Martinis poharak

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

A martinis pohár minden jól felszerelt otthoni bár elengedhetetlen tartozéka. A megfelelő pohár nemcsak a martini ízét és aromáját, hanem otthonod eleganciáját is fokozza. A pohár kiválasztása befolyásolhatja az ital általános benyomását és élvezetét, ezért írtunk egy útmutatót neked.

Tovább

A martinis pohár: A koktélok ikonja

A martinis pohár ikonikus, fordított kúp alakjával a koktélkultúra összetéveszthetetlen szimbóluma. Nemcsak a martini megjelenését és ízét emeli ki, hanem keskeny szárának köszönhetően lehetővé teszi az ital optimális hőmérsékletének fenntartását. Számos dizájnban találhatsz poarakat, amelyek tükrözhetik a személyes ízlésedet.

Milyen ízű a martini?

A martini íze nagyon sajátos, a gin martini esetében erős borókabogyós jegyekkel, a vodka martini esetében pedig tiszta, enyhén csípős ízzel. A hozzáadott vermut mennyiségétől függően a martini lehet száraz, közepesen száraz vagy édes. Létezik az úgynevezett „piszkos” martini is, amelyhez olívabogyólevet adnak.

i

A martinit általában étkezés előtti aperitifként használják ünnepi alkalmakkor. Körülbelül 15% alkoholt tartalmaz.

Koktélkészítés, avagy hogyan kell martinit készíteni

A Martini egy viszonylag egyszerűen elkészíthető koktél, amelyet mindenki élvezni fog. Elkészítéséhez mindössze egy kis türelemre, vodkára/ginre, vermutra és olajbogyóra van szükség. Fentebb már foglalkoztunk a különböző martinitípusokkal és azzal, hogyan ízesítsük őket. Íme egy lépésről-lépésre bemutatott útmutató, hogyan készítsünk egy klasszikus martinit, amely mindenkit kielégít:

  1. Válaszd ki az ízlésednek megfelelő minőségi gint vagy vodkát.
  2. Öntsd a gint/vodkát és a száraz vermutot egy jéggel töltött keverőpohárba, az általad preferált arányban (a klasszikus martini 2:1, gin/vodka: vermut).
  3. Alaposan keverd meg, amíg a pohár hideg nem lesz.
  4. Szűrd át egy hűtött martini koktélospohárba.
  5. Díszítsd egy fogpiszkálóra tűzött olajbogyóval vagy egy csavart citromhéjjal.

A martinis pohár sokáig kitart, ezért ne félj kísérletezni a gin/vodka és a vermut különböző arányaival, hogy megtaláld a tökéletes ízt.

Fedezz fel új ízeket - mit igyunk egy martini mellé?

Ha azon gondolkodsz, hogyan fűszerezd meg az ízét, vagy mit igyál egy martini mellé, akkor a legjobb helyen jársz. A martinikhez gyakran adnak apró falatkákat, például olajbogyót, citromhéjat vagy apró hagymát, hogy fokozzák az ízét. Kísérletezhetsz más köretekkel is, például kis illatos sajtokkal.

Miből készül a martinis pohár?

A martinis pohár hagyományos üvegből, ólommentes kristályból vagy műanyagból is készülhet. Nézzük meg közelebbről a különböző anyagokat:

  • A hagyományos üveg a klasszikus anyag a martinis pohár készítéséhez, amely erős és funkcionális. Emellett könnyen hozzáférhető és költségbarát.
  • Az ólommentes kristály extra csillogást és tisztaságot biztosít, így a poharak vizuálisan vonzóak és ideálisak különleges alkalmakra.
  • A műanyag praktikus választás szabadtéri rendezvények és nagyszámú vendég esetén. A műanyag poharak törésállóak és könnyen karbantarthatók.

Kényelmes csomagolás: szerezz be martinis poharakat egy készletben

A martinis poharakat általában készletekben árulják, általában kettőtől hat darabig. A pohárkészletek ideálisak azok számára, akik szeretnék felszerelni otthoni bárjukat, vagy praktikus és elegáns ajándékot keresnek koktélkedni szerető barátaiknak. A pohárkészlet-ajánlatok számos alkalomra és igényre kaphatók.

Martinis pohár

Martinis pohár 4 darabos kiszerelésben

Milyen térfogatú a martinis pohár?

A martinis pohár különböző térfogatú, 210 és 280 ml között. Ebben a tartományban elkészítheted az ideális martinit, amely nem túl erős és nem is túl felhígított. A pohár nagyobb térfogata segít abban, hogy a koktél jobban kiadja aromáját és jellegzetes ízét. Alkalmas az ízekkel való kísérletezésre is.

i

Színek és design: Martinis pohár és választása

Hagyományosan a legnépszerűbb az átlátszó martinis pohár, amely tökéletesen megmutatja a koktél szépségét és színét. A piacon azonban színes variációkat is találsz, a finom pasztellszínektől a merész árnyalatokig, amelyek csillogást és stílust kölcsönözhetnek az étkezési élménynek.

Különböző típusú alkoholos poharak

A különböző típusú alkoholtartalmú italokhoz speciális alkoholos poharakra van szükség. A tumbler néven ismert whiskys poharak szélesebb testtel és rövidebb falakkal rendelkeznek, így könnyebben érzékelhető a whisky gazdag aromája. A borospoharakat viszont úgy tervezték, hogy a kehely kitágított formája lehetővé tegye a bor számára, hogy lélegezzen és kifejtse aromáját.

A speciális koktélpoharak fokozzák az ízt

A martinis poharaktól a mély Old Fashioned koktélpoharakig minden típusnak megvan a maga egyedi formája és mérete. A speciális poharak gyakran tartalmaznak dekoratív elemeket, például gravírozott mintákat vagy színes ékezeteket. Ezek olyan luxust és kifinomultságot kölcsönöznek, amely normál esetben nem biztos, hogy elérhető.

Szeretnéd ugyanazt az árut olcsóbban megvásárolni? Bazárunkban martinis poharak is találhatók.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
4 termék
5,0
Bohemia Royal Crystal 4 darabos koktélpohárkészlet 210 ml
Pohár - rendeltetése martini, talpas, 4 darab a csomagban, űrtartalma 210 ml, anyaga ólommentes kristály
5 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BHMskl780
5,0
Rona Martini poharak 6 db 210 ml UNIVERSAL
Pohár - rendeltetése martini, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 210 ml, anyaga ólommentes kristály - 1 881,67 Ft/db
11 290 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RONSS8698
Koziol CLUB No.12 martinis pohár, 250 ml, kristálytiszta
Pohár - rendeltetése martini, talpas, űrtartalma 250 ml, anyaga műanyag
4 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: KOZskl909
Koziol CLUB No.12 martinis pohár, 250 ml, kristálytiszta
Pohár - rendeltetése martini, talpas, űrtartalma 250 ml, anyaga műanyag
4 290 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: KOZskl909

Martinis poharak

A Martinis poharak kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó martinis poharak
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ