DNY LEGO DNY LEGO

Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey automata kávéfőző (ÁTTEKINTÉS)

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve 

A korábban csak bárokat és kávézókat uraló teljesen automata kávéfőzők manapság már a modern otthonok alapvető részét képezik, amely a piacon elérhető széles választékukban is tükröződik. A mi választásunk egy szimpatikus fickóra esett, amelyet alapos tesztelésnek vetettünk alá egy olyan háztartásban, ahol naponta többször fogyasztanak olasz stílusú kávét. Hogyan teljesített a Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey kávéfőző? A Krups EA895831 Evidence One Black nevű kávéfőző fekete színben kapható.

Krups Evidence One Meteor teljesen automata kávéfőző - áttekintés

Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey kávéfőző áttekintése – TARTALOM

 1. A Krups Evidence One Meteor kávéfőző tesztelése
 2. A Krups Evidence One Meteor Grey kávéfőző jellemzői, formatervezése és kiegészítői
 3. A kávéfőző üzembe helyezése
 4. Kávékészítés a Krups Evidence One Meteor kávéfőzővel
 5. Tejes kávéspecialitások készítése és innovatív tejrendszer
 6. A Krups Evidence One Meteor Grey kávéfőző működése
 7. A Krups Evidence One Meteor kávéfőző karbantartása
 8. A Krups EA895N10 Evidence One Meteor kávéfőző általános értékelése

A Krups Evidence One Meteor kávéfőző tesztelése

Diákkorom óta kávézom, de csak Olaszországban tanultam meg, hogy a kávézás valójában egy bizonyos szabályokkal rendelkező, kisebb rituálé. Olaszországban mindig, minden sarkon, a nap bármely szakában fogyasztanak kávét, az olaszok pedig büszkék a valóban minőségi és tökéletesen elkészített kávéjukra. Hozzájuk hasonlóan én is tejes cappuccinót vagy lattét szoktam inni reggelente, délután pedig a klasszikus fekete eszpresszót, vagy még inkább a minimalista ristrettót választom. Kíváncsi vagyok, hogy milyen kávéval fog meglepni a Krups EA895N10 Evidence One Meteor Gray kávéfőző, és főleg az érdekel, hogyan működik az integrált tejkezelő rendszer, amely lágy, gazdag habréteget hivatott készíteni. 

A Krups Evidence One Meteor Grey kávéfőző jellemzői, formatervezése és kiegészítői

Már első ránézésre is látszik, hogy a Krups EA895N10 Evidence One Meteor Gray kávéfőző minden fontos jellemzővel el lett látva, amely az ízletes és minőségi kávékészítéshez szükséges. A szivattyú nyomását akár 15 barig képes kezelni, amely ideális érték az otthoni kávéfőzők számára. Nagy kapacitásának köszönhetően a víztartály egy töltéssel akár 15-20 csésze kávé készítésére alkalmas. A kávékifolyó magassága a csésze méretének megfelelően állítható, a készülék pedig egyszerre akár két csésze kávé elkészítésére is képes.  

Jellemzők Érték
Szivattyú nyomás 15 bar
Teljesítmény 1450 W
Maximális csészemagasság 15 cm
Víztartály űrtartalma 2,3 l
Szemes kávé-tartály  260 g
Méretek (szé × ma × mé) 37,2 × 36,3 × 24 cm
Tömeg 8,71 kg

Formatervezés

A Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey kávéfőző a klasszikus feketét krómozott elemekkel ötvözi, így formatervezése bármely modern konyhában megállja a helyét. A készülék első pillantásra helyigényesnek tűnhet. Én, személy szerint, külön helyet alakítottam volna ki a számára, mondjuk a konyhapulton, hiszen ez a gyönyörűség egyszerűen megérdemli a rivaldafényt.

A csomag tartalma:

 • Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey kávéfőző
 • 2 tisztítótabletta
 • 1 zacskó vízkőmentesítő szer
 • Praktikus tejkezelő rendszer
 • Szerelőkulcs a gőzrendszer tisztításához + tisztítótű
 • 1 Claris szűrőbetét - Aqua Filter System csavarozási tartozékokkal
 • 1 pálca a víz keménységének meghatározásához
 • Használati útmutató
Krups Evidence One Meteor Krups Evidence One Meteor
A kávéfőző a sötét színeket és rozsdamentes acél elemeket ötvöző, elegáns formatervezéssel nyűgöz le.

A kávéfőző üzembe helyezése

A kávéfőző működéséhez első sorban el kell végezni néhány beállítást, amelyekről részletes leírást találsz a mellékelt útmutatóban. A készülék első alkalommal történő bekapcsolásakor be kell állítanod a nyelvet, a dátumot és az időt, majd be kell programoznod a gépet az automatikus be- vagy kikapcsolásra, illetve kikapcsolást követően a kávérendszer átöblítésére. Fontos még beállítani a víz keménységét, amelynek értéke befolyásolhatja a készülő kávé minőségét. A vízkeménység meghatározását a mellékelt keménységmérő pálcával teheted meg.

Végezetül pedig szükség van egy szűrőbetét behelyezésére, amely biztosítja a víz tisztaságát és megakadályozza a vízkőlerakódást. Habár ez nem feltétele a kávéfőző működésének, de jelentősen megnövelheti a készülék élettartamát. A szűrőbetét behelyezése egyszerű, csak csavarozd a tartály aljára a szűrőbetéthez mellékelt tartozék segítségével. Ezt követően elérkezel az utolsó lépéshez, mégpedig a kávérendszer automatikus átöblítéséhez. Ehhez helyezz egy 600 ml-es edényt a gőzkieresztő alá. Amint a kijelzőn megjelenik a telepítés vége, a kávéfőző készen áll az általad választott ízletes kávé elkészítésére. Összességében, a kávéfőző előkészítése körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Kávékészítés a Krups Evidence One Meteor kávéfőzővel

A szükséges kezdeti beállítások után a kávéfőző készen áll az első csésze kávé elkészítésére. Na de melyik italt válaszd a széles körű ajánlatból? A vezérlőpanelen színes ikonok jelzik az Espresso, Long Coffee (Hosszú Kávé), Cappuccino, Latte Macchiato, Caffe Latté készítését, ám a More (Több) ikon megnyomásával még szélesebb menü tárul eléd. Ráadásul arra is lehetőséged van, hogy a saját ízlésednek megfelelően állítsd be az egyes italok elkészítési módját.

Milyen italokat készíthetsz a Krups EA895N10 Evidence One Meteor kávéfőzővel?

 • Eszpresszó
 • Kávé
 • Cappuccino
 • Latte Macchiato
 • Caffe Latté
 • Ristretto
 • Doppio
 • Americano
 • Tejhab (egy adag tejhab – ideális kakaóhoz)
 • Forró víz (zöld, fekete vagy gyümölcs tea készítéséhez)

Italválaszték

A nagy érintőképernyőn az alap kávétípusokat jelző színes ikonokat találod, amelyek lépésről lépésre vezetnek át az intuitív kijelzőn. A kijelző fokozatosan tájékoztat az egyes műveletekről és a kávéfőző tisztításának szükségességéről. A jelzett italok mellett itt található a bekapcsoló gomb, egy ikon a különféle funkciók beállításához, egy visszafele mutató nyíl az előző menübe való visszalépéshez, egy nyíl a menün történő átgörgetéshez, valamint a megerősítést jelentő OK gomb is. Továbbá itt helyezkedik el az egyszerre két csésze kávé elkészítését lehetővé tévő ikon, valamint egy másik, amellyel a kávé intenzitását állíthatod be, a szív ikonra nyomva pedig az egyedi beállításokkal bíró kedvenc italaidat mentheted el. Minden átlátható és érthető, így nincs szükség hosszú magyarázatra. Csak nyomd meg a választott ital ikonját és nézd a kávéfőző kijelzőjén megjelenő visszaszámlálást.

Krups Evidence One Meteor Krups Evidence One Meteor
Különféle italok közül választhatsz, a kávéfőző használata pedig rendkívül egyszerű.

A készülő kávé intenzitásának és mennyiségének kiválasztása

Nagyon kellemes meglepetés volt látni, ahogy a Krups kávéfőző számos opciót kínál fel. Nem csak számos különféle kávé- és tejes italokból választhatsz, de minden egyes ital esetén szabadon állíthatod be a kávé intenzitását 5 fokozatban, amely jelentősen befolyásolja az elkészített kávé ízét. Emellett az ital mennyiségét is megválaszthatod. A kávéfőzés során minden egyes italnál egyedi beállításokat adhatsz meg, vagy, amit én is ajánlok, elmentheted azt a készülék memóriájában, így a gép mindig emlékezni fog az adott italtípusra. A kávékifolyó magassága a csésze méretének megfelelően állítható, amely például nagy tejes italok készítésekor tesz jó szolgálatot, ráadásul ezzel a kávéfőzővel egyszerre akár két azonos italt is elkészíthetsz. Csak nyomd meg a két csésze ikont a vezérlőpanelen az ital kiválasztása előtt.

Csendes működés

A kávéfőző a zajszintjével, vagyis inkább zajtalanságával is meglepett. Már megszoktam, hogy az otthoni kávéfőzők különféle hangokat adnak ki az öblítés és a víz felmelegítése során, sőt, a legnagyobb zajt a kávédarálás során adják ki. A Krups kávéfőzője azonban viszonylag halkan dolgozik. A tejhabosítás valamivel hangosabb és a kávészemek darálása sem teljesen csendes, de semmiképp nem okoz kellemetlen zajt. A kávékészítés maga pedig leginkább a folyó vízcsaphoz hasonlítható.

Tejes kávéspecialitások készítése és intuitív tejrendszer

Reggelire mindig tejes kávét iszok, ezért kíváncsi voltam, hogy a Krups milyen finomságot tartogat a számomra. Az első specialitás, amit választottam, a caffe latté. Tejes ital készítéséhez a kávéfőző megfelelő nyílására kell csatlakoztatni a tejvezetéket, amelynek másik vége közvetlenül a tejes dobozból vagy üvegből szippantja fel a tejet. Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően nem kell feleslegesen kiöntenünk a tejet egy másik edénybe, majd tárolni azt, és megtisztítani a tejmaradéktól. A Krups rendkívül praktikus és higiénikus megoldást kínál. Csak ki kell választanod az italt, amelyet inni szeretnél - az én esetemben caffe latté -, majd végignézheted, ahogy a készülék először tejhabbal tölti meg a poharat vagy a bögrét, majd hozzáadja a kávét.

Micsoda meglepetés volt, mikor hirtelen egy pohár tejes csoda nézett velem szemben, akárcsak a kávézókban. Az ital tetejét sűrű tejhab díszítette, amely alatt tisztán látszott a márványos hatás, vagyis ennek a kávétípusnak a jellemzője. Kóstolás után azt kell, hogy mondjam, hogy pontosan ilyennek kell lennie a reggeli lattémnak. A kávé karakteres ízét a tej lágyítja meg, a habos tej pedig tökéletes végső megjelenést kölcsönöz az italnak. Természetesen más tejes italokat is kipróbáltam, és ha egy népszerűségi listát kellene felállítanom, az a következőképp nézne ki:

 1. Caffe Latté
 2. Cappuccino
 3. Babyccino (a gyerekeim kedvenc tejes specialitása – enyhén édesített tejhab egy csipetnyi fahéjjal ízesítve)

i

A tejes specialitások készítéséhez szükséges tejvezetéket minden egyes használat után folyó víz alatt kell elöblíteni, amelyre a kávéfőző automatikusan figyelmeztetni fog.

Ha összehasonlítom a tejes italok készítését a hagyományos kávéfőzőnkkel, amely mindössze egy tejfúvókával rendelkezik, a különbség számottevő mind az elkészítésben, mind pedig az elkészült ital megjelenésében. Röviden és érthetően: a Krups-szal csendesen, a tej kifröccsenése és anélkül készíthetek tejes italt, hogy a fúvóka alatt kellene tartanom a bögrét. Akár egy profi barista.

babyccino Krups Evidence One Meteor Grey
Bal oldalon a babycinno, a gyerekeim kedvenc itala. Jobb oldalon látható a különbség a tejfúvókával, illetve a Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey kávéfőzővel készített caffe latté között.

A Krups Evidence One Meteor Grey kávéfőző működése

A vezérlőpanel és a kijelző biztosítja a kávéfőző praktikus és egyszerű működését. Habár, a csomag természetesen magyar nyelvű részletes instrukciókat is tartalmaz, magához a kávékészítéshez nem szükségesek, hiszen a kávéfőző utasításai is elegendőek hozzá. Ennek ellenére én azt ajánlom, hogy olvasd el a használati útmutatót a készülék első használatba vétele előtt, illetve karbantartáskor vagy a tejrendszer alapos megtisztításakor .

A Krups kávéfőző tetején található, könnyen hozzáférhető szemes kávé-tartály körülbelül 260 gramm szemes kávéhoz alkalmas. Egy töltéssel 25-30 csésze kávé készíthető, tehát nem kell annyiszor utántöltenem a kávét, mint más készülékek esetében. Az okosan kialakított víztartály a kávéfőző hátoldalán helyezkedik el, ám az ergonomikusan kialakított fogantyúnak köszönhetően könnyen kezelhető, és az űrtartalma sem ad okot panaszra. 2,3 liter víz elegendő 20-25 kávé elkészítéshez, természetesen a kávé méretétől függően.

A Krups Evidence One Meteor kávéfőző karbantartása

A minőségi kávékészítés érdekében az automata kávéfőző rendszeres és alapos karbantartást igényel. A mindennapi rutin a zacctartály kiürítéséből áll, amelyet a cseppfogó tálca megtisztítása követ. A készülék szükség esetén mindkét lépésre figyelmeztet, de én azt ajánlom, hogy ne hagyd a kávét a zacctartályban éjszakára, hanem mindig automatikusan ürítsd ki. Hasonlóképpen, öntsd ki a vizet a víztartályból, és friss vízzel töltsd fel minden reggel. Nagyon pozitívra értékelem a cseppfogó tálca egyszerű levehetőségét és további kezelését, amelynek köszönhetően nem fröccsen ki a víz sehová, mint a többi kávéfőző esetében. A készülék szerencsére maga oldja meg a belső rutint. Ideális esetben az automatikus öblítést minden egyes kávékészítés előtt be kell állítanod.

A tejkezelő rendszer tisztítása szintén automatikusan működik, a kávéfőző mindössze a tevékenység megerősítését fogja kérni tőled tejes italok készítése után. Szóval, ha egymás után különféle tejes italok készítesz, csak nyomd meg a vissza nyilat és folytasd a kávéfőzést. Majd, ha már minden tejes italt elkészítettél, nyomd meg a tejrendszer tisztítása ikont. Figyelj a tejvezeték megtisztításra is. Egyszerűen csak vedd le a kávéfőző nyílásáról és alaposan öblítsd át meleg vízzel.

A kávéfőző alapos karbantartása – kávérendszer

Időnként a kávéfőző alapos belső tisztításra hívja fel a figyelmed, ugyanis a gép belsejéből el kell távolítani minden maradványt és zsíros kávélerakódást. Ha kihagyod ezt a lépést, az megrövidíti a kávéfőző élettartamát, és kedvezőtlenül befolyásolja az elkészített italok ízét és illatát. Használj 1 Krups tisztítókorongot bármilyen, legalább 600 ml-es edényben. A tisztítási folyamat megközelítőleg 15 percet vesz igénybe és két fázisban megy végbe - tisztítás és öblítés. A kijelzőn megjelenő részletes instrukciók végigvezetnek a szükséges lépéseken, de a "Karbantartás" menüben is megtalálhatók.

A kávéfőző alapos karbantartása – tejrendszer

Néha a tejrendszernek is szüksége van a gondoskodásra. Tisztítása körülbelül 5 perc és a kávérendszerhez hasonló, kivéve, hogy 1 adag Krups tisztítófolyadékra lesz szükséged, valamint egy újabb 600 ml-es edényre. A kávéfőző kijelzőjén minden lépésről lépésre meg fog jelenni, amit tudnod kell a gőzrendszer tisztításához. 

i

Ne felejtsd el rendszeresen, minden nap átöblíteni a kávéfőző dupla kifolyóját. Egyszerűen csak vedd le, öblítsd át vízzel, majd helyezd vissza.

A kávéfőző alapos karbantartása – automatikus vízkőmentesítő program

A készülék időről időre emlékeztet a vízkőmentesítés szükségességére. A kávéfőző vízkőmentesítésének gyakorisága függ a felhasznált víz minőségétől és, hogy használsz-e szűrőbetétet, vagy sem. Amennyiben igen, azt a tisztítási folyamat során ki kell venni. A vízkőmentesítéshez ismét szükség lesz egy 600 ml-es edényre és egy 1 újabb adag Krups tisztítószerre. Majd kövesd a kijelzőn megjelenő utasításokat, és várd meg, hogy a három fázisú tisztítási folyamat befejeződjön.

A kávéfőző tisztítása
A tisztítótabletták tárolóhelye a kávéfőző tetején található.

  A Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey kávéfőző általános értékelése

  Krups Evidence One Meteor

  Krups EA895N10 Evidence One Meteor Grey

  Automata kávéfőzők

  A kávéfőző az egy hónapos tesztelés során családtaggá vált, és széles italválasztékának köszönhetően nagy népszerűségnek örvendett mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek körében. Csak dicsérni tudom a tejrendszert, amellyel a készülék tökéletes tejhabot varázsol, olyat, amelyre a tejfúvókák nem képesek. Természetesen, ez a tejrendszer karbantartását is maga után vonja, amelyre a hagyományos kávéfőzőknél nincs szükség. Annak ellenére, hogy nem egy szórakoztató tevékenység, a kávé íze mindenért kárpótol.

  Szintén extra pont jár a kávéfőzőnek az egyes italok egyedi beállításai miatt, de én a praktikusság szempontjából azt ajánlom, hogy mentsd el ezeket a készülék memóriájában. Nagyon elégedettek vagyunk továbbá a gép egyszerű karbantartásával és egyszerű kezelésével, amely még a nyolc éves fiamnak sem okozott gondot. A férjem és én gyakran használtuk az egyszerre két csésze kávé készítésének lehetőségét, hiszen általában ugyanakkor kávézunk.

  Számos oka van annak, hogy miért vált a Krups otthonunk szerves részéve. Bátran ajánljuk mindenkinek, aki szereti a kávé minden formáját.

  Előnyök

  • Modern formatervezés
  • Alacsony zajszint
  • Lehetőség egyszerre két kávé elkészítésére
  • Széles italválaszték az egész család számára
  • Egyszerűen kezelhető
  • Gyors kávékészítés
  • Ízletes tejes italok márványos hatással, tejhabbal
  • Egyszerű karbantartás
  • Minden ital kiváló ízzel rendelkezik

  Hátrányok

  • Csészemelegítő hiánya
  • A tejvezetéket minden egyes italkészítés után el kell öblíteni

  Nyomtatás
  P-DC1-WEB12
  28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket
  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
  További információ Kevesebb információ