AP+ slevy v app Akvizice ApF HU

Milyen interaktív projektort vegyek?

Termékkatalógus

Az interaktív projektorok a szokásos projektorokkal ellentétben lehetővé teszik a prezentációba való beavatkozást egyenesen a vetített képben a vásznon. Változtasd meg a tartalmat vagy mozogj a prezentáción belül, mintha a vászon érintőképernyő lenne. Mindez beépített érzékelő és elektonikus toll segítségével működik.

Milyen interaktív projektort vegyek?
Előnyök és hátrányok
 • Beavatkozhatsz a képbe a prezentáció során
 • Megtölti élettel az iskolai tanítást vagy az üzleti prezentációt
 • Olcsóbb alternatíva az interaktív táblákhoz képest
 • Nem függ a számítógép teljesítményétől
 • Elengedhetetlen a sima és kemény felület a vetítéshez, pl. tábla

Az interaktív projektor kiválasztásakor felmerülő kérdések

Mire valók elsősorban az interaktív projektorok?

Az interaktív projektorok megfelelő eszközök az iskolai oktatás vagy üzleti prezentáció élettel megtöltéséhez. Lehetővé teszik a képbe való beavatkozást a prezentáció során, ezért a prezentáció megváltoztatásához nem szükséges a számítógéphez szaladni, mint ahogy az a szokásos projektorok esetében van.

Milyen alapelven működnek?

Az interaktív projektorokban beépített érzékelő van. A működtetéséhez elektronikus tollra van szükség, amely teljesen átveszi az egér funkcióját, és egyéb funkciókkal is rendelkezik (lehetővé teszi pl. az írást). Az érzékelő figyeli a toll elhelyezkedését, ami által a tollvonások a számítógépbe helyeződnek át, és a számítógépből a projektoron keresztül a vetítőfelületre. Ez a zárt rendszerű működés lehetővé teszi a felhasználónak reális időben beavatkozni a vetített képbe.

Lehetséges velük falra vetíteni, vagy vászon és esetleg még valami más is szükséges hozzá?

Az interaktív projektorokból vetített tartalom felülete kemény kell legyen, hogy ellenálljon az elektronikus tollvonásoknak, egyszersmind sima kell, hogy legyen, hogy a toll csúszhasson rajta. Erre a célra a táblák a legjobban kialakítottak, ezzel ellenétben a fal nem megfelelő felület, hiszen puha vakolata károsíthatja a tollat.

Mi a különbség a natív és a maximális képfelbontás között?

A natív felbontás az, amelyben a projektor vetít. Amennyiben a számítógépben más felbontás van beállítva, a projektor automatikusan transzformálja, és natív felbontásban vetíti le. A natív felbontás ezáltal meghatározza a vetített kép minőségét. Minél nagyobb a projektor natív felbontása, annál jobb minőségű (finomabb) képet ad. Ezzel szemben a maximális felbontás olyan felbontás, amelyet a projektor képes natívvá változtatni.

Mi a különbség az LCD és DLP technológiák között?

A két technológia közötti különbség manapság teljesen minimális. Ha összehasonlítanánk a képminőséget a hasonló árfekvésű DLP és LCD projektorok esetében, nehezen találnának különbséget.

Az LCD projektorok valamivel jobban ábrázolják a színeket, mint a DLP projektorok (kivéve a feketét). Azonban alacsonyabb kontraszttal rendelkeznek, és karbantartásuk nehezebb (meg kell tisztítani a portól).

A DLP projektorok valamivel élethűbben reprodukálják a fekete színt, ezért magasabb kontraszttal rendelkeznek. Valamint karbantartásuk könnyebb, ugyanis nem kell megtisztítani a portól. A hátulütőjük, hogy a gyorsan mozgó tárgyak esetében ún. szivárvány effektus alakulhat ki (csak némelyek érzékelik).

Milyen berendezésekre lehet rácsatlakoztatni az interaktív projektort?

Az interaktív projektorok rendszerint asztali számítógéphez vagy laptophoz kapcsolhatók DHMI, DVI vagy VGA csatlakozón keresztül. Természetesen más berendezéskehez is hozzákapcsolható (pl. WiFi-n keresztül mobiltelefonhoz vagy tablethez, lejátszóhoz kompozit vagy komponens kábel által és más egyéb eszközökhöz). Mindazonáltal ezek keretében nem lehet az interaktív projektor funkcióját kihasználni.


TIPP: Vásárlás előtt ellenőrizd, milyen típusú kapcsolatot támogat a berendezésed. Amennyiben a projektorral nincs közös konnektoruk, használj átalakítót.

Interaktív projektorok

 • Lehetséges a képbe való beavatkozás
 • Élettel tölti meg a tanítást vagy üzleti prezentációt
Interaktív projektorok

Mi a legfontosabb az interaktív projektor kiválasztásánál?

Felbontás

Felbontás, átló és optimális nézési távolság

A képátló az interaktív projektorok esetében függ a vetítési távolságtól (attól, milyen távolságra helyezzük el a projektort a vászontól vagy a faltól). A vetítési távolság szerint kellene megválasztani a projektor felbontását. Általában igaz, hogy minél nagyobb távolságban vetítünk, és minél közelebb ülünk a vászonhoz, annál nagyobb natív felbontásúnak kellene lennie a projektornak.

Vetítési távolság A képátló Megfelelő natív felbontás
2 m 1–1,6 m HD vagy nagyobb
3 m 1,6–2,4 m HD vagy nagyobb
4 m 2–3,2 m Full HD vagy nagyobb
5 m 2,5–4 m Full HD vagy nagyobb

Olvasd el, mi a különbség a projektor natív és maximális felbontása között.

Fényáram

Fényáram (fényerő)

Megadja, mennyire erősen világít a projektor. A fényerő megválasztásánál a környezetet vesszük alapul, amelyben a legtöbbet fogunk vetíteni. A fényerő lumenekben van megadva (lm).

 • 2000 lm-ig – a projektor alkalmas teljesen elsötétített helyiségekbe minimális megvilágítással.
  2000–3000 lm – inkább kevésbé megvilágított helyiségekbe való.
  3000 lm fölött– jól látható vetítést nyújt nappali fényben is.

Praktikus funkciók és tulajdonságok

Praktikus funkciók és tulajdonságok

Távirányítás
A trapéztorzítás korrekciója úgy egyenlíti ki a képet, hogy az ne legyen deformált, ha vetítés során a projektor nem függőlegesen van elhelyezve a vászonhoz képest, hanem oldalról, felülről, stb. vetít
Zoom - megváltoztatja a kép nagyságát a projektor mozgatása nélkül.
PiP (Picture in Picture) – két forrásból származó kép (videó vagy fotó) egymás mellé vetítése.
A beépített akkumulátor lehetővé teszi néhány órán át a konnektor használata nélküli működést.
A beépített hangszóró elegendő az alaphangosításhoz, amennyiben a helyiségben nincsenek külső hangszórók.

Fogalomtár - Milyen interaktív projektort vegyek?

A trapéztorzítás korrekciója

A trapéztorzítás korrekciója kiküszöböli a deformációt abban az esetben, ha a projektor nem a vetítési felület közepén van elhelyezve, hanem oldalról, felülről vagy alulról vetít.

FOV

Field of view, azaz látószög. A szemünk és a vetített kép által bezárt szögről van szó. Minél közelebb vagyunk a képhez, és minél nagyobb az átmérő, a szög annál nagyobb és fordítva.

PiP

Picture in Picture, vagyis kép a képben két kép egymás mellé vetítését jelenti (videó vagy fotók) két különböző forrásból.

Fogalomtár
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ