AP+ nový vizuál MPLA306805

Babaváró bulira mész? Ne felejts el ajándékot vinni a kisbabának

Termékkatalógus

Frissítve

A baba érkezésének és születésének megünneplése minden államban eltér valamennyire. A baby shower, azaz a babaváró buli hazánkban is egyre népszerűbbé válik. Tudd meg, hogy kell egy ilyen bulit megszervezni. Tippeket adunk, milyen dekorációt válassz egy babaváróra, vagy hogy milyen programokkal és játékokkal készülj, hogy felejthetetlenné tedd az élményt a leendő kismama számára. A kisbabáknak és kismamáknak szóló ajándékokkal kapcsolatos tippjeink minden bizonnyal hasznosak lesznek a számodra.

Baby shower: szülés előtti ünneplés

Baby shower buli – TARTALOM

Baby shower party – a kismama megünneplése

A Baby shower nem gyermekfürdetés, hanem egy babaváró buli, amelyet a leendő anyuka és a születendő kisbaba tiszteletére rendeznek. Körülbelül 3 héttel a szülés előtt, és általában a leendő apuka és a nagybácsik távollétében tartják. Ellenben jelen van az összes leendő nagynéni és nagymama, akik ajándékokkal halmozzák el a kismamát a kisbaba számára. Mivel a kismamák a terhesség vége felé és a gyermek megérkezéséig nagyon érzékenyek, az ajándékozás során általában könnyekre is lehet számítani.

Ahogy a Baby shower név is sugallja, az ilyen babaváró bulik eredetileg az USA-ból származnak, ahol hosszú hagyományuk van és rendkívül népszerűek. Mivel nálunk nincs hasonló típusú ünneplés, nagy az esélye annak, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Végül is egy csodás lehetőség a leendő anyuka számára, hogy nyugodtan együtt lehessen a barátaival, mielőtt minden idejét az újszülött kisbabáról való gondoskodás töltené ki.

Díszítés a gyermek születésének megünneplésére
A babaváró dekorációinak színe a születendő gyermek nemétől függ.

Díszek és dekorációk a babaváró bulira

Természetesen, egy babaváró buliról nem hiányozhatnak a rózsaszín és kék léggömbök. A piacon különböző formájú és feliratú lufikat találhatsz - a klasszikus formájútól és színűtől az élénk színű és cumi, cumisüveg és repülő elefánt alakú lufikig. A léggömbök mellett felakasztható, színes girlandok futnak végig a szobán, amely még jobban kihangsúlyozza a ünnep megható hangulatát. Ha a leendő szülők nem szeretnék tudni, vagy meglepetésnek szánják a baba nemét, válassz semleges színeket (sárga, fehér, szürke, piros, zöld) mind a dekoráció, mind pedig az ajándékok és játékok tekintetében.

Díszítéshez és dekoráláshoz használhatsz:

 • Kék vagy rózsaszín csészéket
 • Konfettit
 • Díszes fogpiszkálót a szendvicsekhez
 • Muffin papírkapszlit (közkedvelt harapnivaló)
 • Kék vagy rózsaszín virágokat
 • Betű formájú léggömböket
 • Egyszer használatos evőeszközöket baba motívummal

A Baby shower partykra specializálódott ügynökségek szintén segítenek a dekorálásban. Nagyszerűen párosítják össze az összes dekorációt, és ezáltal tökéletes környezetet teremtenek a fotóknak, amelyek mindig emlékeztetni fogják az anyukát a barátaival töltött megható pillanatokra.

Ne feledkezz meg a harapnivalóról sem! Népszerűek a muffinok az ünnep színeit viselő papírkapszliban, díszes pálcikával kiegészítve. További ízletes dekoráció a feldíszített mézeskalács és a cumisüveg, babakocsi, cumi, állat és egyéb kisbaba témájú torták. Ha nem jeleskedsz a sütésben, bízd a dolgot egy profi cukrászda gondjaira.

Baby shower harapnivalók
A harapnivalók a babaváró bulik elmaradhatatlan része. Általában az egész party témájának és színeinek megfelelően készítik.

Baby shower – programok és játékok

Az unalom minden buli gyilkosa, ám erről egy baby shower bulin szó sem lehet. Ezért a szervező és a leendő anyuka legjobb barátainak feladata, hogy sok programmal készüljenek. Nem tudod, mi lehet megfelelő egy babaváró bulira? 4 tippet szedtünk össze:

 • Üdvözlőlap a kismama és a kisbaba számára

Változtasd az összes leendő nagynénit és nagymamát boszorkánnyá, és kérd meg, hogy írják le a kismamának és a kisbabának szóló jókívánságaikat egy kis kártyára. Készíthettek együtt egy fali dekorációt, amelyre felragasztjátok a kártyákat, vagy feszítsetek ki madzagot a falra és akasszátok rá a cetliket levelekként. Az ünneplés során olvassátok el együtt a feliratokat. A jókívánságok kedves emlékké válnak. 

 • Rugdalózók kifestése

Ehhez a programhoz teljesen fehér rugdalózókat és textildíszítő filctollakat kell beszerezned. A leendő nagynénik vicces üzeneteket írhatnak, képeket festhetnek vagy egyéb módon dekorálhatják ki azokat. Ezáltal a kismama egy praktikus ajándékot és egy kedves emléket is kap, amely mindig eszébe jut, amikor ezekbe a bodykba öltözteti a gyermekét.

 • Babylimpia

Szervezz olimpiát gyermeki szellemben. Az olimpiai sportágak között szerepelhet a kosarazás gyermek pelenkával, akadálypálya építése a játékok között, babáknak való tárgyak felismerése csukott szemmel és egyéb szórakoztató megmérettetések.

 • Gyerekkönyv-gyűjtemény

Kérd meg a meghívottakat, hogy hozzák el kedvenc gyermekkönyvüket és kezdjétek el feltölteni a baba első könyvespolcát. A buli során kérd meg a nagynéniket, hogy hagyjanak egy személyes üzenetet a könyv első oldalán. Így az anyuka nem csak csodálatos könyvekkel gazdagodik, amelyből majd felolvashat a kisbabának, de a vendégek emlékeit is megőrizheti.

A program mindig a babaváró buli stílusán és a leendő anyuka ízlésén múlik. A legfontosabb, hogy a kismama és a vendégek is jól érezzék magukat. A programok és játékok csak egy bónusz, amelyek szórakoztatják, és egyúttal örömet is szereznek minden résztvevő számára.

Baby shower program
A programról és a Baby shower party nyugodt légköréről nem a leendő anyának, hanem a szervezőknek, azaz a barátoknak vagy nagynéninek kell gondoskodniuk.

Hogyan válasszunk ajándékot egy babaváró bulira

A leendő szülők számára nagyon praktikus, ha már a baba születése előtt beszerzik a dolgokat és ajándékokat a kisbabának, hiszen így azt vehetik meg, amelyre valóban szükségük van.

Milyen ajándékot vigyünk tehát egy babaváró bulira? Miután a party főleg nőknek szól, a praktikus szoptatási és intim kellékek sem kell, hogy tabuk legyenek. A cumitól az elektromos mellszívóig bármit becsomagolhatsz. Próbáld megkérni a leendő anyukát, hogy készítsen egy listát azokról a még hiányzó dolgokról, amelyek jól jönnének az elején. Ezzel megmentheted a nagynéniket a megfelelő ajándék kiválasztásával járó aggodalmaktól, ráadásul be is biztosíthatod, hogy ne legyen több ugyanolyan ajándék. Ha jól ismered a kismamát, akkor kitalálhatsz egy egyedi, csak neki szóló ajándékot is, úgyhogy ne félj eredeti lenni.

A kismama által megadott ajándéklistának hozzáférhetőnek kell lennie a tárgyak megtekintése és lefoglalása érdekében. A meghívóban tájékoztatni kell a vendégeket az időpontról, a helyszínről, valamint a party kezdetéről és a várható végéről. Ha speciális programmal készülsz a bulira, amelyre elő kell készülni, ne felejts el szólni róla azoknak, akik elfogadták a meghívást.

Szokás, hogy az ünnepség végén megjelenik az apuka, és az anyukával együtt megköszönik a kismamának és a kisbabának szánt ajándékokat.

Babaköszöntő képeslapok

Amint a baba megszületik, az ünneplés mellett a gratulációk ideje is eljön. Tudasd a kismamával, hogy gondolsz rá, és hogy csakis a legjobbakat kívánod neki és a babának. Felhívhatod, írhatsz neki sms-t, emailt, gratulálhatsz a közösségi oldalakon, illetve vehetsz vagy készíthetsz is egy képeslapot. Ne feledd, a kreativitás nem ismer határokat. Nem csak pár szót, hanem akár rímekbe szedett verssorokat is írhatsz. Ha nincs költői vénád, a neten számos inspirációt találhatsz.

8 ajándéktipp újszülöttek számára

A piacon rengeteg játék, kiegészítő és babaruha között válogathatsz. Ezért nem egyszerű egyedi ajándékot találnod a leendő szülők számára, amelyet soha nem felejtenek el. Minőségi, eredeti, mégis praktikus ajándékkal szeretnéd meglepni őket? Vess egy pillantást a tippjeinkre.

1. Pelenka- és törlőkendőtorta

pelenka- és törlőkendőtorta egy eredeti, mókás és hasznos ajándék a kismama és a babája számára. És még ha a többi nagynéni is hasonló ajándékkal készül a partira, biztos lehetsz benne, hogy a leendő anyuka mindet fel fogja tudni használni.

2. Képkeret kéz- és láblenyomattal

Egy kéz- és láblenyomat készítő készlettel határozottan nem okozhatsz csalódást egyetlen újdonsült anyukának sem. Az ilyen ajándékok egy életre megőrzik a baba születésének emlékét.

Ajándék képkeret az újszülöttnek
A baba kéz- és láblenyomat készítő szett az egyik legnépszerűbb ajándék, a későbbiekben pedig kedves emlékül szolgál az anyának és a babának.

3. Ajándékkosár

Rendkívül népszerűek a babaholmikkal megtöltött kosarak vagy kis ládikók. Plüssmackót, pólyát, cumit, cumisüveget és akár pezsgőt is tartalmazhatnak. Az ajándékkosár tartalma gyártótól függően változik. Te magad is összerakhatsz egy szettet, így pontosan tudni fogod, hogy milyen praktikus dolgok kerültek a kosárba, és hogy hogyan fogja tudni a kismama felhasználni azokat.

4. Fotóalbum és személyes könyv

Felnőttkorban a fényképek és történetek elmesélhetik a néhai gyermeknek, mikor kezdett el járni és mikor mondta ki az első szavait. Az egyik kedves ajándék egy könyv, amelybe az anyuka minden ilyen eseményt leírhat, és beleragaszthatja a baba mérföldköveit ábrázoló fotókat is.

5. Kupon személyi szolgáltatáshoz

A szülőknek szánt nagyszerű ajándékoknak egyáltalán nem kell sokba kerülniük, ugyanakkor rendkívül értékesek lehetnek a számukra. A személyi szolgáltatásokra alkalmas kupon az egyik legnépszerűbb az ajándék, amellyel az újdonsült anyukát meg lehet lepni. Például, egy egy estés bébiszitterkedés, amikor a szülők elmehetnek vacsorázni, te pedig addig pesztrálod a kicsit. Ugyanilyen kupon készülhet ebédfőzéshez, a lakás kitakarításához vagy egy babakocsis sétához, amelyet az anyuka minden bizonnyal értékelni fog, hiszen pihenésre fordíthatja azt az időt.

6. Ajándékkupon fotózáshoz

Ki ne szeretné megőrizni újszülött kisbabája gyönyörű emlékeit. Egy profi fotós egy életre megörökítheti a legcsodálatosabb pillanatokat.

Profi baby shower fotók
Az egyik népszerű ajándék egy professzionális fényképsorozat a babáról. Az anyuka biztosan fel fogja használni a szülés után.

7. Ajándék az újdonsült anyukának

Babaváró bulira készülve számos ajándékot találhatsz a kisbaba számára. Ritkán a vendégek a leendő anyukát is meglepik valamivel. Mutasd meg neki, hogy ő is fontos és szerezz neki örömet. Ajándékozhatsz neki minőségi kozmetikai termékeket vagy egy masszázskupont. A várandósság és a szülés pszichésen is megterhelő, és így a kismamának is lesz lehetősége az énidőre.

8. Érmék a bölcsőben – egy újjáéledő hagyomány

Ez a hagyomány már majdnem feledésbe merült. A nagyszülők, nagynénik, nagybácsik és a barátok egy érmét raknak a bölcsőbe az újszülött babának. Ezzel kívánnak neki jóllétet és boldogságot az életben. A Magyar Pénzverő különféle érméket készít az újszülöttek és az anyukáik számára, amelyekre akár a baba méretei, súlya vagy egyéb adatok gravírozhatók. Ezáltal egy igazán eredeti és személyre szabott ajándékot adhatsz.

i

Nem vagy biztos benne, hogy milyen ajándékot válassz a babának? Vagy hogy mivel szerezz örömet az anyukának? Meríts ihletet ajándék kínálatunkból. A hasznos tanácsok mellett eredeti ajándékötleteket is találhatsz.

Tejfakasztó - ünnepség az apukák számára

A gyermekszületés megünneplésének hagyományos magyar módja, hogy a férfiak a gyermek egészségére isznak. Az ünneplés általában azonnal elkezdődik, amint az apuka elhagyta a szülőszobát. Az újdonsült apuka általában meghívja a barátait és a munkatársait, hogy együtt mondjanak pohárköszöntőt az újszülött gyermekre. A tejfakasztó általában hosszúra nyúlik, hiszen úgy tartja a mondás, hogy ha nem ünneplik meg rendesen a születést, a gyermek betegeskedő és nyűgös lesz.

Tejfakasztóra általában nem szoktak ajándékot vinni. Egy meghívás egy italra vagy egy ital éppen elegendő. Ha nincs semmi apróságod az anyuka és a baba számára, később add oda az újdonsült apukának.

A kisbaba születésének megünneplése otthon

Családi körben az ünnepség a közeli hozzátartozóknak és barátoknak szól. Nem szükséges azonnal a kórházból való hazatérés után megszervezni, mivel az első hat hetes időszakot meg kell hagyni az anyukának és a kisbabának. Ezen időszak tiszteletben tartásával bizonyára hamarosan megismerhetitek a család legújabb tagját. A szülőkön múlik, hogy milyen formában szeretnének ünnepelni, és hogy kényelmesebbnek érzik-e a barátokkal és családtagokkal való fokozatos találkozásokat, vagy készen állnak egy nagyobb ünnepséget csapni, hogy egy napon mutathassák be mindenkinek, nagybácsiknak, nagynéniknek és barátoknak az újszülött gyermeket.

Természetesen, az ilyen látogatások és ünnepségek is magukban foglalják a kisbabáknak szánt ajándékokat. De ne feledd, hogy az olyan ajándékok, mint a sapkák, cumik és bébiszettek már nagy valószínűséggel előfordultak az egyéb gratulációk alkalmával. Nem árt megkérdezni a szülőket, minek örülnének, hogy tényleg hasznos ajándékkal lephesd meg őket.

Ajándék a kisbabának
Amikor meglátogatod a kisbabát otthon, kérdezd meg, milyen ajándéknak örülnének a szülők. A korábbi látogatásokból származó bakancsokból és cipőkből szép készletet halmozhatnak fel, úgyhogy ne vigyél tűzifát az erdőbe.

Ajándék az anyukának az apukától

Kedves apukák, a feleségeitek a legcsodálatosabb dologgal ajándékozott meg titeket. Már az ősi indiánok is tudták, hogy minden újdonsült anyuka egy kis luxusra vágyik, miután életet adtak gyermeküknek. Egy ékszer tökéletes ajándék a gyermek születésekor. Szinte tönkretehetetlen és lényegében örökre szól. Egy gyűrű vagy más ékszer maradandó emlékként szolgál arról a napról, amikor egy új élet látott napvilágot.

Milyen ékszert vegyél? Gyűrűt, fülbevalót, Pandora gyöngysort, medált stb. A legmegfelelőbb kő az ajándékba kapott ékszer ékesítésére minden bizonnyal a gyémánt. A tisztaság és a tökéletesség szimbóluma. Rózsaszín zafír vagy turmalin a lányok, kék zafír vagy topáz a fiúk születésének tiszteletére. A szív formájú vagy a gyermek születési dátumával gravírozott ékszer a nagy nap kiváló szimbóluma. A feleségeknek vagy barátnőknek szóló ajándékokért nézd meg a kínálatunkat.

4,9 53×
Playgro szamár
Csörgő - rágókával, alkalmas 3 hónapos kortól
4 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: QBM062d
4,9 10×
NUK indulócsomag
Baba kezdőcsomag - tartalma: kisolló, hajkefe, cumi 0-6 hó, doboz a cuminak, rágóka, fog- és masszírozókefe, kozmetikai táska
9 090 Ft
1 db
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY177
4,9
Belisima bébi fészek - szürke
Babafészek - otthonra, anyaga pamut , anyaga poliészter, mérete (Ma, Sz): 75×55 cm, babapárna
13 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY6638
4,3 14×
Pearhead Láblenyomat készítő
Kreatív szett - kéz- és láblenyomatok készítéséhez, káros anyagoktól mentes, újszülött kortól alkalmas
4 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAif7114
4,5 11×
Pearhead háromrészes keret lenyomathoz, szürke
Lenyomatkészítő babakezek és babalábak lenyomatához - anyagba nyomáshoz, fehér színű, 2 lenyomat készítéséhez, alkalmas újszülött kortól
14 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAif7124
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ