AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Klarinétek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
B klarinét
(4)
Chalumeau
(1)
Billentyűzet
Nyitott
(3)
Zárt
(1)
Anyag
Szín
Fekete
(4)
Natural
(1)
Szűrés

A klarinét egy olyan hangszer, amely eredeti, egyszerű formájában már az ókor óta ismert, és más hangszerek, például a szaxofon elődjének számít. Milyen klarinét típusok léteznek, mi a különbség közöttük és hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelőt? Olvass tovább, és megtudod.

Tovább

Mi az a klarinét?

A klarinét egy fúvós hangszer, amelynek fúvókájában nádat használnak. Ez az apró rész a hangszer nagyon fontos eleme, mert később más hangszerek, például a szaxofon készítéséhez is felhasználták. A klarinéton játszhatsz szólóban vagy zenekarban is.

A klarinét leírása

Bővebben a klarinétról:

  • A professzionális klarinétokat ébenfából, dobozfából vagy grenadillafából készítik.
  • Kaphatóak kezdők és haladó játékosok számára készült mesterséges anyagokból készült darabok is.
  • A hangszabályozásra szolgáló gombok általában ezüst színűek, különböző fémekből készültek.
  • A klarinét 5 részre szedhető. Ezek a fúvóka a náddal, a hordó, a felső és alsó részek, valamint a tölcsér.
  • A klarinét körülbelül olyan hosszú, mint egy keresztirányú fuvola, ami 66 cm.

A klarinéton sokféle stílusban játszhatsz, a klasszikustól a népzenén és a rézfúvóson át a jazzig. A fúvós hangszerek közül a klarinét rendelkezik a legnagyobb hangterjedelemmel.

Teljes billentyűs klarinét

A teljes billentyűs klarinét 20 billentyűvel és 7 gyűrűvel rendelkezik, azonban míg ezt a formáját felöltötte, nagyon hosszú utat járt be. Az ókorban használt elődeinek csak egy vagy két billentyűje volt. Idővel a gombok nőttek, a műszer hosszabb lett, és 1839 óta a teljes gombos típust használják. Ez az egész világon használt szabvány.

i

Miért használnak nádból készült fúvókát?

A szaxofonhoz hasonlóan a klarinéton való játékhoz is szükség van egy nád fúvókára. A klarinét fúvókája rezeg, amikor a levegő áthalad rajta, és ez hangot hoz létre. A nád fúvókák különböző keménységű és stílusú anyagból készülnek.

Más klarinét típusok

A klarinétoknak különböző típusai vannak. Néhányuk gyakori, másokkal keveset találkozol. Hangzásukban és megjelenésükben különböznek egymástól.

B klarinét

A B klarinét elterjedtebb és minden zenei stílusban használható. Nevét onnan kapta, hogy egy hanggal mélyebben szól, mint a kottában leírt dallam. A kottából a C hang tehát úgy hangzik, mint a B hang.

A klarinét

Az A klarinétnak lágyabb és mélyebb hangja van, mint a B változatnak, és akkor használják, ha több kereszt van a kottában. A darabot ilyenkor könnyebb játszani, mint a B-típussal.

Más típusú klarinétok

Más, ritkábban használt típusok az Es klarinét, amely a B-nél magasabb hangon szólal meg. Továbbá a B basszusklarinét B, amely mélyebben szól, és sajátos, csőszerű, ívelt formával rendelkezik. Ritkán találkozunk tehát egy G, C, D vagy As klarinéttal.

A klarinét hangszer elnevezés, olaszul clarinetto, a trombita olasz nevéből, a clarina-ból származik. Magasabb hangmagasságaiban hasonlít a klarinétra.

A klarinét hangolása

A klarinét hangolásának megtanulása nagy türelmet igényel. A klarinétok kétféle rendszerűek lehetnek.

  • A legtöbb országban a francia (Böhm-féle) hangolást használják. A jól elhelyezett billentyűk lehetővé teszik a hangok gyors egymásutánban történő megszólaltatását.
  • Német (Öhler) rendszert használnak Németországban, Ausztriában, Svájcban. Ennek előnye a jobb hangolás.

Hogyan válasszunk klarinétot?

Mindenképpen vedd figyelembe a tudásszintedet, a műfajt, amit játszani szeretnél, és nem utolsó sorban a hangszerbe befektetni kívánt anyagiakat.

A kezdők klarinétja

Ha még csak most kezdesz el tanulni ezen a hangszeren, akkor mindenképpen nyúlj egy olcsó, kezdőknek szánt klarinéthoz. A legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnod, a helyes légzéstechnika és az ujjrend. Legtöbbször ezek a kezdőknek szánt hangszerek műanyagból készültek, olcsó mechanikával és nem tökéletes hangzással rendelkeznek.

A kezdőknek és haladóknak szánt klarinét típusok

A valamivel drágább, jobb minőségű klarinétok alkalmasak a haladó zenészeknek. Ezek jobb mechanikával rendelkeznek, de gyakran műanyagból készülnek. Bármely műfajhoz alkalmasak.

Klarinét haladóknak és profiknak

A fából készült hangszerek a minőségi fa mellett kiváló fémmechanikával is rendelkeznek. Tökéletes klarinéthangot és hosszú élettartamot kaphatsz, ha beszerzel egy ilyen hangszert.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
5 termék
AKAI EWI SOLO
Klarinét - B klarinét, zárt billentyűzet, anyaga: műanyag
175 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: AKI009a
BACIO INSTRUMENTS CL-01N
Klarinét - B klarinét, nyitott billentyűzet, Bb hangolás, anyaga: ABS, csomag tartalma: fúvóka, kalap, ligatúra, tok, kesztyű és törlőkendő
56 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BAIa01
Smart WCL-71
Klarinét - chalumeau, anyaga: fa, csomag tartalma: tok és törlőkendő
17 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMAb01
SOUNDSATION SCL-10E
Klarinét - B klarinét, nyitott billentyűzet, Bb hangolás, anyaga: ABS, csomag tartalma: fúvóka, kalap, ligatúra és tok
65 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN012a
Classic Cantabile CLK-10 Bb
Klarinét - B klarinét, nyitott billentyűzet, Bb hangolás, anyaga: ABS, csomag tartalma: törlőkendő, fúvóka, parafa kenőanyag, szelet és tok
67 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CLCk001a

Klarinétek

A Klarinétek kategóriában összesen 5 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó klarinétek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább klarinétek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb klarinétek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: klarinétek vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ