Shop roku Shop roku

Kórházi csomag

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

Minél inkább közeledik a szülés, annál többet gondolkodnak a kismamák azon, hogy mit tartalmazzon a kórházi csomag, és mikor kell becsomagolni a szükséges holmit. Elsősorban természetesen a dokumentumok és a különböző babakellékek kerüljenek bele, továbbá ne maradjanak ki az anyuka számára nélkülözhetetlen dolgok sem. Mi az, amiről semmiképpen se feledkezzünk meg a kórházi csomag összeállításakor? Megmutatjuk! 

Tovább

Kórházi csomag: mikor pakoljuk össze?

A baba közeledtével az anyukák gyakran tűnődnek azon, hogy vajon mikor érdemes megkezdni a kórházi csomag összekészítését. Ahhoz, hogy nyugodtan és stresszmentesen tudj mindent bepakolni, az ideális időpont a 36. hét körül van. Természetesen a szülés korábban is bekövetkezhet, ezért ha 100%-ig biztosra akarsz menni, akkor a 28. hét körül kezdd el a kórházi csomag összeállítását. 

Mit tartalmazzon a kórházi csomag? 5 fontos dolog, ami mindenképp legyen a listán!

Ha azon gondolkodsz, hogy mi az, ami biztosan nem hiányozhat a kórházi csomag tartalmából, íme egy lista a dokumentumokról, amelyek semmiképp se maradjanak otthon:

  1. terhes (várandósgondozási) kiskönyv
  2. személyi igazolvány és lakcímkártya
  3. TAJ kártya
  4. házassági anyakönyvi kivonat vagy az apaságra vonatkozó hitelesített apasági nyilatkozat (önkormányzat állítja ki)
  5. a terhesség során kapott leletek

A fentieken túlmenően az iratokkal együtt bekészíttetheted a kórházi csomag egyik zsebébe a szüléstervet is, amelyben feltüntetheted a szüléssel kapcsolatos kívánságaidat és igényeidet.

Mi az, ami jól jöhet szülés előtt? A kórházi csomag egy kis harapnivalót is tartalmazzon

A kórházi csomag elsősorban a szülés utáni, osztályra szánt dolgokat tartalmazza, de már a szülés előtt is értékelni fogsz néhány apróságot. Ha a szülés sokáig fog tartani, szükséged lehet egy kis harapnivalóra, így remek ötlet a kórházi csomag egyik könnyen elérhető rekeszébe beletenni például energiaszeletet, gyümölcspürét, vagy szőlőcukrot, hogy energiát nyerj - de nem ajánlott túl nagy mennyiséget fogyasztani! Ugyanakkor az a legfontosabb, hogy ne feledkezz meg a megfelelő folyadékpótlásról!

A kórházi csomag fontos részét képezi a kényelmes ruházat

A szülés után a lehető legkényelmesebben szeretnéd érezni magadat, ezért javasoljuk, hogy olyan hálóinget pakolj be, amely a szoptatáshoz a tetején kigombolható - de a legtöbb kórházban kapsz kórházi hálóinget is. Ne feledkezz meg a meleg zokniról, a papucsról zuhanyzáshoz és a fürdőköpenyről sem. Magától értetődő, hogy a kórházi csomag tartalmazza a mobiltelefonodat, a töltőt hozzá, valamint a fejhallgatót.

i

Jó, ha a kórházi csomag rendelkezik egy rekesszel a kísérő számára is. Legyen benne valami ennivaló, innivaló, és esetleg némi készpénz, amiből a helyszínen ételt/italt lehet vásárolni. A kényelmes ruházat is nagyon fontos! 

A kórházi csomag legyen felosztva két részre: a táska egyik részébe kerüljön a kismama holmija, a másikba pedig a baba dolgai

A kórházi csomagban lévő hely legyen két részre osztva, hogy az anya és a baba holmiját el lehessen különíteni.

Kórházi csomag - holmik az anyukának

Mi kerüljön a kórházi csomag kismama számára fenntartott részébe? Összeállítottunk egy listát a legfontosabb dolgokról: 

  • szülés utáni betétek nagy nedvszívóképességgel rendelkező, lélegző betétek, amelyek nagyméretűek és biztosítják a száraz érzést. 
  • szülés utáni bugyi segít a gyors regenerálódásban a szülést követően, eldobható kivitelben készült, légáteresztő és puha.
  • Intim mosakodó szappanok olyan területek kíméletes tisztítására használják, amelyeknél fontos, hogy a megfelelő pH-érték megmaradjon. 
  • Nedves toalettpapír: különösen a megfelelő tisztítás és a lágy anyaga miatt fogod értékelni.
  • Törölközők: legalább kettőt csomagolj be - egy az intim testrészekre és egy pedig a tested többi részére.

Fontos továbbá, hogy a kozmetikai táska is a kórházi csomag részék képezze. Ebbe kerüljön bele a fogkefe, fogkrém, fésű, tusfürdő, sampon, stb.

Kórházi csomag - holmik a baba számára

A kórházi csomag baba számára fenntartott részébe a baba elengedhetetlen holmijai kerüljenek. Bizonyos kórházakban az ott tartózkodás idejére biztosítanak néhány dolgot, így a család vagy a barátok később is behozhatják a szükséges ruhákat és egyéb felszerelést. Ami a babaruhákat illeti, általában az egész kórházi tartózkodás alatta a kórház ruháit használják, a kórházi csomag tehát elegendő, ha az eltávozáshoz szánt babaruhát tartalmazza.

Ne feledkezz meg a szoptatásról - négy, a szoptatáshoz elengedhetetlen dolog, ami a kórházi csomag elmaradhatatlan része

A szoptatás megkezdése nem mindig zökkenőmentes, ezért nem rossz ötlet, ha a kórházi csomag részét képezik a következők:

  1. A szoptatós teák fokozzák a tejtermelést, emellett gyógynövénytartalmuk segít abban, hogy a csecsemő minél kevésbé puffadjon.
  2. Jól jönnek a szoptatós melltartók, hogy ne kelljen mindig feltűrnöd a hálóinget.
  3. Fontos, hogy legyenek nálad melltartóbetétek, mert a szoptatás kezdetén extra tej szivároghat a mellekből.
  4. A bimbóvédők és párnák is jó szolgálatot tesznek, ha szoptatás során előfordulnak sérülések bármilyen okból kifolyólag.

i

Ahhoz, hogy a hasad a szülés után a lehető leghamarabb visszaálljon eredeti állapotába, vásárolj egy szülés utáni haskötőt vagy leszorító pántot/övet, amely segíti a méh gyorsabb visszahúzódását. Lehetőleg ez se maradjon ki, amikor összeállítod a kórházi csomag tartalmát.

Milyen méretű legyen a kórházi csomag?

Ha azon tűnődsz, vajon mekkora lesz számodra megfelelő kórházi csomag, nincs egységes válasz. Attól függ, hogy mit viszel be magaddal a szülészetre, illetve milyen mennyiségben. De mindig jó, ha nagyobb táskát vásárolsz, hogy legyen tartalék helyed. Nem fogod cipelni sehova, a kórházi csomag a szobában marad, így nem lesz útban.

Ha többet szeretnél megtudni a kórházi csomag tartalmáról, olvasd el következő cikkünket: Mit kell bevinni a szüléshez a kórházba!

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
199 termék
4,7 18×
Chicco Briefs szülés utáni rugalmas necc 4 db
Eldobható bugyi kismamáknak - mérete UNI, anyaga elasztikus háló, fix, többször használatos
2 790 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY5833
4,9 108×
LACTACYD Retail Girl 200 ml
Intim lemosó - női, hidratáló és nyugtató, hatóanyag aloe vera és tejsav, alkoholmentes, parabénmentes és természetes összetevőjű, űrtartalma 200 ml - 14 950 Ft/1 l
+Ajándék Kézfertőtlenítő gél ALCOGEL melynek értéke 890 Ft
2 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OMlact083
4,9 105×
Philips AVENT 60 darabos eldobható melltartóbetét-szett
Melltartóbetét - egyszer használatos, szivárgásálló, diszkrét, észrevehetetlen a ruha alatt, nagy nedvszívóképesség, kényelmes, finom anyag, lélegző, extra vékony és ragasztószalag - 63,17 Ft/db
3 790 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY7363
4,6 19×
CHICCO Szülés utáni betét, 30 db
Szülés utáni betét - kifejezetten a szülés utáni időszakra tervezték, különösen hosszúak és szélesek, hogy maximális védelmet biztosítsanak, speciális, 3 réteggel - 99,67 Ft/db
2 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY5834
LACTOVIT Original Intim gél 250 ml - Intim lemosó Típusok
5,0
LACTOVIT Original Intim gél 250 ml
Intim lemosó - női, hidratáló és nyugtató, hatóanyag tejsav, panthenol és protein calcium, természetes összetevőjű, űrtartalma 250 ml - 7 960 Ft/1 l
1 990 Ft
1 db
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: INT057
4,5 43×
Canpol babies szülés utáni éjszakai betét 10 db
Egészségügyi betét - használható erős menstruáció esetén, ajánlott éjszakai használatra, rögzítése ragasztófelülettel, szárny nélküli, hosszabbított, légáteresztő és semlegesíti a szagokat, 10 darabos csomag - 159 Ft/db
Leárazás -6 %
1 590 Ft 1 690 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY8915
4,9 108×
LACTACYD Retail Sensitive 200 ml
Intim lemosó - női, tisztító, hidratáló és regeneráló, hatóanyag tejsav és pamut kivonat, természetes összetevőjű, űrtartalma 200 ml - 13 950 Ft/1 l
+Ajándék Kézfertőtlenítő gél ALCOGEL melynek értéke 890 Ft
2 790 Ft
1 db
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: INT004
4,0 12×
BabyOno Komfort Szülés utáni haskötő XL
Haskötő - az egész hasat betakarja, a has alsó részétől egészen a mellek alsó vonala alá, rugalmas, leszorítja a hasat és nyomással segít visszarendeződni az eredeti állapotba, egyúttal támasztékot nyújt a hátnak, így segít a hát ágyéki fájdalmak ellen, méret: XL - 111 - 120 cm-es haskörfogat
Leárazás -8 %
5 990 Ft 6 490 Ft
1 db
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY167165
BabyOno Szilikon mellbimbóvédő M, 2 db - Mellbimbóvédő Típusok
4,8
BabyOno Szilikon mellbimbóvédő M, 2 db
Mellbimbóvédő - szilikon, védi az érzékeny mellbimbókat az irritációtól a szoptatás alatt, a puha és gyengéd szilikon tökéletesen utánozza a bőrt, a szoptatás ösztönzése, amikor a baba nehezen kapaszkodik be, nem változtatják meg a tej ízét és illatát, és BPA-mentesek - 645 Ft/db
1 290 Ft
1 csomag
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY2009
5,0
Canpol Babies Eldobható 3D melltartóbetét, 140 db
Melltartóbetét - egyszer használatos, lélegző és ragasztószalag - 30,64 Ft/db
Leárazás -12 %
4 290 Ft 4 890 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY20357
4,7 38×
BELLA Mamma XL (2 db)
Eldobható bugyi kismamáknak - mérete XL, anyaga hálós és bio pamut / organikus pamut, elasztikus, többször használatos - 595 Ft/db
Leárazás -25 %
1 190 Ft 1 590 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HV045
BabyOno Szilikon mellbimbóvédő S, 2 db - Mellbimbóvédő Típusok
4,8
BabyOno Szilikon mellbimbóvédő S, 2 db
Mellbimbóvédő - szilikon, védi az érzékeny mellbimbókat az irritációtól a szoptatás alatt, a puha és gyengéd szilikon tökéletesen utánozza a bőrt, a szoptatás ösztönzése, amikor a baba nehezen kapaszkodik be, nem változtatják meg a tej ízét és illatát, és BPA-mentesek - 645 Ft/db
1 290 Ft
1 csomag
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY2008
5,0
BabyOno eldobható szülés utáni éjszakai és nappali betétek 10 db
Szülés utáni betét Eldobható - 109 Ft/db
1 090 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY20240
4,0 12×
BabyOno Komfort Szülés utáni haskötő M
Haskötő - az egész hasat betakarja, a has alsó részétől egészen a mellek alsó vonala alá, rugalmas, leszorítja a hasat és nyomással segít visszarendeződni az eredeti állapotba, egyúttal támasztékot nyújt a hátnak, így segít a hát ágyéki fájdalmak ellen, méret: M - 91 - 100 cm-es haskörfogat
7 090 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY167163
4,7 11×
SEBAMED Intimate Wash pH 6,8 200 ml
Intim lemosó - női, tisztító és hidratáló, hatóanyag panthenol, természetes összetevőjű, űrtartalma 200 ml - 12 950 Ft/1 l
2 590 Ft
1 db
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: INT033
BabyOno szülés utáni bugyi XXL méretű 2 db - Eldobható bugyi kismamáknak
Típusok
4,5 10×
BabyOno szülés utáni bugyi XXL méretű 2 db
Eldobható bugyi kismamáknak - mérete XXL,
1 210 Ft -tól
1 db
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABYo031
4,0 12×
BabyOno Komfort Szülés utáni haskötő L
Haskötő - az egész hasat betakarja, a has alsó részétől egészen a mellek alsó vonala alá, rugalmas, leszorítja a hasat és nyomással segít visszarendeződni az eredeti állapotba, egyúttal támasztékot nyújt a hátnak, így segít a hát ágyéki fájdalmak ellen, méret: L - 101 - 110 cm-es haskörfogat
Leárazás -12 %
5 990 Ft 6 790 Ft
1 db
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY167164
BabyOno eldobható bugyi M, 5 db - Eldobható bugyi kismamáknak
Típusok
3,0
BabyOno eldobható bugyi M, 5 db
Eldobható bugyi kismamáknak - mérete M,
1 550 Ft -tól
1 db
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABYo026
3,5 12×
CANPOL BABIES L / XL eldobható bugyi, 5db
Eldobható bugyi kismamáknak - mérete L/XL , anyaga légáteresztő nejlon és elasztikus háló, elasztikus, eldobható - 298 Ft/db
1 490 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY8911
3,6 15×
BabyOno Expert szülés utáni hasi öv, L
Haskötő - az egész hasat betakarja, a has alsó részétől egészen a mellek alsó vonala alá, rugalmas, a has megfeszül, és a nyomás segít visszatérni az eredeti állapotába, egyúttal támasztékot nyújt a hátnak, így segít a hát ágyéki fájdalmak ellen, méret: XS - 80 cm alatti haskörfogat, S - haskörfogat 80-90 cm, M - haskörfogat 91 - 100 cm, L - haskörfogat 101-110 cm, XL - haskörfogat 111 - 120 cm, XXL - haskörfogat 121-140 cm
6 890 Ft
1 db
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY167170
4,9 108×
LACTACYD Retail Daily Lotion 200 ml
Intim lemosó - női, hatóanyag tejsav, PH-semleges, űrtartalma 200 ml - 13 950 Ft/1 l
+Ajándék Kézfertőtlenítő gél ALCOGEL melynek értéke 890 Ft
2 790 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: INT001
CHILLY Antibacterial 200 ml - Intim lemosó Típusok
5,0 60×
CHILLY Antibacterial 200 ml
Intim lemosó - női, antibakteriális, hipoallergén, nyugtató és frissítő, természetes összetevőjű, űrtartalma 200 ml - 9 450 Ft/1 l
1 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SG676
4,5 11×
T-tomi bambusz melltartóbetét 6db
Melltartóbetét - anyag (mosható), szivárgásálló, újrafelhasználható, nagy nedvszívóképesség, kényelmes, finom anyag és lélegző
4 390 Ft
1 db
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY5344
4,8 22×
LACTACYD Pharma Antibakteriális 250 ml
Intim lemosó - női, antibakteriális, hidratáló, hipoallergén és nyugtató, hatóanyag tejsav, természetes összetevőjű, űrtartalma 250 ml - 13 160 Ft/1 l
+Ajándék Kézfertőtlenítő gél ALCOGEL melynek értéke 890 Ft
3 290 Ft
1 db
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OMphla164

Kórházi csomag

Kórházi csomag

A Kórházi csomag kategóriában összesen 199 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kórházi csomag Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kórházi csomag A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kórházi csomag A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kórházi csomag vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ