Mikor és hogyan kezdjük el bevezetni a szilárd ételeket?

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

Ahogy a baba növekszik, elgondolkodhatsz azon, hogy mikor és hogyan kezded el bevezetni az első szilárd ételeket. A szilárd ételek bevezetésének megvannak a maga szabályai, és cikkünkből mindent megtudhatsz, ami fontos a csecsemők etetésével kapcsolatban. Mit kell tudni az első szilárd ételekről, miért olyan fontosak a szilárd ételek és mit tegyünk, hogy a gyermek gyorsan megszokja az új ételeket? Mikor kezdjük a hozzátáplálást a szoptatott gyermekeknél és mikor kezdjük a hozzátáplálást a nem szoptatott gyermekeknél? Hogyan készítsük el az első szilárd ételeket, hogyan tároljuk az ételt és mikor kezdjük el adni a gyümölcsös ételeket? Cikkünk segítségedre lesz ezekben a kérdésekben.

A szilárd ételek bevezetése szoptatott és nem szoptatott babáknál

Mikor és hogyan kezdjük el bevezetni a szilárd ételeket - a cikk fejezetei

A szilárd ételek bevezetése - mikor és miért kezdjük el bevezetni a szilárd ételeket

Mikor kezdjem el bevezetni a szilárd ételeket, ez az a kérdés, amelyet minden édesanya feltesz magának, amikor a baba néhány hónapos lesz. A szakértők véleménye a szilárd ételek bevezetésével kapcsolatban az elmúlt években megváltozott, és a sokféle információ megtévesztő lehet a szülők számára. Mindenféleképpen kerüljük a szélsőségeket, és vegyük figyelembe a gyermek érettségi szintjét és igényeit. Mindenesetre a baba életében az első felév vége egyfajta fordulópontot jelent, amikor az anyatej vagy tápszer már nem elegendő a tápanyagszükségletének fedezésére, és el kell kezdeni a hozzátáplálást.

i Az első nem tejes szilárd ételeket csak a 4. hónap vége után vezesd be. A szilárd ételek túl korai bevezetése veszélyeztetheti a gyermek egészséges fejlődését. A gyermekorvos és a védőnő általában szólni fog, mikor kezd el a hozzátáplálást.

Az első szilárd ételek bevezetésének megfelelő ideje a 4. és 6. hónap vége között van. A hozzátáplálás elkezdése a 4. hónap vége előtt kiszoríthatja az anyatejet az étrendből, növelheti az allergia kialakulásának kockázatát, hasmenéses betegségeket és alultápláltságot okozhat. De az sem jó, ha ok nélkül a 6. hónap vége után kezded el a hozzátáplálást - ez nem megfelelő tápanyag- és energiabevitelt, az ásványi anyagok és nyomelemek hiányát eredményezheti, és elodázhatja a fontos motoros képességek (rágás) fejlődésének megfelelő idejét.

Hogyan vezessük be a szilárd ételeket
Ha már kitaláltad, hogy mikor és hogyan kezded el a hozzátáplálást, ne felejtsd el beszerezni a szükséges felszerelést. Szükséged lesz egy kanálra és ideális esetben egy etetőszékre, amely biztonságos és kényelmes a baba számára.

Mi az az immunológiai ablak?

Sok édesanya megpróbálja elkerülni az allergiás ételek bevezetését az allergia vagy az étel-intolerancia kockázatának csökkentése érdekében. A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy ezeknek az ételeknek a korai bevezetése csökkenti a jövőbeni problémák kockázatát.

A 4. és 6. hónap közötti időszakot tekintik immunológiai ablaknak, amikor a szervezet képes tolerálni az allergéneket az étrendben. Ez megfelel annak az időpontnak, amikor megkezdjük a hozzátáplálást. Az immunológiai ablak tehát ideális lehetőség arra, hogy a gyermek kapcsolatba kerüljön élelmiszer-antigénekkel, például gluténnel, laktózzal a tejpépben, szójával, halakkal és tengeri moszatokkal, vagy néhány trópusi gyümölccsel, például kivivel. Ez növeli az esélyét annak, hogy az idegen anyagot a szervezet allergiás reakció nélkül fogadja be.

i Ezt az információt azonban körültekintően kell kezelni, és az allergéneket fokozatosan, kis mennyiségben kell bevezetni a gyermek étrendjébe.

Nem az a cél, hogy a gyermeknek az összes allergént egyszerre vezessük be az immunológiai ablak időtartama alatt, hogy elárassza a szervezetét információkkal. Próbálj ki egyet vagy kettőt, és nézd meg, hogyan reagál rá a baba emésztése.

i Ez a cikk is érdekelhet: A gyermekeknél előforduló leggyakoribb emésztési problémák a tápszerre és a szilárd ételekre való áttérés során.
Mikor kezdjük az első szilárd ételek bevezetését
A régiónkra jellemző fő potenciális allergének (pl. glutén, laktóz) bevezetése abban az időszakban ajánlott, amikor a szervezet elviseli az étrendben lévő allergéneket (azaz az immunológiai ablak időszakában), ezáltal jobb ellenállás alakul ki.

Mikor kezdjük el a szilárd ételek bevezetését a szoptatott babáknál?

Szoptatsz, és nem vagy biztos benne, mikor kezdd el a hozzátáplálást, hogy a baba mindent megkapjon, amire szüksége van? Az első hónapokban az anyatej a legfontosabb számára. Ez egy összetett táplálék, amely mindent megad a babának, amire szüksége van. Egy egészséges és jól fejlődő csecsemő számára a teljes szoptatás a 6. hónap végéig ajánlott. Ezt követően az anyatej már nem elegendő a csecsemő növekedésével és fejlődésével kapcsolatos igények teljes kielégítésére, ezért lassan el kell kezdeni a szilárd ételek bevezetését, amely segít a baba immunrendszerének kialakulásában és megerősödésében. A teljesen szoptatott csecsemőnek féléves korában kell megkóstolnia az első teáskanálnyi sárgarépát vagy más zöldséget.

Mikor kezdjük el a szilárd ételek bevezetését a nem szoptatott babáknál?

Nem minden édesanya olyan szerencsés, hogy szoptathat. Szerencsére a tápszerek ma már tartalmaznak mindent, amire a csecsemőnek szüksége van a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez. Ennek ellenére a nem szoptatott csecsemők hozzátáplálását tanácsos valamivel korábban elkezdeni, mint a szoptatott csecsemőkét. A nem szoptatott csecsemőknél a hozzátáplálás megkezdésének megfelelő ideje a 4. hónap vége. A hozzátáplálás folyamata ezután ugyanolyan mind a szoptatott, mind a nem szoptatott csecsemők esetében.

Milyen ételeket és hogyan adjunk a 4. hónaptól kezdve

A csecsemők etetése a 4. hónaptól kissé bonyolultabb, mert gyakran még nincsenek fogaik, és még ülni sem tudnak. Ezt feltétlenül figyelembe kell venni a szilárd ételeknél. Mindig fontos egyfajta zöldséggel kezdeni finom püré vagy leves formájában. A legjobb a hozzátáplálást olyan zöldségekkel kezdeni, mint a sárgarépa, burgonya, sütőtök vagy brokkoli. Mivel még nem tud ülni, célszerű egy olyan etetőszékbe tenni, amely állítható, vagy ölbe venni. Inkább ne használj fém kanalat. Javasoljuk egy jó minőségű műanyag kiskanál használatát a legkisebbek számára, amely kíméletes az ínyhez és a fogakhoz, és BPA-mentes.

i Hogyan kezdjük a legkisebb haspókok hozzátáplálását? A 4. hónaptól alkalmas szilárd ételnek egyféle zöldségből kell készülnie, ami legyen friss, kiváló minőségű, lehetőleg párolt. Ez általában zöldségpüré.
A szilárd ételek bevezetése
A legjobb, ha először a régiónkban általánosan termesztett zöldségeket vezetjük be. Igen kedveltek nemcsak a sárgarépából és burgonyából, hanem a sütőtökből vagy cukkiniből készült pürék is.

Hogyan kezdjük el a szilárd ételek bevezetését?

Most már tudod, mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást, úgyhogy felmerülhet benned a kérdés, „hogyan kell elkezdeni a szilárd ételek bevezetését". Amikor a 4. hónaptól kezdjük a szilárd ételek bevezetését, ez kicsit nehezebb lehet, de ne aggódj. Csak annyit kell tenned, hogy érzékenyen reagálsz a gyermek igényeire, nem erőltetsz rá semmit, és időt adsz neki. Melyik napszakban kezdjük az első szilárd ételeket? A legjobb, ha az ebéddel kezdjük, amelyben vegyes zöldségeket adhatunk a babának. Kezdd egy típussal, leggyakrabban az első falatokat a sárgarépa vagy a sütőtök püré adja. 2-4 nap múlva adj hozzá egy másik típusú zöldséget.

Ne idegeskedj, ha a gyermek kezdetben csak 1-2 teáskanálnyit eszik, vagy akár mindent ki is köp. Az első néhány hét nem más, mint az új ízek és ételek megismerése. Meg kell szokniuk a teljesen más etetési módot és az új ízeket. Ezért legyél türelmes, ne erőltesd a gyermeket, és másnap próbáld meg újra. Hamarosan meg fogod találni a módját, hogy a baba elkezdje megenni a szilárd ételeket, és hamarosan meg is fogja szokni az új ízeket.

Csecsemők etetése
Ne ijedj meg, ha a baba kiköpi az első kanál ételt. Eddig nem evett semmi mást, csak anyatejet vagy tápszert. Vegyél a babának előkét és etetőszéket, legyél türelmes és próbálkozz kitartóan.
i A babák ebben a korban kíváncsiak. Nyugodtan adj a kezébe egy hasonló kanalat, mint amilyennel eteted, hogy felfedezhesse. Jót fog vele játszani, és az első falatok nem okoznak számára akkora sokkot, mert nem csak az új ízre fog koncentrálni.

A szilárd ételek bevezetését a zöldséges ételekkel kezdd

Amikor eljön az ideje, hogy elkezd a hozzátáplálást, általában azt javasoljuk, hogy az első szilárd ételeket egyetlen zöldségből készítsd (burgonya, sárgarépa, sütőtök, padlizsán, cukkini, brokkoli, édesburgonya stb.). A sütőtök nagyon jó az anyáknak, mert természetesen édes és nem okoz székrekedést a gyermekeknek. Három nap után hozzáadhatsz egy másik típusú zöldséget vagy kombinálhatod az eddig bevezetett zöldségeket (pl. sárgarépát burgonyával, sütőtököt sárgarépával stb.). Csak az egyes összetevők fokozatos hozzáadásával lehet rendesen megfigyelni az allergiás reakciókat.

A szilárd ételek bevezetése, mikor kezdjük el a hozzátáplálást
A zöldség a válasz arra a kérdésre, hogy mivel kezdjük el a hozzátáplálást. Sok vitamint és kevés cukrot tartalmaznak, úgyhogy a szilárd ételek bevezetésénél ez legyen az első.

Adj egy csepp szűz olívaolajat a zöldségpüréhez, különösen, ha sárgarépából készült. A gyermek jobban meg tudja emészteni a zöldségeket, és nem vesznek kárba a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K). Ne sózd és ne ízesítsd a bébiételeket. Három hét elteltével, ha gyermekednek nincs problémája a zöldségekkel, elkezdhetsz neki húsos ételeket adni. Ennek alapja továbbra is a párolt zöldség, minőségi sovány hússal keverve. 200 g ételben csak körülbelül 20 g hús legyen.

TIPP: Kerüld a nagy mennyiségű spenótot, brokkolit vagy éretlen, zöld burgonyát. Nitrátokat tartalmaznak, amelyek veszélyesek a kisgyermekekre, ami még a mérgezés veszélyét is magában hordozhatja.

Mikor kezdjük el a gyümölcsös ételek bevezetését?

Amikor a baba megismerkedik a zöldséges szilárd ételekkel és jól tolerálja azokat, körülbelül két hét múlva fokozatosan hozzáadhatod az étrendjéhez a gyümölcsös ételeket is. De melyik gyümölcsökkel kezdjük? Kezdd a klasszikus gyümölcsökkel, egzotikus és nagyon savanyú gyümölcsöket nagyobb mennyiségben körülbelül egy éves korától adhatsz gyermekednek. A 4 hónapos kortól adható gyümölcsös ételek lehetnek például almából vagy banánból, mert könnyen emészthetők. Ne adj hozzá cukrot, és reggel add a babának - például tízóraira.

Hogyan kezdjük el a hozzátáplálást
A zöldségfélék után jöjjenek a gyümölcsös ételek. Fokozatosan vezessük be a gyümölcsöket is, hogy megfigyelhessük az esetleges allergiát.

Hogyan folytassuk a nagyobb gyermekek etetését, avagy milyen ételeket adjunk a nagyobb gyermekeknek?

Sikeresen befejezted a szilárd ételek bevezetését, de nem tudod, hogyan tovább? Hetente egyszer adj hozzá az ételhez főtt tojássárgáját, hogy a csecsemő hozzájusson a számára szükséges extra tápanyagokhoz. A gyermek egyéves korától kezdve, ha nem szenved allergiában vagy valami egyéb betegségben, fokozatosan adhatod neki az összes többi ételt a felnőtt étrendből. Ezután elkezdheted szárított vagy friss fűszernövények hozzáadását az ételekhez. A gyerekeknek készített ételek esetében azonban továbbra is kerülni kell a sót, paprikát, chilit és más fűszereket.

Mikor vezessük be a tejpépet?

Ha a baba már megkapta az első zöldséges, húsos és gyümölcsös ételeket, akkor megpróbálhatsz adni neki tejpépet. Tejallergia esetén válassz nem tej alapú pépet vagy gabonapépet. A tejpépet a legjobb reggelire adni. Néhány anyuka este adja a tejpépet a babának, hogy jól lakjon és sokáig aludjon. Ebben az esetben azonban inkább könnyebb, emészthetőbb tejpépet javasolunk, hogy ne terhelje meg túlságosan a baba emésztőrendszerét. Figyelj a hozzáadott cukorra, csokoládéra, de gyümölcsre is. Mindegyik jelentős energiaforrás, ami pont, hogy fokozott aktivitásra serkenti a babát.

A hozzátáplálásnál az ízesítés és adalékanyagok nélküli tejpép megfelelő. Próbálj fokozatosan adni a gyermeknek különböző tejpépet - rizses, kukoricás, amarántos vagy hajdinás. Később kipróbálhatod a gluténos tejpépeket, azaz a búzát és más gabonaféléket tartalmazókat. Javasoljuk, hogy minél később adj a gyermeknek hozzáadott cukrot és csokoládét tartalmazó tejpépet, legalább a gyermek 1 éves koráig várj ezzel.

A szilárd ételek bevezetése
Tanítsd meg gyermekednek a helyes étkezési szokásokat. Az etetés így öröm lesz a babának és a szülőknek is.

Tej és szoptatás a szilárd ételek bevezetésekor

Amikor bevezetjük a szilárd ételeket, a gyermek általában csak megkóstolja az ételt. Annak érdekében, hogy ne legyen azonnal éhes, gond nélkül megszoptathatod, vagy elkészítheted neki a tápszert. A hozzátáplálástól kezdve a tej és a szilárd ételek aránya idővel megváltozik. A nap egyes étkezései kizárólag szilárd ételek lesznek (például ebéd), és csak éjszakára fogsz tejet adni. A cél az, hogy a csecsemő csak szilárd ételeket fogyasszon, és teljesen le tudd állítani a szoptatást vagy a tápszert. De jó tudni, hogy ez hároméves koráig fog bekövetkezni. Addig az anyatej vagy a tápszer továbbra is fontos része a gyermek étrendjének.

i A BABY magazinban további cikkeket olvashatsz a témában.

Mi a helyzet a tehéntejjel és a laktózzal?

A klasszikus tehéntej a legkevésbé jó megoldás egy kisgyerek számára. Teljesen más a fehérje és egyéb anyagok aránya, mint az anyatejben. A baba emésztése nem tud vele mit kezdeni. Külön legkorábban 2 éves kortól add gyermekednek. A tejtermékeket, például a fehér joghurtot vagy a túrót jobban meg tudják emészteni a gyermekek. Nem szabad azonban eltúlozni ezeket sem, és azt javasoljuk, hogy a 7. hónap végén kezdd csak el ezeket a szilárd ételekhez hozzáadni.

A laktózzal a baba már 6 hónapos kora körül megismerkedhet, mégpedig tejes tejpép formában (például az immunológiai ablak részeként), amelyben a tejet a gyermek életkorához igazítják, hogy könnyen emészthető legyen.

Tippek a szilárd ételek bevezetéséhez

 • Ne sózd az ételeket legalább a baba 1 éves koráig.
 • Ne édesítsd őket. A gyermek gyorsan megszokja az édes ételeket, és visszautasíthatja a zöldséges ételeket. Ha megszokja az édeset, az magasabb energiabevitelhez és később esetleges elhízáshoz vezethet.
 • Ne turmixold össze az ételt, ha a gyermeknek vannak fogai. Az összeturmixolt, híg étel könnyen kifolyhat a gyermek szájából, ezért jobb, ha finoman összenyomkodod az ételt. A gyermeknek meg kell ismerkednie a nagyobb ételdarabokkal is. Ha darabos ételt adsz a gyermeknek, és az nem felel meg neki, akkor legalább ideiglenesen kipróbálhatod a pépesített ételt.
 • Elkezdhetsz adni a babának cukratlan teát vagy vizet csőrös pohárból vagy kanállal.
 • Ne erőltesd a gyermeket, hogy egyen. Tartsd tiszteletben a gyermek étvágyát, és hagyd, hogy ő mondja meg, az adott időben mennyi ételt eszik meg. A gyermeknek nem kell mindent megenni, ami a tányéron van, inkább kevesebbet tegyél egyszerre, utána még mindig tehetsz neki újra.
 • Ha nem tudsz főzni, akkor a jó minőségű bolti bébiételekre mindig számíthatsz, amelyek kifejezetten kisgyermekek számára készültek. Minőségüket szigorúan ellenőrzik, némelyik BIO minőségű.
 • A házilag elkészített bébiételeket lefagyaszthatod jégkocka készítőben, így könnyen adagolható lesz.

Mit kell kerülni a szilárd ételek bevezetésekor?

Az első kanál szilárd étellel néha öntudatlanul is rossz szokásokat tanítunk a gyerekeknek. Mit kell kerülni már a legelején?

 • Etetés a TV előtt / a bilin.
 • Minden egyes kanállal a baba után szaladgálsz.
 • A gyermek megbüntetése, ha rendetlenséget csinál evésnél vagy ha nem eszik.
 • Nem megfelelő ételekkel (édes, fűszeres, sült) történő etetés.
 • Kényszeríteni a gyereket az evésre.
 • A rendszeres ivás elmulasztása (mindig cukrozatlan, szénsavmentes italt adj).

BLW módszer a szilárd ételek bevezetésénél

Létezik egy módszer, mégpedig a baba igényei szerinti hozzátáplálás (BLW), amely abból indul ki, hogy a baba képes etetni önmagát, és mindent rá lehet bízni. Az étrend alapja az, hogy a bébiételt más formában kapja - főtt zöldségek és gyümölcsdarabok, amelyeket a gyermek maga meg tud enni. Így megmarad a kíváncsisága és az étkezés természetessége. A gyermek ülhet vagy fekhet hason a földön, ekkor elé tesszük az ételt, amelyből ő maga választ és jó alaposan megvizsgál, és így eszik. Egyes anyukák kizárólag ezt a módszert alkalmazzák, de a hagyományos bébiételekkel kombinálva is ideális.

i Egyetlen gyermek sem fog mindig ugyanabban az időpontban asztalhoz ülni. Ezért ne aggódj, és ne próbáld meg kicentizni az etetés vagy a szoptatás idejét, és pontosan megtervezni a napokat és az időpontokat. Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább kérj tanácsot az orvostól vagy a védőnőtől.

Receptek szilárd ételekhez

Bébiétel receptek 4-6 hónapos gyermekek számára

Brokkolipüré: Pároljunk meg 3-4 brokkolirózsát, és pépesítsük 125 ml forralt babavízzel.

Sütőtök édesburgonyával: Pároljunk meg fél édesburgonyát és egy marék kockára vágott sütőtököt, pépesítsük 125 ml forralt babavízzel, és adjunk hozzá egy csepp olívaolajat.

Sárgarépa cukkinivel: Pároljunk meg 1 sárgarépát, egy marék kockára vágott cukkinit és kb. 20 g főtt csirkehúst. Forrásban lévő babavízzel és egy csepp olívaolajjal keverjük pépesre.

Bébiétel receptek 7 hónapos és annál idősebb gyermekek számára

Paradicsomos kása: 2-3 főtt hámozott paradicsomból készítsünk pürét, adjunk hozzá kb. 2 evőkanál rizskását, majd 1-2 evőkanál fehér joghurttal finomítsunk rajta.

Rizottó zöldségekkel: Főzzünk meg egy marék rizst, és pároljuk meg a kívánt zöldségeket. Brokkolit, borsót, kukoricát és egy kis sárgarépát javasolunk. A zöldségeket pépesítsük, csepegtessünk rá olívaolajat, és keverjük össze a főtt rizzsel.

Zöldségleves csirkehússal: Forraljuk a csirkehús darabokat (csirkemell) sárgarépával 500 ml sótlan vízben 40-50 percig. Szűrjük le a húslevest, és főzzük puhára a karfiolt és a burgonyát. Ezután turmixoljunk össze mindent, és adjunk hozzá ismét egy csepp olívaolajat. Szabadon hígíthatjuk a levest, vagy adhatjuk püréként is.

A szilárd ételek bevezetése, BLW módszer
A bébiétel receptek az elképzeléseid szerint változtathatók. De mindig olyan alapanyagokat használj, amelyekről tudod, hogy a baba nem allergiás rájuk.

Az ételek tárolása

Természetesen a frissen főtt étel a legjobb. De nem mindig van idő arra, hogy minden nap frisset készíts. A kész étel egy részét másnapig hűtőszekrényben tárolhatod, ideális esetben fedeles pohárban vagy ételtároló pohárban. Egy másik lehetőség a főtt étel lefagyasztása. Fontos azonban, hogy kihűlés után azonnal rakd a fagyasztóba.

De mi van a nyaralással, kirándulásokkal és látogatásokkal? Ezekben a helyzetekben az ételek befőzése megfelelő módszer. Különösen a gyümölcsös ételeket lehet így könnyen elkészíteni, és ha helyesen készítik el, több hónapig is eltartanak. A húsos zöldséges ételek konzerválására vonatkozó eljárás bonyolultabb (kétszer annyi ideig kell dunsztolni), de ha betartod az ajánlott eljárást, akkor nem kell aggódnod, az étel több hétig eltartható.

i Nyaralni vagy hosszabb látogatásra készülsz, és nincs időd főzni és bébiételt készíteni? Nyugodtan vegyél készételeket valamely ellenőrzött gyártótól. Nagy az ételválaszték, ízletesek és a legszigorúbb higiéniai szabályok szerint készülnek.

Ha már eldöntötted, mikor kezded el a hozzátáplálást, és hogyan fogod etetni a babát, akkor ne feledd, hogy a szilárd ételek bevezetése valami egészen új dolog a baba számára, és adj neki elegendő időt arra, hogy ezt megszokja. Számára az első kanál egy nagy lépés az új és változatos ízek világába. Akár otthon készíted az ételeket, akár az üveges bébiételekre támaszkodsz, ne feledd, hogy a legfontosabb a kellemes légkör fenntartása és az, hogy a helyes étkezési szokásokat megtanítsd gyermekednek.

4,2 12×
New Baby Victory Bükkfa etetőszék - természetes
Etetőszék - anyaga fa, teherbírás 15 kg, biztonsági funkciók 3-pontos biztonsági öv, speciális funkciók összecsukható kivitel (2in1, 3in1), mosható huzat és levehető huzat
Leárazás -3 %
23 990 Ft 24 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY6172
4,7
CARETERO Luna - navy
Etetőszék - anyaga műanyag, ajánlott 6 hónap, teherbírás 15 kg, biztonsági funkciók 5-pontos biztonsági öv, állítható magasság, speciális funkciók levehető tálca, hátsó kerekek, összecsukható kivitel, csúszásgátló talpak és mosható huzat
39 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY8244
4,8 31×
Munchkin – 6db puha kanál
Gyerek kanál - fiúk és lányok számára egyaránt alkalmas, anyaga: műanyag, 3 hónapos kortól ajánlott, többszínű
2 690 Ft
1 db
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: QBM060j
5,0 12×
ORION Gyermek étkészlet, ZSIRÁF, 3 db
Gyerek étkészlet - porcelán, tál, tányér és bögre a csomag része, alkalmas mosogatógépbe, állatkák motívum, többszínű kivitel
6 190 Ft
1 db
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORDJS481
4,8 37×
A csecsemőtápszer Kendamil variációi
Tejpép - zab, alkalmas 4 hónapos kortól, tartósítószerek és mesterséges színezékek nélkül, szójamentes, hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok, hozzáadott cukor nélkül, hozzáadott só nélkül és pálmaolaj nélkül, banános és áfonyás ízű - Ár több darab vásárlása esetén 1 186,70 Ft/db - Ár több darab vásárlása esetén 9 889,13 Ft/1 kg
4 750 Ft -tól
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY7478
5,0
Skip Hop Zoo szilikon előke - Bagoly
Előke - szilikon, állítható pánttal, morzsafogó zseb, mosogatógépben mosható és könnyen mosható, állatkás, kék kivitel
5 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY8674
4,7
Babybjörn előke - kék
Előke - műanyag, állítható pánttal, morzsafogó zseb, mosogatógépben mosható, könnyen mosható, BPA-mentes és ftalát-mentes, motívum állatkás, kék színben
5 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY8647
5,0
Skip Hop Zoo szilikon előke - Majom
Előke - szilikon, állítható pánt, morzsafogó zseb, mosogatógépben mosható és könnyen mosható, állatkás, bézs és barna kivitel
5 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY8675
Good Gout BIO sárgarépa tanyasi csirkével 3 x 190 g
Bébiétel - húsos, 6 hónapos kortól javasolt, összetétele tartósítószerek és mesterséges színezékek nélkül, gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül, hozzáadott só nélkül, bio minőség, 3 darabos kiszerelés - 1 630 Ft/db - Ár több darab vásárlása esetén 8 578,95 Ft/1 kg
4 890 Ft
1 csomag
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY9768
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ