Emise pro AP+ v app - všechny segmenty 30 dnů na vrácení

Gázérzékelők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

Gázérzékelőket olyan helyen kell használni, ahol szivárgás vagy nem kívánt gázok felhalmozódása is előfordulhat. Telepítésükkel elkerülhető a robbanás vagy mérgezés veszélye. A következő bekezdésekből kiderül, hogyan válasszuk ki a megfelelő gázérzékelőt, milyen típusok léteznek, és mire képesek az egyes gázdetektor modellek.

Tovább

Gázérzékelők - első a biztonság

A gázérzékelők lehetővé teszik az éghető gázok, különösen a földgáz, a metán, a propán, a bután, az LPG és az LNG jelenlétének és mennyiségének meghatározását. Gázdetektorok különböző árkategóriákban, különböző típusban kaphatók. Kiválasztásukkor mindenekelőtt azokat a paramétereket kell figyelembe venni, amelyekben a különböző modellek eltérhetnek egymástól.

Melyik gázérzékelőt válasszuk?

Elsősorban aszerint válassz gázdetektort, hogy milyen típusú gázt szeretnél érzékelni.

  • A CO (szén-monoxid) érzékelők figyelmeztetnek a szén-monoxid koncentrációjára. Ez egy mérgező, színtelen, szagtalan gáz, amely leggyakrabban a tökéletlen égés során keletkezik. A szén-monoxidot csendes gyilkosnak is nevezik, és világszerte emiatt a gáz miatt alakul ki leggyakrabban halálos mérgezés.
  • A földgáz szivárgás érzékelő minden földgázt használó háztartás kötelező eszköze kell legyen. Szivárgás esetén fennáll a robbanás veszélye, amely anyagi károkat és emberi sérülést is okozhat.
  • A propán-bután érzékelőket főként ott érdemes használni, ahol a propán-butánt hordozható tartályokban tárolják és főzéshez, fűtéshez és világításhoz használják bent és kint egyaránt.
  • A kombinált gáz- és CO-érzékelő háztartási gázkészülékből, kazánból stb. származó gázok érzékelésére szolgál, és jelzi a gáz- és szén-monoxid-szivárgást.
Gázérzékelők

A kombinált gáz- és CO-érzékelő megbízhatóan érzékeli a gázt vagy a szén-monoxidot.

Mi a legjobb módja a földgáz- és CO-érzékelők felszerelésének?

A földgáz- és CO-érzékelők többféleképp telepíthetők. Az egyes gázok (propán-bután, földgáz, szén-monoxid) különböző tulajdonságokkal, sűrűséggel stb. rendelkeznek. Az érzékelőt ennek megfelelően a falra vagy a mennyezetre kell felszerelni.

i

Egyes gázérzékelők szabadon elhelyezhetők azoknak a berendezéseknek a közelében, ahol a gázszivárgás előfordulhat.

A CO (szén-monoxid) érzékelő és felszerelése

A CO-érzékelőt a kandalló vagy a kazán közelében kell felszerelni. Szén-monoxid leggyakrabban a gázkészülék meghibásodása miatt keletkezik, de a kémény hibája vagy a tüzelőanyagok rossz égése is okozhatja. Mivel a szén-monoxid egyenletesen terjed az egész térben, a CO-érzékelőt általában 1,5 m magasan, vagy szemmagasságban kell elhelyezni.

Kaphatók CO2 (szén-dioxid) érzékelők vagy levegőmonitorok is. Ezek a praktikus eszközök mérik a CO2-szintet, és jelzik, ha az meghaladja a tolerálható szintet, így szükség esetén megfelelően szellőztethetsz.

Földgáz- és propán-bután érzékelők felszerelése

A gázérzékelők mind a földgáz, mind a propán-bután szivárgásának ellenőrzésére szolgálnak a gázkészülékek közelében. A földgázérzékelőt a falra szerelik, körülbelül 10 cm-rel a mennyezet alá, mivel a földgáz könnyebb a levegőnél, és felfelé emelkedik. A propán-bután pedig nehezebb a levegőnél, ezért a föld felé süllyed. Emiatt a propán-bután érzékelőt körülbelül 15 cm-rel a padló fölött kell elhelyezni.

Kombinált gáz- és CO-érzékelő és felszerelése

A kombinált gáz- és CO-érzékelő helyes elhelyezésének alapvető kritériuma a gáz azonosítása, vagyis az, hogy a mennyezetre felszálló könnyű gázt vagy a padlóra lezuhanó nehéz gázt érzékeli-e - lásd a fenti információkat.

i

A gyártó minden esetben köteles utasításokat adni a készülék helyes és biztonságos felszereléséhez. Ezeket az utasításokat a berendezés telepítése vagy üzemeltetése előtt gondosan át kell tanulmányozni.

Hogyan működik egy gázdetektor?

A gázérzékelők önálló egységként vagy a központi riasztórendszer kiegészítő érzékelőjeként is megvásárolhatók. Ez csupán a lehetőségeidtől és preferenciáidtól függ.

  • A külön gázszivárgás-érzékelő működéséhez nem szükséges központi egység, és nem kötődik más eszközökhöz. Ez azonban korlátozott riasztási tartományt eredményez.
  • A központi egységhez kábellel csatlakoztatott gázszivárgás-érzékelőt áramforráshoz kell csatlakoztatni. A központi egységen keresztül történő csatlakoztatás lehetővé teszi például a szellőzés automatikus elindítását riasztás esetén.
  • Vezeték nélküli (okos) gázérzékelő Wi-Fi-n vagy GSM-en keresztül csatlakoztatható, így nincs szükség kábelekre.

Okos gázszivárgás érzékelő

Az okos gázszivárgás érzékelők lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról irányíthasd és felügyelhesd otthonodat, mindössze Wi-Fi kapcsolatra és a mobiltelefonodra van hozzá szükség. Ha például a készülék a megengedett gázkoncentráció túllépését érzékeli a levegőben, bekapcsolja kimeneti relét, beindít egy szirénát, és egy csatlakoztatott elektromos szelep segítségével megszakítja a ház, lakás stb. fő gázcsatlakozását. Az alkalmazás lehetővé teszi a gázkoncentráció és a statisztikák online nyomon követését is.

Gázérzékelők

Az okos gázérzékelő mobilalkalmazáson keresztül vezérelhető.

A vásárlás előtt célszerű összehasonlítani az adott gázérzékelőt más modellekkel is

A gázérzékelő kiválasztásakor célszerű az egyes tulajdonságokat megvizsgálni és összehasonlítani.

  • A riasztási hangerő fontos paraméter, különösen akkor, ha a gáz- vagy CO-érzékelőt lakóhelyiségen kívül, például pincében, kazánházban vagy garázsban szeretnéd elhelyezni. A hangerőt a gyártó decibelben adja meg.
  • A hatótávolság a készüléktől mért távolságot jelöli, amelyen belül az érzékelő képes észlelni a gázszivárgást.
  • A készülék tápellátása akkumulátorral vagy elektromos árammal lehetséges. Az elemmel működő gázszivárgás-érzékelőt mindig fel kell szerelni hangjelzéssel arra az esetre, ha az elem hamarosan lemerülne. Mindkét típusú áramellátás kombinációja gyakori.

A gázérzékelők számos hasznos funkciót kínálnak

A legolcsóbb gázérzékelő általában egy egyszerű doboz, amely különböző hangerejű riasztással figyelmeztet. Vannak azonban sokkal kifinomultabb készülékek is, amelyek számos funkciót kínálnak.

  • A kijelző megjeleníti a helyiség pontos gázkoncentrációját.
  • Az akkumulátor jelzése fontos tulajdonság, különösen akkor, ha a gázszivárgás-érzékelő egyetlen energiaforrása az akkumulátor.
  • Mobiltelefonos értesítések a gázkoncentráció változásának érzékelése esetén.
  • A téves riasztásokkal szembeni ellenállás megkímél a téves riasztások miatti aggodalomtól.
  • A memória tárolja az összes riasztási eseményt.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Levegőminőség mérő - falra és asztalra helyezhető, mért értékek porrészecskék és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része LED jelzés, felszerelés része 2,9" kijelző, hálózati tápellátás és 6 AAA elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 90 × 170 × 3,3 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 400 g
121 190 Ft

2.
Gázérzékelő - földgáz, propán-bután és LPG érzékelés, hálózati + akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB(A), állatok mozgásának érzékelése nélkül, önállóan is működő egység
7 790 Ft

3.
AQARA TVOC Air Quality Monitor Szállításra kész > 5 db
Detektor - asztalra helyezhető, mért értékek illékony szerves vegyületek (VOC), hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része kijelző, 2 elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 41,6 × 76 × 14 mm (Ma×Sz×Mé)
14 390 Ft

Még több
46 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
3,4 17×
AQARA TVOC Air Quality Monitor
Detektor - asztalra helyezhető, mért értékek illékony szerves vegyületek (VOC), hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része kijelző, 2 elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 41,6 × 76 × 14 mm (Ma×Sz×Mé)
Szuper ár
14 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AqRAA21023
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Airthings Corentium Home (224 B/m3) - digitális radon érzékelő
Levegőminőség mérő - asztalra helyezhető, mért értékek radon, felszerelés része kijelző és adatrögzítés, 3 AAA elem (mellékelve), szürke kivitel, mérete 119 × 69 × 26 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 227 g
71 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air21TNG4
Arany középút Kiváló ár/érték arány
Airthings View Radon - levegőminőség-figyelő
Levegőminőség mérő - beltéri környezetbe, ahol a páratartalmat, hőmérsékletet és a levegőben lévő radon mennyiséget figyeli. A tápellátás elem vagy USB kábel révén történik. A levegőérzékelő könnyen csatlakoztatható alkalmazáshoz Wi-Fi-n vagy HUB-on keresztül az Airthings Smartlink funkció segítségével. Az alkalmazás kompatibilis az Android és iOS operációs rendszerekkel. Az Airthings View Radon egyaránt kommunikál az IFTTT, Google Assistant és Amazon Alexa hangasszisztensekkel.
80 090 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air22TNG3
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,2
Airthings Wave plus - levegőminőség, radon, páratartalom, hőmérséklet, VOC, CO2 és légnyomás érzékelő
Levegőminőség mérő - falra helyezhető, mért értékek CO₂, radon, illékony szerves vegyületek (VOC), hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része LED jelzés, 2 AA elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 120 × 120 × 36 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 200 g
93 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air21TNG2
4,4 10×
Netatmo Smart Carbon Monoxide Alarm
Detektor - szén-monoxid érzékelő 85 dB hangerejű riasztóval és okostelefonra küldött valós idejű riasztásokkal, WiFi, Bluetooth, töltöttségjelzés, Apple HomeKit kompatibilis, önállóan működő egység, elem élettartama: 10 év, cseh és angol nyelvű Android és iOS alkalmazás, webes alkalmazás
42 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NetA_21_01
4,4 36×
EVOLVEO Defender D5
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB, önállóan is működő egység
12 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RY211
5,0
MOES CO Detector, Zigbee
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, hatótávolsága 6 m, riasztás hangerőssége 85 dB, kompatibilitás Tuya, értesítések a mobilra és töltöttségjelző, működés központi egységgel, magyar és angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
18 790 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Moes22_37
4,6 11×
Airthings View Plus - komplett levegőminőség monitorozás
Levegőminőség mérő - falra és asztalra helyezhető, mért értékek porrészecskék és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része LED jelzés, felszerelés része 2,9" kijelző, hálózati tápellátás és 6 AAA elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 90 × 170 × 3,3 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 400 g
121 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air22TNG1
4,5
Solight 1D31
Gázérzékelő - füstgáz CO érzékelő + riasztó, 9V-os tápegység
6 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SD285b3
4,0
gyúlékony gázok szivárgásérzékelője. Félvezető érzékelő, 85 dB-es sziréna, akkumulátoros támogatás
Gázérzékelő - földgáz, propán-bután és LPG érzékelés, hálózati + akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB(A), állatok mozgásának érzékelése nélkül, önállóan is működő egység
7 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Solight22_24
4,0 11×
iQtech SmartLife CS01W Combo CO + füstérzékelő, Wi-Fi
Füstérzékelő -, kompatibilitás Tuya, WiFi 2,4 GHz kapcsolat, önállóan is működő egység, angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
19 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: iQ21TECH134
4,7
Tesla Smart Sensor Gas
Érzékelő - pontos érzékelés, többszörös riasztás, akár 70 Db-es riasztási hang, smart csatlakozás, alacsony energiafogyasztás
10 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Tsl_22_30
4,0
Airthings House Kit
Detektor - a készlet tartalma: Wave, az első intelligens radondetektor, Wave Mini penészképződés kockázat jelzővel, (VOC) illékony szerves vegyületek, páratartalom- és hőmérséklet érzékelő és Hub, amely mindent online úton továbbít
120 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air21TNG5
4,0
MOES Gas Leakage Detector, Zigbee
Gázérzékelő - földgáz érzékelés, hálózati tápellátás, kompatibilitás Tuya, értesítések a mobilra, működés központi egységgel, magyar és angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
14 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Moes22_41
4,5
FIBARO CO Sensor
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB, működés központi egységgel, angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
41 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: FIBR02hg91
1,5
Tellur WiFi intelligens gázérzékelő, DC12V 1A, fehér
Gázérzékelő - földgáz érzékelés, hálózati tápellátás, reakcióideje 0,5 perc, riasztás hangerőssége 70 dB(A), WiFi 2,4 GHz kapcsolat, értesítések a mobilra, önállóan is működő egység, angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
21 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TLLR2125
Airthings Wave plus, fekete - levegőminőség, radon, páratartalom, hőmérséklet, VOC, CO2 és légnyomás
Levegőminőség mérő - falra helyezhető, mért értékek CO₂, radon, illékony szerves vegyületek (VOC), hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része LED jelzés, felszerelés része 4,72" kijelző, 2 AA elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 120 × 120 × 36 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 200 g
92 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air23TNG1
2,3
iGET SECURITY M3P6 - vezeték nélküli gázérzékelő
Távirányító - iGET SECURITY M3 riasztórendszerhez
9 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NU106k
EVOLVEO Alarmex Pro (ACSALMGAS) vezeték nélküli éghető gáz érzékelő
Gázérzékelő - hálózati tápellátás, hatótávolsága 100 m, riasztás hangerőssége 90 dB, kompatibilitás Tuya, WiFi 2,4 GHz és WiFi 5 GHz kapcsolat, működés központi egységgel
16 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EVO22_07
Nedis ZBDCO11WT
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB, kompatibilitás Nedis SmartLife, értesítések a mobilra és töltöttségjelző, önállóan is működő egység
25 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: Nedis23_002
Imou ZGA1
Gázérzékelő - hálózati tápellátás, hatótávolsága 200 m, riasztás hangerőssége 85 dB(A), értesítések a mobilra, működés központi egységgel, angol nyelvű alkalmazás
11 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Imou23_40
4,6 11×
Airthings View Plus - komplett levegőminőség monitorozás
Levegőminőség mérő - falra és asztalra helyezhető, mért értékek porrészecskék és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része LED jelzés, felszerelés része 2,9" kijelző, hálózati tápellátás és 6 AAA elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 90 × 170 × 3,3 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 400 g
115 090 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Air22TNG1
4,4 10×
Netatmo Smart Carbon Monoxide Alarm
Detektor - szén-monoxid érzékelő 85 dB hangerejű riasztóval és okostelefonra küldött valós idejű riasztásokkal, WiFi, Bluetooth, töltöttségjelzés, Apple HomeKit kompatibilis, önállóan működő egység, elem élettartama: 10 év, cseh és angol nyelvű Android és iOS alkalmazás, webes alkalmazás
40 490 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: NetA_21_01
4,4 10×
Netatmo Smart Carbon Monoxide Alarm
Detektor - szén-monoxid érzékelő 85 dB hangerejű riasztóval és okostelefonra küldött valós idejű riasztásokkal, WiFi, Bluetooth, töltöttségjelzés, Apple HomeKit kompatibilis, önállóan működő egység, elem élettartama: 10 év, cseh és angol nyelvű Android és iOS alkalmazás, webes alkalmazás
36 190 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: NetA_21_01

Gázérzékelők

Gázérzékelők

A Gázérzékelők kategóriában összesen 46 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gázérzékelők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gázérzékelők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gázérzékelők vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ