Nakupování budoucnosti 2021_Q3_SMP_přecenění iphonů

Mobil és biztonság: a modern azt jelenti, hogy biztonságos

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

Biztos vagyok benne, hogy ismersz olyan filmet, amelyben egy hacker az egyik szereplő. Többnyire csuklyás és paravánok veszik körül, robbanószerkezeteket hoz működésbe, pénzt emel le bankszámlákról, vagy legalábbis kinyitja a széfek ajtaját. A valóság kevésbé látványos, de annál inkább érdemes felkészülni rá. Akár biztonságosabb eszköz vásárlásával, akár online viselkedésed megváltoztatásával.

Mobiltelefon-biztonság

Mobil és biztonság: a modern azt jelenti, hogy biztonságos - TARTALOM

 1. Aki a neten időzik, soha nincsen teljes biztonságban
 2. A mobil többet tud rólunk, mint a számítógép, mégis kevésbé vigyázunk rá
 3. A biztonság nem ingyen van, de megéri
 4. A nem hivatalos támogatás is segíthet a szakértőknek
 5. Vírusirtó mobilra, igen vagy nem?
 6. A mobiltelefonodban is lehet széfed
 7. Egy általános érvényű tanács a végén: légy megfontolt!

Aki a neten időzik, soha nincsen teljes biztonságban

Míg a filmes hackerek bombákat robbantanak a gyerekkori sérelmeik miatt, addig a valódi hackerek pragmatikusak. Vagy saját maguk próbálnak meggazdagodni, vagy magas költségeket igyekeznek másokra hárítani. Olyan dolgokat tudnak tenni a számítógépről, amik igazán elgondolkodtatók. Íme egy véletlenszerű válogatás a közelmúltból:

 • 2021. július 4. - hackerek több száz amerikai vállalat adatait titkosították, és mintegy 70 millió dollárt követeltek a hozzáférésért.
 • 2021. április 7. - megtámadták az olmützi városházát. Az összes IP-telefont megbénították.
 • 2021. április 5. - félmilliárd Facebook-felhasználó adatait szivárogtatták ki.
 • 2021. március 25. - kiderült, hogy a macOS nem minden alkalmazásnál hajt végre vírusellenőrzést.
 • 2021. március 4. - megtámadták a prágai városházát és a Munkaügyi és Szociális Minisztériumot.
 • 2020. április 17. - az olmützi kórházat és a Pardubicei Regionális Kórházat érte támadás.
 • 2020. február 21. - egy jelentés látott napvilágot a veszélyes Joker szoftverről, amely személyes adatokat lop és hirdetésekre kattint.
 • 2019. február 20. - kiszivárogtak a Spotify bejelentkezési adatai.

Mit lehet kiolvasni a fenti felsorolásból? Sosem vagy biztonságban, hacsak nem tervezed, hogy teljesen elzárkózol az internettől. A biztonság kérdése így tehát leginkább azt a dilemmát jelenti, hogy mennyire kell a megelőzésre összpontosítani, és hogyan lehet minimalizálni a következményeket.

Magyarra lefordítva, azzal kell foglalkoznunk, hogyan lehet egyensúlyt teremteni a biztonság, a költségek és a kényelem között. Ezt egy ház metaforájával tudjuk szemléltetni. Építhetsz egy erődítménnyel ellátott várat. Nagyon biztonságos lesz, valószínűleg kényelmes, de többe fog kerülni, mint amennyit megengedhetsz magadnak. Vagy vehetsz tíz biztonsági ajtót a lakásodba, és berácsozhatod az ablakokat. Olcsóbb lesz, mint egy vár, de hamarosan bosszantani fog, hogy a konyhából a vécére menet háromszor kell majd a mágneskártyát és a kulcsokat elővenni. A harmadik lehetőség, hogy nyitva hagyod az ajtót, ez tényleg nem kerül semmibe. Csak ne lepődj meg, ha valaki elviszi a tulajdonod egy részét.

i A mobiltelefonok biztonsága folyamatosan változik. Ezért a cikkben szereplő adatok a könnyebb megértés érdekében néha egyszerűsítettek. Az itt említett alapelvek azonban általános érvényűek.

A mobil többet tud rólunk, mint a számítógép, mégis kevésbé vigyázunk rá

Hogyan kapcsolódik elméleti bevezetőnk a mobiltelefonokhoz? Először is, a mobiltelefon lényegében egy számítógép, így lehetővé teszi a hackerek számára, hogy ugyanazt tegyék, amit a laptopon vagy a számítógépen. Másodszor, a telefon tele van érzékelőkkel, így olyan dolgokat is képes érzékelni, amelyeket egy asztali számítógép nem. Harmadszor, gyakrabban használjuk, így több személyes adatot bízunk rá.

A telefonok esetében a kényelem kerül előtérbe. Nem fogunk minden egyes alkalommal húszkarakteres jelszót begépelni a telefon feloldásához, nem fogunk állandóan kódokat bepötyögni azon az apró billentyűzeten, és biztosan nem fogjuk pazarolni a mobiladatot, amikor nyilvános WiFi áll rendelkezésre. Mi van akkor, ha a nem biztonságos...

És ha a számítógépen hozzászoktunk a vírusirtóhoz vagy tűzfalhoz, a telefonunkra nem telepítünk ilyesmit, mert ez a kényelem rovására menne. Útmutatónk remélhetőleg segít megerősíteni a biztonságot anélkül, hogy téged bármiben is korlátozna.

Biztonsági frissítések
Soha ne becsüld alá a biztonsági frissítések jelentőségét.

A biztonság nem ingyen van, de megéri

A telefon biztonságába való befektetés olyan, mint a biztosítás. Évek óta fizeted, és azt gondolod, hogy az egész csak pénzkidobás. De amikor a biztosító valamit kifizet, nagyon örülsz, hogy van. A mobiltelefonok rendelkeznek bizonyos beépített biztonsági funkciókkal, de meg fogsz lepődni, hogy mennyire eltérő lehet a helyzet. Nézzünk meg néhány részletet, amelyek a különbséget jelentik.

Frissítés: a gyorsaság a döntő tényező

Az internet korában a szoftver készítés módja megváltozott. Már nem csak egy készterméket kapsz, hanem gondoskodást is.

Segíthet megérteni, ha egy defekthez hasonlítjuk a felmerülő problémát. Ha azonnal reagálsz, nem tud kiszökni az összes levegő. Az is lehet, hogy vannak nálad szerszámok a defekt kijavításához. Vagy nem csinálsz semmit és másoktól vársz segítséget.

A malware esetében is ugyanez a helyzet, gyorsan ki kell javítani. A támadások azonnali megakadályozása ideális, a korai frissítés és a "megerősítés" is jól működik, de biztosan te sem szeretnél egyedül és fegyvertelenül (és frissítések nélkül) harcolni a támadókkal szemben.

Nagy jelentősége van a rendszeres havi biztonsági frissítéseknek, mert ezek alkalmasak a legnagyobb lyukak betömésére. A támogatás minősége az, amiért a drágább telefonoknál fizetni kell.

Szélsőséges esetben a túl sok megtakarítás azt jelenti, hogy kevesebb pénzt fordítunk a támogatásra, ami lassú biztonsági javításokat eredményez, ami nagyobb veszélyt jelent az adatokra nézve. Ennek eredményeként végső soron a magánéleteddel fizethetsz.

Támogatás: a hosszabb ideig tartó támogatással pénzt takaríthatsz meg

A gyorsétterem olcsó és gyors. De nem egészséges, nem kényelmes, nincs hol kezet mosni, eshet rád az eső, nem kapsz inni. Egy drágább okostelefon olyan, mint egy étteremben elfogyasztott vacsora. Több pénzbe kerül, de többet kapsz érte: jobb minőségű alapanyagok, kiszolgálás, ülőhely, desszert. Ugyanígy a telefongyártók is jobban odafigyelnek a legjobb modelljeikre, az ún. zászlóshajókra. Több nagyobb frissítéssel fogsz találkozni, amelyek az operációs rendszert egy újabb verzióra frissítik, és hosszabb ideig lesznek biztonsági javítások.

Miért fontosak ezek a frissítések? Nemcsak a biztonságot erősítik, hanem a további működés alapjául is szolgálnak. Az egyes alkalmazások az operációs rendszer funkcióit használják, és a fejlesztők nem tudják megfelelően támogatni azokat a verziókat, amelyeket csak a felhasználók csekély száma használ. Egy bizonyos ponton egyszerűen azt fogják mondani, hogy már nem éri meg a fáradság.

Ilyenkor az történik, hogy nem tudsz bejelentkezni az internetbankodba, mert a bank úgy látja, hogy az elavult verzió nem biztonságos. Hirtelen nem tudsz a videóhívásokba bekapcsolódni, mert ez már nem része a régi alkalmazásnak, de az újat sem tudod telepíteni. Ekkor az okoseszköz egy átlagos, buta telefonná válik.

Mennyi ideig ígérnek támogatást a gyártók?

A legtöbb márka támogatja az Android verziók frissítését (pl. az Android 11 Android 12-re való frissítését), valamint egy hosszabb időszakot biztosít, amikor csak az operációs rendszer legújabb verziójának olyan jellegű frissítéseit kapod meg, amelyek növelik a biztonságot.

 • Google: három évnyi frissítés minden modellhez
 • Apple: az operációs rendszer elmúlt 5-6 évben megjelent frissítései és javításai
 • OnePlus: a zászlóshajó Oneplus 8 és az újabbak - az Android 3 verziója és 4 évnyi biztonsági javítás. Nord és Oneplus 7 modellek - 2 Android-verzió és 3 évnyi javítás. Nord N modellek - 1 Android verzió és 3 évnyi javítás.
 • Nokia: a jelentős frissítések két éven keresztül minden modell esetében
 • Samsung: 2019-ben és utána értékesített modellek - 4 évig biztonsági javítások minden modellhez. Galaxy S, A és Note 2020-ban megjelent és újabb modellek - 3 évig az újabb Android-verziók.
 • Vivo: 2021-es és újabb zászlóshajók - 3 Android-verzió és 3 évnyi biztonsági javítás.
 • Xiaomi: legalább 2 évig a biztonsági frissítések a telefon értékesítésének kezdetétől számítva, előre meghatározott ütemezés nélkül.
Az Apple telefonok támogatása
Az Apple híres a támogatás hosszáról. Ez az iPhone-ok magasabb bekerülési, valamint beszerzési árában is megmutatkozik.

A nem hivatalos támogatás is segíthet a szakértőknek

Fentebb a gyártók hivatalos operációs rendszer támogatásáról írtunk. De a technikailag jártas Android-rajongók számára egy alternatíva is rendelkezésre áll a nem hivatalos szoftverek formájában. Talán hallottál már az XDA Developers közösségről vagy találkoztál már olyan kifejezésekkel, mint CyanogenMod, LineageOS, Paranoid Android vagy Havoc OS. Ezek az operációs rendszerek szabadon elérhető Android kódon alapulnak, mondhatni a Huawei telefonokban található operációs rendszer testvérei, csak független fejlesztők által kifejlesztve.

Mikor éri meg alternatív operációs rendszert beszerezni? Leginkább akkor, ha a garancia lejárt, és a gyártó megszüntette a támogatást, de a készülék még mindig népszerű és elterjedt. De itt megint igaz, hogy általában a drágább készülékek népszerűbbek.

Az ok logikus. A fejlesztők és programozók többnyire rajongók, akik minőségi hardverrel rendelkező telefonokat keresnek. A drágább modellek élettartama a teljesítménytartalékok miatt is hosszabb. És minél népszerűbb az okostelefon, annál valószínűbb, hogy egy fejlesztő is foglalkozni akar majd vele. Nagyon népszerűek ebben a tekintetben a Google Pixel, a OnePlus, de a Samsung zászlóshajó modellek vagy a Galaxy A sorozat készülékei is.

Tehát a magasabb vételár ebben az esetben is együtt jár a jobb támogatással.

Vírusirtó mobilra, igen vagy nem?

Talán azt gondolod, hogy nem kell aggódnod a gyártói támogatás hossza miatt, mert olyan alkalmazást használsz, amely szemmel tartja a telefonodat. Ha a vírusirtó segít a számítógépen, akkor biztosan segít a telefonon is, igaz? A válasz nem egyértelmű, ahogyan azt a népszerű Avast Android alkalmazásból is láthatjuk.

Mit tud az Avast Mobile Security?

Lefuttattuk az Avast Antivirus 2021 ingyenes változatát egy teszttelefonon, a részletes vizsgálat eredményei a következőket mutatták:

 • Webes pajzs kikapcsolva - ez egy jogos figyelmeztetés, a telefon Chrome-ot használ mindenféle bővítmény nélkül. Az Avast felajánlotta, hogy bekapcsolja.
 • A Wi-Fi hálózati teszt nem mutatott ki kockázatot - valószínűleg ez is rendben van, mi titkosított kapcsolatot használunk. Az Avast javítást javasolt a VPN engedélyezése formájában.
 • RAM-optimalizálás - 279 MB felszabadult 20 alkalmazás leállításával. Itt már kontraproduktív az alkalmazás, az Android a Windowstól eltérően igyekszik minél jobban megtölteni az operációs memóriát, mert így az alkalmazások gyorsabban futnak, ami meghosszabbítja az üzemidőt.
 • Javasolta, hogy telepítsünk más alkalmazásokat, például alkalmazás tisztítót, VPN-t, böngészőt stb.
 • Az alkalmazás lehetővé teszi a kiszivárgott jelszavak bejelentését - amit a Google jelszókezelője is jelent.
 • Lopás elleni védelem - bár az Avast képes rá, nem ajánlotta fel, hogy futtassuk.

Tehát alapvetően az alkalmazás az operációs rendszeren túl semmi jelentőset nem tett lehetővé. Ez nem von le semmit az érdemeiből; sok felhasználó ezt az egyszerűsített módot sokkal kellemesebbnek találja. Lényegesen rosszabb az, amit az Avast nem észlelt:

 • A telefont rootolták vagy a rendszerfájlokhoz való hozzáférést feloldották. A rootolás jó szolga, de rossz úr, ezért az Avastnak figyelmeztetnie kellene a kockázatára.
 • A telefonra a hivatalos Google Play áruházon kívül más forrásból telepítettek alkalmazásokat. Az alkalmazás azonban nem figyelmeztetett.
 • A telefon egy alternatív DNS-t használt a hirdetések blokkolásához, ami önmagában nem probléma, de ez egy nem szabványos beállítás, és ezért potenciális kockázatot jelent.
 • A telefon lehetővé tette az ellenőrizetlen alkalmazások telepítését az .apk csomagokból. A kérelemben nem figyelmeztetett ennek a kockázatára.
 • Egyes alkalmazásoknak speciális hozzáférése volt a képernyőn megjelenő adatok leolvasásához. Ez a funkció általában segít a látássérülteknek, de ismét potenciális kockázatot jelent.

Ha egy megfelelően lesújtó kifejezést keresel az eredményre, ne fáradj vele. Ez nem az Avast hibája, csak azzal dolgozik, amit a rendszer megenged. Röviden, a Windowstól eltérően az Android több biztonsági döntést tesz lehetővé, mint az alkalmazások. Ezért olyan fontos, hogy biztosítva legyenek az operációs rendszer számára a frissítések és javítások.

i Vírusirtó vagy biztonsági szoftver? Néhány programozó ellenzi a vírusirtó kifejezés használatát a mobiltelefonokkal kapcsolatban, mert az megtévesztő lehet. A biztonsági szoftver megnevezés jobban leírja, hogy mire való az alkalmazás. A biztonsági funkciókat javítja vagy kiegészíti, de az operációs rendszer gondoskodik továbbra is a közvetlen támadások elleni tényleges védelemről.

A mobiltelefonodban is lehet széfed

Az egyik gyakori védekezés a rétegezés. Már a középkorban is igaz volt, hogy aki átúszta a várárkot, annak még át kellett másznia a falakon. Egyes mobiltelefonok ugyanezt az elvet használják. Közös jellemzőjük tehát az őrzött partíció, amelyet a rendszer többi részétől további jelszóval és titkosítással választanak el.

Erre a funkcióra nagyszerű példát találhatunk a Samsung Galaxy telefonokban, amelyek a Knox technológiát használják. Közvetlenül a telefonodon megnyithatsz egy biztonságos mappát, amelyhez senki sem férhet hozzá a jelszó ismerete vagy a megfelelő ujjlenyomat nélkül. Több hasonló funkcióval rendelkező alkalmazás is létezik, pl. Folder Lock vagy Secure Folder, de a Samsung ehhez még az ún. Knox Warranty Bit-et is hozzáadja. Ez alapvetően egy egyszer használatos kapcsoló. Ha egyszer a rootolással veszélyezteted a rendszer integritását, akkor ezt a jelzőt soha nem kapod vissza, még akkor sem, ha a telefont a hivatalos szoftverrel töltöd újra.

Adatok a széfben
A megfelelő felszereltséggel a telefonon lévő adatokat úgy tárolhatod, mintha egy széfben lennének.

Egy általános érvényű tanács a végén: légy megfontolt!

Gondolj arra, hogy mit csinálsz a telefonodon. Bár ez egy okos telefon, mégis a te intelligenciád vezérli. És ahogyan te sem engednél be egy idegent az otthonodba, úgy az interneten sem szabad kockázatot vállalni. Ha hirtelen nem jut más eszedbe, minthogy valaki pénzt küldött valamely távoli hercegnek, akkor csak a jéghegy csúcsát látod. A furfangosabb támadók az internetszolgáltatód, a bankod, vagy egy iroda nevében szólítanak meg.

Figyeld meg, hogy mit csinál a telefonod. Ok nélkül megcsappant a memóriája? Ugrásszerűen megnőtt a mobiladat iránti igény? Olyan alkalmazások kerültek a telefonodra, amelyeket nem telepítettél? A telefon olyan kérdéseket tesz fel, amelyeket korábban nem tett fel? Az alkalmazások olyan engedélyeket igényelnek, amelyeknek nincs értelme? Ez mind annak a jele, hogy a telefonod nincs teljesen az irányításod alatt.

i Az alábbiak is érdekelhetnek

Gondold végig, hogyan vigyázol a telefonodra. Kölcsönadod a barátaidnak? Nem érdekel a képernyőzár? Az asztalon hagyod őrizetlenül? Eleged van a frissítések telepítéséből? Szoktál nem hivatalos forrásból alkalmazásokat letölteni? Akkor ne csodálkozz, ha baj lesz, mert az ember a rendszer leggyengébb pontja.

iPhone 12 64GB fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es kijelző, 2532 × 1170, OLED kijelző, 6 magos Apple A14 Bionic processzor, 64 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,6) + 12 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 12 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, UWB, Lightning port, single + eSIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 2815 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 14

-7% 299 990 Ft
279 990 Ft áfa nélkül 220 460 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI032b2
iPhone 12 Pro 128GB kék
Mobiltelefon - 6,1"-es kijelző, 2532 × 1170, OLED kijelző, 6 magos Apple A14 Bionic processzor, 128 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,6) + 12 Mpx felbontású (f/2) + 12 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, optikai zoommal, 12 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, UWB, Lightning port, single + eSIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 2815 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 14

-5% 399 990 Ft
379 990 Ft áfa nélkül 299 200 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: RI034b1
iPhone 12 Pro Max 128GB ezüst
Mobiltelefon - 6,7"-es kijelző, 2778 × 1284, OLED kijelző, 6 magos Apple A14 Bionic processzor, 128 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,6) + 12 Mpx felbontású (f/2,2) + 12 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, optikai zoommal, 12 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, UWB, Lightning port, single + eSIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 3687 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 14

-5% 439 990 Ft
419 990 Ft áfa nélkül 330 700 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI035b2
iPhone 12 Mini 64GB piros
Mobiltelefon - 5,4"-es kijelző, 2340 × 1080, OLED kijelző, 6 magos Apple A14 Bionic processzor, 64 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,6) + 12 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 12 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, UWB, Lightning port, single + eSIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 12W, 2227 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 14

-4% 249 990 Ft
239 990 Ft áfa nélkül 188 970 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI033b3
iPhone SE 64 GB fekete 2020
Mobiltelefon - 4,7"-es kijelző, 1334 × 750, IPS kijelző, 6 magos Apple A13 Bionic processzor, 3 GB RAM, 64 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,8), hátlapi kamera, 7 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Lightning port, ujjlenyomat-olvasó, single + eSIM, IP67 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, , iOS 13

-6% 169 990 Ft
159 990 Ft áfa nélkül 125 980 Ft
Kosárba
Beszállítás alatt > 5 db
Várható 2021. 10. 07.
Termékkód: RI031b2
iPhone SE 64 GB fehér 2020
Mobiltelefon - 4,7"-es kijelző, 1334 × 750, IPS kijelző, 6 magos Apple A13 Bionic processzor, 3 GB RAM, 64 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,8), hátlapi kamera, 7 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Lightning port, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, single + eSIM, IP67 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, 1821 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 13

-6% 169 990 Ft
159 990 Ft áfa nélkül 125 980 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI031b1
OnePlus 9 8GB/128GB kék
Mobiltelefon - 6,55"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 888 processzor, 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 50 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, optikai zoommal, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 65W, vezeték nélküli töltés 15W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 11

237 290 Ft áfa nélkül 186 840 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ONE0078b1
OnePlus Nord 2 5G 128GB Blue Haze
Mobiltelefon - 6,43"-es kijelző, 2400 × 1080, 90Hz, AMOLED kijelző, 8 magos MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G processzor, 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 50 Mpx felbontású (f/1,88) + 8 Mpx felbontású (f/2,3) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 32 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai és elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 65W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 11

174 990 Ft áfa nélkül 137 790 Ft
Kosárba
Beszállítás alatt > 5 db
Várható 2021. 09. 29.
Termékkód: ONE0081b1
OnePlus Nord N100 64GB szürke
Mobiltelefon - 6,52"-es kijelző, 1600 × 720, 90Hz, IPS kijelző, 8 magos processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SD, 13 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 8 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

47 990 Ft áfa nélkül 37 790 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ONE0076b1
Realme GT DualSIM 256 GB sárga
Mobiltelefon - 6,4"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 888 processzor, 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, 64 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,3) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 65W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 11

-2% 213 740 Ft
209 990 Ft áfa nélkül 165 350 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: REAM022c1
Realme 8 Pro DualSIM 8+128 GB fekete
Mobiltelefon - 6,4"-es kijelző, 2400 × 1080, SAMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 720G processzor, 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SD, 108 Mpx felbontású (f/1,88) + 8 Mpx felbontású (f/2,25) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, gyorstöltés 50W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 11

99 990 Ft áfa nélkül 78 730 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: REAM018b1
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ