A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

LED nyomtatók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések

A LED nyomtató és a lézernyomtató nagyon hasonlóan működik, de az előbbi LED-eket használ, egyszerűbb felépítésű és kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkezik. Hogyan viszonyulnak a LED nyomtatók más nyomtatókhoz, milyen előnyöket kínálnak, és milyen paramétereket kell figyelembe venni a kiválasztásuk során? Tanácsot adunk.

Tovább

LED nyomtató - mi az és hogyan működik

A LED nyomtató a nagy sebességet viszonylag alacsony árral kombinálja. A fotoelektromos hatás elvén működik - a kép létrehozásának helyén a képhengert egy sor fénykibocsátó diódával megvilágítják. Ezután a megvilágított területekre tonert szórnak, és emelt hőmérséklet mellett papírra nyomtatják. Technológiailag a LED nyomtatók nagyon hasonlítanak a lézernyomtatókhoz, azzal a különbséggel, hogy a LED nyomtatók kisebb méretűek.

LED nyomtató - előnyök és hátrányok

Nyomtató vásárlásán gondolkodsz, de nem tudod, hogy melyik típust válaszd? Nézd meg, mit tud neked nyújtani egy LED nyomtató.

  • A nyomtatás gyorsabb és olcsóbb.
  • A tintasugaras nyomtatókhoz képest a patron (toner) nem szárad ki.
  • Kompaktabb kialakítás.
  • Hosszú élettartam.
  • Drágább a tintasugarashoz képest.
  • Alacsonyabb nyomtatási minőség a fényképek esetében.

LED nyomtató vs. lézernyomtató - mi a különbség?

A LED nyomtató a lézernyomtatóval ellentétben azon az elven működik, hogy a szöveget vagy a képet egy fényérzékeny hengeren fénykibocsátó diódák segítségével emelik ki, míg a lézeres modelleknél ezt a lézer végzi. Ezután tonert visznek fel a hengerre, amely a megvilágított részekhez tapad. A végső fázisban a tonert a papírra nyomtatják. Melyik megoldást válasszuk? A LED nyomtatók gyorsabb és olcsóbb nyomtatást, míg a lézernyomtatók jobb minőséget kínálnak. Rajtad áll, hogy melyiket választod.

Akár lézernyomtatót, akár LED nyomtatót választottál, olyan tonereket keress, amelyeket mindkét típus használ. A fekete-fehér LED nyomtató csak fekete tonert igényel.

LED nyomtató vs. tintasugaras nyomtató - mi a különbség köztük?

Bár a tintasugaras nyomtató vételi ára olcsóbb mint a LED-es nyomtató ára és a kiváló minőséget hangsúlyozza, ennek ellenére drágább nyomtatással jár. A nagy előny a fotónyomtatás minősége. Bár a piacon kapható speciális LED nyomtatókhoz készült fotópapír, de ez nem felel meg a tintasugaras nyomtatás követelményeinek. A LED nyomtató más elven működik - nem használ tintát, és nem szárad ki.

Tintasugaras nyomtató
Tintasugaras nyomtató

Lézernyomtató
Lézernyomtató

i

A termoszublimációs nyomtató nagyszerű a fotókhoz, a LED nyomtató kevésbé

A termoszublimációs nyomtató kiválóan kezeli a fotónyomtatást. Más modellekkel összehasonlítva verhetetlen fotónyomtatást kínál, másrészt viszont szövegek nyomtatására nem alkalmas. Az egész folyamat a szublimáció elvén működik. Ha szöveges nyomtatásra van szükséged, a LED nyomtató a megfelelő választás.

Többfunkciós színes LED nyomtató - ideális otthoni és irodai használatra

A többfunkciós színes LED nyomtató egyszerre több eszköz funkcióját is ellátja. Dokumentumok vagy fényképek nyomtatását, szkennelését és másolását biztosítja. Egyes LED nyomtató modellek még távoli nyomtatást, faxolást vagy automatikus kétoldalas nyomtatást is kínálnak. Ha megbízható segítőt keresel, amely egyszerre több dolgot is képes elvégezni, akkor egy többfunkciós színes LED nyomtató a megfelelő választás.

LED nyomtató kiválasztása - mire figyeljünk a választáskor?

Színes vagy fekete-fehér LED nyomtató?

A LED nyomtatók a többi nyomtatótípushoz hasonlóan fekete-fehérben és színesben is nyomtatnak.

  • A fekete-fehér LED nyomtató szöveges dokumentumok nyomtatására alkalmas.
  • A színes LED nyomtató grafikák vagy fényképek nyomtatására is alkalmas.

Nyomtatási felbontás - fontos paraméter nem csak a LED nyomtatók esetében

A LED nyomtatók nyomtatási felbontása általában 600-2 400 DPI (dots per inch) között van. Minél magasabb ez az érték, annál finomabb és részletesebb a kép. Kövesd az alábbi pontokat:

  • A szöveges dokumentumokkal való munka 600 DPI körüli felbontást igényel.
  • A fényképek nyomtatásához valamivel magasabb érték, azaz 1200 DPI vagy magasabb érték szükséges.

A tintasugaras nyomtató képes a gyakori fotónyomtatásra.

A LED nyomtató interfésze fontos tényező

A LED nyomtatók általában USB-csatlakozóval rendelkeznek, így könnyen csatlakoztathatók a számítógéphez. Egy másik lehetőség a vezeték nélküli vagy vezetékes hálózat (WiFi és LAN). A vezeték nélküli nyomtatás előnye, hogy egyszerre több eszköz csatlakoztatható hozzá - ezért ezt a lehetőséget leggyakrabban az irodai nyomtatók használják.

  • Az USB gyors és stabil csatlakozási mód. Csak egy számítógépre szól.
  • A WiFi és a LAN egyszerre több eszköz csatlakoztatását is lehetővé teszi.

A multifunkciós LED nyomtatók lehetővé teszik, hogy okostelefonoddal vagy tableteddel is tudj nyomtatni.

Támogatott papírformátum

Egy szabványos LED nyomtató képes A4-es formátumot kezelni. Ha más mérettel dolgozol, ellenőrizd ezt a paramétert az adott modellre vonatkozóan. Egyes LED nyomtatók egyszerre képesek a két leggyakoribb méret, az A4-es és az A5-ös méret kezelésére. A következő táblázat a leggyakrabban használtakat ismerteti:

Papírformátum A0 A1 A2 A3 A4 A5
Méret mm-ben 841 × 1189 841 × 594 420 × 594 420 × 297 210 × 297 210 × 148

i

Magának a készüléknek a méretei is fontosak, bár erről könnyen megfeledkezhetünk. Az otthoni színes LED nyomtatókat egy közönséges irodai íróasztalon el lehet helyezni. A professzionális, például többfunkciós készülékeket azonban a padlóra kell helyezni.

Nyomtatási sebesség - ahol a LED nyomtató általában az élen jár

Ha a nyomtatott dokumentumok a munkád szerves részét képezik, értékelni fogod a gyorsan dolgozó LED nyomtatót. Különösen napjainkban, amikor minden plusz perc egy örökkévalóságnak számít. A sebességet tekintve a LED nyomtató a következő jellemzőkkel rendelkezik:

  1. A szín szerinti nyomtatási sebesség a percenként kinyomtatott oldalak számát határozza meg (fekete-fehér / színes).
  2. Az első oldal nyomtatási ideje a beviteltől az első oldal tényleges nyomtatásáig eltelt időt jelenti.

i

A maximális havi terhelés fontos paraméter, ha sokat használod a nyomtatót. Ha nem tudod nélkülözni a LED nyomtatót, akkor annak a lehető legtöbbet kell tudnia bírnia. Ezért vannak olyan modellek, amelyek akár havi 250 000 oldal nyomtatására is képesek.

A LED nyomtató további funkciókat is kínál

A választás során azt is vedd figyelembe, hogy a következő funkciók közül egy vagy több hasznos lehet-e:

  • A fax bárhová elküldi a dokumentumokat. Csak a címzett telefonszámát kell ismerned.
  • A kijelző tájékoztat a nyomtatási feladatokról, megkönnyítve azok bevitelét és ellenőrzését.
  • Felhőalapú nyomtatás a Google Print (távoli nyomtatás) és az AirPrint (nyomtatás illesztőprogramok vagy más szoftverek nélkül) segítségével.
  • A szegély nélküli nyomtatás a papír szélein alkalmazza a színt. Így nyomtathatsz szegélybehúzás nélkül.
  • A kétoldalas nyomtatás automatikusan a papír mindkét oldalára nyomtat. A manuális funkcióval a lapot manuálisan kell megfordítani.

Nézd meg, mit mondanak a vásárlói vélemények az egyes LED nyomtatókról.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Brother MFC-L3740CDW Szállításra kész > 5 db
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A4, másolás és szkennelés, fax, 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, ADF szkenner, érintőképernyő, AirPrint, USB, LAN és Wi-Fi
170 890 Ft

14 termék
4,5
OKI B432dn
LED nyomtató - fekete-fehér, A4, 40 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 1200 x 1200 DPI nyomtatási felbontás, duplex, kijelző, USB és LAN
Szuper ár
87 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PI011l
OKI MC853dn - LED nyomtató Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7
OKI MC853dn
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A3, másolás és szkennelés, fax, 23 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 23 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 600 x 1200 DPI nyomtatási felbontás, duplex, ADF szkenner, érintőképernyő, USB és LAN
714 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: PI020t6
Brother MFC-L3740CDW
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A4, másolás és szkennelés, fax, 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, ADF szkenner, érintőképernyő, AirPrint, USB, LAN és Wi-Fi
170 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PB453a2
2,0
Brother HL-L3220CW
LED nyomtató - szines, A4, 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, kijelző, AirPrint, USB és Wi-Fi
105 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PB348a2
OKI C824dn - LED nyomtató Ingyenes
szállítás boltjainkba
OKI C824dn
LED nyomtató - szines, A3, 26 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 26 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 600 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, kijelző, AirPrint, Google Print, USB, LAN és NFC
537 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: PI305o2
4,6 33×
Brother DCP-L3550CDW
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A4, másolás és szkennelés, 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, ADF szkenner, érintőképernyő, AirPrint, USB, LAN és Wi-Fi
158 390 Ft
Használt raktáron
Termékkód: PB452b
4,9 17×
OKI B412dn
LED nyomtató - fekete-fehér, A4, 33 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 1200 x 1200 DPI nyomtatási felbontás, duplex, kijelző, USB és LAN
60 290 Ft
Használt raktáron
Termékkód: PI011e6
2,0
Brother HL-L3220CW
LED nyomtató - szines, A4, 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 18 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, kijelző, AirPrint, USB és Wi-Fi
84 590 Ft
Használt raktáron
Termékkód: PB348a2
Brother MFC-L8340CDW
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A4, másolás és szkennelés, fax, 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, ADF szkenner, érintőképernyő, AirPrint, USB és Wi-Fi
216 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: PB453c
OKI MC883dn - LED nyomtató Ingyenes
szállítás boltjainkba
OKI MC883dn
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A3, másolás és szkennelés, fax, 35 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 35 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 1200 x 1200 DPI nyomtatási felbontás, duplex, DADF szkenner, kijelző, USB és LAN
836 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: PI021d4
Brother HL-L8240CDW
LED nyomtató - szines, A4, 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, érintőképernyő, AirPrint, USB, LAN, Wi-Fi és NFC
143 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PB348e
2,0
Brother HL-L8230CDW
LED nyomtató - szines, A4, 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, érintőképernyő, AirPrint, USB és Wi-Fi
146 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PB348d
Brother MFC-L8340CDW
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A4, másolás és szkennelés, fax, 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, ADF szkenner, érintőképernyő, AirPrint, USB és Wi-Fi
172 990 Ft
Használt raktáron
Termékkód: PB453c
5,0
Brother MFC-L8390CDW
LED nyomtató - multifunkciós, szines, A4, másolás és szkennelés, fax, 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (fekete-fehér), 30 oldal/perc nyomtatási sebesség (színes), 2400 x 600 DPI nyomtatási felbontás, duplex, DADF szkenner, érintőképernyő, AirPrint, USB, LAN, Wi-Fi és NFC
200 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PB453d
fizetett hirdetésHogyan nyomtassunk olcsón? Az Epson EcoTank rendszerrel rengeteget spórolhatunk Az Epson EcoTank rendszerének köszönhetően rengeteget spórolhatsz. Egy tintatartály kapacitása akár 7 500 oldal is lehet, amely sokkal több, mint amire egy egy patron képes. Ugyanakkor, a beszerzési ára nagyjából hasonló. Ismerd meg, hogyan működik a tartályos rendszer,...
Tudja, hogyan tudjuk a nyomtatót csatlakoztatni a számítógéphez vagy a helyi hálózathoz? Mik az illesztőprogramok és hogyan telepíthetők? A kérdések megválaszolása mellett ez a cikk azt is bemutatja, hogyan lehet néhány alapvető nyomtatóbeállítást elvégezni, és hogyan...
A szkenner egy gyakran figyelmen kívül hagyott kiegészítő, amely különféle funkciókat kínál. Ezek közé tartozik a fontos dokumentumok digitalizálása, szövegek átalakítása OCR segítségével vagy régi, fekete-fehér fotók konvertálása a számítógépre. Megmutatjuk, hogyan.

LED nyomtatók

A LED nyomtatók kategóriában összesen 14 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

LED nyomtatók – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó LED nyomtatók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb LED nyomtatók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: LED nyomtatók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ