AP+ nový vizuál Shop roku

Késfenők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Csiszoló felület
Kerámia
(1)
Acél
(9)
Szűrés

A késfenő nélkülözhetetlen eszköz a konyhai kések élesen tartásához. Kiválasztásukkor különösen az anyagot és a célt kell figyelembe venni, hogy megfeleljen a felszerelés speciális igényeinek. Az késfenő egyértelmű előnye a praktikussága, hiszen bármikor kéznél lehet, és szükség esetén egy kicsit élesebb kést ad. Nem tudod, hogy mit válassz? Olvass tovább.

Tovább

Késfenő – a tökéletesen éles kések kulcsa

A késfenő felbecsülhetetlen értékű eszköz minden olyan háztartásban, ahol fontos a kések minősége és élessége. Lehetővé teszi, hogy késeid mindig élesek maradjanak, ami megkönnyíti az ételkészítést és növeli a biztonságot a vágás során. A késfenő típusok sokféleségének köszönhetően bármilyen késtípushoz megtalálhatod az ideális változatot, a klasszikus konyhakésektől a speciális henteskésekig. Egy minőségi késfenő meghosszabbítja a kések élettartamát és védi a konyhai eszközöket.

Mire használható a késfenő?

A késfenő típusát leggyakrabban aszerint osztják fel, hogy milyen típusú anyagot fog élezni. Ez határozza meg az élezés intenzitását is. Ma a piacon elsősorban kerámiához, acélhoz vagy titánhoz tervezett késfenőt találunk. De vannak olyanok is, amelyek többféle késtípus élezésére készültek.

  • A kerámiakések élezéskor különleges anyagot igényelnek a kés élének megőrzéséhez.
  • Az acélkések rendszeres élezése és speciális anyagok használata fontos az igazán jó minőségű penge fenntartása érdekében.
  • A titán kések gyakran különleges gondoskodást igényelnek. A kifejezetten titán élezésére készült élezők megbízhatóan gondoskodnak erről.
  • Az univerzális késfenő különböző típusú késekhez alkalmas, és rugalmasan használható.

Miből készül a késfenő?

A késfenő kiválasztásakor fontos figyelembe venni az anyagot, amelyből készült. Az anyag befolyásolja az élezőképességet és a hosszú távú tartósságot. Míg az késfenő acél a gyors élezéshez használatosak, a kerámia és gyémánt változatok finomabb élezést biztosítanak a kiváló minőségű késekhez. Az anyag típusa a fogantyú esetében is fontos, mivel stabil fogást biztosít, és így megkönnyíti az élezést, különösen akkor, ha nedves környezetben szeretnél dolgozni.

  • A késfenő acél finom barázdákkal borított, amelyek segítik az élezési folyamatot.
  • A kerámia gondoskodik a késekről anélkül, hogy a penge sérülne, nagyon nagy tartóssággal is büszkélkedhet.
  • A gyémánt késfenő lehetővé teszi a nagyon tompa kések gyors és hatékony élezését is.
  • A zafírt szintetikusan állítják elő a csiszolókőhöz, és nagyon finom élezésre ad lehetőséget.

i

Ebben az esetben a gyémánt késfenő nem azt jelenti, hogy teljes egészében gyémántból készült. A gyémánt csak adalékként van benne, és növeli a késfenő tartósságát és élezési képességét. Az eredmény egy tökéletesen éles kés és egy valamivel tartósabb késfenő.

A késfenő fogantyú típusa

A késfenő fogantyúja egy másik fontos paraméter, mivel ez biztosítja a kényelmet, a biztonságot és az ellenőrzést a késélezés során. A piacon leggyakrabban műanyag fogantyúval találkozhatunk, de néha a késfenő acél vagy fa fogantyúval is ellátott. A megfelelő fogantyú kiválasztása a személyes preferenciáktól és az élező használatának követelményeitől függ.

  • A műanyag fogantyúk könnyűek, könnyen tisztíthatók és gyakran olcsóbbak. Jó fogást biztosítanak, és ellenállnak a víznek és más anyagoknak.
  • A késfenő acél fogantyúk robusztus és tartós megjelenést biztosítanak. Higiénikusak és könnyen karbantarthatók. Azonban nagyobb lehet a súlyuk.
  • A fa fogantyúk hagyományos megjelenést és természetes érzést kölcsönöznek. A fa azonban több törődést igényel, mint a műanyag vagy acél.

Az élező ideális fogantyújának kiválasztásakor célszerű megvizsgálni az úgynevezett csúszásmentes fogantyú lehetőségét, amely egy bizonyos típusú műanyagból készül. Az ilyen fogantyú még nedves környezetben is biztos fogást eredményez.

A késfenő egyéb fontos jellemzői

A késfenő kiválasztásakor fontos szem előtt tartani néhány olyan jellemzőt, amelyek befolyásolhatják a használat módját, vagy egyes felhasználók számára fontos preferenciát jelentenek. Ezek közé tartozhat a méret, a felakasztási lehetőségek, a bőr tok és a késélezéshez kapcsolódó egyéb termékek.

  • Az élezési terület azt jelzi, hogy az élező milyen hosszúságú rész van élezésre szánva, azaz a nyél végétől a hegyéig.
  • Az összméretek egyes esetekben meglephetnek minket. Találkozhatunk olyan "zsebélezőkkel" is, amelyek élező felülete mindössze 7 cm.
  • A mosogatógépben való mosás gyakran nem magától értetődő. Ha azonban mosogatógépben szeretnéd elmosogatni, fontos a megfelelő anyagokból készült késfenő kiválasztása.

Késfenő tartozékok és egyéb termékek 

A késélezés egy hatalmas terület, amely természetesen nem csak a késfenőket érinti. Ha igazán pontos élességet szeretnél elérni, ami különösen fontos a minőségi kések esetében, akkor javasoljuk, hogy nyúlj késélező kövekhez. Ha jó minőségű késfenő vásárlásán gondolkozol, az említett anyagokból készült kések egyike biztosan jól fog jönni. Konyhakéseink széles kínálatából választhatsz.

Megőrzött funkcionalitással rendelkező terméket keresel, de nem kell teljesen új késfenőnek lennie? A bazár jó választás lehet ebből a szempontból. Nézd meg a Outlet oldalunk kínálatát, amelyek biztosan más vásárlóknak is hasznosak lesznek.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, fenési szög 20°, élezőfelület hossza 26 cm, nyél anyaga műanyag, teljes méret 38,8 × 4,7 × 2,5 cm (H×Sz×Ma)
18 690 Ft

2.
FISKARS Functional Form Élező, 20,2 cm Szállításra kész 1 db
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, csúszásmentes, alkalmas balkezeseknek, teljes hossza 20,2 cm, tömege 200 g
-10 %
8 390 Ft
7 590 Ft

11 termék
4,8 38×
Berndorf Sandrik PROFI LINE Élező
Élező - nyél anyaga acél, teljes hossza 20 cm
Leárazás -15 %
4 090 Ft 4 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BERPR009
5,0
Victorinox Élező, gyémánt, ovális, 26 cm, műanyag
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, fenési szög 20°, élezőfelület hossza 26 cm, nyél anyaga műanyag, teljes méret 38,8 × 4,7 × 2,5 cm (H×Sz×Ma)
18 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: VICBR044
5,0
FISKARS Functional Form Élező, 20,2 cm
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, csúszásmentes, alkalmas balkezeseknek, teljes hossza 20,2 cm, tömege 200 g
Leárazás -10 %
7 590 Ft 8 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FSSW352
4,8
TESCOMA HOME PROFI 22cm
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, ergonomikus fogantyú, élezőfelület hossza 22 cm, nyél anyaga műanyag, teljes hossza 32 cm
5 890 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESOC509
4,9 51×
TESCOMA élező AZZA 20 cm 884550.00
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, ergonomikus fogantyú, élezőfelület hossza 20 cm, nyél anyaga műanyag, teljes hossza 33 cm
6 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ETS145b
4,0
Wüsthof - 23cm
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, mosogatógépben mosható, élezőfelület mérete 23 × 3 cm (H×Sz), nyél anyaga műanyag, teljes méret 3 × 23 cm (Sz×H)
Leárazás -12 %
10 490 Ft 11 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WUSBR726
4,5
Victorinox Élező, gyémánt, ovális, 23 cm, műanyag
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, fenési szög 20°, élezőfelület hossza 23 cm, nyél anyaga műanyag, teljes méret 4,7 × 35,9 cm (Sz×H)
24 390 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICBR051
5,0
KDS Élező, lapos, sima
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, ergonomikus fogantyú, élezőfelület hossza 30 cm, nyél anyaga műanyag, teljes méret 2,2 × 43,5 cm (Sz×H), tömege 350 g
22 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: KDS094
G21 Kerámia élező 44 cm
Élező - kerámia, segítségével élezhető anyagok acél, ergonomikus fogantyú, élezőfelület hossza 30 cm, teljes méret 5 × 44 cm (Sz×H)
13 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: G21BR349
Wüsthof - kerek, 26cm
Élező - mosogatógépben mosható, élezőfelület hossza 26 cm, nyél anyaga műanyag, teljes hossza 26 cm
Leárazás -7 %
14 690 Ft 15 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: WUSBR689
5,0
KDS 3227 acél 380x10mm
Élező - segítségével élezhető anyagok acél, ergonomikus fogantyú, élezőfelület hossza 25 cm, élezőfelület átmérője 1 cm, nyél anyaga műanyag, teljes méret 1 × 38 cm (Sz×H), tömege 220 g
7 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: KDSOC705

Késfenők

A Késfenők kategóriában összesen 11 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó késfenők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb késfenők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: késfenők vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ