A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AlzaBoxy Q1 30 dnů na vrácení

Kettlebell (girja)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Egy darab tömege
2 kg
40 kg
-
Rúd átmérője
30 mm
(9)
33 mm
(6)
34 mm
(1)
35 mm
(2)
Szín
Fehér
(9)
Fekete
(47)
Piros
(4)
Lila
(3)
Kék
(7)
Narancssárga
(5)
Rózsaszín
(4)
Ezüst
(9)
Szürke
(1)
Türkizkék
(1)
Zöld
(6)
Sárga
(5)

A kettlebell, vagy más néven girja vagy harangsúly, népszerű eszköz az erőedzéshez, a dinamikai és kondicionáló edzéshez, valamint rehabilitációs eszközként is használják. A kettlebellel történő rendszeres testmozgás az egész test koordinációját javítja. A különféle kettlebell súlyzó típusok kialakításukban, anyagukban és tömegükben különböznek egymástól. Nézzük, milyen nehéz kettlebell súlyzót érdemes választani, hogyan kell edzeni vele, és mire kell figyelni választásakor.

Tovább

A kettlebell előnyei

Az utóbbi években a kettlebell az edzőtermek szerves részévé vált, de széles körben használják otthoni edzés során is. A girja (gyrja) egy univerzális sporteszköz - a kettlebell gyakorlatok szinte minden edzéstípushoz alkalmasak. De milyen előnyökkel jár, és miért érdemes a kettlebell súlyzót az edzésfelszerelésed részévé tenni?

  • A kettlebell alkalmas erősítő, dinamikus és fitnesz edzésekre
  • A kettlebell javítja a mozgáskoordinációt
  • Segít megerősíteni a test természetes stabilitását.
  • Férfiak és nők is edzhetnek vele.
  • Könnyű tárolás - kevés helyet foglal.
Kettlebell girya
Kettlebell - színválaszték.

Mi az a kettlebell? A girja gyakorlatok hatása

A kettlebell egy fitneszeszköz, amely egy fogantyúval ellátott vasgömbre hasonlít. Noha hazánkban csak az utóbbi években vált népszerűvé, története a 18. századra nyúlik vissza, amikor Oroszországban áruk mérésére szolgáló eszközként kezdték használni. A földművesek távolba dobásra használták szabad pillanatokban, és ennek eredményeképpen kezdték el sporteszközként is használni. A Hercules című orosz folyóirat 1913-ban így irt róla: "Nincs még egy olyan sportág, amely olyan jól fejlesztené az izomerőt és a testet, mint a harangsúly-sport." Jurij Vlaszov olimpiai és világbajnok szovjet-orosz súlyemelő, író, politikus szerint „nehezen találnánk még egy olyan gyakorlatot, amely jobban fejlesztené az erőt és a hajlékonyságot egyszerre.” A kettlebell edzés kivételes mértékben fejleszi az erőt és az állóképességet, csökkenti a nyugalmi pulzust és a vérnyomást, és biztosítja minden izomcsoport kiegyensúlyozott fejlődését.

i

Oroszul a kettlebell neve girja, s e megnevezés hazánkban is ismert. Itthon ugyanakkor számos egyéb néven is utalnak rá, például harangsúly, gömbsúlyzó, füles súlyzó, kettlebell golyó, vagy éppen kettlebell súlyzó. Az USA-ban egy Pavel nevű volt Szpecnaz-kiképző erőfeszítéseinek köszönhetően terjedt el, ahol az amerikai hadsereg és rendfenntartó erők hamar felismerték a kettlebell gyakorlatok nyújtotta lehetőségeket. A kettlebell az orosz girja szó fordítása.

Kettlebell vagy hagyományos súlyzó? Mindkettőnek megvannak az előnyei

Ha kettlebell vagy hagyományos súlyzók vásárlása között hezitálsz otthoni edzéshez, először azt gondold át, hogy a testedet átfogóan kívánod erősíteni, vagy csak valamilyen konkrét részt és adott izomcsoportokat, legfőképp a kar izmait.

  • A kettlebell edzés során figyelned kell az egyensúlyod megtartására, így több izmot dolgoztatsz meg és erősíted a test középső részét is.
  • A súlyzóval végzett edzés során egy adott izomcsoportot erősítesz, és azok fejlesztésére, erősítésre koncentrálsz.

Kettlebell - füles súlyzó
Kettlebell

Súlyzó
Súlyzó

Kettlebell - Hogyan válasszunk?

Kettlebell választásakor a legfontosabb szempont, hogy megfeleljen edzési igényeidnek. A fő paraméter a kettlebell tömege, de az anyagára, a fogantyú kialakítására és a kettlebell formájára is érdemes figyelni.

Kettlebell - Milyen nehéz harangsúlyt válasszunk?

Az egyik legfontosabb kérdés választáskor a kettlebell tömege. 4 és 40 kilogramm közötti modellek választhatók. A kezdőknek fontos arra figyelni, hogy a lábukkal szilárdan álljanak a földön, s hogy fokozatosan szoktassák magukat a kettlebell edzéshez, és ne terheljék túl feleslegesen az izmaikat. Nemcsak a fizikai állapotot és erőnlétet, hanem a nemet is figyelembe kell venni.

  • Hölgyek esetén jobb, ha a harangsúly alacsonyabb tömegű. Kezdőknek tökéletes a 4kg-os vagy 5kg-os kettlebell. Haladóknak alkalmas a 6kg-os kettlebell vagy a kettlebell 8kg súllyal.
  • Kezdő férfiak számára ideális a kettlebell 8 kg súllyal, majd később átválthatnak a 10kg-os, 12kg-os, esetleg 14kg-os súlyra.
  • Haladó férfiaknak leginkább a közepes és nagy tömegű gömbsúlyzó alkalmas, például a 14 kg-os vagy 20kg-os kettlebell.
  • A 24kg-os, 32kg-os, és még ennél is nehezebb kettlebell súlyok az igazán tapasztalt sportolóknak alkalmasak.

i

Nem tudod eldönteni, milyen nehéz kettlebell ideális számodra? Vagy párban szeretnél edzeni? Az ideális megoldás egy kettlebell készlet, amelyben különböző súlyokat találsz. A kettlebell készlet kezdőknek is alkalmas, mivel így fokozatosan tudják növelni a terhelést.

A kettlebell anyaga: vas vagy műanyag kettlebell golyó a jobb?

A különféle kettlebell típusok anyagukban is különböznek. Az edzőtermekben általában jobb minőségű, rendkívül tartós és hosszú élettartamú acél és vas girja típusokat használnak. A műanyag és vinyl kettlebell alkalmasabb otthoni testmozgásra, főleg ha nincs elég nagy szőnyeg vagy edzőszőnyeg, mert a vas kettlebell megrongálhatja a padlót.

A kettlebell színe leggyakrabban fekete

Nyilvánvaló, hogy a gömbsúly színe is szerepet játszik a kiválasztásban. A kettlebell sokféle színben kapható, de leggyakrabban fekete girjához lesz szerencsénk, mert az a leghagyományosabb és legtartósabb. Vas kettlebell esetén a rózsaszín vagy más színű festék idővel elkezdhet pattogni vagy hámlani. A műanyag kettlebell színe általában tartós és időtálló.

A kettlebell fogantyúja - Fontos a kényelmes tartás

A fogantyú a kettlebell nagyon fontos eleme, mert befolyásolja az edzés kényelmét és hatékonyságát. A fogantyúnál figyelj az átmérőre és az anyagára. A műanyag fogantyúk csúszósak lehetnek, míg az öntöttvas fogantyúk sokkal stabilabbak és tartósabbak. A fogantyú átmérője a kettlebell súlyától függően változik.

  • A kisebb és közepes tömegű kettlebell súlyok fogantyújának átmérője 33-35 mm.
  • A nagytömegű kettlebell fogantyúja általában 38–40 mm.

A girja alakja és alsó része

A kettlebell alakja lehet kerek vagy ovális. Maga a forma nem játszik túl nagy szerepet a választásnál és a kettlebell gyakorlatok végzésekor, de a harangsúly alsó részére, tehát az alapjára érdemes figyelni. Bármilyen formát is választasz, fontos, hogy a harangsúly alapja tökéletesen sík legyen, hogy a kettlebell a lehető legstabilabb legyen, amikor a földre helyezed.

Kettlebell edzés: A gömbsúlyzó gyakorlatok edző nélkül is végezhetők

Nem tudod, melyek a legjobb a kettlebell gyakorlatok? A gömbsúlyzó egy sokoldalú sporteszköz, amely zsírégetésre és izomtömeg építésére is hasznos. Népszerű gyakorlat például a kettlebell swing, amelyet egy kézzel vagy két kézzel is lehet végezni. De végezhetsz egyéb gyakorlatokat, például guggolás, kitörés, deadlift (elemelés), stb. Habár a kettlebell gyakorlatok edző nélkül is végezhetők, egy edző szakértelme és tanácsai rengeteget tudnak segíteni.

  • Szumó felhúzás - Kezdetben a legfontosabb lépés, hogy megtanuld a kettlebell helyes felemelését a földről. Erre szolgál a szumó felhúzás. Ezt a gyakorlatot a technika biztonságos elsajátítása után nyugodtan végezhetjük nagy harangsúllyal. A girja felhúzás előnye, hogy a súly közel van a test súlypontjához, a derék kisebb terhelést kap, mint egy klasszikus elemelés során.
  • Lendítés - Ha már a felhúzás megy helyesen, akkor meg kell tanulnod a girja súlyzó lendítését. A kettlebell swing titka a csípő helyes aktiválása, nem derékból, hanem a farizmok erőteljes befeszítésével "lőjjük ki" harangsúlyt mellmagasságba. A gyakorlat közben picit a vállizmok is dolgoznak, de fontos, hogy képzeletben zárjuk össze a lapockát, ezzel stabilizálva a vállakat.
  • Felrántás (clean) - Itt a kettlebell szabályos felvétele és megtartása a lényeg. A clean inkább haladó gyakorlatnak számít, érdemes egy kisebb gömbsúlyzóval sokáig gyakorolni. A harangsúlynak követnie kell a test tengelyét, az emelés során a könyök felfelé mutat és nem oldalra. Ha a clean már jól megy, megpróbálkozhatunk a kettlebell clean and press (tehát fej fölé nyomás) vagy snatch (szakítás) gyakorlatokkal.
  • Kinyomás, guggolás - Ha megvannak a biztos alapok, akkor jöhetnek a nagyobb kihívások. guggolás során a girja az állunk alatt vagy mellmagasságban, a legnehezebb a fej felett kinyomott harangsúllyal guggolni.
  • Török felállás - Egy kiváló gyakorlat, amely az egész testet átmozgatja, s végrehajtásakor végig összpontosítanod kell.

A kettlebell gyakorlatok két alapvető típusa

  • Statikus - A statikus kettlebell gyakorlatok erősítik az izmokat, így növelik az izomerőt, illetve fejlesztik a stabilitást, s növelik a mozgástartományt. A guggolás és kitörés során a harangsúly nyugalmi állapotban van.
  • Dinamikus - A dinamikus kettlebell gyakorlatok javítják az állóképességet, valamint növelik a gyorsaságot és robbanékonyságot. Ilyen például a kettlebell swing, tehát a lendítés, de a szakítás és a felrántás is.

i

Az interneten is lehet inspirációt találni a kettlebell gyakorlatok végzésére, a videók különösen népszerűek. Az elvégzett gyakorlatok helyességéről azonban tanácsos egy fitnesz edzővel konzultálni.

Girja köredzés

Csupán egy darab girjával rengeteg gyakorlatot tudunk egy köredzésbe összefonni. A kettlebell kétkezes és egykezes gyakorlatokhoz is alkalmas, helyigénye jelentéktelen. A szabadban ugyanúgy llehet vele dolgozni, mint az edzőterem egy sarkában. A kettlebell gyakorlatok tárháza végtelen, az egyszerűbb kihívások leküzdése után jöhet pédául a kettlebell magasiskolába tartozó egylábas guggolás.

Kettlebell ár

A kettlebell súlyzók ára 10 ezer forint felett kezdődik, s a kezdőknek leginkább alkalmas modellek ára többnyire 10 és 30 ezer forint között mozog. A 20 kg-nál nehezebb kettlebell súlyzók ára 20, 30, vagy akár 40 ezer forint felett is lehet. Választáskor a kettlebell tömegén túl figyeljünk a fentebb tárgyalt paraméterekre, tehát a kettlebell anyaga, a fogantyú anyaga és formája, és ha számunkra szempont, akkor a gömbsúlyzó színe.

i

A kettlebell nem tartozik a legolcsóbb fitness eszközök sorába, így biztosan nem bánod, ha a lehető legjobb áron jutsz hozzá a neked tetsző darabokhoz. Nézz szét olcsó kettlebell súlyzók oldalunkon, illetve szintén érdekelhet kettlebell vélemények oldalunk, ahol népszerűség, vásárlói értékelés, akciós ár és panaszok figyelembevételével rangsoroltuk a termékeket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Sharp Shape Kettlebell 12 kg Szállításra kész 3 db
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 12 kg, 33 mm átmérőjű markolat, sárga kivitel
16 390 Ft

2.
Sharp Shape Kettlebell 28 kg Szállításra kész > 5 db
Kettlebell - anyaga fém és öntöttvas, felülete fém, tömege 28 kg, 34 mm átmérőjű markolat, fekete és sárga kivitel
37 590 Ft

3.
Stormred Competition Kettlebell 24kg Szállításra kész > 5 db
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 24 kg, fekete és kék kivitel
34 790 Ft

Még több
60 termék
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 24kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 24 kg, fekete és kék kivitel
Szuper ár
34 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreet005
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 16kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 16 kg, fekete és narancssárga kivitel
Szuper ár
24 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreet003
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 12 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 12 kg, 33 mm átmérőjű markolat, sárga kivitel
16 390 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0003
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 14 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 14 kg, fekete és kék kivitel
Szuper ár
22 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTstorm144
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 20kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, tömege 20 kg, fekete és zöld kivitel
Szuper ár
29 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreet004
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 24 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 24 kg, 33 mm átmérőjű markolat, lila kivitel
32 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0006
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 12kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, tömege 12 kg, fekete és sárga kivitel
Szuper ár
21 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreet002
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 18 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 18 kg, fekete és türkizkék kivitel
Szuper ár
27 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTstorm145
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 10 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 10 kg, fekete és zöld kivitel
Szuper ár
21 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTstorm143
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 8 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas és acél, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 8 kg, 33 mm átmérőjű markolat, fekete és kék kivitel
12 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0002
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 40 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 40 kg, 35 mm átmérőjű markolat, fehér és fekete kivitel
53 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0106
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 40kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 40 kg, fehér és fekete kivitel
Szuper ár
66 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTreet009
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 36kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 36 kg, fekete és piros kivitel
Szuper ár
62 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTreet008
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 10 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 10 kg, 33 mm átmérőjű markolat, fekete és kék kivitel
14 690 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0163
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 8kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, tömege 8 kg, fekete és rózsaszín kivitel
Szuper ár
18 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreet001
4,4 83×
Lifefit Vinyl Kettlebell 4 kg
Kettlebell - anyaga cement és vinyl, tölteléke cement, tömege 4 kg, fekete és rózsaszín kivitel
4 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT5459
4,9 17×
Stormred Neoprene Kettlebell 6 kg
Kettlebell - anyaga fém és öntöttvas, felülete neoprén, tölteléke öntött acél, tömege 6 kg, fehér és fekete kivitel
Szuper ár
9 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron40
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 28 kg
Kettlebell - anyaga fém és öntöttvas, felülete fém, tömege 28 kg, 34 mm átmérőjű markolat, fekete és sárga kivitel
37 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0103
4,8 91×
Stormred Competition Kettlebell 28kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tömege 28 kg, fekete és lila kivitel
Szuper ár
33 190 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTreet006
4,9 17×
Stormred Neoprene Kettlebell 20 kg
Kettlebell - anyaga fém és öntöttvas, felülete neoprén, tölteléke öntött acél, tömege 20 kg, fehér és fekete kivitel
Szuper ár
28 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron45
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 32 kg
Kettlebell - anyaga fém, felülete fém, tömege 32 kg, fekete kivitel
42 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTss0104
4,8 132×
Sharp Shape Kettlebell 36 kg
Kettlebell - anyaga öntöttvas, felülete fém, tölteléke öntött acél, tömege 36 kg, 35 mm átmérőjű markolat, fekete, kék és zöld kivitel
45 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0105
4,8 15×
GymBeam Állítható kettlebell 4,5-18 kg
Kettlebell - anyaga vas, felülete fém, tömege 18 kg, fekete és narancssárga kivitel
45 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym193
4,4 83×
Lifefit Vinyl Kettlebell 12 kg
Kettlebell - anyaga cement és vinyl, tölteléke cement, tömege 12 kg, fekete és zöld kivitel
15 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT5461
cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Kettlebell (girja)

A Kettlebell (girja) kategóriában összesen 60 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kettlebell (girja) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kettlebell (girja) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kettlebell (girja) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kettlebell (girja) vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ