Alza TOP - dovča MPLA272098

Milyen babakocsit vegyek

Termékkatalógus
Aktualizálva

A babakocsi kiválasztása nagyon fontos döntés, és több lényeges szempontot is figyelembe kell venni. A baba biztonsága és kényelme minden bizonnyal a legfontosabbak közé tartozik, valamint az, hogy a babakocsit hogyan lehet használni és mennyire könnyű kezelni. Annak érdekében, hogy átfogó képet kapj a babakocsikról, amely alapján el tudod dönteni, hogy milyen babakocsit vegyél, összeállítottunk számodra egy áttekintést a piacon fellelhető babakocsik főbb paramétereiről és típusairól.

Milyen babakocsit vegyek

Milyen babakocsit vegyek? Válaszold meg ezeket a kérdéseket:

 1. Mennyi idős gyermek számára keresel babakocsit?
 2. Melyik típusú babakocsit részesíted előnyben?
 3. Milyen terepen fogod használni a babakocsit?
 4. Azt tervezed, hogy a babakocsit egy másik gyermeknél is használni fogod?
 5. Vannak olyan babakocsi márkák, amelyeket szívesebben választanál?

Fontos paraméterek, amelyeket a babakocsi kiválasztásánál figyelembe kell venni

A babakocsi tömege

A babakocsi tömege a gyártásához felhasznált anyagoktól, valamint a felszereltségétől és a hozzá tartozó kiegészítőktől függ. A legkönnyebb babakocsik közé a 6 kg körüli babakocsik tartoznak, azonban egy robusztus babakocsi tömege akár 18 kg vagy annál több is lehet. Ha ehhez hozzáadjuk még a baba súlyát is és a télen szükséges holmikat, egy meleg bundazsák és takaró formájában, a nehezebb típusoknál problémát okozhat az irányítás, így maga a használat is. Tehát a babakocsi kiválasztásakor mindenképpen vedd figyelembe a tömegét, hogy ne kelljen feleslegesen kínlódni, amikor úton vagy vele.

A babakocsi teherbírása

A mély babakocsik esetében nem kell túlságosan aggódni a teherbírás miatt, más típusú babakocsiknál leggyakrabban 15 kg-os teherbírással találkozhatunk, de találhatunk 20 kg-os teherbírású babakocsikat is.

A babakocsi mérete

A babakocsi méretét elsősorban akkor kell figyelembe venni, ha azt gyakran össze kell csukni, amikor beteszed a jármű csomagtartójába, ha tömegközlekedési eszközökön utazol vagy korlátozott és szűk helyeken használod. Ilyen lehet például a lépcső vagy a lift a társasházban, ahol a babakocsival nap mint nap közlekedni fogsz. Ezért azt javasoljuk, hogy mindig mérd le előre az összes olyan helyet, amely a babakocsi számára akadályt jelenthet, és ez alapján döntsd el, melyik babakocsit választod.

A babakocsi kerekei

A babakocsi kerekeit, valamint a babakocsi típusát aszerint kell kiválasztani, hogy milyen terepen fogod azt leggyakrabban használni. A jól kiválasztott babakocsi kerekek hozzájárulnak a baba kényelméhez és a babakocsi könnyű használatához. Az anyagon kívül vedd figyelembe a kerék rögzítésének lehetőségét is, hiszen, ha rögzíthető a kerék, nem fog magától elfordulni, amit különösen akkor fogsz értékelni, ha nehezebb terepen használod a babakocsit.

Felfújható kerekek

Ideálisak terepre, erdei utakra és babakocsival történő sportoláshoz. Ezek azonban kilyukadhatnak, ami a gumibelső cseréjét teszi szükségessé. A legtöbb anyuka abban is egyetért, hogy télen az a legjobb babakocsi, amelyik felfújható kerekekkel rendelkezik.

Poliuretán hab kerekek

A kemény és ruganyos habszivacs ideális a városi sétákhoz, de kevésbé bírja a terepet. A habszivacs kerekek nem kapnak defektet, így nem kell aggódnod a karbantartásuk miatt.

Gumírozott kerekek

A városi járdák és a nehezebb, egyenetlen terepviszonyok is jól kezelhetők a kiváló minőségű gumiból készült kerekekkel, amelyek többek között hosszú élettartammal büszkélkedhetnek.

Műanyag kerekek

Sík terepen történő városi sétákhoz jobban megfelelnek. Kevés karbantartást igényelnek, és nem kell felfújni őket, de általában zajosabbak és nemigen csillapítják a rázkódást.

Babakocsi tolókar

A klasszikus mély mózeskosárral ellátott babakocsik és a különböző típusú multifunkciós babakocsik általában egy darabból álló fogantyúval rendelkeznek, amely az egyes típusoknál a nagyobb kényelem érdekében a babakocsit használó személy magasságának megfelelően állítható be. A golf babakocsik ehhez képest két tolókarral rendelkeznek, amelyek formájukban a golfütőkre hasonlítanak.

A baba biztonsága

Annak érdekében, hogy a baba menet közben a lehető legnagyobb biztonságban legyen, állítható hárompontos vagy ötpontos biztonsági övvel vértezik fel a babakocsikat, amelynek a gyermek maximális kényelme érdekében párnázottnak kell lennie, és ideális esetben mosás céljából ezek le is vehetők.

A baba kényelme

Ahhoz, hogy a baba még a hosszabb utakon is kényelmesen érezze magát a babakocsiban, a babakocsinak állíthatónak kell lennie, és lehetővé kell tennie, hogy a baba a legkényelmesebb helyzetben fekhessen benne. Ezzel összefüggésben elsősorban az állítható háttámla mérvadó, amely bizonyos típusú babakocsiknál akár 5 lehetséges pozícióba is dönthető, de hasonlóan fontos az állítható lábtartó, amelynek segítségével vízszintes felületet hozhatsz létre a baba számára, hogy a lába ne lógjon le a babakocsiról, amikor alszik.

Babakocsi kiegészítők

Egyes babakocsikhoz bónuszként egy sor kiegészítőt is kapsz, amelyek közé tartozhat a babakocsi designjával összhangban álló téli bundazsák, kézmelegítő és lábzsák vagy éppen a babakocsira akasztható pelenkázótáska. Az olcsóbb babakocsik alapfelszereltségként nem tartalmaznak ilyen sok kiegészítőt, de ezekhez is bármikor vásárolhatsz külön kiegészítőket. A legtöbb babakocsi praktikus testvérfellépővel is felszerelhető, hogy az idősebb testvérrel együtt is hosszabb sétákra mehess.

Babakocsi típusok

Kombinált 2in1 babakocsi

Kombinált 2in1 babakocsi

 • Mély mózeskosár a legkisebbeknek
 • Sport babakocsi a nagyobb gyermekek számára
 • Egy váz mindkét rendszerhez

Ha olyan újszülött babakocsit keresel, amely gyorsan és egyszerűen sport babakocsivá alakítható a már önállóan ülni tudó baba számára, akkor a kombinált 2in1 babakocsi az ideális választás. Egy lépésben olyan babakocsit kapsz, amely együtt nő a babával, és szinte minden modell számos különböző beállítási lehetőséggel rendelkezik a könnyű kezelhetőség és a baba kényelme érdekében. A 2in1 babakocsi költséghatékonyabb megoldást is jelent, mintha két különálló babakocsit vásárolnál; a mindkét rendszerhez használható közös váznak köszönhetően pedig még helyet is megtakaríthatsz.

Előnyök és hátrányok
 • Több évre megoldja a babakocsi kérdését
 • A babakocsi típusa a gyermek igényeinek megfelelően változtatható
 • Költséghatékonyabb, mint két külön babakocsi vásárlása
 • Könnyen és gyorsan átalakítható
 • Az autós gyerekülés nem része a kombinációnak
Kombinált babakocsi 3in1

Kombinált babakocsi 3in1

 • Minden 3 év alatti gyermek számára alkalmas
 • A gyerekülés tartozék
 • Egységes váz a cserélhető felépítményekhez

A kombinált babakocsi 3in1 tökéletes darabja lehet a babakelengyének, amely újszülött kortól 3 éves korig elkíséri a gyermeket. A klasszikus mély mózeskosár és a sportrész mellett egy autós gyerekülést, egy ún. tojást, is tartalmaz, amely a babakocsi vázára is rögzíthető. Az autós gyerekülést kétszeresen kihasználhatod, egyrészt kötelező tartozékként, amikor gyermeked az autóban utazik, másrészt a klasszikus mély mózeskosár helyettesítésére rövidebb séták alkalmával. Az olyan praktikus kiegészítőkkel, mint a babakocsira akasztható táska vagy a kézmelegítő, a 3in1 babakocsi teljeskörű megoldást kínál számodra és gyermeked számára egyaránt.

Előnyök és hátrányok
 • Teljeskörű felszereltség
 • Az egyes részek egyszerűen cserélhetők
 • Állítható elemek a baba kényelméért
 • Stílusos kiegészítők
 • Magasabb vételár
Sport babakocsi

Sport babakocsi

 • Az önállóan ülő gyermekek számára
 • Állítható karfa
 • 3-4 éves korig használható

A sport babakocsi a klasszikus mély babakocsit követi, és olyan gyermekek számára készült, akik már önállóan tudnak ülni. Külön, de akár egy kombinált 2in1 vagy 3in1 babakocsi részeként is megvásárolhatod. Egy jó minőségű sport babakocsi állítható háttámlával rendelkezik, hogy gyermeked számára ideális helyet teremtsen az üléshez és a fekvéshez. Fontos, hogy a gyermek a lehető legkényelmesebben érezze magát, miközben a természetes fejlődését is tiszteletben tartjuk. A felhasználástól függően különböző formájú, méretű és stílusú sport babakocsik találhatók a kínálatban, az elegánstól kezdve a kifejezetten futáshoz vagy görkorcsolyázáshoz tervezett babakocsikig. Azzal kapcsolatban, hogy mikortól ültetheted a gyermekedet sport babakocsiba, kérd ki a védőnő és a gyermekorvos véleményét.

Előnyök és hátrányok
 • Kis tömeg
 • Könnyen kezelhető
 • Állítható karfa
 • Nagyobb gyermekek számára is alkalmas
 • Nem alkalmas olyan gyermekek számára, akik nem tudnak önállóan ülni
Esernyő babakocsi

Esernyő babakocsi

 • Babakocsi önállóan ülő gyermekek számára
 • Ideális utazáshoz, nyaraláshoz
 • Rövidebb sétákhoz is alkalmas

Az esernyő babakocsi, vagy esernyőre csukható babakocsi elsősorban utazáshoz, illetve rövidebb sétákhoz vagy a városban történő ügyintézéshez alkalmas. Gyorsan és egyszerűen kinyitható, ennek köszönhetően a babakocsi szinte azonnal használatra kész, és ugyanilyen gyorsan és egyszerűen összecsukható, majd például az autó csomagtartójába helyezhető. Az esernyő babakocsi a nagyobb, önállóan ülő gyermekek számára készült, és inkább városi babakocsinak hívhatnánk, amelyben a gyermek nem tölthet túl sok időt. Általában műanyag kerekekkel rendelkeznek, amelyek nem nagyon alkalmasak nehezebb terepen való közlekedésre. Az esernyő babakocsi az egyszerű tárolás, a kis tömeg és a könnyű kezelhetőség miatt igen népszerű az anyukák körében.

Előnyök és hátrányok
 • Rendkívül kompakt
 • Könnyen kezelhető
 • Kis tömeg
 • Könnyen összecsukható
 • Nem alkalmas nehezebb terepre
Terep babakocsi

Terep babakocsi

 • Sport stílusú babakocsi
 • Különböző tevékenységekhez alkalmas
 • Városba és természetjáráshoz

A terep babakocsi letisztult, egyszerű vonalaival általában a sportos stílushoz igazodik. Stabil konstrukcióval és forgatható, rögzíthető, felfújható kerekekkel rendelkezik, amelyek ideálisak az egyenetlen terep leküzdéséhez és a sima felületeken való zökkenőmentes haladáshoz. Sokféle sporttevékenységet végezhetsz vele, legyen szó a kedvenc reggeli kocogásodról vagy görkorcsolyázásról, sőt, egyes babakocsik sífutáshoz, kerékpározáshoz és más sporttevékenységekhez szükséges extra felszereléssel is megvásárolhatók. Gyermeked maximális kényelme és biztonsága érdekében állítható háttámlával, ötpontos biztonsági övvel és praktikus kézifékkel rendelkezik.

Előnyök és hátrányok
 • Egyenetlen terepviszonyokat is képes kezelni
 • Felfújható tartós kerekek
 • Különböző sporttevékenységekhez
 • Funkcionális és stílusos
 • Magasabb ár
Luxus babakocsi

Luxus babakocsi

 • Az igényesebb ügyfelek számára
 • Elegáns stílusos kivitelezés
 • Átlagon felüli felszereltség

A luxus babakocsikat precíz kivitelezés és kiváló felszereltség jellemzi, amelyek között nemcsak kombinált mély és sport babakocsik találhatók, hanem olyan készletek is, amelyekben a babakocsihoz pelenkázótáska, babahordozó és egyéb kiegészítők is tartoznak, mindezek természetesen ugyanolyan stílusúak és kialakításúak, mint maga a babakocsi. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy ezek az elegáns babakocsik inkább a városi környezetben alkalmasak, robusztusságuk és minőségi kivitelezésük miatt a nehezebb terepviszonyokkal is megbirkóznak, ha kirándulni támad kedved a természetbe.

Előnyök és hátrányok
 • Stílusos és elegáns
 • Minőségi kivitelezés
 • Kiegészítőkkel és különleges felszereltséggel
 • Városba és terepre
 • Drágább

Gyakran ismételt kérdések a babakocsi kiválasztásakor

Mikor érdemes babakocsit vásárolni?

Sok leendő anyukában merül fel a kérdés, vajon mikor érdemes babakocsit venni, és hol tárolja azt a baba születése előtt. Ennek oka lehet egy jól ismert babona is, amely óva int attól, hogy a baba születése előtt berendezd a babaszobát, ennek értelmében a babakocsi is csak a baba születése után kerülhetne haza. Néhány cég az ilyen esetekre is felkészült és felajánlják, hogy a megrendelt babakocsit csak a baba születése után küldik el az ügyfeleiknek. A babakocsi kiválasztását és megvásárlását azonban semmiképpen sem szabad a baba születése utánra hagyni. Ekkor már teljesen más gondjaid lesznek, mint a legjobb babakocsi kiválasztása.

Hogyan befolyásolja a babakocsi választását az évszak, amelyben a baba a világra jön?

Itt azoknak az édesanyáknak kell elsősorban figyelniük, akik télre várják a pici születését, tehát télen fogják megtenni az első sétákat az újszülöttel a babakocsiban. A hó gyakran megnehezíti a babakocsi kezelését, ezért jobb, ha a téli időszakra nagy, szilárd kerekekkel rendelkező babakocsit választasz, amely könnyebben megbirkózik a havas és jeges járdával. Azt is vedd figyelembe, hogy a babát meleg bundazsákba csomagolva fogod betenni a mózeskosárba, ezért a mózeskosár hosszának legalább 80 centiméternek kell lennie.


Hol fogok leggyakrabban közlekedni a babakocsival?

A babakocsi kiválasztásakor nagy szerepet játszik, hogy milyen terepen fogod leggyakrabban használni a babakocsit, és ez befolyásolja a babakocsi stílusát is. Ha azt tervezed, hogy szinte kizárólag a városban fogsz sétálni és szeretnéd, ha az összes kíváncsi szomszéd megcsodálná a babakocsidat, akkor válassz luxus kivitelezésű babakocsit. Ha inkább a szabadba vágysz, akkor biztosan értékelni fogod, ha egy praktikusabb, nagy felfújható kerekekkel ellátott és teleszkópos babakocsival közlekedhetsz. A sportos anyukák számára, akik futni vagy görkorcsolyázni szeretnének a babakocsival egy kézifékkel ellátott futó babakocsi a tökéletes választás.

  Milyen babakocsit vegyek, ha azt gyakran össze kell majd csukni?

  A babakocsi kompaktságával leggyakrabban akkor kell foglalkozni, ha autóval közlekedsz és a babakocsit a jármű csomagtartójában kell elhelyezni. Ezért azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt mérd meg a csomagtartóban rendelkezésre álló hely méretét, és hasonlítsd össze a babakocsi méretével. Egyes babakocsiknál a helyhiányt levehető kerekekkel lehet megoldani, de ez nem túl praktikus, ha a babakocsit gyakrabban kell szállítani.

  Hol vegyek babakocsit és hogyan lehet annak minőségét ellenőrizni?

  Manapság ismert és kevésbé ismert babakocsimárkák egyaránt vannak a piacon, és a laikusoknak nehéz eligazodni a kínálatban. Ezért javasoljuk, hogy olvasd el az Alza.hu oldalán található felhasználói véleményeket, amelyekből megtudhatod, hogy a vásárlók mennyire voltak elégedettek egy adott márkájú vagy típusú babakocsival, és hogy ajánlanák-e azt másoknak.

  Ki fog a babakocsival közlekedni?

  A legtöbb anyuka örömmel veszi, ha valaki, legalább néha-néha, elviszi gyermeküket helyettük babakocsival sétálni. Ebben az esetben nagyon praktikus, ha a babakocsi állítható tolókarral rendelkezik, így az az apuka, a nagymama vagy akár egy idősebb testvér magasságához is beállítható.

  Milyen babakocsit vegyek egy olyan baba számára, akit alvás közben fogok vinni a babakocsiban?

  Ha lehetőséged van arra, hogy a babakocsit bevidd a lakásba, vagy az alvó babát a ház teraszán hagyd, nem kell aggódnod amiatt, hogyan fogod a babát a kiságyhoz cipelni. Ha azonban nincs ilyen lehetőséged, és a babakocsit egy közös területen vagy a garázsban kell hagynod, szerezz be egy kivehető hordozó táskát a babakocsi mózeskosarához. Így könnyedén felviheted az alvó babát a kiságyba, amelyben aztán zavartalanul alhat tovább.

  Mikor kell átállni a mély mózeskosárról a sport babakocsira?

  Mikortól alkalmas a sport babakocsi? Ezt a kérdést sok édesanya teszi fel. A mély babakocsiról való átállást azonban egyáltalán nem kell siettetni. Fontos, hogy a gyermek önállóan fel tudjon ülni, és képes legyen huzamosabb ideig ülő helyzetben maradni. Ha túl korán sport babakocsiba ülteted, az negatív hatással lehet a motoros fejlődésére, és számos egyéb problémát okozhat. Nem tudjuk pontosan megmondani, mikor ültesd át gyermekedet sport babakocsiba, mert ez egyéni kérdés, amelyet a védőnővel és a gyermekorvossal kell megbeszélni.

  Nyomtatás
  P-DC1-WEB05
  28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket
  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
  További információ Kevesebb információ