DNY LEGO ApF HU

Milyen elektromos tűzhelyet vegyek? (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus
Aktualizálva

 

A villanytűzhely esetében mind a főzőlap, mind a sütő elektromos árammal működik. Három különböző típusú elektromos tűzhely közül választhatsz - vasmagos, kerámialapos és indukciós. Az elektromos sütő a sütési programok és funkciók széles skáláját bocsájtja rendelkezésedre. Nézzük meg tehát, mi kapható jelenleg a piacon, és mitől lesz egy villanytűzhely alkalmas a te otthonodba.

Milyen villanytűzhelyet vegyek - indukciós kerámia főzőlap különbség

Néhány tipp a villanytűzhely kiválasztásához:

 1. A konyha elrendezése alapján kell kiválasztani a villanytűzhely szélességét - 50 vagy 60 cm

 2. Az elektromos sütő térfogatát a háztartásban élő személyek számának figyelembevételével kell meghatározni.

 3. Ha gyakran főzöl, az indukciós villanytűzhely a leghatékonyabb. Bár nagyobb kezdeti befektetést jelent, idővel megtérül.

 4. Nézd meg, milyen funkciókat kínál az elektromos tűzhely. Néhány nagyon hasznos, és megkönnyíti a főzést és a villanytűzhely tisztítását.

 5. Figyelj a villanytűzhely kialakítására és a vezérlési módra is - a mechanikus vagy az érintésvezérlést részesíted előnyben?

Fontos paraméterek az elektromos tűzhely kiválasztásához

A villanytűzhely szélessége

Az elektromos tűzhely szélessége az első paraméter, amely alapján le kell szűkítened a választékot. Válassz a konyha és a konyhaszekrények elrendezésének megfelelően. A leggyakoribb szélesség a villanytűzhely esetében az 50 cm, de létezik olyan elektromos tűzhely, amelynek szélessége 60 cm.


Megjegyzés: A keskenyebb elektromos tűzhely nem jelenti azt, hogy a benne lévő elektromos sütő kis kapacitású. Még az 50 cm széles villanytűzhelyek között is vannak olyanok, amelyek nagyobb, 60-70 liter térfogatú sütővel rendelkeznek.

Energiacímke és energiaosztály

Minden villanytűzhely rendelkezik energiacímkével, amely tájékoztatást ad a villanysütő térfogatáról, a statikus és meleglevegős ciklusonkénti áramfogyasztásról, valamint a készülék teljes energiafogyasztásáról. Minél magasabb az osztály, annál gazdaságosabb és hatékonyabb a villanytűzhely. Szinte minden elektromos tűzhely az A energiaosztályba tartozik. A különbség az, hogy némelyikük kiváló energiatakarékossági jellemzőkkel rendelkezik.

Milyen villanytűzhelyet vegyek - energiacímke

Teljesítmény

A teljesítmény befolyásolja, hogy mennyire lesz hatékony a villanytűzhely. Minél nagyobb a teljesítmény, annál hatékonyabb az elektromos tűzhely (gyorsabban felmelegszik). Bár a teljesítmény szorosan összefügg az energiafogyasztással (a nagyobb teljesítmény esetében a fogyasztás nő), nem kell félni a nagyobb teljesítménytől. Az energiatakarékos technológiákkal és funkciókkal ellátott minőségi A osztályú készülékeknek alacsonyabb lehet az összesített energiafogyasztásuk, mint az alacsonyabb teljesítményű, de kevésbé korszerű tűzhelyeké.

Az elektromos tűzhelyek összteljesítménye többnyire 6 és 10 kW között mozog, a 8 kW feletti teljesítményű villanytűzhelyek már nagyon erősek. Azonban létezik olyan villanytűzhely is, amelynek teljesítménye kevesebb mint 6 kW.

Tápellátás - villanytűzhely bekötése

Az elektromos tűzhely leggyakrabban a háromfázisú váltakozó áramhoz (380 V-400 V) igazodik. Ennek oka, hogy ha három vagy több főzőfelületet, vagy egy főzőfelületet egyszerre működtetsz az elektromos sütővel, a teljesítményfelvétel nagyon magas, különösen a bemelegedési időszakban. Az energiafogyasztás jelentősen megnő, és az elektromos áramkör nagy terhelést kap. Egyes modellek egyfázisú (230 V) áramellátáshoz is átalakíthatók, de ez a teljesítményük korlátozásával jár. Némelyik, főként vasmagos villanytűzhely bekötése azonban 230 V-ra is lehetséges korlátozás nélkül. Ezért javasoljuk, hogy elektromos tűzhely vásárlása előtt ellenőrizd a csatlakozási lehetőségeket a kiválasztott modell termékadatlapján.

Főzőlap típusa

Elektromos tűzhely esetén háromféle főzőlap - vasmagos, kerámialapos és indukciós - közül választhatsz.

A vasmagos főzőlapokkal ellátott villanytűzhely az elektromos tűzhelyek legrégebbi változata. Ezekkel a legkevésbé hatékony a főzés, mivel ezek fogyasztják a legtöbb energiát, lassan melegednek fel és nagy a hőveszteségük. Mindazonáltal vannak pozitívumai, ennek köszönhetően támogatói is. A vasmagos villanytűzhely a legolcsóbbak közé tartozik, és néhány modellnél lehetőség van alacsonyabb, 230-240 V-os feszültségre való csatlakoztatásra is. A vasmagos villanytűzhely népszerű választás nyaralókba vagy olyan háztartásokba, ahol nincs lehetőség háromfázisú csatlakozásra.

A kerámialapos főzőlap tartós és beépített fűtőszállal rendelkezik, amely felmelegszik, majd átadja a hőt az edénynek. A kerámialapos főzőlapokkal ellátott elektromos tűzhely mára a legelterjedtebbek közé tartozik, és az arany középutat képviselik. Viszonylag gyorsan elérik a kívánt hőmérsékletet (lényegesen gyorsabban, mint a vasmagos villanytűzhely, de nem olyan gyorsan, mint az indukciós villanytűzhely), kisebb a hőveszteségük, megfizethetők és sima felületüknek köszönhetően könnyen tisztíthatók. Hátrányuk azonban továbbra is a fel nem használt maradékhő és az edény pereme mellett elillanó hő. Ha nem vigyázol, megégetheted a kezed a főzőlapon, és ha az edény tartalma kifut, az étel azonnal ráég a főzőlapra.

Az indukció a legmodernebb főzési mód napjainkban. Az indukciós főzőlap felépítése megegyezik a kerámia főzőlapéval, de a fűtési elv más. Az indukció elektromágneses technológiát használ a fűtéshez, mely során az edény mágnesezhető aljára mágneses mezőt alkalmazva elektromos feszültséget indukál a melegített edényben, amely az elektromos ellenállás miatt hővé alakul át. Ezért az indukció csak a mágnesezhető fém edényekkel együtt hatékony. Ha az indukciós főzőlap be van kapcsolva, az edény csak akkor melegszik fel, ha a főzőlapra teszed. Az edény alja szinte azonnal felmelegszik, emellett hő csak és közvetlenül az edény felületén keletkezik (a hőveszteség legfeljebb 10%). A főzőlap nem melegszik fel túlságosan az edény mellett, így az égési sérülés kockázata sokkal kisebb.

Az indukciós főzőlapon történő főzés közben néha enyhe zúgást vagy rezgést észlelhetsz. Ez akkor fordulhat elő, ha magas hőfokon főzöl, vagy ha üres edényt helyezel a főzőzónára. Ha a melegítés intenzitását csökkented vagy az edényt újratöltöd, megszűnik vagy csökken a zaj. A rossz minőségű indukciós edények gyakran okoznak ilyen zajt.


TIPP: Ha még mindig hezitálsz a két legnépszerűbb főzőlap között, Az üvegkerámia és az indukciós főzőlapok közötti különbség című cikkünk segíthet a döntésben.

A főzőzónák száma és teljesítménye

Egy standard villanytűzhely 4 főzőzónával, azaz 4 különböző méretű és teljesítményű főzőfelülettel rendelkezik. Az átlagos háztartások számára ez a legkézenfekvőbb választás. De van olyan elektromos tűzhely is, amely 3 főzőzónás, ennek előnye lehet, hogy 230 V-ra csatlakoztatható.

Az egyes főzőzónák átlagos teljesítménye:

Legkisebb főzőzóna - 1000-1200 W
Közepes főzőzóna - 1700 W
Legnagyobb főzőzóna - 2300 W


Megjegyzés: A főzőzónák teljesítményét a Booster funkció, a Hi-Light specifikáció vagy a Flexi-zóna tovább fokozza, amit akkor fogsz értékelni, ha nagy edényeket használsz, például befőzéskor.

A főzőlap vezérlése és funkciói

A vasmagos villanytűzhely egy igazi klasszikus, amely nem kínál semmi újat. Ezzel szemben, ha indukciós vagy kerámialapos tűzhely mellett döntesz, olyan funkciók közül választhatsz, amelyek megkönnyítik, kényelmesebbé és kevésbé időigényessé teszik a főzést.

 • Kijelző - nyomon követheted a beállítás menetét, és még főzés közben is szemmel tarthatod a beállításokat és a főzés előrehaladását.

 • Érintésvezérlés - nagyon felhasználóbarát vezérlés, amelyet a könnyű tisztíthatóság miatt is értékelni fogsz (a gombos vezérléshez képest)

 • Időzítő - figyeli a főzési időt helyetted. Beállíthatod a főzési idő hosszát, majd egy hangjelzés tájékoztat, amikor a beállított idő letelt. Egyes villanytűzhely modellek esetében a főzőlap még ki is kapcsol.

 • Booster - lehetővé teszi, hogy rövid időre a készülék teljesítményét a maximumra növeld, így a főzőzóna gyors felmelegedése érhető el.

 • Hi-Light főzőzóna - ez a fajta főzőzóna speciálisan kialakított fűtőszállal rendelkezik, amely gyorsan és egyenletesen melegíti fel a főzőlapot. A főzőzóna gyors, néhány másodperc alatt történő felmelegítését teszi lehetővé. A Hi-Light emellett meghosszabbítja a főzőlap élettartamát és csökkenti az energiafogyasztást.

 • Flexi zóna - lehetővé teszi két főzőzóna egyetlen zónává történő egyesítését. Egyszerűen fogalmazva, két főzőfelületből egy nagyot lehet létrehozni, amelyen elfér egy nagy edény.

 • Szünet funkció - egyes villanytűzhely gyártók Stop and go funkciónak is nevezik. Lehetővé teszi a főzés leállítását, majd a gomb ismételt megnyomásával visszatérhetsz ugyanazokhoz a beállításokhoz (program és teljesítmény).

 • Edényméret felismerés - erre az indukciós főzőlap képes, amely felismeri az edény méretét, és csak az adott felületre juttatja a hőt. Ez megakadályozza a szükségtelen energiaveszteséget.

 • Gyerekzár - a gyerekzár egy olyan biztonsági védelem, amely aktiváláskor blokkolja a főzőlap vezérlésének lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy gyermeked nem tudja bekapcsolni a főzőzónát, illetve nem tudja módosítani a kiválasztott programot vagy beállításokat.

Az elektromos sütő belső térfogata

Az elektromos sütő megfelelő belső térfogata a háztartásban élők számától és igényeitől függ. A kisebb térfogatú villanysütő gyorsabban és olcsóbban felmelegíthető a kívánt hőmérsékletre, míg a nagyobb térfogatú sütőkben nagyobb mennyiségű ételek süthetők.

Egy személy vagy egy pár számára általában elegendő lehet egy körülbelül 38 liter térfogatú villanysütő. Egy 3 fős háztartás számára olyan elektromos sütő ajánlott, amelynek kapacitása 62-65 liter. A 4 vagy többtagú családok számára a körülbelül 70 liter kapacitású elektromos sütő lesz ideális.

Az elektromos sütő felszereltsége és funkciói

Az egyszerű és pontos vezérlés mellett az elektromos sütő számos sütőprogramot és funkciót kínál, amelyek segítségével jobb sütési eredményeket érhetsz el, és a sütő karbantartása is sokkal egyszerűbbé válik. Milyen lehetőségeket kínálhat a villanytűzhely részét képező elektromos sütő?

Az elektromos sütő funkciói és programjai

 • Hagyományos sütés - egy olyan általános funkció, amely mind a felső, mind az alsó fűtőelemet aktiválja. A funkció alkalmas mindenféle étel egyenletes módon történő sütésére.

 • Légkeverés - a kerek fűtőelemmel ellátott ventilátor biztosítja a forró levegő egyenletes keringését a sütőben, így a belső tér gyorsabban felmelegszik, és az ételek egyenletesen pirulnak a sütés során. A valódi forró levegőnek köszönhetően az ételek íze és kinézete is jobb lesz. A légkeveréses sütésnek köszönhetően egyszerre több tepsi ételt is süthetsz.

 • Grill - a grill funkció segít, hogy a sült hús külseje ropogós, belseje szaftos legyen.

 • Kiolvasztás - az élelmiszerek szobahőmérsékletre történő kiolvasztásának felgyorsítására használható. A kiolvasztási folyamat a lehető legkíméletesebb, hogy az ételek megőrizzék ízüket és aromájukat.

 • Gőzfunkció - más néven PlusSteam vagy SteamBake, jobb sütési eredményeket tesz lehetővé. Például, ha házi kenyeret sütsz, a gőz hozzáadásának köszönhetően a kenyér héja fényesebb, ropogósabb, az állaga pedig sokkal kellemesebb lesz.

Az elektromos sütő kínálta további lehetőségek

 • Öntisztítás - nagyon egyszerűvé teszi a villanysütő karbantartását és tisztítását. Találkozhatsz katalitikus vagy pirolitikus tisztítással, de gőztisztítással is.

 • Csillapított ajtózáródás - az elektromos sütő ajtajának nagyon csendes és kíméletes csukódását garantálja a csillapított zárás, erre nélküled is képes. Csak egy gyengéd kezdőlökést kell adnod.

 • Termoszonda - ellenőrzi az általad beállított hőmérsékletet az étel belsejében, például nagy adag sült húsok esetében. Csak szúrd bele a húsba, és állítsd be a kívánt hőmérsékletet. A használati utasítás mindig megadja az egyes húsfajták sütéséhez szükséges optimális hőmérsékletet. Amikor a villanysütő befejezi a sütést, automatikusan kikapcsol, vagy hangjelzés hallható.

 • Push-pull gombok - különleges kialakítású és praktikus funkciót jelentenek. A Push-pull gombok (= süllyeszthető gombok) nagyon kényelmesen kezelhetők, és elegáns megjelenést kölcsönöznek a sütőnek. Ha benyomod a gombot egy sima, egyenletes felületű panelt kapsz, amely könnyen tisztítható.

 • Teleszkópos sütősín - megkönnyíti a tepsi kezelését sütés közben, mivel lehetővé teszi, hogy szinte az egész tepsit ki lehessen húzni anélkül, hogy meg kellene fogni. Sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az ételek kivételét és ízesítését a sütés során.

 • Többrétegű ajtóüveg - minimalizálja az égési sérülések lehetőségét.

Az elektromos tűzhely kialakítása

A villanytűzhely egy szabadon álló készülék, amely mindig "szem előtt" van. Ezért fontos, hogy illeszkedjen a konyhabútorhoz, és a konyha általános kialakításához. Az elektromos tűzhely leggyakrabban fémből és rozsdamentes acélból készül. Ami a villanytűzhely színét illeti, a klasszikus fehér modellek a legelterjedtebbek. A rozsdamentes acél elektromos tűzhelyek szintén nagyon népszerűek. Ha az elektromos tűzhely egy fekete konyhabútorral felszerelt konyhába kerül, akkor a megfelelő választás egy fekete villanytűzhely lesz. A rusztikus és retro konyhákba a legjobban egy retro stílusú villanytűzhely illik.

Elektromos tűzhely típusok

Vasmagos villanytűzhely

Vasmagos villanytűzhely

 • A legolcsóbb elektromos tűzhely
 • Mindenütt alkalmas, ahol alacsonyabb elektromos feszültségű forrásra van szükség

A vasmagos villanytűzhely a legolcsóbb és a legkevésbé hatékony változat. A vasmagos villanytűzhely esetében hosszú időt vesz igénybe, mire felmelegszik vagy éppen lehűl. Nem energiatakarékos, mivel működés közben nagy a hőveszteség, és a felhasznált energiának csak 60%-át használja fel. A vasmagos villanytűzhely nem alkalmas olyan otthonokba, ahol sokat kell főzni. Előnye azonban az alacsony beszerzési ár, a hosszú élettartam és az a tény, hogy némelyikük alacsonyabb feszültségforráshoz is csatlakoztatható.

Előnyök és hátrányok
 • Alacsony vételár
 • Lehetővé teszi a 230-240 V-os csatlakozást
 • Hosszú élettartam
 • Nagy energiaveszteségek
 • Hosszú felfűtési idő
Kerámialapos tűzhely

Kerámialapos tűzhely

 • Modern és megfizethető
 • Egyszerű karbantartás a sima üvegkerámia felületnek köszönhetően

A legelterjedtebb típus a kerámialapos tűzhely. Kiváló ár-érték arányának köszönhetően a legtöbb háztartás megengedheti magának. Kényelmes és viszonylag gyors főzést biztosít. Ezenkívül bármilyen edénnyel használható. A kerámialapos tűzhely főzőlapjába egy fűtőszál van építve, amely hőt bocsát ki magából, így melegíti fel a főzőfelületre helyezett edényt. Ez a fajta fűtés maradékhőt termel, de néha még ez is hasznosítható, például az ételek melegen tartására. A sima és tartós üvegkerámia felületnek köszönhetően a főzőlap könnyen karbantartható.

Előnyök és hátrányok
 • Legjobb ár/teljesítmény arány
 • Gyors melegítés
 • Könnyű karbantartás
 • Számos funkció
 • Magasabb energiafogyasztás (az indukcióshoz képest)
 • Maradék hő
Indukciós villanytűzhely

Indukciós villanytűzhely

 • A leggazdaságosabb, leggyorsabb és legbiztonságosabb főzés
 • Speciális mágneses aljú edények használata szükséges

Az indukciós villanytűzhely magasabb kezdeti beruházást igényel, de ha hosszú távon szeretnél áramot megtakarítani, és kényelmesebben főzni, vagy azt szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban legyenek a konyhában, akkor ez a legjobb választás. Az elektromágneses indukció elve nagyon gyors felmelegedést és minimális hőveszteséget biztosít. Ráadásul az indukciós villanytűzhely főzőlapja nem okoz égési sérüléseket. Ha ugyanis nincs edény a főzőzónán, akkor az még bekapcsolt állapotban sem melegszik fel. Sima felületének köszönhetően tisztítása nagyon egyszerű. És még ha az étel ki is fut, nem fog ráégni a főzőlapra.

Előnyök és hátrányok
 • A főzés leghatékonyabb módja
 • Gyors melegítés
 • Energiatakarékosság
 • Könnyen tisztítható
 • Magasfokú biztonság
 • Számos funkció
 • Magasabb vételár
 • Speciális mágneses aljú edényeket igényel
 • Enyhe zümmögő hangot hallat
Légkeveréses villanytűzhely

Légkeveréses villanytűzhely

 • Elektromos sütő kerek fűtőelemmel
 • Különböző ételek egyszerű és egyenletes sütése

A légkeveréses villanytűzhely jobb és egyenletesebb főzést tesz lehetővé. Néha forrólevegős sütőként is emlegetik őket. A felső és alsó fűtés, a ventilátor és esetleg a rács mellett egy kerek fűtőelemmel is rendelkezik. Nem mindegy, hogy a villanysütő csak egy ventilátorral rendelkezik, amely csak a felső vagy alsó fűtés által termelt meleg levegőt oszlatja el, vagy kerek fűtőelemmel is rendelkezik, amelynek saját hőforrása van, és a már felmelegített levegőt fújja be a sütőbe. A légkeveréses sütőben egyszerre több tepsi különböző ételt süthetsz, mivel a különböző szinteken lévő ételek aromái és ízei nem keverednek.

Előnyök és hátrányok
 • A felmelegített levegő egyenletesen jut be a sütőbe
 • Egyenletesebb és gyorsabb sütés
 • Két vagy több különböző étel sütése egyszerre
 • Időt, erőfeszítést és pénzt takarít meg
 • A kerek fűtőelem nélküli sütők csak a forró levegőt oszlatják el
Elektromos tűzhely gőzfunkcióval

Elektromos tűzhely gőzfunkcióval

 • A gőz segít jobb eredményeket elérni sütéskor
 • A gőz hozzáadása javítja az étel ízét és állagát

A gőzfunkcióval ellátott elektromos sütő lehetővé teszi, hogy a forró levegőhöz a sütés kezdetén gőzt is hozzáadj, így a sült ételek belseje lédús és szaftos, a felülete pedig ropogós lesz. Felhívjuk a figyelmedet, hogy ez nem párolás. A gőzfunkciót különösen értékelni fogod házi sütemények, élesztős tészták és torták készítésekor, de húsok és más ételek sütésekor is, ahol az a cél, hogy a belseje szaftos, a külseje pedig ropogós legyen.

Előnyök és hátrányok
 • A gőz hozzáadása jobb sütési eredményeket biztosít
 • A sütemények jobban feljönnek, és a hús nem szárad ki
 • A sült ételek színe gusztusosabb, a felületük fényesebb
 • Magasabb vételár

Az elektromos tűzhely kiválasztásakor felmerülő gyakran ismételt kérdések

Melyik főzőlap a legkevésbé karbantartásigényes?

A kerámia és indukciós főzőlapok alacsony karbantartási igényűek. A vasmagos főzőlaphoz képest előnyük, hogy sima és rendkívül tartós felületük van, amelyet nagyon könnyű tisztítani és karbantartani. Ezenkívül az indukciós főzőlapra nem (vagy csak minimálisan) ég rá az étel, még akkor is, ha az étel kifut. A főzőlap csak közvetlenül az edény alatt melegszik fel, az edény körüli terület hideg marad.


TIPP: Hogyan ápoljuk a főzőlapot című cikkünkben a főzőlap megfelelő tisztítására vonatkozó utasításokat, a tisztítószerekre vonatkozó ajánlásokat és a főzőlap citrommal történő tisztítására vonatkozó tippeket is olvashatsz.

Honnan tudom, hogy egy adott edény alkalmas-e indukciós főzőlapra?

Az indukciós főzőlapokon ferromágneses aljú (vastartalmú) speciális edények használhatók. Az indukciós edényeket általában egy grafikus izzószál szimbólummal jelölik az edény alján. Egy egyszerű teszttel megállapíthatod, hogy az edény valóban alkalmas-e indukcióra, nem kell hozzá más, csak egy egyszerű mágnes. Tedd az edény aljára, ha megtapad, akkor az edény megfelelően fog működni még az indukciós főzőlapon is.


TIPP: Mielőtt új edénykészletet vásárolnál, próbáld ki a mágneses tesztet a már otthon lévő edényeken.

Mit jelent a pirolitikus, a katalitikus és a gőztisztítás?

Ezek az "öntisztító" funkciók segítenek az elektromos sütő belsejét tisztán tartani.

 • Pirolitikus tisztítás

Az öntisztító program aktiválása után a pirolitikus sütő nagyon magas hőmérsékletre (akár 500 °C-ra) melegszik fel, és minden szennyeződést hamuvá éget. Ezután csak töröld át az elektromos sütő belső felületét egy nedves ruhával, miután lehűlt (ideális esetben még kissé meleg állapotban), és kész.

A katalitikus sütők porózus zománcozott anyagból készült speciális belső borítással vannak ellátva. Ennek köszönhetően a sütő szivacsként szívja magába a zsírt és a szennyeződéseket, amelyek aztán a hő hatására oxidálódnak és elpárolognak a normál sütés során.

Ezt a tisztítási módszert AquaClean vagy EcoClean néven is emlegetik. Az ilyen sütők speciális belső kialakításuknak köszönhetően csak gőzzel tisztíthatók. Önts vizet egy tepsibe, és indítsd el a gőztisztító funkciót. A gőz fellazítja a szennyeződéseket és a ráégett ételmaradványokat, amelyeket körülbelül fél óra elteltével, a tisztítási funkció befejeztével egy ronggyal letörölhetsz.


TIPP: Részletesebb tudnivalókért, valamint az öntisztító funkció nélküli elektromos sütő tisztítására vonatkozó útmutatóért és ajánlásokért lásd Hogyan tisztítsuk ki a sütőt című cikkünket.


Fogalomtár

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ