Akvizice ApF HU Shop roku

LED fénycsövek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Szűrés

A LED fénycsövek lassan, de biztosan kiszorítják a hagyományos fénycsöveket. Ezek a LED fénycsövek számos előnnyel rendelkeznek más lámpatestekkel szemben: sokoldalúságuk, hosszú élettartamuk és jelentős energiamegtakarításuk kétségtelenül a legnagyobb előnyök közé tartozik. Miért kellene az otthoni világításodnak a részévé válnia?

Tovább

LED fénycső vs. hagyományos fénycső

A fénycsövek - bármilyen típusúak is legyenek - mindig különböző hosszúságú csövek, amelyek különböző színű és intenzitású fényt bocsátanak ki. Miért érdemes LED fénycső mellett dönteni a hagyományos fénycsövek helyett? Az alábbiakban összefoglaljuk számodra a legfontosabb különbségeket.

LED fénycső

  • Élettartam akár 50 000 óra.
  • Kevésbé energiaigényes.
  • A fény egyenletes, nem ad ki zajt.
  • A bekapcsolás után azonnal teljes teljesítményen világít.
  • Nem tartalmaz káros gázokat.
  • Magasabb vételár.
  • A fényerő valamivel alacsonyabb (kb. 1 800 lm), de nem csökken.

Klasszikus fénycső

  • Alacsonyabb vételár.
  • Nagyobb fényerő, de az élettartam folyamán csökken.
  • Élettartam max. 30 000 óra.
  • Higanyt és káros gázokat tartalmaz.
  • Vibrál és zajt bocsájt ki.
  • Teljes teljesítményen kell működnie.

i

LED fénycső: Hogyan működik valójában

Minden LED fénycső elektrolumineszcenciát használ, azaz az elektromos energia fényre történő átalakítását. A LED fénycsöveket alkotó diódák mindegyike kétrétegű félvezető. A két réteg között elektronok mozognak, és fényenergia keletkezik.

LED fénycső kiválasztása

A LED fénycső sokoldalúan használható, mégis ügyelni kell a megfelelő típus kiválasztására. A LED fénycsövek elsősorban az általuk kibocsátott fény hosszában, színében és hőmérsékletében különböznek egymástól.

LED fénycső hossza

Mivel maga a LED cső cserélhető, elengedhetetlen, hogy ismerjük annak a lámpatestnek a méreteit, amelybe be fogjuk illeszteni. A LED fénycső leggyakrabban használt méretei a következők:

  • 60 cm-es LED cső,
  • 120 cm-es LED cső,
  • 150 cm-es LED cső,

A LED fénycső foglalata

Ha a cseréjét fontolgatod, akkor vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizd a foglalat típusát. Különösen akkor, ha az új LED fénycső egy régebbi lámpatestbe kerül beépítésre. Ott T8 és T12 foglalatokat találsz (ezek ugyanazok, különböző átmérőjű csövekhez használják őket) - ezekhez úgynevezett előtétre van szükség, és adaptert kell használni. Az újabb LED fénycsövekben található:

  • A T5 foglalat 1,6 cm átmérőjű LED fénycsövekhez készült, és működéséhez előtétre van szükség.
  • A G5-ös foglalat a legmodernebb típus, amely ballaszt nélkül is képes működni.

Fontos a LED fénycső színe

A hagyományos fénycsövekkel ellentétben, amelyek fehér fényt bocsátanak ki, a LED fénycsövek bármilyen színű fényt képesek kibocsátani, kiegészítő szűrő használata nélkül. Bár a tiszta fehér nagyon elterjedt, nem túl alkalmas például a lakóterekbe, mivel nagyobb mennyiségben termel láthatatlan kék fényt, ami alvászavarokat okozhat. A fehér  viszont ideális a műhelyben. A színes LED fénycsöveket széles körben használják például az élelmiszeriparban az áruk bemutatására.

LED fénycső bekötése

Egy LED fénycső bekötése, vagy egy meglévő hagyományos lámpával való helyettesítése nem bonyolult. Nem lehetséges azonban az egyiket leválasztani, a másikat pedig csatlakoztatni. Szükséges lépés az indító eltávolítása, ami a hagyományos fénycsövek esetében elengedhetetlen. A LED fénycső úgynevezett elektromágneses előtétet tartalmaz, amely helyettesíti a funkcióját, és aktiválja a diódákat.

Minden LED-lámpa más-más módon csatlakoztatható a lámpatesthez. Ezért a lámpa cseréje előtt mindig tanulmányozd át a lámpához mellékelt kapcsolási rajzot. Ha nem tudod, mit kell tenned, hívj szakembert, azaz villanyszerelőt.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
4 termék
LED fénycső 28 W, T8152850-3SE
LED fénycső - G13 foglalat, energiafelhasználása 28 W, feszültsége 230 V, fényárama 4000 lm, semleges fehér, élettartama 30000 óra, 1500 mm hosszú és 28 mm átmérőjű, A energiaosztályú
11 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: TSL19140
5,0
RETLUX RLT 105 LED cső 60cm 9W CW
LED fénycső - G13 foglalat, energiafogyasztása 9 W, feszültsége 230 V, fényárama 990 lm, semleges fehér, élettartama 30000 óra, 60 cm hosszú és 26 mm átmérőjű, E energiaosztályú
4 790 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: RTLX17132
LED fénycső 28 W, T8152850-3SE
LED fénycső - G13 foglalat, energiafelhasználása 28 W, feszültsége 230 V, fényárama 4000 lm, semleges fehér, élettartama 30000 óra, 1500 mm hosszú és 28 mm átmérőjű, A energiaosztályú
10 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: TSL19140
5,0
LED fénycső 25 W, T8152540-3SE
LED fénycső - G13 foglalat, energiafelhasználása 25 W, feszültsége 230 V, fényárama 4000 lm, semleges fehér, élettartama 30000 óra, 1500 mm hosszú és 28 mm átmérőjű, A energiaosztályú
13 090 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: TSL19139

LED fénycsövek

A LED fénycsövek kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

LED fénycsövek – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó LED fénycsövek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb LED fénycsövek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: LED fénycsövek vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ