AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Pelenka dermatitis: Hogyan kezeljük a sebesedést a gyermekeknél?

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

A gyermekek bőrének kisebesedése olyan probléma, amellyel sajnos az édesanyáknak gyakran meg kell küzdeniük. Legyen szó fájó sebekről az ágyéknál, a hónaljban vagy pelenka dermatitis problémáról, mind fájdalmas és kellemetlen bőrbetegséget jelent, amelyet azonnal kezelni kell. Szerencsére a sebek kezelése viszonylag gyors és hatékony, csak tudnod kell, hogyan kell csinálni. Hogyan lehet kezelni a kisebesedéseket, mi a pelenka dermatitis és hogyan lehet megelőzni a sebeket? Tanácsot adunk a kisgyermekek, de a felnőttek sebeinek kezeléséhez és a megelőzéséhez.

Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk?

A kisebesedés gyógyítása – TARTALOM

 1. Hogy néz ki a kisebesedés
 2. A pelenka dermatitis megnyilvánulásai és okai
 3. Kisebesedés a gyerekeknél – gyógyítás
 4. Hogy előzzük meg a pelenka dermatitiszt
 5. Kisebesedés a felnőtteknél
 6. Hogy előzzük meg a sebesedést a felnőtteknél

Hogy néz ki a kisebesedés

Népi kifejezések is vannak ezekre a sebekre, amelyeket mindenki megtapasztalt már. A sebesedés nagyon könnyen előfordul, és érinti a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Különösen nyáron segíti elő ezt a meleg és a nedvesség. Az első tünet, amely a fájdalom kialakulását okozza, a bőrviszketés. Ezt követi a bőr égése és vörösödése, néha még apró pattanások is megjelennek. A vörös, égő és fájdalmas lerakódások a bőr redőiben nagyon érzékenyek már az érintésre is. A károsodott bőr nedves, fényes, kivételes esetekben váladékos is lehet.

A pelenka dermatitis – megnyilvánulásai és okai

A gyermekeknél a sebesedés speciális formája a pelenka dermatitis. Sajnos, a gyermekek sebei nagyon gyakoriak, és talán minden anyának meg kell küzdenie vele a gyermeke pelenkás korszakában. Ezek specifikus kisebesedések az ágyék és a popsi területén, de sajnos akár a kisgyermekek és a csecsemők egész altestében is. Ezek képviselik a csecsemő- és kisgyermekkorban a leggyakoribb bőrgyulladásos betegségeket. A pelenka dermatitis kezelését az első tünetek megjelenésekor azonnal meg kell kezdeni, mivel a kezelés elhanyagolása esetén fennáll a fertőzés veszélye. Még hasznosabb a pelenka dermatitis megelőzése.

Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk
A pelenka dermatitis a gyermekeknél a kisebesedés speciális formája, amelyet azonnal kezelni kell

Hogy jön létre a pelenka dermatitis

A pelenka dermatitis mindenütt előfordul, ahol a pelenka az érzékeny baba bőrét dörzsöli, és ahol a vizelet és a széklet a meleg és párás környezetben irritálja a bőrt. A pelenka dermatitis kialakulásának gyakori tényezője a hasmenés során a bőr érintkezése a széklettel. A székletben ugyanis vannak aktivált enzimek, amelyek közvetlenül irritálják a bőrt. Amint elhanyagolják a pelenkát, a pelenka allergia újszülötteknél, kisgyermekeknél, de időseknél is létrejön, akiknek pelenkát kell viselniük. Kezdetben sebek képződhetnek a popsin, de ha nem kezelik, gyorsan tovább terjednek a bőrön. A pelenka gomba nagyon gyakran megjelenik az ágyékban és a combok területén is.

A pelenkák azonban szerves részét képezik az újszülöttek vagy a kisgyermekek gondozásának, így a pelenka dermatitis ebben az időszakban a gyermekek akár 50% -ában is előfordulhat legalább egyszer. A fájó popsi, az ágyék kisebesedése vagy a nemi szervek sebei zavarják a gyermekeket, különösen 9 és 12 hónapos kor között. Az újszülött sebei azonban nem kivételek, egyes gyermekek hajlamosabbak rájuk, míg mások kevésbé.

Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk
Sajnos az újszülöttek bőrének kisebesedése sem ritkaság

A textil és az eldobható pelenkák használatának esetén egyaránt előfordulhat kisebesedés. Bár az eldobható pelenkáknál úgy tűnhet, hogy a baba szárazon van, amikor meleg van, a bőr egyszerűen izzad benne. Emellett ammónia szabadul fel a vizeletből, és irritálja a baba finom bőrét. Ez sérti a bőrt és ezáltal annak védő funkcióját. A sérült bőr pedig ki van téve élesztőgomba- vagy bakteriális fertőzésnek is.

A pelenka dermatitis  megnyilvánulásai

És hogy nyilvánul meg a pelenka dermatitis? Az érintett bőr vörös, fényes, duzzadt. A pelenka dermatitis megnyilvánulása lehet apró csalánkiütés, amely néha téves feltételezéshez vezet, ekcéma vagy allergia megnyilvánulásának hiszik. Erjedéssel vagy baktériumokkal történő másodlagos fertőzés esetén nedvesedő sebesedés látható, vagy hólyagok alakulhatnak ki a bőrön. A csecsemő sebes popsija ég és fáj, ezért a baba nyugtalanabb és sírósabb, mint máskor.

Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk
A gyermekek bőre ötször vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb

A pelenka dermatitis okai

Mi  a leggyakoribb oka a babák bőre kisebesedésének?

A pelenka dermatitis akkor fordul elő, amikor a csecsemőt hosszú ideig ugyanabban a pelenkában hagyják, anélkül, hogy cserélnének. Akkor is, ha a vizelet felszívódik az eldobható pelenkákba, a meleg pelenkában lévő ammóniagőz irritálja a bőrt. A széklet még irritálóbb hatással van a bőrre. Ennek oka lehet a nem megfelelő méretű pelenka (kicsi vagy éppen ellenkezőleg, túl nagy), a textilpelenkák használata, amelyek rosszul szívják fel a nedvességet, és nem kivétel a pelenka allergia, illetve a törlőkendőre vagy krémre való allergia sem.

A gyermek popsijáról való túlzott gondoskodás azonban szintén káros hatással lehet. A szappannal vagy nem megfelelő kozmetikumokkal való gyakori mosás megtöri a gyermekek bőrének védőrétegét, amely aztán sokkal hajlamosabbá válik a sebesedésre.

i

A nedves törlőkendők még jobban megterhelik az irritált bőrt. Ha a babád kisebesedéstől szenved, próbáld meg legalább ideiglenesen víz alatt mosni a popsiját, vagy próbálj ki házi készítésű, vegyszerek nélküli nedves törlőkendőket, amelyek garantáltan nem irritálják a bőrt. A gyártásukról többet megtudhatsz a Nedves törlőkendő házilag (ÚTMUTATÓ) cikkünkben.

Kisebesedés a gyerekeknél – gyógyítás

A gyermekeknél a sebek kezelését, valamint az összes kapcsolódó intézkedést azonnal el kell kezdeni, amint a tünetek megjelennek. A gyermekek bőre sokkal puhább és érzékenyebb, mint egy felnőtté, és óvatosságot, valamint különleges gondozást igényel. A csecsemő sebes popsija fáj, ég és viszket, nem tud aludni vagy pihenni. Szerencsére a sebek kezelése viszonylag egyszerű, ezért ha nincsenek komplikációk, akkor a pelenka dermatitis kezelése otthon is elvégezhető.

Pelenka dermatitis Pelenka dermatitis
Gyermekbőr számára csak finom, de ugyanakkor hatékony összetételű krémeket válassz, amelyek gyengéden ápolják az érzékeny bőrét. A szerves és természetes összetevőket tartalmazó krémek gyermekek számára születésüktől kezdve megfelelőek.

A fő feladat a bőr nedvességének csökkentése, az érintett területen a súrlódás és a bőr széklettel való érintkezésének megelőzése, amennyire csak lehetséges. A sebes popsit a lehető legnagyobb mértékben szellőztetni kell, hogy érhesse a levegő. A sebes fenék és általában a sebek a következő fontos óvintézkedéseket igénylik:

 • Gyakori pelenkacsere

  Az első és alapvető intézkedés a csecsemő gyakoribb pelenkacseréje, hogy a vizelettel és a széklettel való érintkezés a lehető legnagyobb mértékben elkerülhető legyen. Természetesen a baba nem mondja el, hogy épp bepisilt, ezért a szülei dolga vigyázni rá. A pelenkacsere gyakorisága a baba korától függ. Az újszülött naponta 20-szor, vagy többször vizel. Tehát, ha az újszülöttnél sebek láthatók, 24 órán belül körülbelül 12-szer kell újrapelenkázni. A vizelés gyakorisága az életkor előrehaladtával csökken. Tehát, az egyéves csecsemő naponta körülbelül 7-szer vizel. A vizelet adagok azonban lényegesen nagyobbak. Naponta legalább 6-7 alkalommal kell újrapelenkázni. Mivel a székletnek nagyobb irritáló hatása van, meg kell figyelni, hogy a csecsemő mikor szennyezte be a pelenkát, és mihamarabb le kell cserélni a szennyezett pelenkát. Ez leggyakrabban étkezés után történik. A pelenkaváltásról többet olvashatsz A csecsemő pelenkázása: minden, amit tudnod kell című cikkünkben.

 • Megfelelő pelenkák

  A pelenka dermatitis akut megnyilvánulásai idején az egy számmal nagyobb pelenkák használatát javasoljuk. Egyrészt jobban megakadályozza a dörzsölést, másrészt nagyobb abszorbens maggal rendelkezik. Ha textilpelenkát használsz, alaposan ki kell öblíteni őket a mosás után a mosópor maradványai miatt, és jobb, ha az öblítőt teljesen kihagyod. Mosás után vasald ki a pelenkát, vagy szárítsd meg szárítógépben. Kizárólag puha pamutból készült pelenkát és csak jól lélegző pelenkakülsőt használj a pelenka felett. Ha a textilpelenkák használatának oka nem pelenka allergia, javasoljuk, hogy a sebek kezelése során részesítsd előnyben az eldobható pelenkát – ezek felszívják a vizeletet az alsó rétegekbe, így a bőr csak rövid ideig nedves. Ezenkívül a vizeletet elválasztják a széklettől, ezért nincsenek enzimatikus kölcsönhatások közöttük.

 • A megfelelő higiénia betartása

  Fontos továbbá, hogy folyó víz alatt vagy törlőkendővel gondosan tisztítsuk le a székletmaradványokat a bőrről. Az esti fürdésnél jó kevés bojtorjánt vagy kamillát tenni a fürdővízbe. A baba sebes popsiját 5 percig közvetlenül is kevés bojtorján főzetbe merítheted. Az érzékeny bőrhöz vizet és babaszappant csak a székletnél szabad használni. Célszerű langyos vízzel lemosni a területet, majd dörzsölés nélkül alaposan megszárítani. Ne feledd, hogy a túlzott mosás is árthat a babának.

 • A bőr megfelelő szellőzése

  A bőrnek lélegeznie kell. Pelenkacserénél minél tovább hagyd szabadon a baba popsiját a levegőn. Egyrészt jó megelőzés, másrészt a baba is értékelni fogja a szabadság egy pillanatát.

 • Gyógyító kenőcs vagy krém használata

  Ha időben elkapod a sebeket, a kezeléshez elegendők az általánosan kapható kenőcsök és krémek sebesedésre, amelyek cinket, panthenolt, E-vitamint és D-vitamint tartalmaznak. Válassz egyszerű formulájú, parfümmentes krémet, amely nem tartalmaz semmilyen mérgező vagy tartósítószereket. De egy fontos szabály érvényes: a kenőcsöket csak jól megszáradt bőrre alkalmazd, és csak vékony rétegben. A vastag védőréteg nemkívánatos okklúziós hatást vált ki, és rontja a bőr állapotát. A feltöltés nem alkalmas kisebesedett fenékre, ha a bőr irritált és nedves.

Pelenka dermatitis Pelenka dermatitis
Vigyél fel egy vékony réteg kisebesedés elleni krémet a tiszta, száraz bőrre minden alkalommal, amikor pelenkát cserélsz.

Kisebesedés kislányoknál / kisfiúknál

A kislányok sebei nagyon óvatos megközelítést igényelnek. Az ágyéknál levő sebek, és különösen a nemi szerveknél nagyon veszélyesek lehetnek számukra. Alaposan tisztítsd meg a bőrt az összes szennyeződéstől, és mosd le a nemi szerveket elölről hátra, hogy megakadályozd a hüvely fertőzését. Mosás után alaposan, de óvatosan töröld meg, hogy megszáradjon, és a lehető legnagyobb mértékben hagyd őt pelenka nélkül.

Kisfiúknál vigyázz a herezacskó alatti és a pénisz alatti bőrre, ahol a bőr nagyon érzékeny. Fürdés után ezeket a redőket is alaposan meg kell szárítani, hogy a pénisz és a herezacskó alatti bőr ne maradjon nedves. Szárítsd meg ezeket egyszerűen a törölközővel a bőrön, és hagyd a bőrt egy ideig szabad levegőn.

Kisebesedés a gyermekeknél – mikor menjünk orvoshoz

Ha a gyermekek sebei még a kezelés megkezdése után néhány nappal sem gyógyulnak meg, fel kell keresni egy gyermekorvost. A nedvedző helyek a gyermekorvos azonnali látogatását igénylik. Nem gyógyuló vagy nedvesedő sebek esetén az erjedés elburjánzása az érintett helyen vagy bakteriális fertőzés várható. Ezért a fenti intézkedések mellett az orvos pelenka gomba elleni vagy antiszeptikus kenőcsöket, illetve krémeket ír elő a sebek hatékony kezelésére. A pelenka dermatitis nagyon súlyos megnyilvánulásait enyhe, helyi kortikoszteroidokat tartalmazó krémekkel kell kezelni.

i A kisebesedett popsi gyakori szellőzést és irritáció nélküli szabadságot igényel. Ezért azt javasoljuk, hogy a pelenkázás során hagyd a babát egy ideig a pelenkázó alátéten, amely „baleset” esetén legfeljebb nedves lesz. Az alátétet ráhelyezheted a babatakaróra, ahol a gyermek jól érzi magát, és ezzel meghosszabbíthatod a szellőzés idejét.
Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk
A gyermekek bőrének kisebesedését otthon is jól kezelheted. A nem gyógyuló vagy nedvedző sebekkel azonban már orvoshoz kell fordulni

Hogy előzzük meg a pelenka dermatitiszt

Még akkor is, ha egy baba bőre egészséges, a pelenka dermatitis megelőzése érdekében fontos a megelőzés betartása. Különösen nyáron, vagy amikor a gyermek hasmenésben szenved, rendkívül fontos a prevenció.

Kisebesedett fenék – megelőzés

 • Használj megfelelő méretű, jó nedvszívó pelenkákat.
 • Gyakran pelenkázd újra a babát, mihamarabb cserélj pelenkát a széklet után.
 • Ügyelj arra, hogy mindig gondosan, de óvatosan tisztítsd meg a baba bőrét a széklet és a vizelet minden nyomától. A popsiját mosd le langyos vízzel vagy az érzékeny baba bőrének megfelelő baba törlőkendővel. A szappant csak széklet után használd, és ügyelj arra, hogy a gyermekek bőrének megfelelő babaszappant válassz.
 • Este fürdesd a babát nem túl forró vízben és rövidebb ideig. Maximum 10 perc elegendő.
 • Lemosás után óvatosan szárítsd meg a bőrt a törölköző érintésével, de ne dörzsöld.
 • Hagyd a baba bőrét legalább néhány percig pihenni, és szabadon lélegezni minden pelenkacserénél
 • Szárítás után kend be a kritikus területeket  vékony rétegben a kisebesedést gyógyító krémmel.
 • Jobb, ha nem használunk púdert vagy hintőport a popsira. Ennek oka, hogy amikor a por vizelettel vagy verejtékkel keverik, csomók képződnek, amelyek szintén irritálják a bőrt.
 • Ha textilpelenkát használsz, mosd őket érzékeny bőrre alkalmas mosóporral, és mindig alaposan öblítsd ki a pelenkákat.
Pelenka dermatitis Pelenka dermatitis
Az újszülött sebei természetes gondozást igényelnek parfümök és színezékek nélkül, amelyek gyengéden kezelik és megnyugtatják a keletkező sebeket, és segítik a bőr regenerálódását és védelmét.

Kisebesedés a felnőtteknél

A bőr kisebesedése nem kerüli el a felnőtteket sem, éppen ellenkezőleg. A sebesedés leggyakoribb oka felnőtteknél az izzadás, tehát nem csoda, hogy nyáron találkozol vele a leggyakrabban. Minél nagyobb testfelületű az ember, illetve minél több bőrredő van a testen, annál nagyobb a sebesedés kockázata. A lágyéktájban és a comb belső oldalán fellépő sebek fordulnak elő a leggyakrabban, de a fenék, illetve a hónalj és a mell alatti bőrön megjelenő sebek sem ritkák.

Akár a combodon, a lágyékodon vagy a nemi szerveiden, a hónaljadon jelennek meg a sebek, az érintett területet azonnal kezelni kell. A kellemetlen fájdalom mellett ez egy olyan bőrbetegség, amely felül is fertőződhet, például baktériumokkal vagy erjesztőgombákkal, amelyek általában megtalálhatók a bőrön, de csak bizonyos körülmények között tudnak szaporodni.

Sebesedés – gyógyítás és fontos tennivalók:

 • Először is ügyelj a további izzadás megakadályozására. Tartsd a bőrödet tisztán és szárazon. Részesítsd előnyben  a természetes anyagokból készült fehérneműt és a laza, jól szellőző ruházatot. Otthoni környezetben viselj minél kevesebb ruhát, hogy az érintett terület a lehető legjobban levegőzzön.
 • Az intim higiénia esetében használj tiszta langyos vizet vagy antibakteriális szappant.
 • Az utazáshoz szereld fel magad nedves törlőkendőkkel, amelyeket gombaellenes vagy antibakteriális oldattal impregnáltak.
 • Rendszeresen kend be a bőrödet a sebek kezelésére alkalmas krémmel. A sebkezelő krémet kend jól szét a megszárított bőrre, de csak vékony rétegben.
 • A bőrödet védd a naptól.
 • Ha a sebek nem csillapodnak vagy akár nedvedzeni kezdenek, fordulj orvoshoz, ugyanis ez élesztőgomba vagy penész jelenlétére utalhat. Orvosod megfelelő kezelést tud ezekre javasolni.
Sebesedés – hogy néz ki és hogy kell gyógyítani
Ideális esetben antibakteriális szappant használj a sebek megelőzésére és kezelésére

Mi segít a sebesedésre

A sebek kezelését jelentősen felgyorsítják a különféle hasznos hatóanyagok, például a cinket tartalmazó gyógykenőcsök és krémek, amelyek kiszárítják a bőr váladékát a sebeknél, és védőhártyát hoznak létre a bőrön, és ezáltal megelőző hatással is rendelkeznek. Vagy hasznos akár a panthenol, amely elengedhetetlen a bőr újjászületéséhez és regenerálódásához. A gyógynövények is segítenek, amelyekből főzetet készíthetsz, vagy hozzáadhatod a fürdővizedhez.

 • Kalcium kenőcs - kalcium pantothenicumot tartalmazó krém
 • Bepanthen – finom krém panthenollal
 • Sudocrem – cinkes kenőcs
 • Rybilka - halolajtartalommal, amely a D-vitaminnak köszönhetően támogatja a szövetek granulálódását és a bőr alatti szövet felső rétegeinek regenerálódását, jól bezsírozza és ezzel puhítja a bőrt
 • Imazol krémpaszta – nedvesedő sebek kezelésére is alkalmas (de nyílt sebekre nem)
 • Apróbojtorján – feszesebbé teszi a sérült bőrt és elősegíti a gyors gyógyulást
 • Körömvirág - akár oldat vagy kenőcs formájában, a körömvirág jelentős gyógyító és antibiotikumos hatással van a bőrre. Kiváló kezelésre és megelőzésre egyaránt.
Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk Sebesedés – hogy néz ki és hogy gyógyítsuk
A kisebesedést csillapító krémet csak vékony rétegben alkalmazd.

Hogy előzzük meg a kisebesedést a felnőtteknél

Mint minden másnál, a legjobb és legegyszerűbb módszer a kisebesedés megelőzése. Ha hajlamos vagy a sebesedésre, akkor az érzékeny területeket tartsd tisztán, szárazon és akadályozd meg a bepállást. Célszerű figyelemmel kísérni a kockázatos helyeket és előzetesen kezelni őket. Javasoljuk, hogy legyél körültekintő és kövesd a megelőzést még akkor is, ha csak kivételes esetekben szenvedsz kisebesedéstől. Különösen, ha olyan tevékenységet végzel, amely izzadással és a bőr kipállásával fenyeget (például hosszú autóút vagy a forró nyári napok).

A kisebesedés megelőzése – tippek és ajánlások

 • Az alapvető megelőzés a verejték által irritált bőrrel szembeni mechanikai súrlódás minimalizálása. Ez néha problémát jelent, különösen, ha az ágyékban vagy a comb belső részén fellépő sebektől szenvedsz. Válassz tehát kellően szellős, puha és nedvszívó ruházatot. Például pamut vagy speciális funkcionális fehérneműt a nemi szerveken fellépő sebek megelőzésére. Ezenkívül egy izzadságot elnyelő funkcionális pólót, amely megakadályozza a hónaljban vagy a szellős funkcionális anyagból készült nadrágban fellépő sebeket, amelyek minimalizálják a comb sebét.
 • Otthon a laza és szellős ruházatnak magától értetődőnek kell lennie.
 • Mosd a fehérneműt és a ruházatot érzékeny bőrhöz megfelelő mosóporral.
 • Sporttevékenység vagy egyéb tevékenység után, amelynek során izzadtál, fontos a lehető leggyorsabban lezuhanyozni.
 • Forró napokon naponta többször zuhanyozz, de használj antibakteriális szappant vagy csak frissítő hőmérsékletű vizet. Óvatosan szárítsd meg a bőrödet egy törölközővel. Soha ne öltözz nedves bőrre. Ha lehetséges, ne használj testápoló krémeket.
 • A kockázatos tevékenységek (pl. kirándulás, sport, hosszú séta) megtervezése előtt megelőzésként kend be a kritikus területeket panthenol vagy cinkes kenőccsel. De csak nagyon vékony rétegben, hogy finom védőszűrőt hozz létre.
 • Legyen nálad kéznél nedves törlőkendő utazásaid és kirándulásaid során, ideális esetben antibakteriális anyaggal vagy kamilla kivonattal impregnálva, amelyek segítenek az izzadt területek tisztításában és kezelésében.
 • Ugyanilyen fontos tanács, hogy a sebeket időben kell elkezdeni kezelni. Azaz, amint a bőrödet valami irritálja, tegyél további óvintézkedéseket azon a területen.
i Szintén érdekelhet:

Hogyan készítsünk pelenkatortát

Anyukák által tesztelve: új Pampers Premium Care pelenkák

Anyukák által tesztelve: Pampers Pants Splashers úszópelenkák

A legjobb pelenkák 2021

Gyógynövények a terhesség alatt, kerülni kell őket?

A kisebesedés megelőzésében és kezelésében fontos a bőr tisztán és szárazontartása, valamint a sebek számára megfelelő védő krém használata, amely kezeli, regenerálja és védi a bőrt. 

4,9 38×
WELEDA baba hidratáló krém, 75 ml
Popsikrém - 75 ml-es űrtartalom, nyugtató, hipoallergén, bőrpuhító és tápláló hatás, ajánlott 0 éves kortól, érzékeny (sensitive) és baba bőrre, összetétel kamilla, mandulaolaj és orvosi körömvirág
3 290 Ft
1 db
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSBA0150
4,9 99×
Sudocrem 400 g
Popsikrém - 400 ml-es űrtartalom, nyugtató és tápláló hatás, ajánlott 0 éves kortól, érzékeny (sensitive) és baba bőrre
6 290 Ft
1 db
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AVE088
4,8
SEBAMED Baby Babapopikrém, 100 ml
Popsikrém - 100 ml-es űrtartalom, nyugtató és bőrpuhító hatás, ajánlott 0 éves kortól, érzékeny (sensitive) és baba bőrre, összetétel kamilla
2 190 Ft
1 db
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DKO138
4,4 13×
ZIAJA Baby Bárány Pelenkakiütés elleni krém, 50 ml
Popsikrém - 50 ml-es űrtartalom, nyugtató hatás, ajánlott 0 éves kortól, érzékeny (sensitive) és baba bőrre, összetétel b5 provitamin, e-vitamin és pamut kivonat
1 190 Ft
1 db
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY7352
4,8 172×
PANDA (10 db)
Pelenkázó alátét - kiságyra, utazó, egyszer használatos, mérete 60 × 60 cm, fehér kivitel - 169 Ft/db
1 690 Ft
1 csomag
Raktáron > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLN028
4,9 34×
BELLA Baby HAPPY 90 × 60 cm, 5 db
Pelenkázó alátét - kiságyra, utazó, egyszer használatos, mérete 60 × 90 cm, fehér kivitel - 358 Ft/db
Szuper ár
1 790 Ft
1 csomag
Raktáron > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLN022
4,8 109×
MonPeri alátét L-es méret (25 db)
Pelenkázó alátét - kiságyra, utazó, egyszer használatos, mérete 60 × 90 cm, fehér kivitel - 183,60 Ft/db
4 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABYo53
4,3
MonPeri Mega Pack (12× 72 db)
Popsitörlő - 864 db, alkalmas érzékeny bőrtípusra, alkoholmentes és öko/bio, illatmentes - 14,92 Ft/db
12 890 Ft
1 csomag
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UBR064
4,8 24×
NATY Sensitive (56 db)
Öko nedves törlőkendő – érzékeny bőrű babák számára, öko/bio és növényi kivonatokkal, illatmentes - 24,82 Ft/törlőkendő
1 390 Ft
1 csomag
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UBR022
4,8 26×
NATY Maxi 4 (26 db)
Öko pelenka - 7 – 18 kg testsúlyú gyermekeknek alkalmas, méret: 4, hipoallergén, rugalmas szalag, extra légáteresztő, parfümmentes és klórmentes - 222,69 Ft/db
5 790 Ft
1 csomag
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLN193
4,8 43×
MUUMI BABY Maxi 4 - havi csomag (138 db)
Öko pelenka - 7 – 14 kg testsúlyú gyermekeknek alkalmas, méret: 4, hipoallergén, pelenkakiütés elleni védelem, extra légáteresztő, parfümmentes és klórmentes - 241,58 Ft/db
28 990 Ft
1 csomag
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLN200
4,5 22×
MonPeri Pants L (20 db)
Bugyipelenka - eldobható, mérete 4, súlyhatár: 8 - 14 kg, nedvességjelző, hipoallergén, pelenkakiütés elleni védelem, rugalmas szalag, parfümmentes, klórmentes, darabszám a csomagban: 20 db - 164,50 Ft/db
3 290 Ft
1 csomag
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLN226
4,3
Bio Babby Maxi 7-16 kg (32 db)
Öko pelenka - 7 – 16 kg testsúlyú gyermekeknek alkalmas, méret: 4, extra légáteresztő, parfümmentes és klórmentes - 152,81 Ft/db
4 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PLN131
4,8 15×
T-tomi pelenkázó alátét, állatkert
Pelenkázó alátét - utazó és puha, anyag (mosható), mérete 50 × 70 cm, többszínű, állatok motívum
5 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY8536
4,8 109×
MonPeri alátét XL-es méret (10 db)
Pelenkázó alátét - kiságyra, utazó, egyszer használatos, mérete 80 × 80 cm, fehér kivitel - 249 Ft/db
2 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY8592
4,9 111×
LACTACYD Retail Daily Lotion 400 ml
Intim lemosó - női, tisztító, hidratáló és nyugtató, hatóanyag tejsav, PH-semleges és természetes összetevőjű, űrtartalma 400 ml - 9 475 Ft/1 l
+Ajándék Kézfertőtlenítő gél ALCOGEL melynek értéke 890 Ft
3 790 Ft
1 db
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: INT032
4,9 27×
LACTACYD Wipes Antibacterial 15 darab
Nedves törlőkendő - nedves törlőkendő az intim higiéniához, természetes L-tejsavat tartalmaz, hogy fenntartsa a nyálkahártya természetes egyensúlyát, valamint kakukkfű kivonatot, amely extra védelmet nyújt a kártékony baktériumok ellen - 146 Ft/törlőkendő
+Ajándék Kézfertőtlenítő gél ALCOGEL melynek értéke 890 Ft
2 190 Ft
1 csomag
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OMlact632
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ