Termékkatalógus

Melyik a legjobb pelenka

A legjobb pelenkák 2021

Cikk

Az eldobható pelenkák választéka manapság már olyan széles, hogy nehéz köztük eligazodni. Az anyukák általában megpróbálnak különböző véleményeket olvasgatni, hogy megtudják, melyik a legjobb pelenka. Gyakran találkozhatunk azonban egymásnak ellentmondó véleményekkel, amelyek még inkább összezavarnak minket, amikor megpróbáljuk kiválasztani a babánk számára legmegfelelőbbet. Ezért készítettük ezt a pelenkatesztet, melyben a legfontosabb kritériumok alapján állítottuk össze kedvenceink áttekinthető rangsorát a baba kora szerint.

A legjobb pelenkák - tesztelés - TARTALOMJEGYZÉK

Hogyan válasszuk ki, hogy melyik a legjobb pelenka a gyermekünk számára?

A babapelenkák a csecsemők alapfelszereléséhez tartoznak a születéstől egészen addig a korig, amikor a gyermek már el tudja sajátítani az alapvető higiéniai szokásokat nappal és éjszaka egyaránt. A pelenkák általában több évig elkísérik őket, ezért célszerű kellő figyelmet fordítani a választásra, és nem szabad elcsábulni az alacsony áraktól, valamint az akciós ajánlatoktól. A főszerepet a baba kényelmének, a pelenka minőségi nedvszívó képességének és a biztonságos anyagoknak kell játszaniuk, amelyekből a pelenkák készülnek. Átfogó tesztelésünk során ezeket a szempontokat is mind figyelembe vettük. Ebben megtudhatod, hogy melyik a legjobb pelenka egy adott korú baba számára, valamint azt is, hogy a tesztelés során milyen tapasztalatokat szereztek az édesanyák az egyes pelenkamárkákkal kapcsolatban.

Melyik a legjobb pelenka
Az eldobható pelenkateszt segít megválaszolni a kérdésünket, hogy melyik a legjobb pelenka.

Ez a babapelenka tesztünk konkrétan az eldobható pelenkákra összpontosít, ezért a legjobb textilpelenkákat itt most nem említjük meg. Bár népszerűségük évről évre nő, főként környezetvédelmi előnyeik miatt, az eldobható pelenkákat még mindig a fogyasztók 90%-a használja. Elsősorban arra összpontosítottunk, hogy mennyire nedvszívóak a pelenkák, milyen gyakran kell őket cserélni, hogyan kezelhetők, mennyire illeszkednek a babához, és hogy okoznak-e hólyagokat vagy pelenkakiütést. Minden kategóriában három győztes terméket mutatunk be, amelyek jól szerepeltek a tesztünkben, és megérdemlik a legjobb babapelenkának járó címet.

Hogyan derítettük ki, hogy melyik a legjobb pelenka?

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogyan jutottunk el az általunk legjobb pelenkaként értékelt babapelenkák kategóriáinak első három képviselőjéhez. A végeredmény egy meglehetősen összetett és időigényes utazás volt, amelynek során elsősorban különböző korú gyermekek anyukáit kerestük meg, akik hajlandóak voltak kipróbálni a különböző típusú pelenkákat. Az ő meglátásaikból és tapasztalataikból alapvető képet kaptunk az egyes pelenkatípusok funkcionalitásáról és megbízhatóságáról. Ezeket az eredményeket továbbra is összevetettük vásárlóink véleményeivel, akik rendszeresen írtak nekünk, hogy elmondják, mennyire elégedettek az egyes pelenkamárkákkal, és részletezték azok előnyeit, valamint hátrányait, ami megerősített minket választásunk helyességében.

Melyik a legjobb pelenka újszülötteknek (1-es méret)

Az első kategóriában megvizsgáltuk, hogy melyik a legjobb pelenka újszülötteknek. Az ő különösen érzékeny bőrük a legjobb ápolást és védelmet érdemli, ezért a pelenkák nedvszívó képessége mellett az is érdekelt bennünket, hogy mennyire puha anyagok veszik körül a babát, és hogy milyen hatással vannak az újszülött bőrére.

PAMPERS Premium Care 1-es méret

PAMPERS Premium Care

 • Puha tapintású
 • Kiváló abszorpciós képességek
 • Nem szivárog
 • Szépen illeszkedik

A PAMPERS Premium Care 1-es méretű pelenkákat újszülöttek számára tervezték, és a legtöbb anyuka egyértelmű választása lett. Miután kipróbálták őket, egyetértettek abban, hogy a pelenkák könnyen kezelhetők, és rendelkeznek a szükséges beállítási lehetőségekkel ahhoz is, hogy tökéletesen illeszkedjenek a baba fenekéhez. Ennek eredményeként alig tapasztaltak pelenka szivárgást. Pozitívan értékelik a pelenka anyagát is, amely nem okoz kellemetlen pelenkakiütést a babáknak, valamint a nedvességjelzőt is. A PAMPERS Premium Care pelenkák a leggyakoribb pelenkák, amelyeket az anyukák magukkal visznek a szülőszobába.

PAMPERS Premium Care 1-es méret Pampers pelenkák
HUGGIES Elite Soft 1-es méret

HUGGIES Elite Soft

 • Exkluzív anyagból készült
 • Tökéletesen szívja fel a nedvességet
 • Tökéletesen illeszkedik
 • Praktikus elasztikus pánt a hátoldalán

A következő, amely a ,,Melyik a legjobb pelenka újszülötteknek,, kategóriában kapott minősítést, az nem más, mint a HUGGIES Elite Soft 1-es méretű pelenka. Miután kipróbálták őket, sok anyuka a kategória győztesének szintjére helyezte őket, sőt, egyesek szerint a Huggies pelenkák tulajdonságaikkal és puhaságukkal felülmúlják a győztes PAMPERS Premium Care pelenkát. Bár ez egy kicsit drágább termék, el kell mondani, hogy még négy csomag kipróbálása után sem találkoztunk pelenkaszivárgással vagy pelenkakiütéssel. A pelenka tökéletes illeszkedését a hátoldalon található praktikus gumiszalag biztosítja, és egy vizeletérzékelő csík is található rajta.

HUGGIES Elite Soft 1-es méret Huggies pelenkák
DADA Extra Care Newborn 1-es méret

DADA Extra Care

 • Kivételes légáteresztő képesség
 • Abszorpciós csatornák
 • Nedvességjelző
 • Alacsony ár

A DADA Extra Care Newborn pelenka lett a kategória harmadik dobogós jelöltje, amelyet a legjobb újszülött pelenkák közé soroltunk, elsősorban a minőség és az ár összehasonlítása miatt. Bár ezek a pelenkák inkább az olcsóbb termékek közé tartoznak, a babapelenkateszt bebizonyította, hogy gond nélkül felveszik a versenyt a drágább márkákkal. A legtöbb dicsérő megjegyzést a baba bőrének kíméletes védelme, valamint a pelenkák kivételes rugalmassága kapta, amelynek köszönhetően az anyukák nem észleltek semmiféle hólyagokat a gyermekeik kis lábacskáin, továbbá a jelzőcsík jelenléte és a pelenka minőségi nedvszívó képessége.

DADA Extra Care Newborn 1-es méret Dada pelenkák

Melyik a legjobb pelenka 6 kg-ig (2-es méret)

A kettes mérettel jelölt pelenkák nem hagynak sokáig várakozni, és abban az esetben, ha egy nagyobb babának adsz életet, akár ezek lehetnek egyenest az első pelenkák, amelyeket használni kezdesz. Ezért a pelenkák nedvszívó képessége mellett azt is vizsgáljuk, hogy mennyire puhák és gyengédek a baba bőréhez.

HUGGIES Elite Soft 2-es méret

HUGGIES Elite Soft

 • Egyedülálló nedvszívó réteg
 • Kitűnő védelem
 • Védő belső zseb
 • Extra rugalmas derékgumi

A Huggies pelenkák már az előző kategóriában is pontot szereztek, sőt a 2-es méretben a győztes pelenkák lettek. Kiváló nedvszívó képességük mellett elvárhatjuk tőlük, hogy különösen gyengéden ápolják a baba érzékeny bőrét, még akkor is, ha más pelenkák használata esetén már hajlamosak lehetnek a gyakori pelenkakiütésre vagy irritációra. Az édesanyák azt is dicsérik, hogy a valóban kiváló, elasztikus derékrész és a továbbfejlesztett ragasztócsíkok miatt a pelenkák remekül tartanak és nagyon könnyen kezelhetők. A pelenka tökéletességét növeli a nedvességjelző, amely jelzi, ha a pelenkát ki kell cserélni.

HUGGIES Elite Soft 2-es méret Huggies pelenkák
KOLORKY DAY Csíkok S méret

KOLORKY DAY Csíkok

 • Környezetbarát pelenkák
 • Érzékeny bőrre is alkalmas
 • Felszívja a folyadékot és elnyeli a szagokat
 • Szép dizájn

Nagyszerű híreink vannak minden környezetbarát anyuka számára. A KOLORKY DAY eldobható pelenkák abszolút kiválóan szerepeltek tesztünkben, megerősítve, hogy a természetes és megújuló anyagokból készült pelenkák is a kategóriájukban a legjobbak közé tartozhatnak. Az antibakteriális SAP kristályokkal ellátott nedvszívó mag gyorsan és hatékonyan felszívja a nedvességet és elnyeli a kellemetlen szagokat. A környezetbarát pelenkákat nem klórral, hanem forró levegővel fehérítik, és nem tartalmaznak latexet, illatanyagokat, PVC-t vagy ftalátokat sem, így még az extra érzékeny bőrű babáknak is megfelelnek.

KOLORKY DAY Csíkok S méret Kolorky öko (bio) pelenkák
BELLA Baby Happy Mini vel. 2

BELLA Baby Happy Mini

 • Extra légáteresztő pelenkák
 • Különösen gyengéd és kíméletes 
 • Fokozott abszorpciós képesség
 • Nedvességjelző

A BELLA Baby Happy pelenkák kipróbálása után a legtöbb anyukát rendkívül lenyűgözte és meglepte a szinte azonnali és hosszan tartó száraz érzéssel járó nedvszívó képességük. A speciális, nem szőtt anyagból készült pelenkák fokozott légáteresztő képességgel is rendelkeznek, hogy megelőzzék a pelenkakiütést és minimalizálják a baba bőrének irritációját, míg a puha külső réteg tökéletes kényelmet biztosít számukra. A könnyű és gyors pelenkázás elérése érdekében a gumírozott rögzítés szolgál, amelyet okosan úgy terveztek meg, hogy a pelenka mindig pontosan a helyén legyen.

BELLA Baby Happy Mini 2-es méret BELLA pelenkák

Melyik a legjobb pelenka 9 kg-ig (3-as méret)

Ahogy a baba növekszik és fejlődik, úgy változnak a pelenkákkal szemben támasztott igények és követelmények is. Már nem csak a minőségi nedvszívásról és a szagelnyelésről van szó, hanem arról is, hogy a pelenka a helyén maradjon akkor is, amikor a baba már aktívabb. A pelenka forgolódás, ülés és egyéb önálló tevékenység esetén nem nyomhat sehol, és nem okozhat nemkívánatos szivárgást.

PAMPERS Pure Protection vel. 3

PAMPERS Pure Protection

 • Prémium minőségű pamut
 • Illatanyag mentes
 • 12 órás védelem
 • Nedvességjelző

A PAMPERS Pure Protection pelenkák megoldást kínálnak minden olyan anyuka számára, aki tisztán természetes anyagokból származó minőséget szeretne kisgyermekének. A prémium minőségű pamutból készült pelenkák tökéletes kényelmet biztosítanak irritáció nélkül, mivel nem tartalmaznak illatanyagokat, latexet és allergéneket, és nem klórral fehérítettek. Már az első cserénél meglepnek majd puhaságukkal és bolyhosságukkal, amelytől a baba úgy fogja érezni magát, mintha pihe-puha vattában lenne. Tökéletesen illeszkedik, és a helyén marad még akkor is, amikor a baba aktívabb, és így nem történnek balesetek sem. A jól bevált márka és a természet kombinációja határozottan kifizetődő választás.

PAMPERS Pure Protection 3-as méret Pampers pelenkák
PAMPERS Premium Care Midi 3-as méret

PAMPERS Premium Care

 • Kényelem és védelem
 • Légáteresztő anyagból készült
 • 3 abszorpciós csatorna
 • Anatómiai kialakítás

Nemcsak a Magyar Védőnők Egyesülete, hanem mi is ajánljuk a PAMPERS Premium Care pelenkákat kisgyermekeknek 9 kg-ig. Az általunk megkeresett anyukák megerősítették, hogy rendkívül elégedettek velük mind a nedvszívó tulajdonságaik, mind a baba bőrének védelme, valamint az általános tartósság tekintetében. Az ígért 12 órás védelem valóban nem csak reklámfogás, hanem tény, hogy a pelenka szükség esetén akár ennyit is képes kibírni. A nedvességjelző itt is alapfelszereltség, és a gyártók gondoltak a pelenka anatómiai kialakítására is, tekintettel a baba köldöke körüli érzékeny bőrre.

PAMPERS Premium Care 3-as méret Pampers pelenkák
DADA Extra Care MIDI 3-as méret

DADA Extra Care

 • Rendkívüli légáteresztő képesség
 • Illatanyag mentes
 • Nedvességjelző
 • Kedvező ár

Ha jó minőséget keresel kedvező áron, akkor a Dada pelenkák minden bizonnyal a kedvenceid közé fognak tartozni. A ,,Melyik a legjobb pelenka újszülötteknek,, kategóriához hasonlóan a nagyobb babák esetében is megőrizték megbízhatóságukat, és meggyőztek minket arról, hogy igenis összehasonlíthatóak a magasabb árkategóriájú pelenkákkal. A pelenka kiváló nedvszívó tulajdonságai, valamint rendkívüli légáteresztő képessége biztosítja a baba számára a szükséges védelmet, és nem okoz irritációt vagy izzadást a pelenkakiütésre vagy hólyagokra hajlamos területeken. Találunk rajta egy varázscsíkot is, nedvességjelző formájában, amely figyelmeztet minket, ha pelenkacserére van szükség.

DADA Extra Care MIDI 3-as méret Dada pelenkák

Melyik a legjobb pelenka 14 kg-ig (4-es méret)

Ezt a pelenkakategóriát használó kisgyermekek már hajlamosak állandó mozgásban lenni reggeltől estig. A gyors mászáshoz fokozatosan csatlakoznak az első bizonytalan lépések, gyakori esésekkel, ezért nagyon fontos, hogy a pelenka mennyit bír ki, és hogy megbízhatóan megállja-e a helyét, illetve funkcióját ezekben a megterhelő tevékenységekben is.

PAMPERS Active Baby 4-es méret

PAMPERS Active Baby

 • Minőségi anyagból készült
 • Funkcionális ragasztószalagok
 • Kiváló abszorpciós képesség 
 • Alkalmas éjszakai használatra is

Az abszolút győztes ebben a kategóriában számunkra a PAMPERS Active Baby pelenkák voltak. A pelenkák minden szempontból tökéletesen megfelelnek – a kiváló folyadékelnyeléstől és szagfelszívástól kezdve a puha anyagon át, amely nem irritálja a gyermekek bőrét, a jól megtervezett ragasztószalagokig, amelyeknek köszönhetően a pelenka még egy nagyon aktív baba esetében is a helyén marad. A pelenkák nemcsak nappal, hanem éjszaka is meggyőztek minket a minőségükről, amikor akár 12 órán át gond nélkül kibírták a baba alvását. Figyelembe véve könnyű elérhetőségüket, nincs is más hozzáfűznivalónk, tehát mi maximálisan ajánljuk őket.

PAMPERS Active Baby 4-es méret Pampers pelenkák
BELLA Baby Happy 4-es méret

BELLA Baby Happy

 • Nagyon kényelmesek
 • Nem korlátozza a mozgást
 • Ismételhetően felhelyezhető
 • Kiváló abszorpciós képesség

Biztosan nem fogsz mellényúlni, amennyiben kipróbálod a BELLA Baby Happy pelenkákat. Rendkívüli légáteresztő képességükkel biztosítják a baba számára a szükséges kényelmet, ami megakadályozza a nem kívánt bepállást és az azt követő pelenkakiütést. A pelenkák anatómiailag igazodnak a nagyobb babák igényeihez, nem korlátozzák a mozgásukat, és alkalmazkodnak az igényeikhez. A kifinomult elasztikus rendszer lehetővé teszi a pelenka könnyű kezelését és ismételt felhelyezését, a vidám, színes motívumok pedig vonzzák a baba figyelmét.    

BELLA Baby Happy 4-es méret BELLA pelenkák
HUGGIES Ultra Comfort Jumbo 4-es méret

HUGGIES Ultra Comfort

 • Kiváló nedvszívó képesség
 • Tökéletes rugalmasság
 • Kellemes anyagból készült
 • Megtartja az alakját

A HUGGIES Ultra Comfort pelenkáknál különösen dicsérjük a gyors felszívódási képességet, amely pillanatok alatt szétterül a teljes nedvszívó magon. Ez megakadályozza, hogy a folyadék egy helyen összegyűljön, és a pelenka akaratlanul is lelógjon. Ennek köszönhetően a pelenka több óra elteltével is megtartja eredeti alakját, és hosszan tartó kényelmet biztosít a baba számára. A pelenka anatómiai kialakítása a lábak között lehetővé teszi a szabad mozgást, és semmilyen módon nem korlátozza a kisgyermekeket, illetve nem okoz hólyagokat vagy irritációt. Az anyukák értékelték a pelenka éjszakai könnyű kezelhetőségét és megbízhatóságát is egyaránt.

HUGGIES Ultra Comfort 4-es méret Huggies pelenkák

Melyik a legjobb pelenka 15 kg-tól (5-ös és 6-os méret)?

Az utóbbi kategóriában inkább a pelenkázó bugyikra koncentráltunk, hiszen nagyobb gyerekeknél már igyekszünk őket lassan leszoktatni és fokozatosan bevezetni a bilire járást. Ehhez a tevékenységhez a pelenkázó bugyit praktikusabbnak találjuk, mint a hagyományos eldobható pelenkákat, főleg azért, mert úgy lehet kezelni, mint a hagyományos alsóneműt.

HUGGIES Pants Jumbo 6-os méret

HUGGIES Pants Jumbo

 • Tökéletes nedvszívó képesség
 • Kellemes anyagból készült
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Extra légáteresztő képesség

Ezúttal a HUGGIES Pants Jumbo pelenkák győztek nálunk, és bár a másik két konkurens márkához képest csak kis különbségekkel tűnnek ki, az összes előny és hátrány mérlegelése után mégis nekik ítéltük a legjobb helyet. A pelenkák nagyon kellemes anyagukkal tűnnek ki, amely védi a baba bőrét és maximális kényelmet biztosít, még akkor is, ha a pelenka teljesen tele van. A pelenka még ekkor sem áraszt kellemetlen kémiai szagot, valamint tökéletesen tartja az alakját és semmilyen módon nem lóg le. Azok az édesanyák, akik kipróbálták őket, megerősítették, hogy elégedettek a pelenkákkal nappal és éjszaka is egyaránt.

HUGGIES Pants Jumbo 6-os méret Huggies pelenkák
PAMPERS Pants Extra Large 6-os méret

PAMPERS Pants Extra

 • Hatékonyság éjjel-nappal
 • Minőségi abszorpciós képesség
 • Kényelmes csere
 • Nem korlátozza a mozgást

A második helyért a bugyipelenka kategóriában a klasszikus Pampers Pants és a Pampers Premium Care Pants között kellett döntenünk, de végül a klasszikus Pampers pelenka verziót választottuk. Ezek alapvetően hasonló minőségűek, mint a Premium Care, ezért döntöttünk a kedvezőbb ár mellett. Ezek a pelenkák minden tekintetben rendkívül megbízhatóak, és csak dicsérni tudjuk az oldalsó rugalmas mandzsetta formájában megjelenő találmányt is, amely megkönnyíti a pelenka levételét pelenkázáskor. Egyébként abszolút ugyan úgy kezelhetők, mint a hagyományos bugyik.

PAMPERS Pants 6-os méret Pampers pelenkák
DADA Extra Soft Junior 5

DADA Extra Soft Junior

 • Extra puha pelenka
 • Szépen tart 
 • Illatanyag mentes
 • Kedvező ár

Hármas toplistánkat az egyre népszerűbb DADA pelenkák teszik teljessé, amelyek bugyipelenka formájában is kaphatók, és a klasszikus eldobható pelenkákhoz hasonlóan, nagyon megbízhatóan, nem kívánt irritáció vagy pelenkakiütés nélkül képesek ellátni funkciójukat. Az anatómiailag formázott és rugalmas pelenkák tökéletesen illeszkednek és könnyen kezelhetők, amit mind az anyukák, mind a babák értékelni fognak, akik hajlamosak akár már önállóan is magukra húzni a pelust. Minden előnyét megsokszorozza az a tény, hogy ezek valóban alacsonyabb árkategóriájú pelenkák, de ez természetesen nem von le a minőségükből.

DADA Extra Soft Junior 5 Dada pelenkák
 
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ