DNY LEGO Visa

Milyen IPL gépet vegyek

Termékkatalógus

Az IPL szőrtelenítő kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy ismerd ezeknek a modern készülékeknek a paramétereit, csak így biztosítható az otthoni tartós szőrtelenítés. A villanófényes szőrtelenítés nem mindenki számára alkalmas. Ki használhatja az IPL szőrtelenítőt, hogy az egész testén fájdalommentesen szabaduljon meg a szőrszálaktól, milyen paraméterekre kell figyelni a választáskor, és melyik kezelőfej nem hiányozhat az új IPL szőrtelenítő tartozékai közül? Segítünk eligazodni az IPL szőrtelenítők kínálatában, és kiválasztani közülük a legjobbat.

Milyen IPL szőrtelenítő gépet vegyek?

Az IPL szőrtelenítő kiválasztása előtt elengedhetetlen, hogy tisztázzunk néhány alapvető dolgot:

 1. A villanófényes szőrtelenítés a világos bőrű és sötét hajú emberek számára alkalmas. Szőke szőrszálak esetében nem működik.

 2. Gondold át előre, hogy mely területeket szeretnéd szőrteleníteni. Ennek alapján válaszd ki a megfelelő fejeket.

 3. Fordíts különös figyelmet az IPL szőrtelenítő felszereltségére. Fontos a kezelőablak mérete, a villanások száma és a fényerősség beállításának lehetősége.

 4. Az ár a készülék minőségétől függ. Ezért nem érdemes spórolni IPL szőrtelenítő vásárlásakor.

Alapvető paraméterek, amelyekre figyelni kell az IPL szőrtelenítő kiválasztásakor

Cserélhető fejek

A test különböző területein a bőr különböző szőrzettel rendelkezik, ezért különböző ápolást és kezelést igényel. Az egyedülállóan kialakított fejeknek köszönhetően kíméletesen kezelheted az egyes területeket, ami a lehető leghatékonyabb és biztonságos epilálásról gondoskodik. Egyes IPL szőrtelenítők csak 1 cserélhető fejjel, mások több különböző cserélhető fejjel rendelkeznek. Ezért az IPL szőrtelenítő kiválasztásakor arra nagyon oda kell figyelni, hogy az milyen területekre alkalmas.

Az IPL szőrtelenítő az alábbi tartozékokkal rendelkezhet:

 • Cserélhető fej az arc szőrtelenítéséhez - kb. 2 cm2 ablakméret, beépített UV-szűrő az arc biztonságos epilálásához, lapos forma, a felső ajak feletti, az áll és az áll alatti területek szőrtelenítéséhez

 • Cserélhető fej a hónalj szőrtelenítéséhez – ablakméret kb. 3 cm2, speciális forma, amely követi a hónalj vonalait, a nehezen hozzáférhető területek szőrtelenítéséhez

 • Cserélhető fej a bikinivonal szőrtelenítéséhez – ablakméret kb. 3 cm2, az intim területeken lévő sűrűbb és erősebb szőrzethez

 • Cserélhető fej a test szőrtelenítéséhez – ablakméret 4-7 cm2, lekerekített forma a bőrrel való optimális érintkezés érdekében, ideális a lábak szőrtelenítéséhez


A kezelőablak mérete

Itt egyenes arányosság áll fenn. Minél nagyobb a kezelőablak, annál gyorsabb az epilálás, mivel az intenzíven pulzáló fény villanásai nagyobb területet érnek el. Az IPL szőrtelenítőhöz tartozó cserélhető fejeken lévő kezelőablak mérete kb. 2 cm2 és 7 cm2 között változik. A kisebb kezelőablakkal rendelkező fejeket olyan területeken használják, ahol inkább a pontosság, nem pedig a gyorsaság számít, pl. az ajkak, az áll stb. körül.

A villanások száma

A villanások száma az IPL szőrtelenítőben lévő izzó/lámpa élettartamát jelzi. Ez körülbelül 50 000 és 400 000 villanás között mozog.
A készülék az egész test epilálásához átlagosan 300-500 villanást használ. A szakértők 7-8 epilálást javasolnak az első évben, és 1-2 epilálást a következő két évben. Ez 3 év alatt 12 epilálást jelent, azaz körülbelül 3600-6000 villanást, ami kevesebb, mint a legkevésbé felszerelt készülék élettartamának tizede.

A fényerősség beállítása

A legtöbb IPL szőrtelenítő lehetővé teszi, hogy a fény intenzitását a bőrtípusodnak megfelelően állítsd be. Egyes IPL szőrtelenítők esetében ez egy automatikus funkció, így nem kell törődnöd a kézi beállítással. Ha olyan szőrtelenítőt veszel, amelynek ez a funkciója manuálisan állítható be, ne aggódj. A készülék használati utasításában részletes leírást fogsz találni a beállításokról, amelyek biztosítják, hogy az epilálás hatékony maradjon, és az intenzív fényimpulzus alkalmazása ne irritálja a bőrt.


TIPP: Az IPL szőrtelenítő első alkalmazása előtt teszteld a készüléket a vádli területén. Először csak három villanásnak tedd ki a bőrödet, majd figyeld meg a reakciót. Ha a bőröd kipirosodik, vagy a szőrtelenítő használata kényelmetlen, csökkentsd a fény intenzitását.

Bőrtónus érzékelő

Egyes IPL szőrtelenítők bőrtónus érzékelővel is büszkélkedhetnek. A leghatékonyabb kezelés érdekében automatikusan állítja be az IPL szőrtelenítőt a bőrtípusodnak megfelelően.

IPL szőrtelenítő

 • Gyökérrel együtt távolítja el a szőrszálakat
 • A tartósan sima bőrért
 • Gyors és hatékony alkalmazás
 • Ideális a sötét szőrzet eltávolítására

Ha olyan készüléket keresel, amely tartós szőrtelenítést biztosít otthon, vegyél egy IPL szőrtelenítő gépet. Az intenzív fényimpulzus elpusztítja a szőrszálakat és a szőrtüszőt, így biztos lehetsz benne, hogy azon a helyen nem nő több szőr. Az epilálás más módszereivel ellentétben az IPL szőrtelenítés hosszan tartó és fájdalommentes. Ideális a sötét és fekete hajú, világos bőrtípusú emberek számára. Nem használható világos szőke, vörös, ősz vagy fehér szőrszálakhoz, valamint sötét bőrön.

Előnyök és hátrányok
 • Hosszú távú hatás
 • Fájdalommentes szőrtelenítés
 • Sötét szőrszálakhoz
 • A láb, az arc, a bikinivonal és a hónalj szőrtelenítéséhez
 • Szinte hatástalan a világos szőrszálak esetében
 • Nem alkalmas terhes és szoptató nők számára
 • Nem alkalmas bőrbetegségben szenvedők számára

Hogyan működik az IPL szőrtelenítő?

A szőrtüszőben (szőrhagymában) lévő sötét pigment (melanin) elnyeli az IPL szőrtelenítő által generált intenzív villanófényt. A fényimpulzusok hőt hoznak létre, a szőrszálak túlhevülnek, elpusztulnak és spontán kihullanak.

Az IPL szőrtelenítés csak a szőr növekedési fázisában hatékony, ezért több türelemre van szükség, és az eljárást többször meg kell ismételni.

Mi a különbség a depilálás és az epilálás között?

 • A depilálás a nem kívánt szőrzet látható részének eltávolítása, pl. borotvával. Nagyon rövid ideig fejti ki a hatását. Rendszerint 2-3 nap múlva meg kell ismételni a depilálást.

 • Az epilálás az egész szőrszáltól megszabadít, beleértve a gyökeret is. Ez a módszer nemcsak hatékonyabb, hanem tartósabb is. Több hétig tökéletesen sima bőrt biztosít.

Más epilációs módszerekkel összehasonlítva az IPL fájdalommentes és igazán hatékony. Ahol egy szőrszálat eltávolít, ott nem nő több.


Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Néhány órával a tényleges IPL szőrtelenítés előtt a kívánt területet először le kell borotválni, hogy az IPL fény könnyebben elérje a gyökereket. A szőrtelenítendő terület és a bőr érzékenységétől függően válaszd ki a fény intenzitását (az IPL szőrtelenítővel végzett epilálás nem fájhat). Válaszd ki a testrésznek megfelelő kezelőfejet, és már kezdheted is.

Az IPL fénnyel történő epilálás több kezelést igényel a kívánt hatás eléréséhez. Az első 4 kezelést kéthetente kell elvégezni. Ezután már látni fogod a kívánt eredményt. Az eredmény fenntartásához 4 hetente további IPL szőrtelenítő kezelésekre van szükség, és már 8 kezelés után a bőröd akár 6 hónapig sima marad.


TIPP: Az alábbi cikkben részletes útmutatót találhatsz, hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt.

Kinek nem alkalmas az IPL szőrtelenítő?

Mikor ne használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Kerüld az IPL szőrtelenítő használatát terhesség, szoptatás alatt, ha bőrbetegségekben, szívbetegségben, rákban, epilepsziában, UV- vagy napfényallergiában szenvedsz, A-vitamin kezelés idején, ha sötét, tetovált vagy tartósan sminkelt a bőröd, ne használd a fejbőrön, hetente többször ugyanazon a testrészen és piercingek közelében.

Ha bármilyen bőrbetegségben szenvedsz, vagy aggályaid vannak az IPL szőrtelenítő használatával kapcsolatban, és aggódsz az egészséged miatt, fordulj orvoshoz.

Milyen szőrszálak esetében nem működik az IPL szőrtelenítő és miért?

Az IPL (Intense Pulsed Light) szőrtelenítési technológia nem alkalmas fehér, ősz, világos szőke vagy vörös szőrszálakhoz. Az ilyen színű szőrszálak nagyon kevés melanint tartalmaznak. A melanin nyeli el az intenzív villanófényt, és ha nincs elég belőle, a fény nem működik elég hatékonyan, és nem következik be a kívánt szőrtelenítés.
A sötét vagy fekete szőrszálak viszont sok melanint tartalmaznak. Az ilyen típusú szőrzettel rendelkezők számára az IPL szőrtelenítés hatékony.

Fogalomtár - IPL szőrtelenítő

Kezelőablak

A kezelőablak az IPL szőrtelenítő cserélhető fején lévő nyílás, amelyen keresztül az intenzív villanófény a készülékből a bőrre jut. Mérete a kezelőfej típusától függően változik. Az arc szőrtelenítéséhez alkalmas fej kicsi és keskeny kezelőablakkal rendelkezik a precíz epiláláshoz, míg a test szőrtelenítéséhez alkalmas fejen lévő kezelőablak nagyobb a gyors epilálás érdekében. A kezelőablak mérete általában 2 cm2 és 7 cm2 között mozog.

Fényalapú szőrtelenítés

A fényalapú szőrtelenítés intenzív fényimpulzussal (IPL) vagy lézerrel végzett epiláció. Ez egy fájdalommentes módszer, és a hagyományos epilálással szemben jóval tartósabb. A fényalapú szőrtelenítés azt eredményezi, hogy a szőrszál a szőrtüszővel együtt elpusztul. Ennek köszönhetően többé nem nő szőr ugyanazon a helyen, és az eltávolítás szinte végleges. A fényalapú epiláció nők és férfiak számára egyaránt alkalmas.

Fogalomtár

IPL
Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ