindig éles maradjon. Találkozhatunk azonban 3 000-es, sőt egyes esetekben akár 10 000-es szemcseméretű fenőkő típusokkal is. Ezzel csiszoljuk a legnagyobb élességet igénylő pengéket.

Szemcseméret Használat
15–40 Durva csiszolás, alakítás
40–80 Szélek alakítása
100–250 Alap csiszolás
300–600 Finomabb csiszolás
800–1 000 Élezés
2 000–10 000 Polírozás, borotvák
10 000 vagy annál magasabb Különleges felhasználás

Késélező kövek – mit lehet élezni velük?

Végül, de nem utolsósorban, minden egyes fenőkő más-más szerszám csiszolására való. Leggyakrabban késekhez alkalmasak, de találhatunk vésőhöz, ollóhoz, fejszéhez és még sok máshoz való élező kő típust is. A legtöbb fenőkő azonban univerzális, ez azt jelenti, hogy a legtöbb penge élezésére használhatjuk.

  • A késélező kő valószínűleg a leggyakoribb típus, amelyet az ügyfelek keresnek. A legtöbb esetben csak a jól elkészített, élességüket megőrző késeket érdemes kézzel élezni. Ilyen kést konyhakés kínálatunkban is találsz.
  • A vésőket gyakran kemény munkára használják, ezért rendszeresen élezni kell őket. A fenőkő ebben is segíthet, és némelyiket kifejezetten vésőélezésre tervezték, amit különösen azok fognak értékelni, akik famegmunkálással vagy más kézműves munkával foglalkoznak.
  • Az olló egyes szakmákban a lehető legnagyobb élességet is megkövetelik. A fenőkő természetesen ezek élezéséhez is használható.
  • Az univerzális fenőkő típusok a legkülönbözőbb pengékhez használhatók, függetlenül azok felhasználásától vagy az adott szakmától. Azonban még ebben az esetben is ügyelni kell arra, hogy a tökéletes élesség elérése érdekében a megfelelő szögben és megfelelő szemcsemérettel csiszoljunk.

Milyen felületű lehet egy fenőkő?

Egy másik szempont, amely alapján egy fenőkő megkülönböztethető a többitől, maga a csiszolófelület és az anyag, amelyből készült. A különböző anyagok különböző csiszolási módszereket is igényelnek - vízzel vagy olajjal. A leggyakoribb anyagok különböző típusú kövek, gyakran gyémánt hozzáadásával.

  • A a fenőkő leggyakoribb anyaga. Ez lehet homokkő, korund, pala és mások.
  • A gyémánt késélező kő nem teljes egészében gyémántból készül, az csak egy adalékanyag a kőben, amely nagyobb tartósságot kölcsönöz a csiszolásnak.
  • A kerámia a japán fenőkő típusokra jellemző, amelyek minőségükről és tartósságukról ismertek.

i

A késélező kő gyakran kombinált típusú, azaz mindkét oldalán különböző durvaságú. Így olyan eszközt választhatsz, amely egyaránt alkalmas a kés vagy más szerszám durva és finomabb élezésére is.

Ha még mindig bizonytalan vagy abban, melyik fenőkő típust válaszd, a vásárlói vélemények segíthetnek a döntésben. Vess egy pillantást legnépszerűbb, legjobb fenőkő, kategóriánkra is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Fenőkő - késekhez, bárdokhoz és fejszékhez, nedves köszörüléshez, kétoldalas fenőkő 2 szemcsés, 1000-es szemcse a finom csiszoláshoz és az él megtartásához, 3000-es a penge tökéletes simításához és polírozásához, csúszásmentes szilikon alátét mellékelve, simító felület összehasonlítása, folyadékadagoló, 15°-os szögvezető és elegáns bambusz alap, élezőfelület méretei 18 x 6 x 2,8 cm
16 390 Ft

2.
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga korund, mérete 20 × 8 cm (Sz×H), tok és simító a felület összehasonlításához a csomag része
16 790 Ft

3.
VOREL Élezőkő, 225 mm, ovális Szállításra kész > 5 db
Fenőkő - alkalmas kések, vésőszárak és fejszék élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga karbid, élező felület hossza 22,5 cm, alkalmas balkezeseknek, tömege 200 g
290 Ft

13 termék
Siguro Bamboo Base, 1000/3000 szemcseméret + vezető, tartozékok - Fenőkő Típusok
4,6
Siguro Bamboo Base, 1000/3000 szemcseméret + vezető, tartozékok
Fenőkő - késekhez, bárdokhoz és fejszékhez, nedves köszörüléshez, kétoldalas fenőkő 2 szemcsés, 1000-es szemcse a finom csiszoláshoz és az él megtartásához, 3000-es a penge tökéletes simításához és polírozásához, csúszásmentes szilikon alátét mellékelve, simító felület összehasonlítása, folyadékadagoló, 15°-os szögvezető és elegáns bambusz alap, élezőfelület méretei 18 x 6 x 2,8 cm
Szuper ár
16 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_KG_W420BB
Siguro Bamboo Base, 400/1000 szemcseméret + vezető, tartozékok - Fenőkő Típusok
4,6
Siguro Bamboo Base, 400/1000 szemcseméret + vezető, tartozékok
Fenőkő - késekhez, bárdokhoz és fejszékhez, nedves köszörüléshez, kétoldalas fenőkő 2 szemcsés, 400-as szemcse a tompa kések kezdeti élezéséhez, 1000-es szemcsefinomság a finom csiszoláshoz és az élek megőrzéséhez, a csomagban csúszásgátló szilikon alátét, simító a felület összehasonlításához, adagolófolyadékok, 15°-os szögű tartóvezető és elegáns bambusz alap, csiszolófelület mérete 18 x 6 x 2,8 cm
Szuper ár
16 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_KG_W120BB
4,8 21×
WESTMARK Fenőkő
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga korund, élező felület mérete 18 × 6 cm (H×Sz), csúszásgátló, tok és csúszásgátló pad a csomag része, tömege 720 g
22 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WESTB564
4,4
Lauben Knife Sharpener 4700SB
Késélező - multifunkcionális, késekhez, 18 W, 2 fenési szint - durva és finom, a legtöbb penge élezésére, olló és csavarhúzó, 3 köszörűkő, a vezetősínek optimális, 15°-os szögben vezetik a pengét, cserélhető csiszolókövek, csendes működés rezgés nélkül, portartály, csúszásmentes tapadókorongok az asztalon való rögzítéshez, ergonomikus kialakítás
21 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAUbr25
4,7 28×
G21 Fenőkő vezetővel, szemcseméret 1000/6000
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga korund, mérete 20 × 8 cm (Sz×H), tok és simító a felület összehasonlításához a csomag része
16 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: G21BR325
4,6 38×
G21 Fenőkő, szemcseméret 1000/3000
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga gyémánt, mérete 3 × 6 × 18 cm (Ma×Sz×H), tömege 650 g
13 490 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: G21BK366
4,3 18×
G21 Vezető fenőköves élezéshez
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, kerámia élezésére, élező felület anyaga kerámia, élező felület mérete 3 × 9 cm (H×Sz)
2 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: G21BR332
4,5
Matté Fenőkő, 400/1000
Fenőkő - alkalmas kések, ollók és borotvák élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga kő, élező felület mérete 18 × 6 cm (H×Sz)
13 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MATBR305
4,3
Matté Fenőkő, 3000/8000
Fenőkő - alkalmas kések, ollók és borotvák élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga kő, élező felület mérete 18 × 6 cm (H×Sz)
16 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MATBR329
4,4
Matté Fenőkő, 1000/4000
Fenőkő - alkalmas kések, ollók és borotvák élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga kő, élező felület mérete 18 × 6 cm (H×Sz)
15 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MATBR312
4,0
VOREL Élezőkő, 225 mm, ovális
Fenőkő - alkalmas kések, vésőszárak és fejszék élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga karbid, élező felület hossza 22,5 cm, alkalmas balkezeseknek, tömege 200 g
290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP1780
3,0
Tescoma AZZA Kerámia fenőkő
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, kerámia élezésére, élező felület anyaga kerámia, élező felület mérete 18 × 6 cm (H×Sz), csúszásgátló, simító a felület összehasonlításához a csomag része
16 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESBR812
4,4
Lauben Knife Sharpener 4700SB
Késélező - multifunkcionális, késekhez, 18 W, 2 fenési szint - durva és finom, a legtöbb penge élezésére, olló és csavarhúzó, 3 köszörűkő, a vezetősínek optimális, 15°-os szögben vezetik a pengét, cserélhető csiszolókövek, csendes működés rezgés nélkül, portartály, csúszásmentes tapadókorongok az asztalon való rögzítéshez, ergonomikus kialakítás
20 390 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: LAUbr25

Késélező kövek

A Késélező kövek kategóriában összesen 13 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó késélező kövek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb késélező kövek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: késélező kövek vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ