MEGA Výprodej březen AP+ plus nový vizuál

Litecoin (MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

Ha a Bitcoint mondjuk "aranynak" neveznénk, akkor a Litecoin kétségtelenül a kriptovaluták világának képzeletbeli ezüstje lenne. A Litecoin ugyanazon alapokra épül, mint a Bitcoin, és gyakorlatilag semmilyen világmegváltó újítást nem hordoz. Mindazonáltal, a Litecoin számos lényeges dologban különbözik a Bitcointól. Mik a különbségek, hogyan lehet Litecoint bányászni, és mi az aktuális árfolyama? Cikkünkből mindent megtudhatsz, amit a Litecoinról tudni érdemes!

iLehetséges Litecoin és Monero együttműködés?  – 2018.01.28A Twitteren megjelent tweetek sorozata felkeltette a Monero (XMR) és Litecoin (LTC) kriptovaluták rajongóinak érdeklődését. Mindkét tábor vezető fejlesztői (Charlie Lee - Litecoin, Riccardo Spagna - Monero) a népszerű altcoinok lehetséges együttműködéséről írtak üzeneteikben és most először merült fel a két kriptovaluta összevonásának lehetősége. Annak ellenére, hogy ezeket az üzeneteket azért fenntartással kell kezelni, mert Charlie Lee a Litecoin megalkotója a múltban már többször is pozitívan nyilatkozott a konkurens kriptovalutákkal kapcsolatban. Most újra kihangsúlyozta, hogy a Litecoin likviditása kiválóan egészítené ki a Monero anonimitását és konvertibilitását. További Litecoin híreket a Litecoin hírek - mi történt a népszerű kriptovaluta világában fejezetben találhatsz.
 1. Mi a Litecoin?
 2. Bitcoin vs. Litecoin - miben különböznek?
 3. Litecoin hírek - mi történt a népszerű kriptovaluta világában?
 4. Litecoin mining - hogyan bányásszunk Litecoint?
 5. Hogyan és hol vásárolhatunk Litecoint?
 6. Hogyan válasszunk Litecoin pénztárcát?
 7. LTC és HUF - milyen a Litecoin árfolyama és ára?

Mi a Litecoin?

A Litecoin jelenünk egyik legnépszerűbb kriptovalutája, valamint egy peer-to-peer fizetési hálózat is egyben, amelyben ezt a kriptovalutát használják. Ahogy ez a kriptovalutákra jellemző, ez egy teljesen átlátható eszköz, amely egy egyedülálló, decentralizált adatbázison alapul. Az adatbázis képes tárolni és védeni az összes megvalósult tranzakciót. Az informatikában az ilyen adatbázisokat blokklánc (blockchain) adatbázisnak nevezik. A Litecoin megalkotója a Google egy korábbi alkalmazottja, Charlie Lee, akinek elsődleges célja a Bitcoin továbbfejlesztése volt. Ami végül meg is történt - a Litecoin valójában a Bitcoin egy módosított változata. A Litecoin egysége 1 LTC (Ł).

i Más kriptovaluták is érdekelnek? Vess egy pillantást jelenünk két legnépszerűbb kriptovalutájára a Bitcoinra és az Ethereumra. Nagy népszerűségnek örvend a Ripple is, amelyet az előzőekkel ellentétben nem bányásznak, éppen ezért nagyon vitatott. További információk a Ripple (XRP) cikkünkben.

Bitcoin vs. Litecoin - miben különböznek?

Mint ahogy már említettük, a Litecoin alapvetően egy továbbfejlesztett Bitcoin. A legnagyobb különbség a két pénznem között valószínűleg a tranzakció feldolgozásának sebessége. Ez a probléma szorosan összefügg az új érmék bányászatával - a Bitcoin hálózaton belül egy minden tranzakciós információt tartalmazó blokk kibányászása (amely szükséges a megerősítéshez és az átutaláshoz) 10 percig tart, míg ugyanez a Litecoin hálózaton átlagosan 2,5 perc. Emiatt a Litecoin tranzakciók négyszer gyorsabbak, így alkalmasabbak a hagyományos vásárlásokhoz.

litecoin; bitcoin

A Bitcoinok növekvő népszerűségével a Bitcoin hálózat egyre túlterheltebb lett, így a végrehajtott tranzakciók díjai is gyorsan megnőttek. Mégpedig olyan mértékben, hogy a kezdetben néhány forintos díj mára túllépte a 3000 forintos küszöböt is. Ez tovább növeli a Litecoin előnyét - mivel olcsóbb. A Litecoin hálózatban a tranzakciós költségek inkább szimbolikusak, már régóta párforintos szinten vannak.

i Az érmék létrehozásának előre ismert képlete alapján már most tudjuk, hogy a Litecoinok száma nem fogja meghaladni a 84 000 000, míg Bitcoinból „mindössze“ 21 000 000 lesz.

Litecoin hírek - mi történt a népszerű kriptovaluta világában?

A kriptovaluták rendkívüli népszerűsége azt jelenti, hogy - folyamatosan spekulálnak valamin, valami változik, fejlődik, javul és így tovább. Ez a masszív információáramlás azonban meglehetősen zavaró és nehezen követhető lehet egy hétköznapi halandó számára. Ezért mi elhoztuk a Litecoin közösséggel kapcsolatos legfontosabb híreket és érdekességeket, amelyek az alábbiakban találhatók.

Litecoin hírek és újdonságok

A Litecoin megalkotója lemondott minden LTC-jéről - 2017.12.20

A Litecoin megalkotója és fő fejlesztője, Charlie Lee a Redditen és a Twitteren jelentette be, hogy ő már nem tulajdonosa egyetlen LTC érmének sem. Ez a bejelentés elsőként nagy megkönnyebbülést hozott a közösségben, de később aggodalomra adott okot, hátha ez távozásának a jele. De épp ellenkezőleg - Charlie Lee azért vált meg érméitől, hogy többé ne szembesüljön azzal a váddal, hogy munkája és befolyása a Litecoin fejlődésére személyes haszonnal jár. Biztosított minden kétkedőt, hogy semmiképp nem fog lemondani teremtményéről, és továbbra is a népszerű kriptovaluta jövőjére fog koncentrálni.

Litecoin mining - hogyan bányásszunk Litecoint?

Litecoint bányászni speciális hardver nélkül (ASIC chip) egyénileg szinte biztos ráfizetés. Bár a Litecoin bányászatához egy teljesen más, egyszerűbb Scrypt algoritmust használnak, mégis ugyanarra a sorsra jutott, mint a Bitcoin – az ASIC chipeknek végül sikerült "átvenni az irányítást" az említett Scrypt algoritmus felett is, amely így elvesztette nagy előnyét. A Litecoinok bányászata GPU-k segítségével, melyeket úgynevezett mining rigbe kapcsolnak össze, még mindig lehetséges, de veszteséges.

ASIC čip, Antminer L3+

Ha ASIC chipekbe szeretnél befektetni, ne feledd, hogy ezek az eszközök költségesek, és mivel a bányászat egyre nehezebb, a vásárlás nagy kockázatot jelenthet. Ha ennek ellenére úgy döntesz, hogy szeretnél LTC érméket bányászni, akkor Scrypt algoritmussal számoló ASIC berendezésre lesz szükséged. Kiváló választás például a Bitmain által kínált 504 MH/s teljesítményű Antminer L3+ bányászgép.

Hogyan és hol vásárolhatunk Litecoint?

A Litecoint kétféle módon vásárolhatjuk meg:

 1. Litecoin tőzsdén vagy pénzváltóbanBitfinex, Kraken, Coinbase, BitPanda.
 2. Személyes üzletkötésen keresztül – facebook csoportok vagy internetes fórumok.

A különböző pénzváltók és tőzsdék online felületet biztosítanak az LTC váltáshoz. A legtöbb hagyományos (fiat) deviza (EUR, USD, GBP), de a Bitcoinok és más virtuális valuták is beválthatók. A vásárlás feltétele egy aktív Litecoin pénztárca és személyazonosságot igénylő regisztráció, amelyhez rendszerint szükséges a személyi igazolványunk másolata és egy a lakcímünket tartalmazó dokumentum (pl. számlakivonat) másolata.

Hogyan vásároljunk Litecoint a Coinbase tőzsdén – ÚTMUTATÓ

A Litecoin vásárlásának legegyszerűbb és ugyanakkor legbiztonságosabb módja a Litecoint támogató Bitcoin tőzsdék használata. Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be, hogyan lehet Litecoint vásárolni a Coinbase elnevezésű tőzsdén:

 1. A fiók létrehozásához regisztráljunk a Coinbase oldalon.
 2. Válasszuk ki a preferált fizetési módot (hitelkártya, bankkártya, bankszámla).
 3. A fizetési mód ellenőrzése után a „Buy/Sell“ kategóriában azonnal vásárolhatunk Litecoint.
 4. Válasszuk ki a kívánt LTC (Litecoin) összeget.
 5. A „Buy Litecoin“ gombra kattintva erősítsük meg a vásárlást.

litecoin; coinbase

Most már Litecoinjaink össze vannak kötve Coinbase fiókunkkal, így biztos helyen vannak. Lehetőségünk van letölteni a Coinbase elektronikus pénztárcát is, hogy a Litecoinok mindig kéznél legyenek, választhatunk Android vagy iOS platformra tervezettet .

Hogyan válasszunk Litecoin pénztárcát?

Mint a legtöbb alternatív kriptovalutát, a Litecoint is elsősorban egy digitális pénztárcában tároljuk (litecoin wallet). A fejlesztés kezdeti szakaszában a választék nagyon korlátozott volt, de ma már a legtöbb asztali, mobil és online pénztárca támogatja a Litecoint. A pénztárca könnyen telepíthető a számítógépre, telefonra vagy akár a böngészőbe. A legjobb Litecoin pénztárcákat a coinsutra oldalon találjuk. De ha nem szeretnénk magunkat válogatással fárasztani, akkor használhatjuk a hivatalos litecoin.com oldalról a hagyományos operációs rendszerekhez letölthető pénztárcát is.

litecoin; wallet; peněženka

Szeretnéd Litecoinjaid a lehető legbiztonságosabb módon tárolni? Akkor próbáld ki a speciális hardver-tárcát. A hardvert, amely a privát kulcsokat tárolja, egy USB kábel segítségével csatlakoztatjuk a számítógéphez, így a Litecoinok vagy más kriptovaluták biztonságban lesznek, védve a számítógépes vírusok és a hacker-támadások ellen.

i Hogyan kezdjünk kriptovaluta bányászatba USB flash meghajtó segítségével? Próbáld ki egyszerű, de részletes útmutatónkat Hogyan fogjunk kriptovaluta bányászatba a Simplemining.net segítségével.

LTC és HUF - milyen a Litecoin árfolyama és ára?

A Litecoin két nem túl sikeres év után, amikor az ára körülbelül 3 dollár volt ( kb. 700 Ft) rekord mértékű növekedést ért el. Ennek ellenére, soha nem közelítette meg a Bitcoin értékét. A jelenlegi árfolyam (HUF) 2017 novemberében 70 dollár (kb. 17 000 forint) 1 LTC vásárlása esetén. A Litecoin teljes piaci kapacitása 2,47 milliárd dollárra becsülhető.

Ahogy az a kriptovalutáknál szokás, a Litecoin értéke is percről percre változhat. Ennek érdekében érdemes figyelemmel kísérni az 1 LTC értékének időbeli változásait egy áttekinthető grafikonon.

4,9
APC Smart-UPS 750VA LCD
Szünetmentes tápegység - biztonsági mentési idő 100%-os terhelés mellett 4,90 perc, biztonsági mentési idő 50%-os terhelésnél 15,69 perc, valóságos/látszólagos teljesítmény 500 W / 750 VA, line interactive, 2×IEC Jumpers, 6×IEC 320 C13, USB, 98% hatékonyság 100%-os leterheltségnél, 97% hatékonyság 50%-os leterheltségnél, méretek 161 × 138 × 363 mm (H×Sz×Mé), tömege 13,18 kg
200 690 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NZ371l
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ