ApF HU PlayStation

Kulmofén Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience (BESZÁMOLÓ)

Termékkatalógus

Teszt

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience forgófejű hajformázó egy professzionális eredményt garantáló, otthoni használatra tervezett, kompakt eszköz. Vékonyszálú hajam van, amelyből művészet bármilyen volument varázsolni. Pár éve már kipróbáltam egy forgófejű hajformázót, de az eredmény egyáltalán nem tett boldoggá - nem sikerült elérni a kívánt volument, és még a hővédő szerek használata ellenére is hosszú időre károsította a hajamat. Vajon a Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience meg tud győzni, mint hajszárító, hajkefe és hajvasaló egyben, hogy a hajformázó teljes értékű segítőtárs lehet a napi hajápolásban?

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience ; beszámoló

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó – TARTALOM

 1. A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó csomag tartalma
 2. A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience formatervezése
 3. A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó kiegészítői és funkciói
 4. Hogyan működik a Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience a gyakorlatban?
 5. A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó eredményei
 6. Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience – általános értékelés

A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó csomag tartalma

A bizonyíték arra, hogy egy prémium darabot tartok a kezemben, maga a doboz, amely rendkívül luxus megjelenéssel büszkélkedhet. Meglepődtem a csomag kompaktságán, amely már előre világossá tette, hogy ezzel a készülékkel sokkal könnyebb dolgom lesz, mint korábban.

A doboz kinyitása után a termék esztétikus megjelenése még inkább lenyűgözött - a fekete hátlapon maga a hajformázó pihent egy ráillesztett kiegészítővel és két további tartozékkal a saját mélyedésükben, illetve két használati utasítással. Az egyik részletesebb, míg a másik gyors útmutatásként szolgál. A kiegészítőkhöz praktikus műanyag tok is jár, amely védi a sörtéket a károsodástól a készülék hordozása és tárolása során.

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience
A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó luxus csomagolásban.

A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience formatervezése

A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó nagyon mutatós. A készülék nagyrészt fekete külsejét finom arany részletek díszítik. Miután kivettem a hajformázót a dobozból, egyértelmű volt, hogy az ergonomikus használat volt az egyik olyan tulajdonság, amely fejlesztésen esett át - a hajformázó tökéletesen illik a kézbe, meglehetősen kompakt, rendkívül egyszerűen használható, a 360°-os forgókábel pedig nagyban megkönnyíti a munkát. A kezem pedig még akkor sem fog megégni, ha sokáig szárítom a hajam.

A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience kiegészítői és funkciói

A hagyományos hajszárítók és hajformázók közötti különbség egyértelmű - ugyanakkor, utóbbiak szárítás közben formázzák is a hajat, a forgófejnek köszönhetően pedig kiküszöbölik  a hajvasalás negatív következményeit, és hogy a kívánt volumen elérése érdekében előre dőlten kelljen hajat szárítani. A Rowenta modellje három előre beállított programmal rendelkezik és három tartozék rögzíthető rá, amelyek a sörték méretében és elrendezésében különböznek egymástól. Ennek eredményeképp a hajformázó minden hajtípushoz használható, és ugyanúgy segítséget nyújt a formázásban, mint a hajkisimításban és a volumen elérésében. Csak válaszd ki a megfelelő tartozékot:

 • Tartozék rövid hajhoz és frufruhoz 38 mm-es átmérővel, ideális hajformázáshoz
 • Tartozék a maximális volumenhez 50 mm-es átmérővel, ideális hullámos és vékonyszálú hajhoz
 • Tartozék hajkisimításhoz 50 mm-es átmérővel, ideális makacs hajhoz kisimításhoz és kiegyenesítéshez
Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience
A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó tartozékai.

Mindegyik tartozék speciális Pro Keratin sörtékkel lett ellátva, amelyek olyan kíméletesek a hajhoz, amennyire csak lehetséges, miközben kisimítják és fényessé varázsolják azt. Hajad formázása közben választhatsz az előre beállított Style Assist programokból, amelyek szabályozása rendkívül egyszerű, mindössze a készülék markolatán található gombot kell eltolni. A gomb mellett található kis ikonok segítséget nyújtanak a megfelelő program kiválasztásában. A programok automatikusan állítják be a hőmérsékletet és a forgási sebességet, amelyből az alábbi három áll rendelkezésre:

 • Program volumen nélküli, vékonyszálú hajhoz
 • Program vastag, rakoncátlan hajra
 • Program a maximális fényért és a frizura fixálásáért
Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience
A készülék intuitívan kezelhető. A programok a gomb segítségével állíthatók be, a nyíllal ellátott gombok pedig a forgás irányát szabályozzák.

Hogyan működik a Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience a gyakorlatban?

A használati utasítás gyors átolvasása után hozzáfogtam a teszteléshez. A hajformázót nedves hajon kell használni, ám annak ellenére, hogy a maximálisan egészséges haj érdekében a legújabb technológiákkal rendelkezik, én javaslom a hővédő szerek használatát. Elsőnek a volumennövelő tartozékot és programot választottam. A gyártó ajánlása szerint 6 cm vastag tincsekkel dolgozzunk, de én inkább hanyagoltam a vonalzót és ránézés alapján folytattam a munkát. Hozzá kellett szoknom a forgási sebességhez, amelyet szerettem volna, ha az elején lassabb. Ezt a sebességet a hosszú hajú nők fogják értékelni, hiszen rengeteg időt spórolhatnak vele, míg az én vállig érő hajammal eleinte az egész inkább egy csatározásnak tűnt. Azonban később megszoktam, és megtanultam kényelmesen formázni vele a hajamat.

A következő napokban kipróbáltam az összes tartozékot és programot, és ahogy lassan rájöttem a formázás trükkjére, az egész gyerekjáték lett, és sokkal gyorsabban ment, mint a klasszikus hajszárítós és körkefés módszerrel. A hajformázó két irányban is forog, amely a gombok megnyomásával szabályozható. Mivel a gombokat a készülék markolatán helyezték el, az irányváltoztatás kevesebb, mint egy másodperc műve.

A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó eredményei

Bevallom, a hajformázás minőségét illetően semmilyen csodára nem számítottam a hajformázótól. Sikerült is hasonló frizurát alkotnom, mint amilyet korábban a hagyományos hajszárító és körkefe együttesével, ám körülbelül feleannyi idő alatt, amely határozottan nagy előnynek számít. Idővel rájöttem, hogy az én hajam hosszához és minőségéhez a legkisebb tartozék a legmegfelelőbb.

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience
A Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience hajformázó használata gyors és kényelmes.

Kellemes csalódást ért, hiszen annak ellenére, hogy a tesztelés miatt heti több alkalommal is használtam a hajformázót, nem tapasztaltam semmilyen különbséget a hajminőségemet illetően (ha csak egyszer is túlzásba estem a klasszikus hajszárító vagy hajvasaló használatával, a hajam sokkal rosszabb minőségű lett, pedig viszonylag jó készülékekkel próbálkoztam). A kerámia felület és az ionizáló kíméletes ápolást biztosít, a Pro Keratin sörték pedig fényessé teszik a hajat. Habár erről a hatásról nem tudok nyilatkozni, mivel a hajam természetes módon fényes. 

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience
Frizurám a Rowenta hajformázó használata után.

i

A maximális volumen eléréséhez azt javaslom, hogy hajcsipesz segítségével oszd a hajad több részre, és kezdd az alsó tincsekkel, majd folytasd a felsőkkel.

Az objektivitás érdekében kölcsönadtam a hajformázót egy barátomnak, akinek a haja az enyém ellentéte - sűrű, és természetesen hullámos. Az illető megszárította a haját a kisimító kefével, majd a legkisebb kiegészítővel besütötte a hajvégeit és a frufruját. Nagyon elégedett volt az eredménnyel, hiszen a frizurája teljesen úgy nézett ki, mintha hajvasalóval formázta volna.

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience – általános értékelés

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience

Rowenta CF9620F0 Ultimate Experience

Hajformázók .

Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a hajformázóval. Miután megtanultad a haj forgatásához szükséges megfelelő mozdulatokat, a hajszárítás sokkal gyorsabb és kevésbé megerőltető lesz, mint a hagyományos hajszárítóval és körkefével. Volumen szempontjából az eredmény többé-kevésbé ugyanaz, ám a megtakarított idő és erőfeszítés határozottan plusz pont. A barátom, aki kipróbálta a készüléket, szintén le volt nyűgözve, így bátran ajánlom a makacs hajjal rendelkezőknek is. Okosan megtervezett megjelenésének és működésének köszönhetően a hajformázó használata rendkívül kényelmes. A kis képes útmutató segítséget nyújt a hajtípusodnak megfelelő, optimális beállításokkal. Ez a fürdőszobai segítőtárs minden kétséget kizáróan megéri az árát.

Előnyök


 • Kényelmes használat
 • 3 kiegészítő és 3 hőmérséklet minden hajtípushoz
 • Hajszárítási sebesség
 • Abszolút biztonságos használat – egyáltalán nem károsítja a hajat

Hátrányok

 • A tökéletes eredmény eléréséhez gyakorlat szükséges (hajforgatás, tartási szög), ám ez mindössze két-három használat kérdése
Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ