0% splátky mobily, notebooky AP+ slevy
Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Aktualizálva 

Az LG az első gyártó, akinek sikerült egy 4K IPS monitort gyártani 144 Hz frissítési frekvenciával, a pixelválasza 1 ms-al egyenlő, ezáltal összemérhető a gyors TN panelekkel. Az előzőekkel azonban az LG 27GN950 monitor előnyei még távolról sem érnek véget -G-Sync és FreeSync technológiákkal felszerelt, teljesíti a VESA DisplayHDR™ 600 tanúsítványt és a színeivel csodálatra méltóan lefedi a színtartomány 98%-át. Ebből következik tehát, hogy nem csak játékokhoz, hanem a multimédia tartalmak fogyasztásától kezdve az irodai munkákon át a grafikai, vagy filmkészítési munkákhoz is alkalmas.

LG 27GN950

LG 27GN950 – CIKK TARTALMA

  1. Sebesség: az LG 27GN950 IPS panelének köszönhetően a TN már a múlté
  2. A színeivel az LG 27GN950 lenyűgözi a grafikusokat és a filmkészítőket is
  3. Az LG 27GN950 kidolgozott RGB-vel és praktikus külsővel rendelkezik

Sebesség: az LG 27GN950 IPS panelének köszönhetően a TN már a múlté

Kétségtelen, hogy a TN képmegjelenítő technológiának az IPS-el szemben van egy alapvető előnye - az alacsonyabb képfrissítési frekvencia. Legalábbis így volt az LG 27GN950 megjelenése előtt - egy monitor, mely bebizonyította, hogy az IPS kijelző is lehet olyan gyors, mint a TN, mindezt a széles betekintési szög és a pontos színek megőrzésével együtt. Az LG 27GN950 az első monitor a világon, amely kombinálta az IPS technológiát a 144 Hz-el és 1 ms-al.

LG 27GN950
Az LG 27GN950 az NVIDIA G-Sync Compatible tanúsítványával rendelkezik.

Először álljunk meg egy pillanatra a 144 Hz és az 1 ms válaszidő felett, mert ezek olyan paraméterek, amelyek a legtöbb versenyző játékosnak elengedhetetlenek. A 144 Hz frissítési frekvencia kiemelkedően folyamatosabbá teszi a kijelzőn folyó mozgást, egyszerű okból - másodpercenként 144 képkocka megjelenítésére képes (ami az általános 60 képkocka több, mint kétszerese). Az alacsony válaszidő (1 ms) pedig azt jelenti, hogy a pixelek gyorsabban képesek változtatni a pozíciójukat, amely szintén kiemelkedően élesíti a képet a kameramozgás közben. Versenyszerű játék során az adott játékhoz való kapcsolódás a siker egyik kulcsa, és a gyors monitor sok játékosnak elérhetőbbé teszi a jobb eredményeket.

A játék során már valószínűleg találkoztál a kép vízszintes szakadásaival, melyre a leggyakoribb megoldás a függőleges szinkronizáció. Ez néhány alapvető hátránnyal rendelkezik, amelyek miatt sajnos a gyors monitorral rendelkező játékosok számára nem épp optimális megoldás. Az LG 27GN950 a G-Sync és FreeSync funkciókkal is rendelkezik, melyek a képszakadozást úgy akadályozzák meg, hogy a monitor képfrissítési frekvenciáját a kigenerált képkockák mennyiségének függvényében változtatják meg. Ez megakadályozza a képszakadozást és eltávolítja a függőleges szinkronizáció általános hibáit.

A színeivel az LG 27GN950 lenyűgözi a grafikusokat és a filmkészítőket is

Ahogy már említettük, az LG 27GN950 egy gyors gamer monitor, mely a színmegjelenítés szempontjából a videókészítéssel vagy grafikai munkákkal foglalkozó szakemberek igényeit is kielégíti. Ezt a DCI-P3 színtér magas, 98%-os lefedésével biztosítja, mely a filmpiacon szabványként van jelen. Épp ezért ez a monitor a videók és filmek color branding-jéhez (színek szerkesztése) készült. Mivel a 98% DCI-P3 az sRGB 135%-os lefedettségének az ekvivalense, az LG 27GN950 tökéletesen alkalmas fényképek szerkesztéséhez, számítógépes illusztrációk vagy dizájnok létrehozásához, vagy egyéb grafikai jellegű munkákhoz.

LG 27GN950
A 4K felbontásnak köszönhetően rengeteg teret kapsz a videók vágásához.

Az LG 27GN950 grafikai irányultságáról szóló állításokat a 10 bites színek használata is alátámasztja, melynek köszönhetően a színárnyalatok jelentősen megkülönböztethetőek - technikai oldalról nézve a 10 bites monitor 1,07 miliárd színt képes megkülönböztetni, míg a 8 bites mindössze 16,7 milliót. Az elődeivel szemben a fényerő is fejlődött, amely 400 nites értéket kapott, és amely lehetővé tette a speciális VESA DisplayHDR 600 tanúsítványt. A HDR-nek (magas dinamikatartomány) köszönhetően a monitor több részlet és szín megjelenítésére képes az olyan helyeken, amelyek nagyon sötétek, vagy épp ellenkezőleg - nagyon világosak.

i

VESA DSC: A módszer, amivel egyszerre láthatjuk a 4K-t a 144 Hz-el, HDR-el és a10 bites színekkel

Az a képminőség, amit az LG 27GN950 kínál, hatalmas adatmennyiséget hoz magával, amelyet a videokártyának át kell vinnie a monitorba. Az ilyen típusú átvitel a VESA DSC-nek köszönhetően valósul meg, amely a vizuális veszteségmentes tömörítés módszere. Hogy kihasználhasd a 27GN950 teljes potenciálját, olyan videokártyára lesz szükséged, amely támogatja a DSC-t - tehát vagy egy legalább 2019-es AMD kártyát, vagy egy NVIDIA RTX 20xx-et. Abban az esetben, ha nincs ilyen kártyád, meg kell elégedned az alacsonyabb frissítési frekvenciával.

Az LG 27GN950 kidolgozott RGB-vel és praktikus külsővel rendelkezik

Ha a gamer RGB világítás rajongói közé tartozol, akkor lelkesedni fogsz az LG 27GN950 funkcióiért. Az RGB Sphere Lighting 2.0 rendszer egy nagy RGB kört használ a hátsó oldalon, amelynek köszönhetően megvilágíthatod a monitor mögötti falat. A színeket természetesen a saját belátásod szerint módosíthatod, de rendelkezésedre áll két automata mód is. Amíg a Sound Sync Mode hang szerint fogja vezérelni a dinamikus világítást, addig a Video Sync Mode az aktuális képhez igazítja azt. Ezzel kiszélesíti az aktuális jelenet hangulatát és olyan élményt hoz létre, amely igazán lélegzetelállító.

LG 27GN950
Az RGB Sphere Lighting 2.0 a képernyő tartalma alapján képes vezérelni a világítást.

Már első ránézésre is észrevehető, hogy azok a keretek, amelyek körbeveszik az LG 27GN950 képernyőt, nagyon vékonyak, így tökéletesen hagyják érvényesülni az RGB Sphere Lighting 2.0 funkciót. A monitor állványa magasság és dőlésszög szempontjából is szabályozható, emellett forgó funkcióval is ellátott, mely lehetővé teszi a monitor függőleges helyzetbe történő fordítását. Az állvány része egy kábelelvezető kampó is - a 27GN950 DisplayPort 1.4 konnektorral is ellátott DSC támogatással, emellett két darab HDMI 2.0, két darab USB konnektorral és egy 3,5 mm-es audio jack konnektorral is felszerelt fejhallgatók, vagy hangszórók csatlakoztatásához.

i Az AlzaMagazin további cikkei:

A sebesség és a minőség közötti döntés nem mindig egyszerű, de az LG 27GN950 monitornak köszönhetően erre már nem is lesz szükség. A leggyorsabb gamer monitorok közé tartozik, emellett pedig a professzionális grafikusok és filmkészítők igényeit is kielégíti.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ