Nakupování budoucnosti Vásárolj kényelmesebben az Alza.hu alkalmazással 1

Légtisztítók

Hogyan szabaduljunk meg a mindenhol jelen lévő szálló portól, pollenektől, atkáktól, állatszőrtől, penésztől, vírusoktól és baktériumoktól? A légtisztító eltávolítja a különféle szennyeződéseket és allergéneket otthonunk levegőjéből. A légtisztító készülék kiválasztásánál a szennyeződés típusát, emellett a helyiség méretét is vedd figyelembe, ahol a készüléket el szeretnéd helyezni. Milyen további paraméterek alapján válasszuk ki a megfelelő modellt?

Tovább

A légtisztító, párásító készülékek és ionizátorok segíthetnek abban, hogy újra szabadon lélegezhess

A nem megfelelő levegőminőség minden nagyobb városban problémát jelent. Ha olyan helyen élsz, ahol sok a por a levegőben és legalább otthon szeretnél szabadabban lélegezni, a légtisztító, párásító vagy ionizátor használata megfelelő választás lehet számodra. Ezek az elektromos levegőtisztító készülékek eltávolítják a levegőből a port, állatszőrt, polleneket, vírusokat, baktériumokat és más szennyeződéseket.

 • Kiszűrik a levegőből a port, állatszőrt, polleneket, atkákat és különféle káros anyagokat.
 • Elpusztítják a penészt, gombákat, vírusokat és baktériumokat.
 • Párásabbá teszik a száraz levegőt.
 • Megkönnyebbülést nyújtanak az allergiások számára.
 • Eltávolítják a dohányfüst kellemetlen szagát.

i

Az allergiások és asztmások részére egy légtisztító nagyon hasznos lehet, de ennek a készüléknek alapvető felszerelésnek kéne lennie olyan háztartásokban is, ahol kisgyermek tartózkodik - hiszen a tiszta levegő pozitívan befolyásolja a fejlődését.

Minden egyes légtisztító készüléknek megvan a maga sajátossága

A légtisztító kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen problémával szembesülünk a háztartásunkban. Természetesen az összes levegőtisztító készülék tisztítja a levegőt, de a legtöbb modell ezen kívül még más tulajdonsággal is rendelkezik. Három kategóriába sorolhatjuk a légtisztítókat, de találkozhatunk ionizátorral és párásítóval felszerelt légtisztító készülékekkel is, amelyek az összes funkciót egyesítik.

Melyik a legjobb légtisztító? A termékleírásokban található felhasználói értékelések segíthetnek.

A légtisztító készülékek csoportosítása a szűrés típusa alapján

A légtisztító különböző típusú szűrőket használ, attól függően, hogy milyen szennyeződés eltávolítására tervezték. Általában több különböző típusú szűrő kombinációjáról beszélünk. Némelyik szinte ugyanazt a munkát végzi, csak más módon. A legáltalánosabban elterjedtek a HEPA szűrővel ellátott légtisztítók, de nem ez az egyetlen fegyver, amellyel a légtisztító készülék felveszi a harcot a szennyeződésekkel szemben.

 • A HEPA szűrő szinte 100%-os hatékonysággal képes felfogni az összes szilárd részecskét, baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, atkákat és egyéb allergéneket. Ugyanakkor a szűrőt rendszeresen cserélni kell.
 • Az elektrosztatikus szűrő ugyanazokat a részecskéket képes felfogni, mint a HEPA szűrő, de emellett mosható is.
 • A vízszűrő felfogja a port és a mikrobákat, emellett segít a levegő párásításában. A vizes légtisztító hatékonysága alacsonyabb, de spórolhatunk a szűrők cseréjén. Viszont nagyon fontos a vízszűrő rendszeres tisztítása.
 • A szénszűrő eltávolítja a kellemetlen szagokat és mérgező gázokat (ammónia, ecet, kén-dioxid stb.).
 • A por előszűrő felfogja a nagyobb porrészecskéket, így tulajdonképpen védi a HEPA szűrőt a beszennyeződéstől.
 • A levegő ionizátor (negatív ion generátor) semlegesíti az allergéneket. Segíti a porrészecskék összetömörítését, így javítja a szűrés hatékonyságát.
 • A plazma ionizátor lebontja a vírusokat, baktériumokat, penészeket, gombákat, szmogot és az illékony anyagokat.
 • A fotokatalitikus szűrő elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és a veszélyes méreganyagokat (benzol, toluol, formaldehid), a reakció mellékterméke azonban az ózon.
 • Az UV sterilizáló lámpa elpusztítja a vírusokat és baktériumokat.

Azoknak, akik spórolni szeretnének, a legideálisabb az elektrosztatikus légtisztító mosható szűrővel. Ez a típus azonban - épp a tisztítás szükségessége miatt - nem ajánlott allergiások számára.

Légtisztító ionizátorral és UV-lámpával
Az ionizátorral és UV lámpával ellátott légtisztító megbízhatóan megszabadít az összes mikrobától és portól, emellett hozzájárul a jobb közérzethez.

Mi mindenre figyeljünk még a légtisztító kiválasztása során?

A légtisztító kiválasztása esetén fontos figyelembe vennünk néhány alapvető paramétert, mint a teljesítmény, a zajszint, a fogyasztás és nem utolsó sorban a szűrő ára.

A helyiség mérete és a hasznos teljesítmény

A hasznos teljesítmény megadja, hány m³ levegőt képes megtisztítani a levegőtisztító 1 óra alatt. Ezt úgy számíthatjuk ki, hogy a helyiség űrtartalmát m³-ben megadva megszorozzuk 2,5-tel (allergiások esetén 4-gyel).

Ne félj nagyobb teljesítményű légtisztító készüléket vásárolni, mint amire szükséged van. Ugyanis így alacsonyabb fordulatszámon tud működni, ami csendesebb és takarékosabb. Az erőtlen légtisztító ezzel szemben hangos lesz és nem tisztítja jól a levegőt.

A légtisztító zajszintje

A ventilátoros légtisztító hasonló zajszinttel rendelkezik, mint egy mosógép, vagy mixer. A nagyobb teljesítményűek természetesen zajosabbak. Ajánlott olyan légtisztító készüléket választani, amelynek a zajszintje nem haladja meg az elviselhető 50 dB-t. Emellett ideális választás lehet az elektrosztatikus szűrővel ellátott légtisztító, amely szinte alig hallható.

i

Sok levegőtisztító modell rendelkezik csendes móddal az éjszakai használathoz, melynél a zajszint nem haladja meg a 30 dB-t.

A szűrő ára és élettartama

Önmagában a légtisztító sem egy kis befektetés. De készülj fel arra, hogy a tartalék szűrők több ezer, vagy akár tízezer forintba is kerülhetnek. Az élettartamuk a teljesítményüktől függően szerencsére általában 6 és 12 hónap között mozog.

Emellett fontos a légtisztító energiafogyasztása is

Mindennapos használat esetén a légtisztító nem kevés energiát fogyaszt. A fogyasztását a teljesítménye alapján tudhatjuk meg, melyet a gyártó a minimális és a maximális teljesítmény mellett szokott feltüntetni. Általában érvényes a szabály - minél alacsonyabb a teljesítmény, annál kevesebb energiára van szükség a légtisztító készülék működéséhez, így annál kisebb a működési költsége.

Mi mindent kell tudnia egy jó légtisztító készüléknek? Ezzel kapcsolatban sok tesztet találhatsz az interneten. A választásban azonban cikkünk is segíthet.

Ionizátoros légtisztító
A design is szerepet játszhat a választásban. Nem szükséges, hogy a légtisztító egyszerűen egy újabb háztartási nagygép legyen. A lakásod tetszetős kiegészítőjévé is válhat.

i

Légtisztító készülék ár
Olcsó, kisebb teljesítményű légtisztító készüléket már 20 000 forint körül is kaphatsz. Minél nagyobb teljesítményű és minél több funkcióval rendelkezik egy légtisztító, annál magasabb az ára, a drágábbak 200 000 és 300 000 forint körül kaphatók. Nézd át légtisztító készülék kínálatunkat a legolcsóbbtól a legdrágábbig haladva.

Milyen további funkciókkal rendelkezhet egy légtisztító?

Az összes jobb légtisztító rendelkezik digitális kijelzővel és időzítővel. A teljesítmény szabályozása is az alapvető felszereltség közé tartozik, amely általában három teljesítmény-fokozatot jelent. Mi mindennel találkozhatunk még egy légtisztító készüléknél?

 • A levegőminőség érzékelő megmutatja, milyen a levegő minősége a helyiségben, ezáltal arról is árulkodik, hogy a levegőtisztító megfelelően működik-e.
 • A szűrőcsere jelző értelemszerűen akkor figyelmeztet, ha a szűrőt ki kell cserélni.
 • Az automata mód a levegő minősége szerint állítja be a légtisztító teljesítményét.
 • Az éjszakai mód kikapcsolja a kijelzőt, és minimálisra csökkenti a légtisztító zajszintjét.
 • A gyerekzár megvédi a légtisztító készüléket a gyerekek kis kezétől.
 • A távirányítás funkció (távirányító vagy telefon segítéségével) megkönnyíti a légtisztító használatát.

Milyen légtisztító készüléket válasszanak az allergiások?

A légúti allergiában szenvedők életét a levegőben szálló por, penész, állatszőr és pollenek keserítik meg. A tünetek elkerülhetők, ha az allergéneket eltávolítjuk a levegőből. Ez természetesen nem mindenhol kivitelezhető, hiszen az utcán, tömegközlekedési eszközön, röviden, ha házon kívül vagyunk, nem nagyon tudjuk befolyásolni a levegő minőségét. Mindennapjaink legnagyobb részét azonban beltéren, az utóbbi időben pedig inkább otthon töltjük - elég, ha csak az otthonról dolgozók megnövekedett számára gondolunk. Ehhez vegyük még azt is hozzá, hogy a beltéri levegő akár 5x piszkosabb lehet, mint a kültéri, így máris beláthatjuk, hogy a légtisztító készülék otthoni használata nem hiábavaló. Mire kell figyelni a légtisztító kiválasztásakor, ha allergiás is él a háztartásunkban?


 • Mekkora részecskéket képes felfogni a légtisztító készülék - ha ez az érték 0,3 mikron, az azt jelenti, hogy a levegőtisztító készülék a legtöbb allergént, de vírust és baktériumot is képes felfogni.
 • i

  A részecskeméret megjelölésénél a PM 2.5 értékkel is találkozhatsz, ami a legfeljebb 2,5 mikrométer átmérőjű részecskéket jelöli. Pollenallergiásoknak érdemes olyan levegőtisztító készüléket választani, amelyen ez a jelölés látható.

 • Többrétegű szűrőrendszer - az a legjobb légtisztító allergiásoknak, amely HEPA szűrővel rendelkezik, de nem szabad megfeledkezni annak rendszeres cseréjéről sem. Leggyakrabban azonban több szűrő kombinációjával találkozhatunk, például aktív szénszűrő (megköti a szagokat és szerves vegyületeket) és HEPA szűrő (felfogja és megtartja a részecskéket) kombinációjával.
 • Levegőminőség figyelés - választhatsz olyan légtisztító készüléket, amely többek között az allergének szintjét is figyeli, ha ez a szint meghalad egy bizonyos értéket, a légtisztító automatikusan reagál és működésbe lép.

Az UV-C lámpával ellátott légszűrő a legtöbb baktériumtól és vírustól is megszabadít.

Légtisztító dohányosok számára

A dohányosok számára a legalkalmasabb az ionizátoros vagy a szénszűrős légtisztító, amely eltávolítja a kellemetlen szagokat a bútorokból és a falakból is. Autós légtisztító készülékként jó szolgálatot tehet még az ózongenerátor, amely megtisztítja az autót a baktériumoktól, formaldehidtől, toluoltól és a cigaretta kellemetlen szagától.

Légtisztító vagy párásító – mi a különbség

A párásító készülék (vagy épp ellenkezőleg, a páramentesítő) nem egyenlő a légtisztító készülékkel. A párásító feladata a helyiség páratartalmának optimalizálása. Ennek 40 és 65% között kéne mozognia. A túlzottan száraz levegő irritálja a nyálkahártyát és azt eredményezheti, hogy gyakrabban leszel beteg. A nagyobb páratartalom pedig hozzájárulhat a penészgombák elszaporodásához.

Honnan tudhatod, hogy olyan kombinált légtisztító készülékre van-e szükséged, amely párásítóval is rendelkezik? A páratartalmat egy páratartalom mérővel ellenőrizheted, amely a legtöbb digitális háztartási hőmérőn is megtalálható.

Hova helyezzük a légtisztítót?

A légtisztító megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy azt megfelelően helyezzük el a helyiségben. Mit jelent ez?

 • A légtisztító csak zárt helyiségben hatékony. Az egész lakás vagy ház levegőjét nem képes megtisztítani.
 • Az a legjobb, ha a levegőtisztító készüléket a hálószobába tesszük, vagy oda, ahol a nap nagy részét töltjük.
 • A légtisztító számára a legjobb hely a szoba közepén van.
 • A légtisztító készüléket nagyjából derékmagasságban helyezzük el.
 • Ne helyezzük olyan helyiségbe, amelyet gyakran szellőztetünk, és egyáltalán ne helyezzük nyitott ablak közelébe.
 • Ne feledkezzünk meg a rendszeres szellőztetésről. Szellőztetés után azonban mindig kapcsold be a légtisztító készüléket.
 • Ha több helyiségben szeretnéd használni, mindenképpen jól jöhet, ha a légtisztító kerekekkel is rendelkezik.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Xiaomi Mi Air Purifier 3C EU Beszállítás alatt > 5 db Várható 2021. 09. 23.
Légtisztító - 320 m3/óra légtisztító teljesítmény, 29 W fogyasztás, 106 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 61 dB(A) maximális zajszint, 55 dB(A) minimális zajszint, hepa szűrő, időzítő, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód és gyermekzár
40 890 Ft

2.
Electrolux PA91-604GY Szállításra kész 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Légtisztító - 620 m3/óra légtisztító teljesítmény, 41 W fogyasztás, 129 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 46 dB(A) maximális zajszint, 17 dB(A) minimális zajszint, antibakteriális szűrő, légminőség érzékelő, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, gyermekzár és allergiásoknak
170 790 Ft

3.
Philips Series 3000i Combi 2v1 AC3829/10 Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Légtisztító - 310 m3/óra légtisztító teljesítmény, 37 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 62 dB(A) maximális zajszint, 32 dB(A) minimális zajszint, por szűrő, időzítő, kijelző, éjszakai mód és automatikus üzemmód
140 800 Ft

Még több
195 tétel
Classic Kategória
Tesla Smart Air Purifier Mini
Légtisztító - 120 m3/óra légtisztító teljesítmény, 30 W fogyasztás, 14 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 55 dB(A) maximális zajszint, hepa, szén, por, előszűrő, katalitikus, uv-c sugárzás, nagy sűrűségű részecskeszűrő, mosható előszűrő, uv lámpa és TiO2 szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, távirányító, éjszakai mód, automatikus üzemmód, gyermekzár, levegő ionizálás, allergiásoknak, érintőpanel, mobil vezérlés, szén, wi-fi és okos

36 150 Ft áfa nélkül 28 460 Ft
Kosárba
Átvehető: K 9.21. - Sze 9.22.
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: TESCV013
Arany középút
Philips Series 3000i Combi 2v1 AC3829/10
Légtisztító - 310 m3/óra légtisztító teljesítmény, 37 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 62 dB(A) maximális zajszint, 32 dB(A) minimális zajszint, por szűrő, időzítő, kijelző, éjszakai mód és automatikus üzemmód

140 800 Ft áfa nélkül 110 870 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHISS0300
Premium Kategória
Electrolux PA91-604GY - Légtisztító
Típusok
Electrolux PA91-604GY
Légtisztító - 620 m3/óra légtisztító teljesítmény, 41 W fogyasztás, 129 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 46 dB(A) maximális zajszint, 17 dB(A) minimális zajszint, antibakteriális szűrő, légminőség érzékelő, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, gyermekzár és allergiásoknak

136 630 Ft kedvezményes kóddal  OSZIKEDVEZMENYEK20
170 790 Ft áfa nélkül 134 480 Ft
Kosárba
Őszi kedvezmények
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 5 db
Termékkód: ELECV587
Dyson Pure Hot + Cool HP04
Légtisztító - 1044 m3/óra légtisztító teljesítmény, 2000 W fogyasztás, 62 dB(A) maximális zajszint, hepa és szén szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód és allergiásoknak

257 990 Ft áfa nélkül 203 140 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DYSCV581
Electrolux Pure A9 PA91-404DG - Légtisztító
Típusok
Electrolux Pure A9 PA91-404DG
Légtisztító - 485 m3/óra légtisztító teljesítmény, 28 W fogyasztás, 92 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 46 dB(A) maximális zajszint, 17 dB(A) minimális zajszint, szén szűrő, kijelző és allergiásoknak

99 990 Ft kedvezményes kóddal  OSZIKEDVEZMENYEK20
124 990 Ft áfa nélkül 98 420 Ft
Kosárba
Őszi kedvezmények
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ELECV570
Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1
Légtisztító és 2in1 ventilátor, az allergének és a finom részecskék akár 99,95% -áig történő szűrés és intenzív frissítés kombinációja, ajánlott szoba mérete 48 m2, kettős szűrés, előszűrő és nagy sűrűségű részecskeszűrő, érintőképernyő és kijelző, távirányító, minimális zaj 33 dB (A), maximális zaj 60 dB (A), 12 sebesség, éjszakai és automatikus üzemmód, többszögű oszcilláció, időzítő, késleltetett indítás, szűrőcsere jelző, dekoratív fény

109 990 Ft áfa nélkül 86 610 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROWCV280
Electrolux PA91-404GY - Légtisztító
Típusok
Electrolux PA91-404GY
Légtisztító - 485 m3/óra légtisztító teljesítmény, 28 W fogyasztás, 92 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 46 dB(A) maximális zajszint, 17 dB(A) minimális zajszint, antibakteriális szűrő, légminőség érzékelő, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, gyermekzár és allergiásoknak

113 590 Ft kedvezményes kóddal  OSZIKEDVEZMENYEK20
141 990 Ft áfa nélkül 111 800 Ft
Kosárba
Őszi kedvezmények
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 5 db
Termékkód: ELECV556
Rohnson R-9450 Steril Air UVC + ION
Légtisztító - 280 m3/óra légtisztító teljesítmény, 50 W fogyasztás, 50 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 48 dB(A) maximális zajszint, 29 dB(A) minimális zajszint, hepa, katalitikus és formaldehid szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, gyermekzár, uv fertőtlenítő lámpa és levegő ionizálás

51 090 Ft áfa nélkül 40 230 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROHCV145
Rohnson R-9440 sterilizáló UVC + ION
Légtisztító - 120 m3/óra légtisztító teljesítmény, 24 W fogyasztás, 30 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 52 dB(A) maximális zajszint, 24 dB(A) minimális zajszint, hepa, szén, por és uv-c sugárzás szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, uv fertőtlenítő lámpa és levegő ionizálás

33 490 Ft áfa nélkül 26 370 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROHCV220
Toshiba CAF-X33XPL
Légtisztító - 200 m3/óra légtisztító teljesítmény, 50 W fogyasztás, 24 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 52 dB(A) maximális zajszint, 28 dB(A) minimális zajszint, hepa, szén, katalitikus és antibakteriális szűrő, időzítő, teljesítményszabályozás, éjszakai mód és levegő ionizálás

29 830 Ft kedvezményes kóddal  OSZIKEDVEZMENYEK20
37 290 Ft áfa nélkül 29 360 Ft
Kosárba
Őszi kedvezmények
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: TOSCV001
ROHNSON R-9100 CAR PURIFIER
Légtisztító - 40 m3/óra légtisztító teljesítmény, 4 W fogyasztás, 4 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, hepa szűrő, teljesítményszabályozás és levegő ionizálás

7 990 Ft áfa nélkül 6 290 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROHCV910
Dyson Pure Cool Me, légtisztító
Légtisztító - 612 m3/óra légtisztító teljesítmény, 40 W fogyasztás, 59 dB(A) maximális zajszint, 43,5 dB(A) minimális zajszint, hepa és szén szűrő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód és allergiásoknak

124 390 Ft áfa nélkül 97 940 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DYSCV850
Dyson Pure Cool Link TP02
Légtisztító - 58 W fogyasztás, 45 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 63 dB(A) maximális zajszint, 35 dB(A) minimális zajszint, hepa és szén szűrő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód és allergiásoknak

257 990 Ft áfa nélkül 203 140 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DYSCV492
JEC Air Purifier KJ100G
Légtisztító - 100 m3/óra légtisztító teljesítmény, 20 W fogyasztás, 20 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 52 dB(A) maximális zajszint, 24 dB(A) minimális zajszint, hepa, szén, por, előszűrő, formaldehid, antibakteriális, uv-c sugárzás, antivírus és ion kazetta szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, uv fertőtlenítő lámpa, levegő ionizálás, érintőpanel és porérzékelő

26 390 Ft kedvezményes kóddal  OSZIKEDVEZMENYEK20
32 990 Ft áfa nélkül 25 980 Ft
Kosárba
Őszi kedvezmények
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CHSOU107
Concept CA2010 Perfect Air Smart HEPA 13-mal
Légtisztító - 350 m3/óra légtisztító teljesítmény, 80 W fogyasztás, 45 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 60 dB(A) maximális zajszint, 30 dB(A) minimális zajszint, hepa, szén, antibakteriális és uv-c sugárzás szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód, gyermekzár, uv fertőtlenítő lámpa, levegő ionizálás és okos

89 990 Ft áfa nélkül 70 860 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CONCV352
Rowenta PU2530F0 Pure Air Essential
Légtisztító a szennyeződések, beleértve az allergéneket, akár 99,99% -át is kiszűri, teljesítmény 230 m3 / óra, energiafogyasztás 50 W, ajánlott szobaméret 90 m2-ig, előszűrő, 2in1 szénszűrő és szilárd szűrő, 3 tisztítási sebesség, éjszakai mód, néma üzemmód, időzítő és késleltetett indítás, gyermekzár, kijelző, érintő panel, szűrőcsere jelző, alkalmas allergiások számára

54 990 Ft áfa nélkül 43 300 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: ROWCV816
Concept CA1000 Perfect Air
Légtisztító - 238 m3/óra légtisztító teljesítmény, 55 W fogyasztás, 35 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 66 dB(A) maximális zajszint, 41 dB(A) minimális zajszint, hepa, szén és előszűrő szűrő, időzítő, uv fertőtlenítő lámpa és levegő ionizálás

38 890 Ft áfa nélkül 30 620 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CONPA418
Solight smart légtisztító WiFi-vel
Légtisztító - 130 m3/óra légtisztító teljesítmény, 23 W fogyasztás, 20 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 50 dB(A) maximális zajszint, 30 dB(A) minimális zajszint, hepa szűrő, időzítő, teljesítményszabályozás és éjszakai mód

34 490 Ft áfa nélkül 27 160 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SOLCV353
Hysure HALO Air Purifier Replacement Filter
Légtisztító szűrőbetét - csereszűrő Hysure Halo légtisztítóhoz, tartalma: előszűrő, aktív szénszűrő és HEPA szűrő

5 890 Ft áfa nélkül 4 640 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: HYSFC207
ETA Nubela 2569 90000
Légtisztító - 150 m3/óra légtisztító teljesítmény, 35 W fogyasztás, 20 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 53 dB(A) maximális zajszint, 28 dB(A) minimális zajszint, hepa és szén szűrő, teljesítményszabályozás, kijelző és levegő ionizálás

27 830 Ft kedvezményes kóddal  OSZIKEDVEZMENYEK20
34 790 Ft áfa nélkül 27 390 Ft
Kosárba
Őszi kedvezmények
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ETACV486
Tesla Smart Air Purifier Pro L
Légtisztító - 360 m3/óra légtisztító teljesítmény, 30 W fogyasztás, 43 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 65 dB(A) maximális zajszint, 20 dB(A) minimális zajszint, hepa, szén, por, előszűrő, katalitikus, uv-c sugárzás, nagy sűrűségű részecskeszűrő, mosható előszűrő, uv lámpa és TiO2 szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, automatikus üzemmód, gyermekzár, uv fertőtlenítő lámpa, levegő ionizálás, allergiásoknak, érintőpanel, porérzékelő, mobil vezérlés, szén, wi-fi és okos

69 890 Ft áfa nélkül 55 030 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: TESCV037
ROHNSON R-9600
Légtisztító - 320 m3/óra légtisztító teljesítmény, 80 W fogyasztás, 60 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, hepa, katalitikus, formaldehid, antibakteriális és alumínium porszűrő szűrő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód, automatikus üzemmód, gyermekzár, uv fertőtlenítő lámpa és levegő ionizálás

+ INGYEN Légtisztító Rohnson

109 990 Ft áfa nélkül 86 610 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROHCV001
Xiaomi Mi Air Purifier EU
Légtisztító - 500 m3/óra légtisztító teljesítmény, 31 W fogyasztás, 60 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 69 dB(A) maximális zajszint, 31 dB(A) minimális zajszint, szén szűrő, légminőség érzékelő, távirányító, kijelző és éjszakai mód

59 990 Ft áfa nélkül 47 240 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: XIAMI115
Xiaomi Mi Air Purifier Pro H
Légtisztító - 600 m3/óra légtisztító teljesítmény, 70 W fogyasztás, 200 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 64 dB(A) maximális zajszint, 34,1 dB(A) minimális zajszint, hepa szűrő, légminőség érzékelő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód és automatikus üzemmód

87 490 Ft áfa nélkül 68 890 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XIAMI118

Légtisztítók

értékelésPerenio IONIC SHIELD™ ionos légtisztító (BEMUTATÓ) Ezúttal egy egyedülálló eszközt, a Perenio IONIC SHIELD™ ionos légtisztítót teszteltük otthon. Innovatív...
Az otthoni értékelés során a Rowenta QU5030F0 Eclipse légtisztítót és ventilátort teszteltük. Ez a...
A koronavírus terjedését körülvevő jelenlegi események többek között felvetik azt a kérdést is, hogyan...
légnedvesítőConcept Perfect Air légtisztítók az allergiamentes otthonokért A Concept Perfect Air légtisztítók nagyszerűen díszitík a belső teret, nem csak megjelenésük alapján...
További cikkek

Légtisztítók

A légtisztító egy olyan több szűrőből álló egység elvén működik, amelyen áthalad a helyiség levegője. A levegőt megszűri, majd visszajuttatja a helyiségbe. Mivel a légtisztító készülékek képesek eltávolítani a levegőből a különböző szennyeződéseket, ezáltal kiküszöbölni a káros anyagok belélegzését, a légtisztítók az otthonokban, irodákban, iskolákban és egészségügyi intézményekben is nagy népszerűségnek örvendenek. A párásító készülékekhez hasonlóan a légtisztító is jótékony hatással van az egészségünkre. Számos gyártó terméke található légtisztító készülék kínálatunkban, közötte ismertebbek és kevésbé ismertek egyaránt.

Légtisztító készülékek

A légtisztító készülékek iránti kereslet talán még soha nem volt olyan nagy, mint manapság, hiszen mindannyian arra vágyunk, hogy legalább az otthonunkban tiszta levegőt szívhassunk. Egyre többen vannak azok is, akik légúti allergiában szenvednek, számukra egy levegőtisztító készülék igazi megkönnyebbülést jelenthet. Nézzünk meg alaposabban néhány légtisztító készülék márkát.

Philips légtisztító készülékek

A Philips egyik fontos küldetése, hogy egészségesebbé tegye az emberek életét, mindennapjait. Ebbe a törekvésébe jól beleilleszkednek a Philips légtisztítók, amelyek abban segítenek, hogy az otthonunk allergénektől, vírusoktól és egyéb káros anyagoktól mentes legyen. A Philips légtisztítók zöme eltávolítja a PM2,5 részecskéket is. Több modell három üzemmódot kínál, többek között a rendkívül hasznos éjszakai üzemmódot. Ha megnézed a kínálatunkban szereplő Philips légtisztító készülékeket, láthatod, hogy a design szempontjából is különféle modellek közül választhatsz.

Electrolux légtisztító készülékek

A svéd Electrolux az egyik legnépszerűbb háztartási gépeket gyártó cég. Az eladott termékek száma alapján világviszonylatban másodikként szokták rangsorolni. Az Electrolux légtisztító készülékek nemcsak tisztábbá teszik az otthoni levegőt, hanem a legtöbb modell igazi designelemmé is válik. Némelyik modell AirSurround rendszerrel büszkélkedhet, amely arról gondoskodik, hogy a helyiség minden szegletét elérje a légtisztító hatása. Egyes modellek alkalmazáson keresztül is vezérelhetők, ami a Wifi-hez történő csatlakoztatás lehetőségének köszönhető.

Beurer légtisztító készülékek

A Beurer márka hallatán bizonyára mindannyiunknak az egészségügyi és gyógyászati termékek jutnak eszünkbe. Masszírozó készülékek, vérnyomásmérők, infralámpák, pulzoximéterek, lázmérők és még hosszan sorolhatnánk a palettáján szereplő termékeket. A légtisztító készülékek szépen beleillenek az előbbi felsorolásba, hiszen a levegőtisztítónak is nagy szerepe van az egészségmegőrzés szempontjából. A Beurer légtisztító készülékek jelentős része párásítás funkcióval is rendelkezik, ami a száraz levegő okozta kellemetlen tüneteket igyekszik enyhíteni. A légtisztító jótékony hatását egyes modellek esetében illóolaj hozzáadásával lehet még fokozni.

Xiaomi légtisztító készülékek

A Xiaomi az okostelefonok piacán jelent meg, de manapság okos otthoni készülékek igen széles kínálatával is megörvendezteti a felhasználókat. Ennek részeként találkozhatsz Xiaomi robotporszívókkal, vezeték nélküli porszívókkal vagy éppen légtisztító készülékekkel. A Xiaomi modelleket jó ár-teljesítmény arány jellemzi.

További légtisztító készülék márkák

A fent felsorolt légtisztító készülékek között már találkozhattunk olyannal, amely alkalmazáson keresztül is vezérelhető, de ha ez igazán fontos számodra, érdemes egy pillantást vetned a Tesla Smart légtisztítókra, amelyek mindegyike távolról is vezérelhető az alkalmazáson keresztül. Légtisztító kínálatunkban szép számmal szerepelnek Rohnson légtisztító készülékek, amelyek mindegyike ionizálás funkcióval is büszkélkedhet, sok közülük pedig UV lámpával rendelkezik a hatékonyabb fertőtlenítés érdekében.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó légtisztítók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább légtisztítók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb légtisztítók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: légtisztítók vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ