Alza.hu
HU
Termékkatalógus

Milyen tűzhelyet vegyek? (ÚTMUTATÓ)

Aktualizálva

A tűzhely egy szabadon álló készülék, amely a főzőlapot és a sütőt is magában foglalja. Hogyan válasszunk kombinált tűzhelyet úgy, hogy ne nyúljunk mellé? Amikor ezt a készüléket választod, valójában két készüléket választasz, amelyeket úgy kell kombinálni, hogy a lehető legjobban megfeleljenek számodra. A kombinált tűzhelyek általában 50 cm vagy 60 cm szélességben kaphatók, amit többnyire a konyháknak a térbeli elrendezése határoz meg. De ekkor felmerülnek a következő kérdések - gáz- vagy villanytűzhely lenne a jobb? Az indukciós vagy a gáztűzhely felel meg jobban az igényeidnek? Útmutatónkban most tanácsot adunk.

Milyen tűzhelyet vegyek?

A tűzhely kiválasztása előtt válaszold meg magadnak a következő kérdéseket:

  1. Milyen energiaforrások állnak rendelkezésre a háztartásban?
  2. Hogyan főzöl a leggyakrabban? A főzőlapot vagy inkább a sütőt használod ételkészítéshez?
  3. Elegendő számodra egy alap tűzhely, vagy inkább a modern funkciókat és technológiákat részesíted előnyben?

Mi alapján válassz tűzhelyet? Fókuszálj a legfontosabb paraméterekre

A főzőlap zónáinak száma

Főzőlapot választhatsz 1-8 főző hellyel, égővel vagy főzési zónával. A kisebb háztartásokba inkább az egy- vagy kétzónás főzőlap ajánlott, míg a többtagú háztartások vagy szakácsok számára, akik gyakran főznek, egy több főzőzónás berendezés lehet a legalkalmasabb. A legáltalánosabb a négy főzőzónás verzió.

A főzési zónák teljesítménye

A főzőlapok általában több különféle méretű és teljesítményű főzési zónával rendelkeznek.

Átlagos paraméterek:

Legkisebb főzési zóna – 1 000 - 1 200 W
Közepes főzési zóna – 1 700 W
Legnagyobb főzési zóna – 2 300 W
WOK égő – 3 800 - 4 000 W

Indukciós főzőlap esetén a kétkörös főzési zónák a különböző átmérőjű edények felmelegítése érdekében átkapcsolhatóak. A főzési zónák teljesítménye tovább fokozható a Booster, a Hi-Light vagy a Flexi-zone funkcióval, amely jó szolgálatot tesz nagyméretű edényeknél, például főzés közben.

A főzőlapok szabályozása és funkciói

Az indukciós és kerámia főzőlapok általában érintéssel, illetve szenzoros vezérléssel rendelkeznek és hangalapú utasításokkal vezérelhetőek. A gombok gyermekzárral lezárhatóak. Néhány főzőlap maradékhő kijelzéssel is rendelkezik, így maximálisan kihasználhatod a főzőlapot, például, az ételek melegen tartásához. A gázfőzőlapok kezelőszerveit mechanikus gombokkal tervezték, amelyek elektromos gyújtással is rendelkezhetnek. Csak nyomd meg és fordítsd el a gombot. Az indukciós vagy gáztűzhely készülék alacsonyabb főzési költségekkel jutalmaz meg.

A fő innovációt az indukciós főzőlapok jelentik, amelyek jelenleg is időtlen funkciók és modern programok széles választékát kínálják. A már említett Booster, Hi-Light vagy Flexi zóna funkciók mellett az indukciós főzőlap azon típusát is kiválaszthatod, amely a Hob2Hood rendszer révén közvetlenül a páraelszívóhoz csatlakozik. Ennek köszönhetően automatikusan bekapcsol, ha páraelszívásra van szükség. Központi ventilátorral ellátott, integrált páraelszívóval rendelkező intelligens főzőlap beszerzésével még tökéletesebb eredményt érhetsz el.

A főzési asszisztenssel rendelkező főzőlapok átsegítenek az egész főzési folyamaton. Ha az okosotthon rajongója vagy, választhatsz olyan főzőlapot, amely Wi-Fi-n vagy okostelefonon keresztül csatlakoztatható, ezáltal pedig kényelmesen szabályozható. A főzőlap vezeték nélküli hőszondával is felszerelhető, amely figyelni tudja a készülő étel belső hőmérsékletét, és annak megfelelően állítja be a főzési zóna hőmérsékletét.

A főzőlap anyaga

A főzőlapokat az alaplemezük anyaga szerint is megkülönböztethetjük. Az indukciós és üvegkerámia főzőlapok esetén az anyag adott - üvegkerámia. A gáz főzőlapok azonban zománcozott, rozsdamentes acél, antracit vagy üveg felülettel is elérhetőek.

A főzőlapok kialakítása és színe

A formatervezés és a szín szintén fontos szempont a főzőlapok esetében. A klasszikus fehértől kezdve a pasztellszíneken, a matt vagy fényes acélszíneken át a stílusos barna és fekete színekig számos lehetőség áll rendelkezésre. Emellett választhatsz keret nélküli főzőlapot, amely tökéletesen egybeolvad a munkafelülettel, vagy olyan indukciós keretes darabot, amely védi a főzőlapot a mechanikus sérülésektől. Hátránya azonban, hogy kevésbé karbantartható, mint a keret nélküli változat. A főzőlap szélei szintén javítják a főzőlap általános megjelenését. Leggyakrabban ferdén vágott elülső éllel vagy csupa ferdén vágott éllel találkozhatunk, de választhatunk például lekerekített, egyenes vagy ferdén csiszolt élű verziót is.

A sütő belső űrtartalma

A belső űrtartalomnak közvetlenül arányosnak kell lennie a háztartás tagjainak számával, vagy a szükségleteikkel. Egy kisebb sütő gyorsabban és olcsóbban melegszik fel a kívánt hőmérsékletre, míg a nagyobb űrtartalmú modell nagyobb ételek elkészítését teszi lehetővé.

Egy személy vagy egy pár számára általában elég egy kb. 45 literes belső űrtartalmú sütő. A kisebb családoknak már 60 - 70 literes verziót ajánlunk. A 70 liter feletti sütők pedig négy- vagy többtagú családok esetén lehet jó választás.

Energiahatékonysági osztály

A készülékek ebben a kategóriában általában A, vagy akár az A+ osztályba esnek. Minél jobb az osztály, annál gazdaságosabb és hatékonyabb a sütő. Az energiahatékonysági osztályt, a fogyasztást és a belső űrtartalmat az energiacímkén találhatod meg, amely kötelező minden sütő esetében. De akár a weboldalunkon vagy a gyártó oldalán is megtalálható.

Mit jelentenek az energiacímkén szereplő egyes adatok?

A sütők kiegészítő felszerelései és funkciói

A sütőket folyamatosan modernizálják, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy egyre finomabb és egészségesebb ételeket készíthessünk. Egy ilyen nélkülözhetetlen készülék ma már kedvező áron megvásárolható. Fontos azonban tisztázni, milyen hozzáadott értékkel és átlagon felüli funkciókkal rendelkeznek a drágább modellek.

A sütők funkciói és programjai

  • Hagyományos sütés – normál működés, amely során az alsó és a felső fűtőszálak dolgoznak. Ez a funkció egy bizonyos szinten minden ételtípus elkészítéséhez alkalmas.

  • Hőlégbefúvás – egy fűtőszállal rendelkező ventilátor oszlatja el a meleg levegőt a sütő belsejében, ezáltal a készülék minden részén egyenletes hőmérsékletet tart. A hőlégbefúvás segítségével egyszerre több szinten is süthetsz. A hőlégbefúvással készített étel nemcsak sül, hanem szárad is, ezáltal ropogóssá válik, ám ez nem alkalmas minden recepthez.

  • Grillezés – a grill funkció lehetővé teszi, hogy ropogós sült csirkét vagy egyéb húsételeket készíts.

  • Kiolvasztás – a fagyasztott étel gyorsabb szobahőmérsékletre történő felmelegítéséhez használható. Ahhoz, hogy az étel megtarthassa az ízét és az aromáját, a kiolvasztási folyamatnak kíméletesnek kell lennie.

  • 3D sütés – a többszintes sütés praktikus változata. Az ilyen típusú sütés során az összes fűtőszál dolgozik. Egyszerre akár három különböző ételt is készíthetsz anélkül, hogy az ízek és aromák keverednének.

  • Gőzölős sütés – az ételkészítés egy modern és egészséges módját képviseli. Használatához nincs szükség zsiradékra vagy olajra, ezáltal nagyon könnyen emészthető ételeket készíthetsz vele.

  • Mikrohullámú melegítés – a mikrohullámmal történő kíméletes melegítés vagy kiolvasztás megőrzi az ételek ízét és szerkezetét.

  • Öntisztítás – a sütő rendkívül hatékony és egyszerű karbantartási módját teszi lehetővé. A szennyeződések hamuvá égnek vagy annyira megpuhulnak, hogy törlőkendő segítségével könnyedén letörölhetők. Ide tartoznak a katalitikus, pirolitikus és hidrolitikus tisztítási funkcióval rendelkező sütők.

Kiegészítő funkciók

  • Időzítő – lehetővé teszi a sütési idő beállítását. A beállított idő lejárta után a sütő kikapcsolja magát.

  • Tompított ajtózáródás – rendkívül csendes és lágy ajtózáródást tesz lehetővé a segítséged nélkül is. Minden, amire szükség van, az egy óvatos érintés az ajtón.

  • Gyerekzár – megakadályozza, hogy a gyerekek bekapcsolják vagy átállítsák a főzőlapot.

  • Hőérzékelő – szabályozza az étel belsejében beállított hőmérsékletét, például egy nagy adag sültnél. Csak szúrd a húsba és állítsd be a kívánt hőmérsékletet. Az utasítások mindig megadják, melyik hőmérséklet optimális az egyes hústípusok elkészítéséhez. A sütés végén a sütő automatikus kikapcsol vagy hangjelzést ad ki.

  • Push gombok – ötvözik a különleges dizájnt és a praktikus funkciót. A Push (= nyomó) gombok használata nagyon kényelmes, ráadásul elegáns megjelenést kölcsönöznek a sütőnek. A benyomásukkal egy sima, könnyen tisztítható lapos panelt kapsz.

  • Hűtőrendszer – egy hasznos biztonsági funkció, amely általában két fő részből áll. Az alapvető szempont az ajtó többrétegű kidolgozása. Az egyes rétegek könnyen elszigetelik a belső hőt a háztartás többi részétől, ezáltal megakadályozzák a hőszivárgást, és gyorsan fokozzák a biztonságot. A második elem pedig egy kis ventilátor, amely az ajtók közötti helyre fújja a levegőt, ezzel járulva hozzá a teljes szigeteléshez.

  • Levehető ajtó – lehetővé teszi, hogy teljesen levedd az ajtót. Ezáltal a sütő tisztításakor a nehezen elérhető helyeket is megtisztíthatod.

  • Teleszkópos sütősín – megkönnyíti a sütőtepsi kezelését a sütés során, ugyanis lehetővé teszi, hogy szinte az egész tepsit kihúzd anélkül, hogy tartanod kellene. Ily módon az ételek kiöntése és fűszerezése sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá válik.

A tűzhelyek típusai

Gáztűzhely

Gáztűzhely

  • Tűzhelyek gáz főzőlappal és -sütővel
  • Gyors főzést, ám kevésbé kényelmes sütést tesz lehetővé

Bár sokak számára nem alkalmas a gáztűzhely, vitathatatlan előnye az alacsony beszerzési ár, az alacsony üzemeltetési költségek, és mindenekelőtt, az azonnali melegítés. A tűz szabályozása rendkívül egyszerű és gyors. A főzés közben hőveszteség csak minimális. A gáztűzhelyek ugyanakkor a gázcsatlakozás lehetőségétől függenek, és különösen azok számára alkalmasak, akik többet főznek és kevesebbet sütnek. Egy gáztűzhely nem rendelkezik olyan jó sütési jellemzőkkel, mint egy elektromos tűzhely. A gázsütőben egyenetlen a hőeloszlás és a hőmérséklet-szabályozás is kevésbé pontos.

Előnyök és hátrányok
  • Egyszerű kezelhetőség
  • Egyszerű és gyors lángszabályozás
  • Főzés közben azonnal megkezdődik a melegítés
  • Magas teljesítmény
  • Minimális hőveszteség
  • Alacsony beszerzési ár
  • A főzőlap igényesebb karbantartása
  • Rosszabb sütési jellemzőkkel rendelkező sütő
  • Gázcsatlakozás szükséges
Elektromos tűzhely

Elektromos tűzhelyek

  • Tűzhelyek elektromos főzőlappal és sütővel
  • Lehetőség a legmodernebb főzési és sütési lehetőségek használatára

Elektromos tűzhely esetén mind a főzőlapot, mind pedig a sütőt áram működteti, és választhatsz az indukciós, kerámia vagy öntött vas főzőlapok között. Az igazság az, hogy az áram lassabb felmelegedést biztosít, míg például az indukciós főzőlap gyorsabb és energiahatékonyabb, mint a hagyományos elektromos változat. Egyes elektromos tűzhelyek érintővezérléssel rendelkeznek, és különféle hasznos funkciók közül választhatsz, mint például Booster, Hi-Light vagy időzítés. Az elektromos sütők számos előnyt és széles körű használatot biztosítanak. Pontosabban szabályozhatod bennük a hőmérsékletet, a tartomány leggyakrabban 35 és 350 °C között van. Alsó- és felső sütés, ventilátor, hőlégbefúvás, grill és egyéb programok, illetve modern funkciók gazdagítják.

Előnyök és hátrányok
  • Üvegkerámia, indukciós vagy öntöttvas főzőlap
  • A főzőlap egyszerű használata
  • Pontosabban szabályozható hőmérséklet a sütőben
  • Számos sütőprogram
  • Több funkció a sütőben és a főzőlapon
  • Lassú felmelegedés
  • Nagyobb energiafelhasználás
Kombinált tűzhely

Kombinált tűzhelyek

  • Tűzhely, amely ötvözi a gáz főzőlap és az elektromos sütő előnyeit
  • Hagyományos sütés a főzőlapon és modern technológia a sütőben

A kombinált tűzhelyek manapság a legnépszerűbb és legtöbbet eladott modellek között foglalnak helyet. Ötvözik a gáz főzőlap kényelmes, gyors és viszonylag olcsó jellemzőinek előnyeit az elektromos sütő számos programjával és funkcióival. Nagyszerű eredményeket érhetsz el mind a gyakori főzés, mind pedig a gyakori sütés során. Abszolút újdonság a Trio-nak nevezett hármas kombináció, amely a hagyományos főzőlap és sütő mellett a készülék alsó részén elhelyezett mosogatógépet is magában foglalja.

Előnyök és hátrányok
  • Pontos lángszabályozás
  • Főzés közben azonnal megkezdődik a melegítés
  • Minimális maradékhő
  • Pontos hőmérséklet-szabályozás a sütőben
  • Számos sütőprogram
  • Számos sütési funkció
  • A főzőlap igényesebb karbantartása
  • Gázcsatlakozás szükséges
Hordozható főzőlap

Hordozható főzőlapok

  • Főzés csak főzőlapon, sütő nélkül
  • Alkalmas egyedülállóknak, kis konyhákba vagy nyaralóba

Nincs elég hely a konyhádban egy tűzhelyhez vagy csak egy sütő nélküli berendezésre van szükséged, amelyen főzhetsz? A megoldás egy hordozható főzőlap. Kis mérete és kompaktsága megoldja a főzést kis lakások és egyedülállók esetén. A konyhai főzőlap egy vagy két főzőzónával is rendelkezhet, és a hőforrás szerint megkülönböztethetünk öntött vas, gáz, üvegkerámia és indukciós főzőlapokat is.

Előnyök és hátrányok
  • Kis helyigényű
  • Tárolható és hordozható
  • Az indukciós és üvegkerámia főzőlapok modern funkciókkal rendelkeznek
  • Alacsony ár
  • Nem rendelkezik sütővel
  • Egy vagy két főzőzónás
Beépíthető tűzhely

Beépíthető tűzhelyek

  • Lehetőség a tűzhely egyes részeinek kombinálására
  • Egyedülállóan stílusos és dizájnos kialakítás

A beépíthető tűzhelyek alsó részét szabadon kombinálhatod sütővel és felső főzőlappal. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy pontosan az ízlésednek, vagy a konyhád térbeli lehetőségeinek megfelelő stílusú és külsejű készüléket alkoss. A főzőlapot kombinálhatod sütővel, vagy választhatsz beépíthető sütő és főzőlap szettet is.

Előnyök és hátrányok
  • Konkrét készülékek egyéni kiválasztása
  • Lehetőség a térbeli adottságokhoz való alkalmazkodáshoz
  • Indukciós, üvegkerámia és gáz főzőlapok
  • Kaphatók komplett beépíthető szettek is
  • Magasabb ár
Tűzhely tartozékok

Tűzhely tartozékok

  • Tisztító és karbantartási termékek
  • Megfelelő edények konkrét főzőlap típusokhoz

A tűzhelyekhez a különféle célú kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre. A tisztítószerek fontosak a főzőlapok és sütők rendszeres karbantartásához, ám választhatsz bizonyos főzőlap típusokhoz alkalmas edényeket, komplett edénykészleteket, egyedi serpenyőket, kuktákat és vízforraló kannákat. Ha gáztűzhelyed van otthon, akkor a gázcsövek aktuális ajánlata is csak rád vár.

Előnyök és hátrányok
  • Széles választék
  • Különböző típusú felületek és anyagok tisztítása
  • Edények készletben és külön is
  • A kiválasztáskor figyelembe kell venni a főzőlap speciális felületét

Gyakran ismételt kérdések

Melyek az indukciós és üvegkerámia főzőlapok jellemzői?

  • Indukciós főzőlap

Az indukciós főzőlapok az elektromágneses indukció elvén alapulnak, amelynek köszönhetően a hő nem a főzőlapon, hanem közvetlenül az edényben keletkezik. Nincs hőveszteség és rendkívül energiahatékony főzést tesz lehetővé. Az indukció a legmodernebb technológiát alkalmazza és számos innovatív funkciót kínál. Hátránya egyesek számára a magasabb beszerzési ár lehet, valamint a mágneses aljjal rendelkező, speciális edények szükségessége.

  • Üvegkerámia főzőlap

A üvegkerámia főzőlapok fűtőtekercset használnak a művelethez, amely felmelegíti a főzési zónákat. Innen a hő az edény aljához kerül. Bármilyen edény használható rajta. A kerámia főzőlap egyszerűen karbantartható és számos modern funkciót kínál. Azonban, az indukcióshoz képest az üvegkerámia főzőlapon történő főzés lassabb, és a hőveszteség is magasabb.

Milyen funkciókat kínál a gáz főzőlap?

  • Égésbiztosító

Az égésbiztosító egy biztonsági eszköz, amely megakadályozza a gázszivárgást, ha a láng akaratlanul kialszik.

  • Automatikus begyújtás

Ha a gáz főzőlap rendelkezik automatikus begyújtóval, a láng begyújtásához többé nem lesz szükséged gyufára vagy öngyújtóra.

  • Wok égő

A Wok égőnek különleges gázkoronája van és ezáltal a láng közvetlenül a wok serpenyőre irányul, amely nagyobb teljesítményt biztosít ázsiai ételek vagy zöldségek készítése esetén.

Milyen funkciókat kínálhat még az üvegkerámia vagy indukciós főzőlap?

  • Érintésvezérlés – rendkívül felhasználóbarát működés, amelyet az egyszerű tisztítás (a gombos vezérléshez képest) miatt is értékelni fogsz.

  • Kijelző – ennek köszönhetően pontosan láthatod a beállításokat, és akár főzés közben is áttekintést kaphatsz a beállításokról és a főzés menetéről.

  • Automatikus biztonsági kikapcsolás – ha leveszed az edényt a főzőlapról és elfelejted kikapcsolni, a főzőlap egy bizonyos idő eltelte után automatikusa kikapcsol. Néhány modell esetében ez azt is jelenti, hogy automatikusan kikapcsol, ha az edényben lévő étel kifut.

  • Időzítő – az időzítőnek köszönhetően beállíthatod a főzés kezdetét és végét, így közben mással foglalkozhatsz.

  • Booster – lehetővé teszi, hogy a készülék rövid időn belül maximális teljesítménnyel menjen, így a főzési zónák gyorsan felmelegszenek.

  • Flexi zóna – lehetővé teszi két főzési zóna egyesítését. Egyszerűen fogalmazva: két főzési zónából létrehozhatsz egy nagyot, amelyen egy nagy edényekben főzhetsz.

  • Hi-Light főzési zóna – ez a típusú főzési zóna speciálisan kialakított fűtőtekercsekkel rendelkezik, amelyek gyorsan és egyenletesen fűtik fel a főzőlapot. Gyors, mindössze pár másodperces felmelegedést tesznek lehetővé.

  • Stop and go – lehetővé teszi, hogy leállítsd a főzést, majd a gomb ismételt megnyomásával visszatérj ugyanahhoz a beállításhoz (program és teljesítmény).

  • Edény méretének felismerése – az indukciós főzőlapoknál fordul elő, felismeri az edény méretét és csak azon a bizonyos területen kezd el melegíteni, megakadályozva ezzel a felesleges hőveszteséget.

Milyen konkrét előnyökkel rendelkezik egy elektromos sütő a gázsütővel szemben?

  • Gázsütő

A gázsütő a sütők egy olcsóbb változata, ám ez tükröződik is a melegítési jellemzőkben, a sütési kényelemben és a funkciókban. Ez azért van, mert a gázsütők általában csak alsó fűtőszállal rendelkezik, amely egyenetlen hőeloszlást eredményez. Hasonlóképpen, a sütőben nem állítható be olyan pontosan a hőmérséklet, mint egy elektromos sütőben. Egyeseknek megfelelnek ezek a jellemzők, hozzászoktak és szeretik, hogy a főzőlap a bekapcsolás után azonnal melegít. Azonban, eltekintve az alapprogramoktól, vagy például a világítástól és a többrétegű ajtótól, semmilyen átlagon felüli funkcióra nem számíthatsz.

  • Elektromos sütő

Az elektromos sütők, bár lassabban kezdenek el melegíteni, szélesebb felhasználási lehetőségeket kínál, mint egy gázsütő, főleg a pontosabb beállítások, több program és a modern funkciók révén. Szóval mit is tudnak pontosan? Alsó és felső sütés, kombinált sütés, kiolvasztás, grillezés vagy hőlégbefúvás. Ezeknek az opcióknak köszönhetően bármilyen típusú ételhez (hús, pékáru, pizza) állíthatsz be programot. A modelltől függően az elektromos sütők az alapok mellett több funkcióval is rendelkeznek:

  • Kijelző és időzítő – a kijelző lehetővé teszi a beállítások átlátható és kényelmes megadását, és információval szolgál a folyamatban lévő programról. A kijelző gyakran magában foglalja az időzítőt, amellyel megadhatod a sütés kezdetét és végét. Ezeket hangjelzéssel adja a tudtodra. Az időzítő számos modell esetében arra is használható, hogy a megadott időben kikapcsolja a sütőt.

  • Biztonsági ajtó – egy speciális felszerelés az első ajtón, amely a túlmelegedést megakadályozó réteggel van bevonva. Ez megakadályozza az ajtó érintéséből származó esetleges égési sérüléseket. Ez a funkció főleg a kisgyermekes háztartások számára ideális.

  • Teleszkópos sínek – megkönnyítik a sütőtepsi kezelését a sütés során, hiszen lehetővé teszi, hogy szinte az egész tepsit kihúzd anélkül, hogy meg kellene tartanod. Az ételek kiöntése és fűszerezése ezáltal sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé válik.

  • KeepWarm – ha ez a funkció be van kapcsolva, a sütő melegen tartja az ételt anélkül, hogy tovább sütné. Ez energiatakarékos program, amelynek köszönhetően szükség szerint későbbre halaszthatod az ételek feltálalását.

  • Gőzsütés – a gőzsütési vagy a PlusSteam funkciónak köszönhetően gőzben is készíthetsz ételeket. Ez például fényesebb színt, ropogósabb héjat és ízletesebb textúrát ad a házi kenyérnek.

  • Hőérzékelő – az utóbbi időben egy nagyon népszerű kiegészítője a sütőknek, amely segít, hogy az ízlésednek megfelelő, tökéletesen átsült húst készíthess. Helyezd a szondát az előkészített húsba, állítsd be a programot és a hőmérsékletet, a szonda pedig az utasításoknak megfelelően figyelni fogja a beállított hőmérsékletet.


  • Megjegyzés.: A modern funkciók listája, amellyel az elektromos sütőket ellátják, itt még nem ér véget. Sokkal több opció létezik, ám azok inkább a beépíthető sütőkre vonatkoznak, amelyek külön beépíthető sütő és főzőlap szettek formájában is megvásárolhatók.

Mit jelent a katalitikus és pirolitikus sütőtisztítás?

A sütő használata mindig a tisztítás kellemetlen kötelezettségével jár. A pirolízis és katalízis a sütők öntisztítását lehetővé tévő modern technológiák, amelyek megkönnyítik számodra ezt a nem kedvelt tevékenységet.

  • Pirolízis

A pirolízis egy olyan tisztítási módszer, amelynek elve a sütő nagyon magas hőmérsékletre (akár 500°C) történő felhevítése, majd a zsírok és szennyeződések porrá égetése. Ezután könnyedén eltávolíthatóak a sütőből.

  • Katalízis

A katalitikus tisztítás egy speciális réteget képez olyan porózus anyagból, amely felszívja a zsírokat és zsírlerakódásokat. Ehhez a tisztítási folyamathoz nem kell magas hőmérsékletre hevíteni a sütőt, hiszen a lerakódások a normál sütés során elégnek.

Fogalomtár - tűzhelyek

Booster

A Booster, JetStart vagy Sprintstart funkciók, például, rendkívül gyorsan melegítik fel a választott főzési zónát a maximális teljesítményre. Ez garantáltan jó szolgálatot tesz pörköléskor.

Időzítő

Az időzítő vagy Timer olyan funkció, amely lehetővé teszi azon idő beállítását, amely után a kiválasztott főzési zónának automatikusan ki kell kapcsolnia.

Gyerekzár

A gyerekzár vagy elektronikus zár egy biztonsági funkció, amely, ha aktiválva van, lezárja a szabályozási lehetőségeket. Így a gyerekek véletlenül sem kapcsolhatják be a főzési zónákat, nem programozhatják át a választott programot és az egyéb beállításokat.

Flexi zóna

A Flexi zóna lehetővé teszi két főzési zóna átalakítását egy nagy zónává, amely főleg nagy edények vagy serpenyők használata esetén jön jól.

Hideg sütőajtó

A hideg sütőajtó biztonsági elemként szolgál, amely megelőzi az égési sérüléseket. A két- vagy háromrétegű üvegnek köszönhetően az ajtó maximum 70°C-ra, illetve 55°C-ra melegedhet fel.

Fogalomtár
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Próbáld ki a sütijeinket Mi, az Alza.hu Kft., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ
Alzak icon