A május 28. és 29. ünnepnapok miatt üzleteink zárva tartanak, azonban még mindig kényelmesen vásárolhatsz online.

KIDS TOPky Smart home

Milyen beépíthető hűtőszekrényt vásároljak?

Termékkatalógus
Aktualizálva

A beépített hűtő modelleket a konyhaszekrénybe kell beépíteni. Megjelenésük nem túl vonzó, ezért nem helyezhetők el szabadon álló egységként a konyhában. Viszont tökéletesen beleolvadhatnak a konyhabútorba, így konyhánknak egységes és elegáns megjelenést biztosítanak. De milyen beépíthető hűtőszekrényt válasszunk?

Beépíthető kombinált hűtő

Néhány tipp beépíthető kombinált hűtőszekrény választásához:

 1. A hűtőszekrény folyamatos üzemben lesz, ezért fordíts különös figyelmet az energiaosztályra

 2. Vedd figyelembe a beépíthető hűtő kisebb belső térfogatát. A megfelelő kapacitást a háztartásában élő személyek számának és a tárolt élelmiszerek típusának megfelelően válaszd ki

 3. Gondold át, hogy melyik a kényelmesebb számodra: a fagyasztó a hűtő alján vagy a tetején?

 4. Vedd figyelembe a modern hűtőszekrények funkcióit, amelyek segítenek az élelmiszerek frissességének megtartásában és tárolási idejük meghosszabbításában

Alapvető paraméterek a beépíthető hűtő kiválasztásához

Kialakítás

Mielőtt kiválasztanád bármelyik modellt, gondolt át, hogy milyen típusú beépíthető hűtőszekrény ideális a számodra. Kialakítás tekintetében háromféle beépíthető hűtő közül választhatsz:

A legnépszerűbbek a beépíthető kombinált hűtő típusok, amelyek hűtőteret és fagyasztót is tartalmaznak. Ideális, ha mindkét résznek külön ajtaja van, mivel ez energiát takarít meg és védi a tárolt élelmiszereket is. Ha otthonodban már van szabadon álló fagyasztó, akkor egy beépíthető hűtő fagyasztó nélkül nagyobb hasznos térfogatot biztosít, mint egy kombinált hűtőszekrény. A beépíthető mini hűtő 1-2 fős háztartások számára alkalmas.

A fagyasztó elhelyezése

A fagyasztó elhelyezését tekintve a beépíthető kombinált hűtők kétféle változatban kaphatók:

 • A fagyasztó a hűtőszekrény alsó részén - ezek a modellek túlsúlyban vannak a piacon

 • A fagyasztó a hűtőszekrény felső részén – kisebb választék a piacon

Az alsó fagyasztó hőmérséklete jobban állítható, 2-5 fiókkal és nagyobb kapacitással rendelkezik. A felső fagyasztó viszont könnyen hozzáférhető, de általában kisebb kapacitású.

Méretek a beépítéshez

A beépíthető hűtőszekrény modellek különleges fal- és ajtókialakítással rendelkeznek a konyhaszekrénybe való beépítéshez, így nem fordulhat elő, hogy például nem tudod szélesre nyitni a hűtő ajtaját. A beszerelésük bonyolultabb, és szakemberre kell bízni. Fontos figyelembe venni a hűtőszekrény méreteit, és javasoljuk, hogy egy adott modell megvásárlása előtt kérd ki egy konyhabútor gyártó vagy más szakember tanácsát.

 • A beépíthető hűtőszekrények mélysége általában szabványosított (leggyakrabban 54-55 cm).

 • A beépíthető hűtőszekrények szélessége 54 és 60 cm között mozog, és a konyhaszekrények méreteit figyelembe véve kell kiválasztani.

 • A magasság egyéni, és a saját igényeinek és a konyha elrendezésének megfelelően kell kiválasztani.

A magasság szerint a beépíthető hűtő modellek három kategóriába sorolhatók:


Megjegyzés: A konyhád berendezésének tervezésekor vedd figyelembe, hogy a beépített hűtőszekrények kisebb térfogatúak. A külső méretek mellett a választáskor vedd figyelembe a belső űrtartalmat is. Vásárlás előtt szintén ellenőrizd, hogy az ajtó nyitási iránya választható-e (zsanérok mindkét oldalon).

Belső hasznos térfogat

A fagyasztó nélküli beépíthető hűtőszekrények esetében a hűtőtér térfogatát jelzi. A beépíthető kombinált hűtőszekrény esetében a teljes hasznos térfogat, majd a hűtőszekrény és a fagyasztó hasznos térfogata is fel van tüntetve. A beépíthető kombinált hűtők teljes hasznos térfogata jellemzően 100 és 350 ml között mozog, így a választék elég széles. Egy háztartás minden egyes tagja számára általában 70 liternyi hűtőszekrény- és 25 liternyi fagyasztótér ajánlott. A szükséges hűtőszekrény mérete azonban az egyes családok életmódjától is függ, és a belső tér elrendezése - a polcok száma vagy a fiókok típusa - is fontos.

1-2 tagú háztartás

 • Kisebb hűtő is elégséges
 • Teljes hasznos térfogat 100-250 liter

3-4 tagú háztartás

 • Nagyobb hűtőszekrény szükséges
 • Teljes hasznos térfogat 250-350 liter

A hűtő belső terének használata azonban teljesen egyéni. Ha egyszerre nagy mennyiségű élelmiszert vásárolsz egész hétre, akkor inkább válassz nagyobb hűtőteret. Ha pedig sok fagyasztott élelmiszert tárolsz, egy nagyobb fagyasztórekesz mindenképp hasznos lesz.


TIPP: Új hűtőszekrény vásárlásakor, gondolj arra, hogy kell-e családod bővülésével számolnod a jövőben. Azt is figyelembe kell venned, hogy ahogy a gyerekek idősebbek lesznek, úgy kell majd több helyet biztosítanod számukra a hűtőszekrényben.

Az energiaosztály és az energiacímke

A választást megkönnyíti az energiacímke, amely minden hűtőszekrényen kötelezően szerepel, és amelyen a termék energiahatékonyságára vonatkozó információkat találsz az éves energiafogyasztással együtt, valamint a hűtőszekrény és a fagyasztó hasznos térfogatára és zajszintjére vonatkozó információkat.

Energiacímke

Beépíthető hűtő energiacímke

Az energiaosztály a hűtőszekrény energiafogyasztás szerinti besorolására utal. A fogyasztást ideális körülmények között, azaz 20 °C-os környezeti hőmérsékleten és a hűtőtér 70%-os kihasználtsága mellett történő működés alapján számolják. A beépített hűtőszekrények típusai a legkevésbé energiahatékony D-osztályú modellektől az energiahatékonyabb C, B és A osztályú modellekig terjednek.

Kombinált hűtőszekrények éves energiafogyasztása energiaosztályok szerint**

Energiaosztály Éves fogyasztás kWh Költség Ft/nap* Költség Ft/év*
A 161 16.75 6120
B 220 22.90 8360
C 275 28.60 10 450
D 305 31.75 11 600

* 38 Ft/kWh árral számolva
** A hűtőszekrény energiafogyasztását befolyásolja a hasznos térfogat mérete, a kompresszor típusa, a szigetelés vastagsága és egyéb paraméterek.

Klímaosztály

A klímaosztály azt jelzi, hogy milyen környezeti hőmérséklet szükséges a hűtőszekrény megfelelő működtetéséhez. Ha a hűtőszekrény az ajánlottól eltérő környezetben üzemel, akkor több energiát fogyaszt, és lehet, hogy nem is hűt megfelelően. Négy klímaosztály létezik, de egyes hűtőszekrényeket úgy terveztek, hogy egynél több osztályban, azaz szélesebb hőmérsékleti tartományban működjenek.

Klímaosztály Környezeti hőmérséklet
SN (szubnormális) +10 - +32 °C
N (normális) +16 - +32 °C
ST (szubtrópusi) +18 - +38 °C
T (trópusi) +18 - +43 °C

Fagyasztó teljesítmény és fagyasztó kapacitás

Ha beépíthető kombinált hűtőszekrény mellett dönt, fordíts figyelmet a Fagyasztó teljesítményre és fagyasztó kapacitásra is. Sokan összekeverik ezt a két kifejezést, pedig két különböző paraméterről van szó.

 • Fagyasztó kapacitás

A fagyasztó kapacitás azt jelzi, hogy a fagyasztó hány kilogramm élelmiszert képes lefagyasztani 24 óra alatt.

 • Fagyasztó teljesítmény

A fagyasztó teljesítmény azt jelzi, hogy a fagyasztó milyen gyorsan képes lefagyasztani az élelmiszereket, és azok mennyi ideig tárolhatók. Ezt a paramétert leggyakrabban a fagyasztási osztály alatti csillagok száma jelzi.

Csillagok száma Hőmérséklet Az élelmiszerek tárolásának ajánlott időtartama
* - 6 °C Néhány napig
** - 12 °C Néhány hétig
*** - 18 °C Néhány hónapig
**** - 24 °C Hosszútávú tárolás

Visszamelegedési idő

A visszamelegedési idő azt jelzi, hogy áramszünet esetén mennyi ideig maradnak fagyasztva az élelmiszerek. Alapvetően azt jelzi, hogy a fagyasztó mennyire jól van szigetelve. Minél magasabb ez az érték, annál jobb.

A kombinált hűtőszekrény áramköreinek száma

A kombinált hűtőszekrények ma többnyire egyetlen kompresszorral készülnek mind a hűtő-, mind a fagyasztótér hűtéséhez, és egyre gyakrabban találkozhatunk inverteres kompresszorokkal is, amelyek csendesebbek és hatékonyabbak. Az áramkörök száma fontos tényező a kombinált hűtőszekrényeknél. Ajánlatos két áramkörrel rendelkező hűtőszekrényt választani, mivel így a hűtőszekrény és a fagyasztó külön vezérelhető. A hőmérséklet külön-külön állítható be, ami mindkét rész használatát hatékonyabbá teszi, és leolvasztáskor az egyik rész kikapcsolható, miközben a másik továbbra is üzemben marad.

Zajszint

A beépített hűtőszekrények előnye az alacsonyabb zajszint a konyhapultba beépítésüknek köszönhetően. Az energiacímkén feltüntetett zajparaméterre azonban mégis érdemes odafigyelni, mivel a hűtőszekrény folyamatosan üzemelni fog, és ez - különösen egy kis lakásban - zavaró lehet. A 40 dB körüli zajszintű hűtőszekrények csendesnek számítanak. Ha azonban nagyon csendes hűtőszekrényt szeretnél, akkor válassz 37 dB-es vagy annál csendesebb modellt.

Funkciók és technológiák

Napjainkban a hűtőszekrények a legfejlettebb technológiákkal és számos olyan funkcióval vannak felszerelve, amelyek segítenek az élelmiszerek minőségét hosszabb ideig megőrizni, csökkentik az energiafogyasztást, megkönnyítik a karbantartást, stb. Bár néha kissé magasabb vételárat jelentenek, mégis jó befektetés egy olyan hűtőbe befektetni, amely igazán "figyelmet fordít" élelmiszereink frissességére.

 • No Frost – modern jégmentesítő technológia, amely védi az élelmiszereket, neked pedig időt és energiát takarít meg. A No Frost technológia hideg, száraz levegőt hoz létre, amely a hűtőszekrényben kering, és optimálisan eloszlik az egész hűtőtérben. Így a hűtőszekrény állandó hőmérsékletet tart fenn, és nem képződik jég az élelmiszereken vagy a hűtőszekrény falán. Az állandó légáramlás az élelmiszerek gyorsabb hűtését/fagyasztását is biztosítja. A hűtőszekrény alacsony páratartalma minimálisra csökkenti a baktériumok és a penész kialakulását.

 • No Frost DualAdvance – továbbfejlesztett No Frost technológia, amely dupla légkeringést tart fenn a hűtőtérben.

 • Nulla zóna – más néven Perfekt Fresh, BioFresh, Fresh Balance vagy Vitafresh - egy speciális rekesz a hűtőtérben, ahol a hőmérsékletet 0°C-ra csökkentheted. A nulla fok körüli hőmérséklet minimalizálja a nemkívánatos baktériumok szaporodását, és meghosszabbítja az élelmiszerek frissességét. A nulla zónának köszönhetően az ételek hosszabb ideig megőrzik aromájukat és ízüket, és vitaminjaikból sem vesztenek. A nulla zónában a páratartalom 90%-ig választható a tárolt élelmiszereknek megfelelően. A zöldségek és gyümölcsök például viszonylag magas páratartalom mellett is tárolhatók, de a húsoknak és kolbászoknak 50% körüli páratartalomra van szükségük a megfelelő tároláshoz.

 • Szuper hűtés – megvédi a már lehűlt élelmiszert a felmelegedéstől. Például mielőtt betennéd az élelmiszereket a hűtőszekrénybe, nyomd meg a gombot e SuperCoolnak is nevezett funkció bekapcsolásához, és a hűtőszekrény hőmérséklete átmenetileg alacsonyabbra csökken. Ez nemcsak az új élelmiszereket hűti le gyorsabban, hanem megakadályozza, hogy a hűtőszekrény hőmérséklete megemelkedjen az ajtó kinyitásakor, és a tárolt élelmiszerek felmelegedjenek. A szuperhűtés után a hűtőszekrény automatikusan visszaáll az eredeti hőmérsékletre.

 • Szuper fagyasztás – új élelmiszerek behelyezésekor rövid időre élesen csökkenti a hőmérsékletet a fagyasztóban a kívánt hőmérséklet megtartásához. Ez a funkció biztosítja, hogy az újonnan tárolt élelmiszerek gyorsan megfagyjanak, miközben megakadályozza a már fagyasztott élelmiszerek kiolvadását.

 • Ionizátor – nagy mennyiségű negatív töltésű ionnal dúsítja a hűtőszekrény levegőjét, így minimálisra csökkenti a nemkívánatos mikroorganizmusok előfordulását. Az ionizátor "egészséges" mikroklímát teremt az élelmiszerek számára, így meghosszabbítja azok frissességét. Ugyanakkor hatékonyan semlegesíti az aromás élelmiszerek erős szagát.

 • Antibakteriális felület – a hűtőszekrény belső falainak speciális felületkezelése megakadályozza a baktériumok és a penész elszaporodását.

 • Szellőzés - a hűtőszekrény szellőzőrendszere megakadályozza, hogy a hűtőszekrény felső részén a melegebb levegő, az alsó részén a hidegebb levegő rekedjen meg. A szellőztetés a hideg levegőt a hűtőszekrény egész belterében elosztja, és mindenhol azonos hőmérsékletet tart.

 • Kijelző – elektronikus hőmérséklet-szabályozást biztosít és a készülék könnyen átlátható vezérlését. Jelzi a hűtőszekrényen belüli hőmérsékletet, és különböző funkciókat vezérel. A kijelző a hűtőszekrény ajtajának elülső részén található.

 • CrisperBox - egy olyan rekesz, amely ideális tárolóhelyet biztosít a gyümölcsök és zöldségek számára, így azok tovább frissek maradnak. Az állítható páratartalom biztosítja a frissességet, a rekesz aljának hullámos kialakítása pedig megóvja az élelmiszereket a kondenzvíztől. A CrisperBox a Nulla Zónához hasonló.

 • 6th Sense - olyan érzékelő technológia, amely befolyásolja a kompresszor teljesítményét az élelmiszerek tartósításához az ideális hőmérsékleti feltételek fenntartása érdekében. Amikor az érzékelő hőmérséklet-emelkedést érzékel, bekapcsolja a gyorshűtési üzemmódot. Ez a technológia meghosszabbítja az élelmiszerek frissességét és eltarthatóságát.

 • Intelligens vezérlés - ezek az úgynevezett intelligens hűtők, amelyeket mobilalkalmazás segítségével gyakorlatilag bárhonnan vezérelhetünk. Távolról beállíthatod pl. a hűtőszekrény hőmérsékletét, vezérelheted az egyes funkciókat, vagy elvégezheted a készülék általános diagnosztikáját és még sok minden mást. Nagyon hasznos lehet például, ha mobiltelefonodra üzenetet kapsz a nyitva felejtett hűtőajtóról. A hűtő hangjelzése ugyanis csak egy bizonyos időintervallum után kezd el figyelmeztetni, és előfordulhat, hogy már nem tartózkodsz otthonodban, vagy egyszerűen nem hallod a figyelmeztetést.

 • Nyaralási üzemmód - segítségével csökkentheted a hűtőszekrény teljesítményét, amikor nyaralni mész, vagy hosszabb ideig vagy távol otthonról. Ez a funkció a belső hőmérsékletet 12°C körül tartja, így a nem romlandó élelmiszerek nem romlanak meg, és kellemetlen szagok sem alakulnak ki. Tehát nyaralás közben energiát takaríthatsz meg anélkül, hogy a hűtőszekrényt teljesen ki kellene kapcsolnod.

Beépíthető hűtő típusok

beépíthető kombinált hűtő

Beépíthető kombinált hűtőszekrény

 • Hűtő és fagyasztó egyben, mellyel helyet takarítasz meg
 • Sokféle méret, belső elrendezés és külső megjelenés

A beépíthető kombinált hűtő praktikus 2 az 1-ben megoldást kínál, ezért a legszélesebb körben használt. A beépíthető kombinált hűtőszekrény bőségesen fel van szerelve modern funkciókkal. A fagyasztó alul vagy felül található. Választáskor fordíts figyelmet a hűtőtér és a fagyasztórekesz belső térfogatára, valamint az áramkörök számára (két áramkör ajánlott).

Előnyök és hátrányok
 • 2 az 1-ben készülék
 • Modellek széles választéka
 • Sok modern funkció
 • A legjobb ár-érték arány
 • Kisebb hűtőtér a fagyasztórekesz miatt
Beépíthető hűtő fagyasztó nélkül

Beépíthető hűtőszekrény fagyasztó nélkül

 • Tágasabb hűtőtér a fagyasztó hiányának köszönhetően
 • Ideális különálló fagyasztóval rendelkező háztartásokba

A beépíthető hűtő fagyasztó nélkül csak hűtőrésszel rendelkezik, így nagyobb hasznos térfogatú hűtőteret használhatsz ki. Olyan háztartásokban ideálisak, ahol nagyobb helyre van igény az élelmiszerek tárolásához, és külön fagyasztó is rendelkezésre áll.

Előnyök és hátrányok
 • Több hely az élelmiszerek tárolására
 • Tiszta kapacitás akár 300 literig
 • Külön fagyasztó vásárlása szükséges
 • Kisebb modellválaszték
Beépíthető mini hűtő

Beépíthető mini hűtő

 • Magassága maximum 89 cm
 • Megvásárolható fagyasztóval vagy anélkül

Még akkor sem kell lemondanod az apró részletekig összehangolt konyháról, ha a kis hely miatt korlátozottak a lehetőségeid a konyhában. A beépíthető mini hűtő különleges ajtó- és falkialakításának köszönhetően könnyedén becsúszik a konyhapultba, és beleolvad a konyha dizájnjába. A beépíthető mini hűtő modellek hasznos térfogata 100 és 150 ml között mozog, és leginkább egyedülállók vagy párok számára alkalmasak. Beépíthető mini hűtő kapható fagyasztóval vagy anélkül is.

Előnyök és hátrányok
 • Helyet takarít meg
 • Kisebb költség és energiafogyasztás
 • Választható fagyasztóval vagy anélkül
 • Kisebb hasznos térfogat
 • Szűkebb modellválaszték

Gyakori kérdések

Mekkora kapacitású hűtőszekrényt válasszak?

Általánosságban elmondható, hogy egy háztartásban személyenként 70 liter hűtőtérrel és körülbelül 25 liter fagyasztótérrel kell számolni. A belső tér elrendezése is fontos - a polcok száma vagy a használt fiókok típusa. Azt is figyelembe kell venned, hogy gyakrabban, de kisebb mennyiségben vásárolsz-e élelmiszereket, vagy inkább egyszeri nagybevásárlásra vagy hajlamos, és milyen típusú élelmiszereket vásárolsz. Például a gyümölcsök és zöldségek tárolása több helyet igényel, ezért egy speciális rekesz alkalmas számukra, amelyben a mosatlan zöldségek és gyümölcsök jobban megőrzik a frissességüket, és nem érintkeznek más élelmiszerekkel. Ha gyakran fogyasztasz hűtött italokat, a hűtőszekrény ajtajában elegendő helynek kell lennie az italok számára. A polcoknak állítható magasságúnak kell lenniük, hogy a hűtőszekrénybe a terjedelmesebb élelmiszerek vagy edények is beférjenek. Vedd figyelembe azt is, hogy milyen mennyiségű élelmiszert szoktál fagyasztva tárolni, és ennek megfelelően válaszd ki a fagyasztó méretét.


TIPP: Ha a hűtőszekrényt a kapacitása alapján választod ki, inkább felfelé becsülj, mivel a megfelelő üzemelés és hűtés érdekében a hűtőszekrénynek soha nem szabad teljesen tele lennie. Ideális a kétharmados telítettség. A hűtőszekrény rendszeres túltelítettsége meghibásodáshoz vezethet. Erről és egyéb hibákról lásd A hűtőszekrények és fagyasztók hibái cikkünket.

TIPP: Tudtad, hogy kínálatunkban használt hűtőszekrények is találhatók? Akciós áron kínálunk csaknem új hűtőszekrényeket.

Hová a legjobb elhelyezni a beépíthető hűtőszekrényt?

A beépített hűtő helyét nagyon alaposan át kell gondolni, mivel a helye állandó.

A beépített készülékekkel felszerelt konyha tervezésénél egy egyszerű ökölszabály szerint járhatunk el: tárolás - mosás - előkészítés - főzés. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy először mindig az élelmiszereket vesszük ki az élelmiszerszekrényből és a hűtőszekrényből, és a munkafelületre pakoljuk őket. Ezután megmossuk őket, majd előkészítjük a főzéshez. Hatékonysági szempontból legjobb, ha a hűtőszekrény a konyhapult szélén helyezkedik el, felette vagy mellette a munkafelület. Ideális esetben a mosogató következik, majd egy másik munkafelület, végül a sütő és a főzőlap.

A konyhaeszközök elrendezése sokféle lehet, de bárhol is legyen a hűtőszekrény, ne legyen a sütő és a főzőlap mellett, vagy más hőforrás (fűtés) mellett, vagy olyan ablak közelében, ahol közvetlen napsütés éri.

Ha a beépíthető hűtő a fal mellé kerül, legalább 5 cm távolságra legyen a faltól, különben az ajtó nem fog kinyílni teljesen, és a polcokat nem tudod majd kivenni a tisztításhoz. A hűtőszekrény hátsó részén szintén elegendő helyet kell hagyni, hogy a levegő szabadon áramolhasson.


Megj.: Ha fokozott zajt észlelsz a hűtőszekrényből, lehetséges, hogy a beépített hűtő a falhoz ér, vagy nem áll egyenesen. Ilyenkor ellenőrizni kell a hűtő pozícióját.

Beépített vagy szabadon álló hűtőszekrény a megfelelőbb?

Ha még mindig nem tudod eldönteni, hogy beépített vagy szabadon álló hűtőszekrény ideálisabb otthonodba, van néhány dolog, amit érdemes átgondolnod. Az első és legfontosabb a rendelkezésre álló hely mennyisége és a konyha általános stílusa. Ha a többi konyhaeszköz beépített és a konyhaszekrénybe integrált, akkor a beépíthető hűtő a jó választás. Így harmonikus és egységes megjelenést érhetsz el a konyha egész belső terében. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venned bizonyos korlátokat a készülék kiválasztásakor. A beépíthető hűtőszekrénynek meg kell felelnie a bútor méreteinek, továbbá biztosítani kell a készülék zavartalan és biztonságos működését. Figyelembe kell venni a levegő szabad áramlását a hűtőszekrény körül, a szekrény alsó polcát meg kell erősíteni, és elengedhetetlen a speciális szellőzőrácsok felszerelése. Ugyanakkor nem kell túl sokat aggódnod a hűtőszekrény kialakítása miatt, mivel az a szekrény mögött fog rejtőzni.

Mi a különbség a beépíthető hűtő és a pult alatti hűtőszekrény között?

Néha könnyű összekeverni a pult alatti hűtőszekrény és a beépített hűtő fogalmát. Míg a beépített hűtőszekrényt közvetlenül a konyhaszekrénybe építik be, amelybe tökéletesen illeszkedik, addig a pult alatti hűtőszekrényt csak a munkalap alá helyezik, és mozgatható.

Hogyan tisztítsuk a hűtőszekrényt?

Minden hűtőszekrényt rendszeresen tisztítani kell, mert - modern funkciókkal vagy anélkül - az élelmiszerek tárolása során különböző szennyeződések kerülnek bele. Jó ötlet havonta körülbelül egyszer megtisztítani a hűtőszekrényt egy tiszta törlőkendővel és kíméletes hűtőtisztítóval. Az ilyen, hűtőkhöz és fagyasztókhoz alkalmas tisztítószerek biztonságosan érintkezhetnek élelmiszerekkel, kiválóan eltávolítják a szennyeződéseket és elnyelik a nem kívánt szagokat. De a természetes tisztítószerek, például a víz és a szódabikarbóna is segíthetnek. Az ecet szintén jó megoldás, és hatékony szagcsökkentő. A hűtőszekrény tisztításakor mindig vedd ki az összes élelmiszert, és a hűtőt felülről-lefelé haladva tisztítsd meg. Ezután töröld szárazra a hűtőszekrény összes polcát és falát.

Ajánlatos a hűtőszekrényt évente körülbelül kétszer alaposan kimosni, és ha a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban jég van, azt el kell távolítani (a jegesedés jelentősen növeli az energiafogyasztást, és a készülék károsodásához is vezethet). Válassz egy hűvösebb napot erre a feladatra. Ne csak az élelmiszereket, hanem a polcokat és a fiókokat is vedd ki, és mosd meg őket alaposan, például a kádban. Fontos, hogy langyos vízben mosd meg őket, hogy elkerüld a hősokkot és a polcok megrepedését. Ne feledkezz meg az ajtó körüli tömítésekről és a kondenzvíz-elvezető csatornáról sem, amelyek ideális helyei a penész kialakulásának. Ezután egy tiszta, száraz ruhával alaposan száríts meg mindent, és helyezd vissza hűtőbe.


TIPP: A hűtőszekrény tisztításával vagy a hűtőszekrényben kialakuló szagok eltávolításával kapcsolatban lásd A hűtőszekrény tisztítása (ÚTMUTATÓ) című cikkünket.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ