ApF HU Pravé ucho Alza dny

Milyen gáztűzhelyet vegyek? (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus
Aktualizálva

 

A gáztűzhely két részből áll, egy gázfőzőlap és egy gázsütő alkotja. Legnagyobb előnye, hogy azonnal melegít és nagyon pontosan és egyszerűen szabályozható a lángja. Minimális maradékhővel működik, és a biztonság miatt sem kell aggódnod - alapfelszereltségként gázszivárgás elleni biztonsági zárral rendelkezik.

Milyen gáztűzhelyet vegyek - légkeveréses gáztűzhely
Előnyök és hátrányok
  • A láng jól szabályozható
  • Azonnal elkezd melegíteni
  • Minimális maradékhő
  • Beépített gyújtás
  • Égésbiztosító
  • Gázcsatlakozásra van szükség
  • A gázsütő hőmérséklet-szabályozása kevésbé pontosan oldható meg

Gyakran ismételt kérdések a gáztűzhely kiválasztásakor

Szabadon álló vagy beépíthető gáztűzhely?

A konyha elrendezése játssza a legnagyobb szerepet annak eldöntésében, hogy szabadon álló vagy beépíthető gáztűzhely a megfelelő számodra. Új konyhát tervezel, és szeretnéd, hogy egységes legyen a stílusa? Akkor a beépíthető sütő és főzőlap ideális megoldás. Külön-külön, vagy készletben is kaphatók.


Gyakran azonban az egyetlen lehetőség a szabadon álló gáztűzhely. Előnye az alacsonyabb ár és az egyszerű telepítés. A gáztűzhely és a vezeték között azonban marad egy rés, amelyet nehéz takarítani.

Biztonságos-e a gáztűzhely?

Nem kell aggódnod a gázszivárgás miatt a gáztűzhely használata közben. Manapság minden gáztűzhely olyan biztonsági rendszerekkel rendelkezik, amelyek szivárgás esetén leállítják a gázellátást. Ha a láng véletlenül kialszik, például huzat vagy a rácsöpögő folyadék miatt, a gázellátás automatikusan leáll. Ez megakadályozza, hogy a gáz a levegőbe kerüljön. A termoelektromos égésbiztosítás esetén a gombot először le kell nyomni, majd el kell forgatni. Alternatívaként a gyújtás külön gombbal oldható meg.

Miért jó a gáztűzhely?

Sokan a gáz főzőlapra esküsznek, mert azon a legjobb főzni. Nagy teljesítményű, nagyon gyorsan melegít és azonnal reagál a melegítés mértéke a láng növelésére vagy csökkentésére. Előnye továbbá az alacsonyabb energiafogyasztás, többek között a minimális maradékhő miatt.

A gázsütő esetében már más a helyzet, hiszen az elektromos sütő nagyobb kényelmet és több sütési funkciót biztosít, de az alacsonyabb ár a gáztűzhely mellett szól. Ez tükröződik a gáztűzhely összességében alacsonyabb beszerzési árában, ennek köszönhetően a háztartásokban igen elterjedt. Vagy gázcsatlakozásra vagy propán-bután fúvókára van szükség, ez utóbbi a gázpalack csatlakoztatásához szükséges.

Gáztűzhely

  • Gázfőzőlap és gázsütő
  • Könnyen szabályozható láng
  • Ár: 75 590 Ft-tól
Légkeveréses gáztűzhely

Fontos paraméterek

Gáztűzhely energiaosztály

A gáztűzhely energiaosztálya

Az energiaosztály a készülék energiafogyasztás szerinti besorolását mutatja meg. Az energiacímke megkönnyíti a választást, feltüntetése minden gáztűzhely esetében kötelező. Jelenleg csak B és annál jobb energetikai besorolású gáztűzhely gyártása engedélyezett.

Energiacímke

Gáztűzhely energiacímke


A gázsütő térfogata

A gázsütő térfogata

A standard gázsütő kapacitása körülbelül 60 liter, a legtágasabb modellek űrtartalma 65 liter vagy annál is több.

A gáztűzhely szélessége

A gáztűzhely szélessége

Gáztűzhely 50–60 cm széles változatokban kapható. A szélesség határozza meg a gázsütő térfogatát és az égőfejek számát. Egy 60 cm-es gáztűzhely akár öt égőfejjel is rendelkezhet.

A gáztűzhely felszereltsége

A gáztűzhely felszereltsége


Gázsütő ajtó többrétegű üveggel - A többrétegű ajtóüveg biztonsági funkcióként szolgál az égési sérülések megelőzésére. A háromrétegű üvegnek köszönhetően a gázsütő ajtaja csak olyan hőmérsékletre melegszik fel, amellyel érintkezve nem áll fenn az égési sérülés veszélye.


Világítás - A világításnak köszönhetően még csukott ajtónál is ránézhetsz a készülő ételre, így nem kell olyan gyakran kinyitni a gázsütő ajtaját.

Égésbiztosító - Ha a gáztűzhely lángja bármilyen okból véletlenül kialszik, akár huzat következtében, akár folyadék kerül rá, az égőben lévő termikus biztosíték megakadályozza, hogy a gáz a levegőbe jusson.


Fedlap - A legtöbb gáztűzhely fedlappal rendelkezik, amely lehajtva tárolóhelyet vagy munkafelületet biztosít.

Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ