AP+ slevy v app 0% splátky mobily, notebooky

Milyen standard mosogatógépet vegyek?

Termékkatalógus

60 cm széles mosogatógép szabadonálló vagy beépíthető változatban kapható, ez utóbbi az egyedi konyhabútorokhoz alkalmas. A beépíthető mosogatógép ajtaja és a benne lévő csövek ennek megfelelően vannak kialakítva. Teljesen beépíthető, rejtett kezelőszervekkel ellátott mosogatógépeket és előlapi kezelőpaneles beépíthető mosogatógépeket különböztethetünk meg. A standard mosogatógép nagyobb háztartások számára ideális. Úgy kell elhelyezni, hogy a víz- és csatornarendszerre könnyen rá lehessen kötni.

Milyen standard mosogatógépet vegyek?

Milyen standard mosogatógépet vegyek? - néhány jótanács

 1. Fontold meg, hogy szabadonálló vagy beépíthető mosogatógép lenne-e neked jobb.

 2. A mosogatógép kiválasztásakor vedd figyelembe a vízfogyasztást és a zajszintet is.

 3. Nézz utána, a mosogatógép milyen modern funkciókkal rendelkezhet, amelyek a mosogatási folyamat egészét jelentősen megkönnyítik.

Milyen standard mosogatógépet vegyek? - alapvető paraméterek

Mosogatógép energiaosztály

Az energiaosztály a készülék energetikai besorolását mutatja meg. A választást megkönnyíti az energiacímke, amely minden mosogatógépen kötelezően szerepel. A mosogatógép éves fogyasztását 280 normál mosási ciklus alapján számítják ki.

Az energiafogyasztás szemléltetése mosási ciklusonként

Energiafogyasztás

Fogyasztás kWh-ban

Költségek Ft-ban

A 0,67 25,46
B 0,9 34,2
C 1,03 39,14
D 1,07 40,66

* 38 Ft/kWh áron számítva

* A mosogatógép energiafogyasztását a motor minősége, a kiválasztott mosogatási program, a mosogatás mennyisége és egyéb tényezők befolyásolják.

A vízfogyasztás szemléltetése mosási ciklusonként

Vízfogyasztás literben

Költség mosásonként Ft-ban

6 5,4
12 10,8
16 14,4

* 0,9 Ft/liter áron számítva

* A mosogatógép vízfogyasztását a kiválasztott mosogatási program, a mosogatási mennyiség és egyéb tényezők befolyásolják.

A kézi mosogatás vízfogyasztása jellemzően 50-70 liter.

Energiacímke

Szárítási hatékonyság

A mosogatógép szárítási hatékonysága általában a legjobb A energiaosztálytól a G energiaosztályig terjedhet. A magasabb szárítási hatékonysági osztály garantálja, hogy a mosási program befejezése után az edények szárazak lesznek, így a nem túl esztétikus vízcseppek eltűnnek. Ha a mosogatógép rendelkezik AutoOpen funkcióval, az edények általában teljesen szárazak a kipakoláskor.

  A mosogatógép kapacitása

  A mosogatógép kapacitását a mosogatható terítékek számában adják meg. A teríték egy nagy tányérból, egy mély tányérból, egy kistányérból, egy csészéből, egy pohárból és egy evőeszközkészletből áll. A teríték nem tartalmaz nagy fazekakat vagy nagyobb edényeket.

  Egy standard mosogatógép akár 15 terítéket is el tud mosogatni.

   Hőcserélő

   A hőcserélővel ellátott mosogatógépek a mosogatás során keletkező hőt a hideg víz előmelegítésére tudják használni a következő mosogatási ciklus során. A szárítás során nem kerül be kívülről levegő a mosogatógépbe, és a ciklus befejezése után nem áramlik ki forró gőz.

   A hőcserélővel ellátott mosogatógép kevesebb energiát használ.

   Zajszint

   Egy standard mosogatógép esetében körülbelül 50 dB zajszintre számíthatsz, ami egy halk irodai környezethez hasonló. Ha igazán csendes mosogatógépet szeretnél, válassz 40 dB körüli zajszinttel rendelkezőt.

   Funkciók

   Aquastop

   Az Aquastop egy kifinomult vízszivárgás elleni biztonsági rendszer, amely elzárja a mosogatógép vízellátását tömlőhiba vagy -szakadás esetén.

   Késleltetett indítás

   A késleltetett indítás funkciónak köszönhetően pontosan kiválaszthatod, hogy a mosogatógép mikor induljon el. Egyes modelleknél időzítőnek nevezik.

   Vízérzékelő

   A mosogatás módját a víz keménységének, hőmérsékletének és szennyezettségének megfelelően szabályozza.

   Töltöttség érzékelő

   A mosogatógép aktuális töltetének megfelelően állítja be a vízmennyiséget.

   AutoOpen

   A mosogatógép a mosogatási program végeztével maga nyitja ki az ajtót, így az edények egy idő után teljesen szárazak lesznek.

   Szabadonálló mosogatógép

   Szabadonálló mosogatógép - 60 cm

   • A szabványos méret: 85 × 60 × 60 cm
   • Akár 15 terítéket is elmosogat
   • Mosogatási ciklusonként 6,5 liter vizet fogyaszt

   A standard szabadonálló mosogatógép nagyobb háztartások számára alkalmas, ahol legalább naponta egyszer mosogatnak. Nem a konyhaszekrénybe történő beépítésre tervezték, így bárhol elhelyezhető, ahol van hozzáférés a víz-, csatorna- és elektromos hálózathoz.

   Előnyök és hátrányok
   • 7× alacsonyabb vízfogyasztás a kézi mosogatáshoz képest
   • Időmegtakarítás
   • A kezdési idő beállításának lehetősége
   • Kíméletes az edényekhez
   • Szakemberre van szükség a bekötéshez
   • Nem ideális kések vagy speciális felületű edények mosogatásához
   Beépíthető mosogatógép – 60 cm

   Beépíthető mosogatógép - 60 cm

   A standard beépíthető mosogatógép 4 vagy több tagú háztartások számára is alkalmas. A konyhaszekrénybe történő beépítésre tervezték, ezért a beépíthető mosogatógép kiválasztásakor pontosan tudnod kell annak méreteit és konkrét helyét.

   Előnyök és hátrányok
   • 7× alacsonyabb vízfogyasztás a kézi mosogatáshoz képest
   • Időmegtakarítás
   • A kezdési idő beállításának lehetősége
   • Kíméletes az edényekhez
   • Egy egységet alkot a konyhabútorral

   • Szakemberre van szükség a bekötéshez és a beépítéshez
   • Nem ideális kések vagy speciális felületű edények mosogatására


   Gyakran ismételt kérdések a mosogatógép kiválasztásakor

   Mekkora háztartásoknak alkalmas egy 60 cm széles mosogatógép?

   Ezek a mosogatógépek akár 15 terítéket is el tudnak mosogatni. Ezért egy ötfős háztartás számára is alkalmasak.

   Csak ketten élünk egy háztartásban. Érdemes mosogatógépet vásárolni?

   Igen, mindenképpen. Kézi mosogatáskor 7-szer több vizet használunk, mint ha mosogatógépben mosogatnánk. Viszont elegendő lehet egy 45 cm-es keskeny mosogatógép, amely kompaktabb méretű és kisebb kapacitású.

   Létezik ezeknek a készülékeknek beépíthető változata is?

   Igen, van olyan beépíthető mosogatógép, amely a konyhabútorba építhető. Azonban kifejezetten beépíthető mosogatógép modellt kell keresni, amelyet erre a célra terveztek, és el kell döntened, hogy egy előlapi paneles beépíthető mosogatógép, vagy inkább egy teljesen beépíthető mosogatógép lenne-e neked megfelelő, amely az ajtó belső oldalába épített kezelőpanellel rendelkezik, ezért nem befolyásolja a konyhabútor egységes megjelenését.

   Mindenféle edényt mosogathatok a mosogatógépben?

   Csak a mosogatógépben mosható edények mosogatása biztonságos mosogatógépben. Más típusú edények esetében fennáll a veszélye annak, hogy a díszítés kifakul vagy a különleges felület a mosogatógépben történő mosogatás miatt megsérül.

   A kések mosogatógépben való mosása szintén kockázatos. Magasabb hőmérsékleten a kés pengéje megpuhul, majd meghajlik az étel nyomása alatt, és már nem lehet élezni. Kések esetében mindenképpen a kézi mosogatás ajánlott.

   Hogyan lesznek tökéletesen tiszták az edények a mosogatógépben?

   Minden mosogatási ciklushoz hozzá kell adni egy speciális port vagy mosogatógép tablettát, amely zsírtalanító hatású és tisztítószereket tartalmaz. Ezek gondoskodnak arról, hogy eltávolítsák az edényekről a rászáradt ételmaradékot és a zsírt, és elősegítik, hogy azok ragyogóan tiszták és illatosak legyenek. A tabletták mellett a mosogatógépbe rendszeresen kell tenni regeneráló mosogatógép sót, amely megvédi a mosogatógépet és az edényeket a vízkőtől. Érdemes mosogatógép öblítőt is használni, amely javítja a mosogatási folyamatot, és elsősorban az üvegárukat védi a vízfoltoktól.

   A speciális só és öblítőszer használata akkor is erősen ajánlott, ha all-in-one tablettát használsz. Bár tartalmaznak bizonyos mennyiségű sót és öblítőszert, igazán tökéletes mosogatást csak mindenre kiterjedő odafigyeléssel lehet elérni. Ráadásként az edényeknek friss illatot kölcsönözhetsz mosogatógép illatosító használatával.

   Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet?

   Fontos, hogy a mosogatógépet a használat intenzitásának megfelelően rendszeresen tisztítsd meg. Általában elegendő hetente egyszer folyó víz alatt átöblíteni a mosogatógép fő szűrőjét, hogy eltávolítsd róla a szennyeződéseket. Kéthavonta futtass le egy intenzív tisztítási programot, amely a megfelelő mosogatógép tisztítóval együtt alaposan megtisztítja a mosogatógép belsejét.

   Hogyan tisztítsuk ki a mosogatógépünket című cikkünkben részletesebben foglalkozunk ezzel a témával.

    Fogalomtár - Mosogatógép

    AquaStop mosogatógépek

    Az Aquastop egy kifinomult vízszivárgás elleni biztonsági rendszer, amely elzárja a mosogatógép vízellátását tömlőhiba vagy -szakadás esetén.

    Mosogatógép energiaosztály

    Az energiaosztály a készülék energiafogyasztása szerinti csoportosításra utal. A G energiaosztályú készülék a leginkább energiaigényes, az A energiaosztályú mosogatógép pedig a leginkább energiatakarékos. A választást megkönnyíti az energiacímke, amely minden mosogatógépen kötelezően szerepel. A mosogatógép fogyasztását évi 280 normál mosási ciklus alapján határozzák meg.

    Hőcserélő

    A hőcserélővel ellátott mosogatógépek a mosogatás során keletkező hőt a hideg víz előmelegítésére tudják használni a következő mosási ciklus során. A szárítás során nem kerül be kívülről levegő a mosogatógépbe, és a ciklus befejezése után nem áramlik ki forró gőz.

    Fogalomtár
    Nyomtatás
    P-DC1-WEB05
    30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
    3 millió megrendelés évente
    a vásárlók 98% visszatérő
    Több infó
    Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
    06-1-701-1111
    Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
    Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
    Kérjük, add meg a telefonszámodat:
    Keress minket
    Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
    További információ Kevesebb információ