Výměna nevhodného dárku AlzaPlus+

Mikrofonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Működési elv
Dinamikus
(107)
Elektret
(337)
Szalag
(1)
Irányjellemző
Gömb
(132)
Kardioid
(221)
Szuperkardioid
(61)
Hiperkardioid
(19)
Puskamikrofon
(26)
Kétirányú (nyolcas)
(4)
Csatlakozás
XLR
(174)
3,5 mm Jack
(121)
USB
(111)
USB-C
(86)
Bluetooth
(33)

A mikrofon elsődleges feladata a minőségi hangrögzítés. Amikor mikrofon vásárlásra kerül sor, meg kell határozni a fő felhasználási irányt, ebből adódik aztán a csatlakoztatás formája is. A haladóbb felhasználók számára pedig fontos lesz a frekvenciatartomány, impedancia és az érzékenység mutatója is.

Tovább

Milyen mikrofont vegyek?

A mikrofon vásárlás valójában nem egy bonyolult folyamat. Az egyes mikrofon típusok annyira egyediek, hogy elég meghatározni, mire fogjuk elsősorban használni, ezzel sikerült is leszűkíteni a számunkra megfelelő modellek listáját.

Mikrofon típusok felhasználási mód szerint

Egyes mikrofonok annyira jellegzetes kialakítással rendelkeznek, hogy egyből adja magát a szituáció, mikor a leghasznosabbak. Nehéz elképzelni egy gamert kézi mikrofonnal streamelni vagy egy színpadi előadót csiptetős mikrofonba énekelni.

 • Kézi mikrofon - mikrofon állványra is rögzíthető, rendezvényeken, koncerteken lehet velük leggyakrabban találkozni. Kínálatunkban megtalálod a profi énekmikrofonkat és a hobbi felhasználásra szánt darabokat is.
 • Csiptetős mikrofonok - kicsik, észrevétlenek és az öltözékre kell őket felcsippenteni. Beszélgetős műsorok, podcastok készítéséhez ideálisa, de egyre több videós használja őket társadalmi eseményeken is.
 • Asztali mikrofonok - amikor például a laptop beépített mikrofonja már nem elegendő, a skype és egyéb videóbeszélgetések alkalmával egy asztali mikrofonnal sokat javíthatsz a hangminőségen.

Kézi mikrofon
Kézi mikrofon

Csíptetős mikrofon
Csíptetős mikrofon

Asztali mikrofon
Asztali mikrofon

Mikrofonok csatlakozás szerint

Mikrofon vásárlás előtt szintén megfontolandó, hová kell az eszközt csatlakoztatni. Nézzük, melyek mostanság a leggyakoribb lehetőségek.

 • 3,5mm Jack - az egyik legrégibb és leggyakrabban használt konnektor típus, a telefonokról lassan eltűnni látszik, de egyéb elektronikai eszközökön máig alapfelszereltségnek számít.
 • USB - az ún. PC mikrofonok jellemző csatlakozási módja.
 • Lightning Apple felhasználók számára. Az iPhone videórögzítési képességei rohamosan fejlődnek, miért ne lehetne a hangminőséget javítani egy külső mikrofonnal?
 • USB-c laptopokon és okostelefonokon is egyre gyakrabban találkozunk ezzel a modern USB szabvánnyal, erre a mikrofon kínálatnak is reagálnia kellett.
 • Vezeték nélküli mikrofonok - amikor egyszerre több csiptetős mikrofont használunk, a tökéletes szinkronizáció sok kellemetlenségtől tud megóvni az utómunkálatok során.
 • XLR konektor - a profi felhasználásra szánt mikrofonokra jellemző, XLR csatlakozással a keverők és interfészek vannak ellátva.

i

Ha a mikrofon csomagolása nem tartalmazza a megfelelő típusú vagy hosszúságú kábelt, a mikrofon kábelek közt biztos megtalálod, amire szükséged van.

Mikrofon a működési elv alapján

A mikrofonokat a technológia alapján két alapcsoportba lehet sorolni.

 • Dinamikus mikrofon - felépítésük egyszerű, könnyűek és az olcsó mikrofonok is ebbe a csoportba tartoznak, nem igényelnek külső tápegységet.
 • Kondenzátor mikrofonok - stúdió felhasználásra ideálisak, csak fantomtáp segítségével tudnak működni. Sérülékenyebbek, de jobb audió minőséget képviselnek, mint a dinamikus mikrofonok.

Mikrofon iránykarakterisztika

Az irányjellemző meghatározza, melyik oldalról "hall" a mikrofon. Az iránykarakterisztikát szintén a felhasználási mód alapján szükséges megválasztani.

 • Gömb karakterisztika - a mikrofon minden irányból egyformán érzékeny, így a hangforráson kívül a környezeti zajokat is rögzíti. A konferencia mikrofonokra jellemző leginkább ez a megoldás.
 • Kardioid - vagy vese karakterisztika, leginkább az elölről érkező hanghatásokra érzékeny, a környezeti zajokat jól lehet vele szűrni.
 • Nyolcas - szűk szögben de elölról, hátulról egyaránt rögzít. Az oldalirányú zavarú hanghatásokat ki tudja küszöbölni. Két, egymással szemben ülő személy beszélgetését lehet vele tökéletesen rögzíteni.
 • Változtatható - egy gomb segítségével lehet variálni a mikrofon irányjellemzőjét.

Egyéb mikrofon tulajdonságok

 • Impedancia - ez a tulajdonság kimeneti ellenállásként ismert. Az alacsony mikrofon impedancia előnyösebb, mivel egyszerűbb hozzá erősítőt beszerezni. Az erősítő bemeneti ellenállása legyen azonos vagy nagyobb, mint a mikrofon impedanciája.
 • Érzékenység - minél nagyobb az értéke, annál jobban tudja a mikrofon az érzékelt hangot elektromosságá alakítani és annál kisebb erősítésre van szüksége.
 • Frekvencia tartomány - minél szélesebb határok között mozog, annál több hangot képes a mikrofon rögzíteni.
 • Szélfogó - elsősorban kültéri körülmények között a szél által keltett zaj kiküszöbölésére szolgál. Lehet egy sima mikrofon szivacs vagy egy ún. dead-cat, ami egy szőrös zajszűrő alkalmatosság.
 • Fantomtáp - kondenzátor mikrofonok kötelező kiegészítője. Az XLR mikrofon és például a laptop között foglal helyet. A mikrofon a táp XLR csatlakozójába kerül, az eszkös pedig USB-vel kapcsolódik a számítógéphez.

Az erősítő szinte elengedhetetlen komoly audió munkához.

Mikrofon ár

Egy mikrofon árát nagyban meghatározza a felhasználási terület és a vele szemben támasztott elvárásaink. Vannak az olcsó mikrofonok, 2000 Ft körül, amelyek sikeresen tudják helyettesíteni egy laptop gyenge minőségű beépített mikrofonját. Az ár szerinti rangsor másik felén pedig ott vannak a profi vezeték nélküli kézi mikrofonok erősítővel, amelyek ára bőven meghaladhatja a félmillió forintot.

Ahogy a leírásunk elején is említettük, legfontosabb pontosan meghatározni, mire fogjuk használni a mikrofont. Ha ez meg van, lehet a mikrofon ár a következő tényező és innen már nem nehéz kiválasztani a számunkra tökéletes darabot.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
FIFINE T669 Szállításra kész > 5 db
Mikrofon - állványhoz, USB csatlakozás, kábel hossza 2,5 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 1000 Ohm, tartókar a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez
19 590 Ft

2.
FIFINE AM8 Szállításra kész > 5 db
Mikrofon - asztali, 3,5 mm Jack, USB-C és XLR csatlakozás, kábel hossza 2 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, impedancia 16 Ohm, gain szabályozó és volume szabályozó, fejhallgató csatlakozó, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
31 290 Ft

3.
RODE Wireless GO II Szállításra kész > 5 db
Mikrofon - csiptetős, 3,5 mm Jack és USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, zajszűrő a csomag része, alkalmas beszédhez
több darab vásárlása esetén 121 530 Ft-tól

Még több
479 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
5,0
FIFINE AM8
Mikrofon - asztali, 3,5 mm Jack, USB-C és XLR csatlakozás, kábel hossza 2 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, impedancia 16 Ohm, gain szabályozó és volume szabályozó, fejhallgató csatlakozó, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
31 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN004f
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,7 23×
RODE NT-USB Mini
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, fejhallgató csatlakozó, pop filter a csomag része
Szuper ár
58 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD009i1
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,5
Jabra Connect 4s
Mikrofon - konferencia, Bluetooth és USB csatlakozás, kábel hossza 0,9 m, dinamikus, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 250 - 14000 Hz, impedancia 4 Ohm, tok a csomag része, alkalmas beszédhez
57 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JQ446a7
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,8
RODE Wireless GO II
Mikrofon - csiptetős, 3,5 mm Jack és USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, zajszűrő a csomag része, alkalmas beszédhez
121 530 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD026a2
4,8 26×
FIFINE A6V
Mikrofon - asztali, USB és USB-C csatlakozás, kábel hossza 2 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 60 - 18000 Hz, mute gomb, pop filter és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
17 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN004d
4,9 101×
Jabra Speak 510 MS
Mikrofon - konferencia, Bluetooth és USB csatlakozás, kábel hossza 0,9 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 150 - 6500 Hz, alkalmas beszédhez
51 390 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JQ446a4
4,7 19×
FIFINE T683
Mikrofon - asztali, USB és USB-C csatlakozás, kábel hossza 2,5 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 17000 Hz, fém klip, rugós tartó, pop filter, tartókar és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
26 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN002c
5,0
Jabra Speak2 55, MS Teams
Mikrofon - konferencia, Bluetooth, USB és USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 150 - 7000 Hz, mute gomb, tok a csomag része, alkalmas beszédhez
Leárazás -18 %
54 590 Ft 66 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JQ447a3
4,8 125×
HyperX QuadCast
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 3 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 32 Ohm, szélfogó és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
58 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DS999a1
4,5
RODE VideoMic GO II
Mikrofon - fényképezőgéphez, 3,5 mm Jack és USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, szuperkardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 2002 Ohm, fejhallgató csatlakozó, rugós tartó és szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
Szuper ár
57 120 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD022b
5,0
FIFINE K688
Mikrofon - állványhoz, 3,5 mm Jack, USB-C és XLR csatlakozás, kábel hossza 2,5 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 70 - 15000 Hz, impedancia 75 Ohm, gain szabályozó és volume szabályozó, fejhallgató csatlakozó, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
41 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN004g
4,6 47×
FIFINE T732
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 2,5 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, rugós tartó, pop filter, tartókar és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
22 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN002g
4,7 72×
RODE SmartLav +
Mikrofon - csiptetős, 3,5 mm Jack csatlakozás, kábel hossza 1,18 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 60 - 18000 Hz, impedancia 3000 Ohm, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
23 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD007a
4,8 10×
Elgato Wave: 3
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 70 - 20000 Hz, mute gomb, fejhallgató csatlakozó, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
69 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELGHK3a10
4,6 80×
FIFINE K669B
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 1,8 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 100 Ohm, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
11 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN003a
RODE Lavalier GO Black - Mikrofon
Típusok
4,1 20×
RODE Lavalier GO Black
Mikrofon - csiptetős, 3,5 mm Jack csatlakozás, kábel hossza 1,2 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 3000 Ohm, szélfogó és pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez
23 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD007b
5,0
FIFINE K690
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 2 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 40 - 20000 Hz, iránykarakterisztika kapcsoló és mute gomb, fejhallgató csatlakozó, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez
Leárazás -27 %
25 990 Ft 35 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN002h
4,9
JBL PBM100
Mikrofon - kézi, 3,5 mm Jack és 6,3mm Jack csatlakozás, kábel hossza 3 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 600 Ohm, mute gomb, alkalmas énekhez
16 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JJ110a03
4,4 33×
Trust GXT 242 Lance Streaming Microphone
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 1,8 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 2200 Ohm, pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez
14 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JS258ba1
HyperX SoloCast - Mikrofon
Típusok
4,6 59×
HyperX SoloCast
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 2 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
26 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DS999b1
4,4 56×
RODE VideoMicro
Mikrofon - fényképezőgéphez, 3,5 mm Jack csatlakozás, kondenzátor mikrofon, éles nyalábolású puskamikrofon, frekvenciatartomány 100 - 20000 Hz, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
24 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD023
4,3 111×
Trust GXT 232 Mantis Streaming Microphone
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 1,5 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, impedancia 32 Ohm, pop filter és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
10 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JS258e1
4,0
Trust GXT215 ZABI USB
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 1,4 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 100 - 10000 Hz, mute gomb, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
6 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JS258f1
4,6
Audio-Technica ATR4697-USB
Mikrofon - konferencia, USB és USB-C csatlakozás, kábel hossza 1,5 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 1000 Ohm, alkalmas beszédhez
10 660 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ADT060d4

Mikrofonok

4K tvA Dolby Vision feljavítja a megjelenített tartalom minőségét A Dolby Vision a Dolby HDR-szabványok egyike, amely támogatja a 12 bites színmélységet. Nagyobb fényerő mellett gazdagabb színeket kínál a lehető legjobb tévénézési élmény érdekében. Az OLED és az LCD tévék egyaránt rendelkezhetnek ezzel a technológiával.
A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?
A Beats márka már sokszor bizonyította, hogy minőségi termékeket készít, most pedig bemutatta új True Wireless fülhallgatóját - a Beats Studio Buds+-t. Már első ránézésre is lenyűgöző, de természetesen a belső tulajdonságai sem álltak meg a fejlődésben.
fejhallgatókSamsung Galaxy Buds2 Pro (BEMUTATÓ): kompakt fülhallgató kifinomult hangzással A Samsung bemutatta True Wireless fülhallgatójának utódját, a Samsung Galaxy Buds2 Pro-t. Az új termék mindenekelőtt a 24 bites hang teljes körű támogatásával, valamint a fejlett zajszűréssel nyűgöz le, de még sok mással is. A Buds2 Pro elsősorban a zenekedvelőknek...
A Sony WH1000X5 a csúcskategóriás vezeték nélküli Bluetooth-fejhallgatók népszerű termékcsaládját hivatott bővíteni, de számos újdonságot is kínál. Újragondolt megjelenés, továbbfejlesztett ANC, megbízható tartósság és új funkciók. Nézzük meg közelebbről is a várva várt...
A CES 2022-n a Samsung bemutatta új kompakt projektorát, mely a The Freestyle névre hallgat. Azonban ez nem egy akármilyen Samsung projektor: egyszerűen beállítható, így alapvetően csak bekapcsolod és már vetíthetsz is, kiváló kép- és hangminőséget nyújt, valamint...
További cikkek Összes cikk

Mikrofonok

A Mikrofonok kategóriában összesen 479 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó mikrofonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább mikrofonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb mikrofonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: mikrofonok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ