LG UltraGear (4K, IPS, 144 Hz, 1 ms) – Nehéz ennél jobb monitort találni

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Frissítve

Éveken át a gamer monitor kiválasztásakor választanunk kellett a sebesség és a képminőség között. De ennek most már vége. Már egy ideje elérhetők a 4K felbontású IPS monitorok, valamint olyan monitorok, amelyek nagy frissítési gyakorisággal és alacsony válaszidővel rendelkeznek. Mostantól azonban olyan IPS monitort is vásárolhatsz, amely első osztályú képminőséggel rendelkezik, és amely megfelel a versenyszerű játék magasabb igényeket támasztó feltételeinek is. Pontosan ilyen monitorokat fogsz találni az LG UltraGear sorozatban.

LG UltraGear

LG UltraGear - A CIKK TARTALMA

 1. "Kiváló minőség vagy gyorsaság?" - nem kell többet kompromisszumot kötnünk
 2. LG 27GL850-B: a tavalyi év legjobb monitorja
 3. LG 27GN950-B: 4K monitor játékhoz és professzionális grafikai munkához?
 4. Frissítési gyakoriság, G-Sync, HDR, válaszidő: Mit jelentenek ezek a tulajdonságok és paraméterek?

"Kiváló minőség vagy gyorsaság?" - nem kell többet kompromisszumot kötnünk

Ha objektíven nézzük, a játékok jobban néznek ki nagyobb felbontás esetén. De ha a versenyeken elért minél jobb helyezés sem mellékes számodra, ahol fontos a jó megfigyelés és reflex, akkor valószínűleg fontosabb számodra a képkockák száma és a rendszer általános reakcióideje. A korábbi években a monitor kiválasztásakor döntened kellett a minőség és a sebesség között. A döntést a preferenciák és az általad játszott játékok típusa alapján kellett meghozni.

LG UltraGear 27GN950
Az LG UltraGear termékcsaládban olyan monitorok találhatók, amelyek egyaránt alkalmasak játékhoz és professzionális grafikai munkához (a képen az LG 27GN950-B látható).

Ha a képminőségre helyezted a hangsúlyt a monitor vásárlásakor, akkor az IPS technológia és a nagy felbontás - QHD vagy 4K mellett kötöttél ki. Egy ilyen monitor kiválóan alkalmas grafikusan csodálatos műsorok lejátszására, filmnézésre és a megfelelő modell kiválasztásakor a professzionális grafikai munkára is. Viszont a TN technológia ezen tevékenységek egyikére sem alkalmas. Fő előnye a sebesség, tehát ha főleg Counter-Strike-ot vagy más versenyzős játékokat játszottál, és hajlandó voltál áldozni a minőségből a sebesség érdekében, akkor a Full HD TN monitor egyértelmű választás volt számodra.

i

Az LCD monitorok különféle technológiákon alapulnak, a legfontosabbak a TN és az IPS. Ezeknek a technológiáknak megvannak az előnyeik és a hátrányaik, amelyeket a monitor megvásárlása előtt végig kellett gondolni.

TN:

 • Alacsony ár még a magas frissítési gyakoriságú monitorok esetében is
 • Nagyon alacsony pixel válaszidő (legfeljebb 1 ms)
 • Rosszabb, sőt rossz színvisszaadás
 • Általában nagyon alacsony betekintési szög

IPS:

 • Nagyszerű színvisszaadás és általános képminőség
 • Széles betekintési szög
 • Nagyobb válaszidő a hagyományos monitorokhoz képest (4 ms vagy annál több)
 • Magasabb ár

Korábban nem volt mit tenni, el kellett dönteni, mi a fontosabb, mert olyan IPS monitorok, amelyek a TN panelek sebességével rendelkeztek, egyszerűen nem léteztek. Ennek a megoldhatatlan dilemmának azonban vége. Megérkezett az LG UltraGear gamer monitor sorozata, amelynek darabjai a technológiai fejlődésnek köszönhetően mindkét technológia előnyeit képesek kihasználni - az IPS minőségét és az 1 ms-os válaszidőt.

LG 27GL850-B: a tavalyi év legjobb monitorja

A múlt év második felében az LG 27GL850-B gamer monitor az egyik legjelentősebb technológiai újítást jelentette. Sem a játékosokat, sem a hozzáértő véleményalkotókat nem hagyta hidegen, egy egyszerű oknál fogva - ez volt az első IPS monitor, amelynek válaszideje, a gyártó ígérete szerint, hasonló a gyors TN panelek válaszidejével. És ahogy a független recenziók értékeléséből kiderül, teljesítette is ezt az ígéretét. Az ausztrál Hardware Unboxed csatorna az ajánlott kategóriába sorolta ezt a modellt, a Linus Tech Tips pedig 2019 legjobb monitorjának is nevezte.

LG UltraGear 27GL850
Minden új UltraGear monitor vékony kerettel, állítható állvánnyal és letisztult designnal rendelkezik.

A QHD felbontás (2 560 × 1 440 px) jelenti az arany középutat a legtöbb "mainstream" grafikus kártyával rendelkező játékos számára, mivel ez nem annyira igényes a teljesítményre nézve, de élesebb képet kínál, mint a Full HD. Különösen a grafika szempontjából kevésbé igényes játékok esetén fogod tudni kihasználni a 144 Hz frissítési frekvenciát, de még akkor sem kell aggódnod a hibátlan megjelenítésért, ha a grafikus kártya nem képes 144 fps sebességet generálni. Az LG 27GL850-B monitor NVIDIA® G-SYNC® Compatible tanúsítvánnyal rendelkezik, és AMD FreeSync™ rendszerrel szerelték fel.

LG 27GN950-B: 4K monitor játékhoz és professzionális grafikai munkához?

4K gamer monitor 144 Hz frissítési gyakorisággal, 1 ms válaszidővel, IPS technológiával és a professzionális grafikus panelekre jellemző színvisszaadással (DCI-P3 98%)? Ez ma már valóság, amelyet az LG 27GN950-B monitor testesít meg. Ezért ez a múlt, a jelen és kétségtelenül a közeljövő egyik legjobb, ugyanakkor leguniverzálisabb monitorja is.

Az LG 27GN950-B monitor és annak felszereltsége.

Az LG 27GN950-B egy vadonatúj modell, amely az igényes felhasználók széles körét fogja kiszolgálni. A színpontosság még a számítógépes grafika területén dolgozó szakemberek igényeit is kielégíti, a frissítési gyakoriság és a válaszidő a versenyszerűen játszó játékosok számára is megfelelő, a VESA DisplayHDR™ 600 tanúsítvánnyal rendelkező HDR jelenléte pedig tökéletes lesz az AAA játékok kedvelőinek és a filmek/sorozatok szerelmeseinek egyaránt. Ha mindez egyszerre érdekel, akkor ennél jobb 4K monitort aligha találhatsz.

Frissítési gyakoriság, G-Sync, HDR, válaszidő: Mit jelentenek ezek a tulajdonságok és paraméterek?

Az UltraGear gamer monitorok magas frissítési gyakorisággal, alacsony válaszidővel, G-Sync vagy HDR funkcióval rendelkeznek, és az IPS technológián alapulnak. De mit jelentenek ezek a tulajdonságok és paraméterek? A folytatásban ezeket röviden elmagyarázzuk:

G-Sync
A G-Sync technológia megakadályozza a nem kívánt vízszintes képszakadást.
 • 4K felbontás - A felbontás a kijelző képpontjainak számát határozza meg. A pixelek számának növekedésével nő a kép élessége is. Mivel a 4K felbontás (3840 × 2160 px) négyszer nagyobb, mint a Full HD (1 920 × 1 080 px), ezért lényegesen élesebb.
 • IPS technológia - Az IPS egyike azoknak a technológiáknak, amelyeket az LCD kijelzők esetében használhatnak a folyadékkristályok pixelben történő elhelyezkedésének megváltoztatására. Arról gondoskodik, hogy a monitor a kívánt képet jelenítse meg. Az IPS a legfejlettebb technológia, mert a legszélesebb betekintési szöget és a legpontosabb színvisszaadást kínálja.
 • 144 Hz-es frissítési frekvencia - ahhoz, hogy egy képet mozgónak lássunk, sok képből kell állnia, amelyek gyors egymásutánban váltakoznak. Minél több képkocka jelenik meg másodpercenként a monitoron, annál simábban jelenik meg a mozgás. A 144 Hz-es frissítési frekvenciának köszönhetően a monitor másodpercenként 144 képet képes megjeleníteni. A hagyományos monitorok (és például a mobiltelefon-kijelzők) esetében a szabvány 60 Hz, ami kevesebb, mint ennek a fele.
 • 1 ms válaszidő - a válaszidő jelzi, hogy a monitor képpontjai milyen gyorsan képesek váltani az egyik állapotról (színről) a másikra. Minél rövidebb a válaszidő, annál élesebb a mozgás. A hosszú válaszidő a mozgás nem kívánt elmosódását okozza. Az 1 ms az a válaszidő, amelyre csak a legjobb gamer monitorok képesek.
Az LG UltraGear alacsony válaszideje
Az 1ms válaszidőnek köszönhetően a mozgás lényegesen élesebb.
 • G-Sync és FreeSync - Ha a grafikus kártya által generált másodpercenkénti képkockák száma nem egyezik meg a monitor frissítési gyakoriságával, vízszintes képszakadás következik be. A G-Sync és a FreeSync technológia azonban úgy állítja be a monitor frissítési gyakoriságát, hogy ez ne történjen meg.
 • HDR - A High Dynamic Range egy olyan funkció, amelynek köszönhetően a monitor képes arra, hogy a kép egy részét nagyon sötéten, egy másik részét pedig nagyon világosan jelenítse meg, a részletek elvesztése nélkül. A HDR-nek köszönhetően a kép lényegesen mélyebb és hihetőbb.
i További cikkeket találhatsz az Alza.hu Hírekben

  Az LG UltraGear sorozat valóban a legjobb, amely ma a monitor kínálatban megtalálható. Az IPS technológiának köszönhetően mindenkinek az igényeit kielégíti, akinek fontos a képminőség, ugyanakkor első osztályú paramétereket kínál a játékhoz. A jövő itt van.

  Nyomtatás
  P-DC1-WEB15
  30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket
  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
  További információ Kevesebb információ