Nakupování budoucnosti Őszi kedvezmények

Milyen hűtőt vegyek?

Termékkatalógus

Milyen típusú hűtőszekrényre van szükséged, és mit jelentenek az olyan kifejezések, mint a Crisper Box, az Air Flow, a visszamelegedési idő vagy az A energiaosztály? Segítünk eligazodni a fogalmak zűrzavarában, és megtalálni a számodra megfelelő hűtőszekrényt.

Frissítve

Hűtőszekrény kiválasztásakor kulcsfontosságú eligazodni a kínálatban a készülékek paraméterei között. Kíváncsi vagy, mit jelentenek a Crisper Box, Air Flow, visszamelegedési idő vagy az energiaosztály fogalmak? Segítünk eligazodni a fogalmak zűrzavarában, és megtalálni a számodra megfelelő hűtőszekrényt.

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

Hűtőszekrény kiválasztásakor néhány alapvető dolog kulcsfontosságú:

 1. A hűtőszekrény folyamatosan üzemben lesz. Ezért fordíts kiemelt figyelmet az energiaosztályra.

 2. A hűtőszekrény kapacitását a háztartásban élő száma alapján válaszd meg.

 3. Ha kisebb mértékben fogsz fagyasztani, válassz hűtő-fagyasztó kombinációt. 

 4. Otthonra, az irodába vagy a nyaralóba veszel hűtőszekrényt? A készülék funkcióit ennek megfelelően válaszd ki.

 5. Ragaszkodsz az új készülékhez vagy inkább költséghatékony lennél és akár használt hűtőszekrény is szóba jöhet, tökéletes állapotban és érvényes garanciával?

Alapvető paraméterek hűtőszekrény kiválasztásakor

Energiaosztály és energiacímke

Az energiaosztály a készülék energiafogyasztása szerinti csoportosításra utal. A választást az energiacímke könnyíti meg, amelynek minden hűtőszekrényen kötelezően szerepelnie kell. A fogyasztás ideális körülmények között, azaz 20 °C-os környezeti hőmérsékleten és a hűtőtér 70%-os kihasználtságán alapul.

Energiacímke

hűtőszekrények energiacímkéje

Kombinált hűtőgépek éves energiafogyasztásának bemutatása energiaosztályok szerint**

Energiaosztály Éves energiafogyasztás kWh-ban
Költség Ft/nap*
Költség Ft/év*
A 160 28 10 100
B 219 37,9 14 044
C 274 48,1 17 572
D 305 53,45 19 563

* 64,14 Ft/kWh árral számolva
** A hűtőszekrény energiafogyasztását befolyásolja a hasznos térfogat mérete, a kompresszor típusa, a szigetelés vastagsága és egyéb paraméterek.

Hasznos térfogat

Egy háztartás egy tagja számára általában 70 liternyi hűtőszekrény- és 25 liternyi fagyasztóhely ajánlott. A szükséges hűtőszekrény mérete azonban az egyes családok életmódjától függ, és a belső tér elrendezése - a polcok száma vagy a fiókok típusa - is fontos.

1–2 személyes háztartás:

 • kisebb hűtőszekrény ideális
 • magasság: 140 –170 cm
 • térfogat: 150 / 70 liter (hűtő/ fagyasztó rész)

3–4 személyes háztartás:

 • nagyobb hűtőszekrény ideális
 • magasság: 180 cm vagy magasabb
 • térfogat: 225 / 90 liter vagy több (hűtő/ fagyasztó rész)

A használat azonban nagyon egyéni. Ha egész héten nagy bevásárlásokat tervezel, akkor a nagyobb modellek között válogass. Ugyanakkor egy kisebb családnak is szüksége lehet nagyobb hűtőszekrényre az élelmiszerek tárolásához.

A fagyasztó helye

Ha fagyasztóra van szükséged, két lehetőség közül választhatsz. Vagy vásárolj szabadon álló fiókos vagy pultos fagyasztót, vagy válassz kombinált hűtőszekrényt, amelynek van fagyasztó- és hűtőrekesze is. A kombinált hűtőszekrények kétféle változatban kaphatók:

 • Alulfagyasztós hűtőszekrények
 • Felülfagyasztós hűtőszekrények

Az alsó fagyasztó jobban állítható, 2-5 fiókkal és nagyobb kapacitással rendelkezik. A felső fagyasztó viszont könnyen hozzáférhető, de kisebb a kapacitása

Kompresszorok és hűtőkörök száma

A hűtőszekrényeket manapság általában egy kompresszorral és egy vagy két hűtőkörrel gyártják. Ezek befolyásolják a hűtőszekrény és a fagyasztó független hőmérséklet-beállításait, valamint az egyes készülékek külön-külön történő teljes kikapcsolását, valamint azt is, hogy a tárolt élelmiszer mennyi ideig marad friss. 

Kompresszor Hűtőkör Ár Fogyasztás + / -
1 1 Alacsonyabb Alacsonyabb
Leolvasztáskor az egész készüléket ki kell kapcsolni. Az élelmiszer gyorsabban kiszáradhat.
1 2 Valamivel magasabb Valamivel magasabb
Hőmérséklet-beállítások a hűtőszekrényhez és a fagyasztóhoz külön-külön. Lehetőség a hűtőszekrény és a fagyasztó külön-külön történő kikapcsolására. Az élelmiszerek tovább maradnak frissek.

Víz- és jégadagolás

A hűtött vízadagoló és a jég- és jégkockakészítő különösen az amerikai hűtőszekrények legfőbb előnyei közé tartozik, ám a hagyományos hűtőszekrényekben is megtalálhatók. Mindkét adagoló az ajtó elején található. A legtöbb ilyen funkcióval rendelkező hűtőszekrény vízellátáshoz való csatlakoztatást igényel.

Minibár

A minibár a kedvenc ételek vagy italok tárolására szolgáló kis helyet jelenti, amelyhez a hűtőszekrény fő ajtajának kinyitása nélkül lehet hozzáférni. Ez megakadályozza, hogy az ajtó gyakori nyitásakor hideg levegő távozzon, és növeli az energiafogyasztást.

Méretek

A hűtőszekrény megrendelése előtt mindenképpen mérd le az ajtók és folyosók szélességét, amelyeken keresztül a hűtőszekrényt szállítani fogják. A nagy méretek, különösen az amerikai hűtőszekrények (általában 90 × 70 × 170 cm) megnehezítik a logisztikát. Mindenképpen ellenőrizd a szállított hűtőszekrény méreteit, beleértve a csomagolását is.

Kombinált hűtőszekrények

Kombinált hűtőszekrények

 • A legnépszerűbb változatok otthoni használatra
 • Kombinálják a hűtőszekrényt és a fagyasztót
 • Megfizethető
 • Modellek és funkciók széles választéka

A fagyasztóval ellátott hűtőszekrények vagy kombinált hűtőszekrények a háztartási hűtők egyik legnépszerűbb és legpraktikusabb típusa. Ezek az élelmiszerek hűtését és fagyasztását is kombinálják. Ha tehát kisebb mértékben fagyasztani is szoktál, akkor a kombinált hűtő a megfelelő választás az számodra. Ezeknek a hűtőszekrényeknek rengeteg változata található meg a piacon. Modellek, méretek, funkciók és színek széles választékából választhatsz. Így nemcsak egy hagyományos fehér változatot szerezhetsz be a konyhádba, hanem egy modern rozsdamentes acél, bordó vagy fekete hűtőszekrénnyel is feldobhatod a hangulatot.

 

Előnyök és hátrányok
 • Funkciók és méretek széles választéka
 • Nem kell külön fagyasztót vásárolni
 • Fagyasztó elhelyezése alul vagy felül
 • Egyes modellek italadagolóval rendelkeznek
 • Alkalmasak kisebb és nagyobb családok számára
 • Kisebb fagyasztókapacitás

Gyakran ismételt kérdések kombinált hűtőszekrény választásakor

Milyen típusú hűtőszekrényt válasszunk?

Minden hűtőszekrénytípusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, ami fontos, az a felhasználási hely, a kapacitás és a funkciók száma.

A kombinált, monoklimatikus, amerikai vagy beépített hűtőszekrényeket a hétköznapi háztartások számára tervezték, ahol az egyes modellek belső térfogata és funkcióinak száma a döntő. A kombinált hűtőszekrények hűtő- és fagyasztószekciót egyesítenek, a monoklimatikus hűtőszekrényeknek nincs fagyasztójuk, az amerikai hűtőszekrények nagy konyhákba illenek, a beépített hűtőszekrények pedig egyedi konyhákba építhetőek be.
A pult alá szerelhető hűtőszekrények kisebb kapacitásúak, és kiválóan alkalmasak nyaralóba, stúdióba vagy irodába.

Milyen kapacitású hűtőszekrény válasszunk?

Létezik egy egyszerű szabály. A háztartás minden egyes tagjára körülbelül 70 liter hűtőkapacitás és körülbelül 25 liter fagyasztókapacitás jut. Az is kifizetődő, ha a jövőt szem előtt tartva választunk. Ha családod bővítését tervezed, a nagyobb hűtőszekrények közül válassz. 

A szükséges hűtőszekrény mérete azonban a család életmódjától függ, és a belső tér elrendezése - a polcok száma vagy a fiókok típusa - is fontos. Ezek lehetnek közönségesek vagy speciálisak, mint például a Crisper boxok, nullzónás fiókok stb. Egyes modellek tojástartót vagy palacktartót is kínálnak.

Hogyan tervezik meg a kombinált hűtőszekrények különböző hűtőköreit?

A különböző gyártók speciális fagymentes funkciókat mutatnak be, amelyekkel a kombinált hűtőszekrények büszkélkedhetnek. Az alapvető fagymentes funkció a régóta ismert, egykörös Total No Frost funkció, amely abból áll, hogy az élelmiszereket a fagyasztóból származó levegővel hűtik. Ez azonban az áthaladás során megfosztódik a nedvességtől, amely a friss élelmiszerek gyors kiszáradását okozza. A megoldás a hűtőkörök szétválasztása aktív levegőelosztással, az úgynevezett MultiFlow rendszerrel, amely egyszerre teszi lehetővé a fagymentes működést és biztosítja, hogy az élelmiszerek hosszú ideig frissek és üdék maradjanak. Ez tehát a legfejlettebb fagymentes funkció, amelyet a gyártók szerint Dual Total No Frost, NeoFrost vagy Twin Cooling néven emlegetnek.

Egyes hűtőszekrénytípusokban speciális, páratartalom-szabályozással ellátott fiókokkal is találkozhatsz, de ez nem a hűtőszekrény teljes szabályozható terét jelenti, hanem csak bizonyos zónákat, amelyeket leggyakrabban a gyümölcsök és zöldségek frissen tartására terveztek.

Fagyasztó nélküli hűtőszekrények

Fagyasztó nélküli hűtőszekrények

 • A teljes tér hűtésre szolgálnak
 • Ideálisak önálló fagyasztóládával rendelkező háztartásokba
 • Nagy hasznos térfogat
 • Ideálisak nagyobb családok számára

A fagyasztó nélküli hűtőszekrényt, vagy monoklimatikus hűtőszekrényt leginkább azok a háztartások értékelik, amelyeknek nagy helyre van szükségük az élelmiszerek tárolásához, és külön fagyasztóval is rendelkeznek. Ezek a modellek tökéletesek a nyaralóba vagy az irodába is, ahol nincs szükség fagyasztóra. Ezenkívül, ha egy monoklimatikus hűtőszekrényt és egy ugyanattól a gyártótól származó, azonos típusú, szabadon álló fagyasztót választasz, akkor az amerikai hűtőszekrényhez hasonló side-by-side hűtőszekrényt alakíthatsz ki.

Előnyök és hátrányok
 • Nagy kapacitás az élelmiszerek tárolására
 • A hűtőszekrény az egész térben hűt
 • Nem kell leolvasztani
 • Tiszta kapacitás akár 395 liter 
 • Ideális nagyobb családok számára
 • Fagyasztó vagy fagyasztó box hiánya
 • Kisebb választék
Mini hűtőszekrények

Mini hűtőszekrények

 • Ideálisak egyedülállók számára és kis konyhákba
 • Fagyasztó box-szal felszerelve
 • Alkalmasak irodákba vagy stúdió apartmanokba

A kis, pult alá szerelhető hűtőszekrények ideálisak olyan otthonokba, ahol minden centimétert számít. Népszerű választás egyedülállók vagy párok, diákok számára a kollégiumokban és irodákban, ahol nincs szükség nagy hűtőszekrényre. Méretüknek köszönhetően könnyen mozgathatók és alacsonyabb az energiafogyasztásuk. A mini hűtőszekrények egyes modelljei fagyasztórekesszel is rendelkeznek, így teljes értékű és praktikus készülékekké válnak. Mások inkább minibárként szolgálnak, ezért gyakran használják őket irodákban. 

Előnyök és hátrányok
 • Kisebb hűtőszekrény kapacitás
 • Alacsonyabb energiafelhasználás
 • Egyes modellek fagyasztórekesszel rendelkeznek
 • Ideálisak egyedülállók számára
 • Magasabb zajszint
 • Kisebb méretű fagyasztórekesz
 • A fagyasztórekesz hozzáféréséhez a hűtőszekrényt is ki kell nyitni
Beépíthető hűtőszekrények

Beépíthető hűtőszekrények

 • Illeszkednek a belső tér kialakításához
 • Fagyasztóval vagy anélkül
 • Méretek, technológiák és funkciók nagyobb választéka
 • Ideálisak kis és nagy családok számára

A beépíthető hűtőszekrények ideálisak olyan konyhákba, ahol a konyhabútorba más készülékeket is beépítettek. Speciális fal- és nyíláskialakítással rendelkeznek, így egyszerűen elrejtheted őket a szekrénytestben. A beépített hűtőszekrényeknek több típusa közül választhatsz - kombinált hűtőszekrények, monoklimatikus hűtőszekrények és kis hűtőszekrények. De egyik típus esetében se feledd, hogy a hűtőszekrényben szabad légáramlást kell biztosítani, hogy a készülék ne melegedjen túl. 

Előnyök és hátrányok
 • Biztosítja a konyha teljes megjelenését
 • Kevésbé zajos a box elhelyezésének hála
 • A legmodernebb modellek gazdaságos LED világítással büszkélkedhetnek
 • Igényesebb professzionális telepítés
 • Italadagoló, vízszűrő és minibár hiánya

Gyakran ismételt kérdések beépíthető hűtőszekrény választásakor

Mikor jobb egy szabadon álló és mikor egy beépített hűtőszekrényt választani?

Tervezed, hogy az elkövetkező években lecseréled a konyhaszekrényeidet vagy elköltözöl? Akkor egy szabadon álló hűtőszekrény jobban megfelel a számodra, hiszen könnyen elhelyezhető bármelyik konyhában. Építkezel, új konyhát alakítasz ki, vagy már rendelkezel más beépített készülékekkel? Válassz beépíthető hűtőszekrényt. Így ugyanazzal a külsővel rendelkezik majd, és konyhád tisztább kialakítású lesz, "zavaró" elemek nélkül.

Amerikai hűtőszekrények

Amerikai hűtőszekrények

 • Nagy családok számára tágasabb konyhával
 • Külön hűtő- és fagyasztórekeszek
 • Rendkívüli belső tér
 • Letisztult elrendezés

Az amerikai hűtőszekrények vagy side-by-side hűtőszekrények sok nő és háziasszony álma. Különösen népszerűek a nagycsaládosok körében, és tökéletesen illeszkednek a nagyobb konyhákba. Fő előnyük a két ajtó mögé rejtett, nagy térfogatú, szépen elkülönített hűtő- és fagyasztórekesz, amelyek számos modellben hideg víz adagolóval és jégkészítővel vannak felszerelve. Amerikai hűtőszekrény vásárlása előtt gondosan mérd fel mind a hely méreteit, ahol a hűtőszekrény állni fog, mind a konyhába vezető szállítási útvonalat.

Előnyök és hátrányok
 • Külön hűtő- és fagyasztórekeszek
 • Rendkívüli belső tér
 • A legmodernebb funkciók
 • Stílusos design
 • Jégkészítő és hideg víz adagoló
 • Magasabb energiafelhasználás
 • Magasabb ár
 • Nagy méret és igényesebb telepítés
INTELLIGENS hűtőszekrények

INTELLIGENS hűtőszekrények

 • Funkciók széles választéka
 • Az élelmiszerek frissességének megőrzése
 • Elegáns design
 • Csatlakozás más készülékekhez és okostelefonokhoz

Az intelligens hűtőszekrények forradalmi eszközt jelentenek a konyhában. A normál hűtőszekrényekhez képest olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek javítják a tárolt élelmiszerek minőségét, csökkentik az energiafelhasználást, és megkönnyítik az élelmiszer-vásárlást és a főzést. A "koppintós" intelligens hűtőszekrények dupla ajtókkal rendelkeznek, amelyeknél a külső ajtó megérintésekor a külső ajtó világít, és lehetővé teszi, hogy az ajtó kinyitása nélkül beleláss a hűtőszekrény belsejébe. A legtöbb SMART hűtőszekrény más intelligens készülékekhez vagy okostelefonokhoz csatlakozik. Így távolról is beállíthatod a hűtő hőmérsékletét, nyaraláskor kiválaszthatod az energiatakarékos hűtési módot, vagy a belső kamerával ellenőrizheted az élelmiszerek állapotát. Az intelligens hűtőszekrények másik jellemzője, hogy nyomon követik, milyen ételek és mennyi ideig vannak a hűtőben. A készülék ezután bevásárlólistát készít számodra, vagy recepteket kínál, attól függően, hogy milyen élelmiszerekkel rendelkezel éppen. Ezután élvezheted a főzést, miközben videókat nézel vagy zenét hallgatsz a hűtőszekrényen keresztül.

Előnyök és hátrányok
 • Multifunkcionalitás
 • Jobb minőségű élelmiszerek
 • Csökkentett energiafelhasználás
 • Távvezérlés
 • Elegáns design
 • Magasabb ár
 • Drágább javíttatás
No Frost hűtőszekrények

No Frost hűtőszekrények

 • Nincs szükség leolvasztásra
 • Kiküszöbölik a nem kívánt szagokat
 • Különféle típusok választéka

A normál hűtőszekrényekhez képest a No Frost modellekben egy motor és egy párologtató biztosítja a szellőzést és a légkondicionálást. Ez az összeállítás megakadályozza a fagy kialakulását azáltal, hogy elnyeli az élelmiszer által termelt gőzöket. Ennek eredményeképpen a No Frost hűtőszekrényeket nem kell leolvasztani, miközben csökkentik a penész és a szagok kialakulását a hűtőszekrény belsejében. A No Frost hűtőszekrények fagyasztóval, fagyasztó nélkül vagy amerikai kialakítással is kaphatóak.

Előnyök és hátrányok
 • Nincs leolvasztás
 • Szagok eltávolítása a hűtőszekrényből
 • Több típus közül választhatsz
 • Zajosabb lehet
 • Magasabb energiafelhasználás
Borhűtők

Borhűtők

 • Borkedvelőknek
 • Egyzónás és többzónás
 • Szabadon álló és beépíthető 
 • Modern design

A minőségi borhűtők nem hiányozhatnak a borkedvelők felszerelései közül, amely kifejezetten a legkülönfélébb borok hűtésére alkalmas. Csak egyfajta bort szoktál inni? Akkor számodra egy egyzónás modell is elegendő lesz. Ellenkező esetben válassz egy többzónásat. A szabadon álló modellek a legnépszerűbbek közé tartoznak, de vannak beépíthető típusok is, amelyek lehetővé teszik, hogy megőrizd a belső tér integritását. A hagyományos hűtőszekrényekhez képest a borhűtők lehetővé teszik, hogy a palackokat ideális, vízszintes helyzetben tárold, megvédve a bort a szagoktól, a rezgésektől, a hőmérséklet-ingadozástól és a páratartalomtól. 

Előnyök és hátrányok
 • Ideális körülmények a bortároláshoz
 • Többzónás modellek különálló hőmérsékleti beállításokhoz
 • UV szűrővel ellátott ajtóüveg a fénysugarak áthaladásának megakadályozására
 • Csak bor tárolásához

Alapvető paraméterek borhűtők választásakor

Hőmérsékleti zónák

Attól függően, hogy hány hőmérsékleti zónában lehet egy adott hőmérsékletet beállítani, a borhűtőket egy- és többzónásakra osztjuk. A többzónás modellekben a hőmérsékletet külön rekeszenként állíthatod be. Egyes modellek nem különálló hőmérsékleti zónákat kínálnak, de a hőmérséklet felülről lefelé csökken. Ezekben a zónákban a legmagasabb szinten a vörösbort tárolják, ezt követi a fehérbor, majd a pezsgő.

Zónák száma Hőmérséklet Alkalmas
Egy Állítható Egyfajta borhoz
Kettő vagy több Zónánként állítható Két- vagy többfajta borhoz

Optimális hőmérséklet bor tárolásához

Borfajta Ideális hőmérséklet
Fehér 7-12 °C
Vörös 15-18 °C
Rozé 7-12 °C
Gyöngyöző 5-7 °C
Habzó 8-10 °C


UV szűrő

Az üvegajtós borhűtők egyes modelljei UV szűrővel rendelkeznek, hogy megakadályozzák a káros napfény behatolását, amely kedvezőtlenül befolyásolja a bor minőségét.

A borhűtő kapacitása

Válassz borhűtőt az alapján, hogy hány palack bort szeretnél otthon tárolni. Egy tipikus kartondoboz bor 6 palackot tartalmaz, és a borhűtő kapacitása ezen alapul. Az alacsonyabb kategóriájú borhűtők egységnyi palackot képesek tárolni, míg a magasabb kategóriájú modellek ideális körülmények között akár kétszáz palack tárolására is alkalmasak. A magasabb modellek belső terét kiváló minőségű fa rácsok tagolják.

Gyakran ismételt kérdések borhűtő választásakor

Egyzónás vagy kétzónás borhűtő?

Ha csak fehér- vagy vörösbort szoktál inni, és csak ilyen típusú borokat kívánsz tárolni, akkor elegendő egy egyzónás borhűtő. Ellenkező esetben válassz többzónás modellt, ahol minden borfajtához beállíthatod a megfelelő hőmérsékletet.

Krómozott vagy fa polcok?

A krómozott polcok az olcsóbb változat. Hullámos alakjukkal a helyükön tartják a palackokat. A fából készült polcok előnye, hogy segítenek fenntartani az optimális páratartalmat.

Szabadon álló vagy beépíthető borhűtőt érdemes választani?

Szeretnél egy borhűtőt beépíteni a konyhaszekrényedbe, hogy tökéletesen illeszkedjen a kialakított belső térbe? A beépíthető típust ez alapján válaszd meg. A nappaliban vagy egy különleges helyiségben szeretnéd elhelyezni? Ebben az esetben egy szabadon álló borhűtő jobb megoldást kínál. Vásárlás előtt gondosan mérd ki a helyet, ahová elhelyezni kívánod. Ha egy bútordarabra szeretnéd helyezni, vedd figyelembe a súlyát.

Üvegajtós hűtőszekrények

Üvegajtós hűtőszekrények

 • Hűtőszekrények átlátható üvegajtókkal
 • Alkalmasak üzletek, éttermek vagy kávézók számára
 • Ideálisak desszertek bemutatásához  

Az üvegajtós hűtőszekrényeket elsősorban éttermek, kávézók és kisboltok üzemeltetői használják. A vásárlók a hűtőszekrény kinyitása nélkül is megtekinthetik a kiállított élelmiszereket és a hűtésre szoruló árukat. A hűtött vitrinek ideálisak az éttermekben sütemények és desszertek bemutatására. A vendégeknek már a látványuktól összefut a nyál a szájában, és a dilemma, hogy legyen-e desszert vagy sem, már a múlté. Válassz az üvegajtós hűtőszekrények és a promóciós tartozékkal ellátott nagy vitrinek közül. 

Előnyök és hátrányok
 • Az áru látható anélkül, hogy ki kellene nyitni a hűtőszekrény ajtaját
 • Ideális kávézók, éttermek és kis üzletek számára
 • Különféle méretek és funkciók választéka
 • Reprezentatív kialakítás
 • Zárható ajtók
 • Nem alkalmas háztartásokba
 • Fagyasztódoboz nélkül
Sörhűtők

Sörhűtők

 • Akár 48 literes térfogat
 • Ideálisak rendezvényekhez és partikhoz
 • Italok számára kialakított belső tér

A sörhűtők kis hűtőszekrények vagy minibárok. Nagyobb mennyiségű palackok és dobozok tárolására tervezték őket. A hangsúly a térfogaton van, amely akár a 48 litert is elérheti. A belső polcok és rekeszek kivehetők és áthelyezhetők, így a sörhűtőkben az éppen szükséges italokat helyezheted el. A mobilitás javítása érdekében a legtöbb sörhűtő opcionális zsanérrögzítéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az ajtó nyitási irányát az aktuális környezethez igazítsd.

Előnyök és hátrányok
 • Nagy térfogat
 • A belső polcok igény szerint állíthatók
 • Mobilitás
 • Nincs hely fagyasztórekesz számára
Retró hűtőszekrények

Retró hűtőszekrények

 • Stílusos design
 • Domináns konyhai kiegészítők
 • Fagyasztóval vagy anélkül
 • Sok szín és elrendezés közül választhatsz

Ha egy funkcionális, domináns készüléket keresel a konyhádba, tekintsd meg retró hűtőszekrényeinket. Ezek a gyönyörű készülékek nemcsak jellegzetes lekerekített sarkaikkal, jellegzetes fogantyúikkal és színükkel tűnnek ki, hanem funkcionalitásukkal is. Választhatsz a retró stílusú kombinált hűtőszekrények, fagyasztórekesszel ellátott hűtőszekrények és fagyasztó nélküli retró hűtőszekrények közül. Ha retró hűtőszekrény vásárlását fontolgatod, ne csak a külsőt vedd figyelembe, hanem a hűtő- és fagyasztórekeszek hasznos térfogatát, az energiafelhasználást és a méreteket is. Röviden, kövesd ugyanazokat a lépéseket, mint egy hagyományos hűtőszekrény esetében. 

Előnyök és hátrányok
 • Hűtőszekrénytípusok széles választéka
 • Jellegzetes retró kialakítások és színek
 • Hasznos térfogat széles választéka
 • Stílusos design
 • Magasabb ár
Hűtőszekrény tartozékok

Hűtőszekrény tartozékok

 • Tisztán és frissen tartja a hűtőt
 • Megnöveli a hűtőszekrény élettartamát
 • Javítja az élelmiszerek minőségét

A hűtőszekrényekhez elengedhetetlen felszerelések közé tartoznak a tisztító sprayk és szagtalanítók, törlőruhák és -kendők, valamint a vízszűrők. A tisztító sprayk és szagtalanítók megszabadítják a hűtőt a kellemetlen szagoktól, és megakadályozzák a baktériumok terjedését. A törlőruhák és -kendők nagyszerű eszközök a hűtőszekrény polcainak és falainak tisztítására, hogy az élelmiszerek tiszta környezetben maradjanak. A vízszűrők megakadályozzák a vízvezetékekben a vízkő felhalmozódását és eltávolítják a baktériumokat.

Előnyök és hátrányok
 • Jobb minőségű élelmiszerek
 • Hosszabb hűtőszekrény-élettartam
 • Megfizethető
 • Rendszeresen kell használni

Fogalomtár - hűtőszekrények

6. érzék hűtőszekrények

A 6. érzék olyan érzékelő technológiára utal, amely befolyásolja a kompresszorok teljesítményét az élelmiszerek tartósításához ideális hőmérsékleti feltételek fenntartása érdekében. Ez a technológia meghosszabbítja a frissességet és az eltarthatósági időt.

Visszamelegedési idő

A fagyasztó visszamelegedési ideje azt jelzi, mennyi ideig marad fagyott az étel áramkimaradás esetén.

Air Flow

Az Air Flow egy olyan szellőztető rendszer, amely a hideg levegőt a hűtőszekrény hátsó részén található légcsatornán keresztül oszlatja el a teljes belső térben. Ennek köszönhetően stabilan marad a hőmérséklet és a hűtőszekrény minden egyes kinyitása után gyorsabban helyre is áll a már beállított hőmérsékletszint.

Crisper Box

A Crisper Box egy, a gyümölcsök és zöldségek számára kialakított fiók, speciális hullámos aljjal, amely segít megőrizni frissességüket és ropogósságukat.

Nyitott ajtó riasztás

A nyitott ajtó riasztása egy praktikus funkció, amely segít fenntartani az optimális hőmérsékletet a hűtőszekrény belsejében. Ha az ajtó véletlenül nyitva marad, például egy buli alatt, a hűtőszekrény figyelmeztetni fog. Ez a funkció hozzájárul a hatékonyabb légkeringéshez és az energiatakarékossághoz.

Fogalomtár

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ