30 dnů na vrácení Akvizice ApF HU

Monitorok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Képátló
7 "
105 "
- 17,78 cm 266,7 cm
Felbontás
Quad HD
(320)
Full HD
(682)
Ultra Wide QHD
(108)
Ultra Wide FHD
(10)
4K
(382)
Panel
IPS
(1030)
VA
(407)
TN
(52)
OLED
(34)
LED
(20)
Funkciók
(482)
Pivot
(531)
Flicker-free
(1093)
Szín
Fekete
(1430)
Ezüst
(138)
Fehér
(104)
Szürke
(61)
Piros
(24)

Bár a legtöbb monitor több célra is használható, a képminőség és a teljesítmény tekintetében különbségek lehetnek közöttük.

Tovább

A monitor, mint periféria az asztali PC elválaszthatatlan tartozéka. Bár a legtöbb monitor több célra is használható, a képminőség és a teljesítmény tekintetében különbségek lehetnek közöttük. Megkönnyítve a választást, alább igyekszünk tisztázni a különbségeket az LCD monitorok között.

Otthoni és irodai LCD monitor – remek társ a mindennapokban

Az otthoni-irodai monitornak olyan képátlójú képernyővel kell rendelkeznie, amely kényelmesen meg tudja jeleníteni a táblázatokat, dokumentumokat vagy akár a kedvenc filmjeinket, ezért legalább 22 colos képátlót javaslunk. Kínálatunkban számos gazdaságos és olcsó monitor található, amelyek a felhasználói igények nagy részét kielégíti.

Irodai munkálatok során jó szolgálatot tehetnek a különböző széles monitorok, amelyek lehetővé teszik több dokumentum vagy táblázat egyidejű kezelését, megkönnyítve ezáltal a monitor előtti munkavégzést. Nem szükséges két monitor vásárlása, így sok esetben egy ultrawide monitor olcsóbb megoldásnak bizonyul.

Legyen szó munkáról vagy szórakozásról, az irodai vagy otthoni monitor előtt jellemzően hosszú órákat töltünk el, ezért kiemelten fontos figyelmet szentelni az egyes szem- és testkímélő tulajdonságokra, amelyek hosszútávon rendkívül hasznosak lehetnek. Lássuk melyek ezek:

  • A Flicker-free technológia kiküszöböli a monitor villogását, mely a legtöbb esetben szabad szemmel nem is látható, mégis szemfáradtságot és egyéb látásproblémákat okozhat.
  • A kékfény szűrő funkcióval ellátott monitorok csökkentik a kibocsájtott káros fénysugarakat, melyek szemszárazságot, fejfájást és alvásproblémákat okozhatnak.
  • A pivot (porté mód) és az állítható magasság ergonómiai célt szolgál, lehetővé teszik, hogy a számodra ideális pozícióba állítsd a monitort, ezáltál megelőzheted a hát- és nyakfájdalmakat.

TV monitor – a LED monitor és televízió elegye

A számítógép monitorok érdekes csoportját alkotják a TV monitorok. Sok esetben logikus döntésnek tűnhet a televíziót a PC-hez csatlakoztatni, mint megjelenítő eszközt, de a valóságban nem ilyen egyszerű a helyzet. Egy TV tuneres monitor elsősorban a kijelző paneltípusában kerekedik felül a kisebb televíziókon.

Ezek az eszközök valójában univerzális IPS monitorok, amelyek lehetőséget nyújtanak televíziós adások követésére, mindenféle hozzáadott hardveres egység nélkül.

Gamer monitor – avagy a frissítési ráta utáni hajsza

A gamer monitorok követelménye a magas képfrissítési gyakoriság és az alacsony válaszidő. Ez a két paraméter lehetővé teszi a kijelző villámgyors reakcióját, ami folyamatos, szaggatás nélküli képet eredményez. Egy komoly gamer LCD monitor frissítési rátája 120Hz, nagyon népszerűek a 144 Hz-es monitorok is. De kínálatunkban szerepelnek a minden igényt kielégítő 240 Hz-es monitorok is, valamint a 2020-ban először bemutatott 360 Hz-es monitorok. Egy gamer PC monitor válaszideje 5ms alatti tartományban mozog.

i

A képfrissítési gyakoriság azt fejezi ki, hogy másodpercenként hány képet tud megjeleníteni a kijelző. Az eltelt időt, amely alatt a monitor reagál a kép változására a válaszidővel adjuk meg, egysége a ms (milliszekundum).

Gamer monitorunk képátmérőjét nagy valószínűséggel a pénztárcánk határozza meg. Lehetőségeink gyakorlatilag végtelenek, a sztenderd 24 colos képernyőtől egészen a hatalmas 49 colos széles gamer monitorokig is elmehetünk.

A gamer LCD monitorok kulcsfontosságú kiegészítői a G-Sync vagy FreeSync technológia. Funkciójuk nem más, mint hardveres (G-Sync) vagy szoftveres (FreeSync) megoldással összehangolni a monitor képfrissítését és a PC által generált képkockaszámot (frame rate).

144Hz monitorok – arany középút a képfrissítési frekvencia terén

A fentebb említett technológiákhoz szorosan kapcsolódnak a 144 Hz-es monitorok, amelyek egy 60Hz-es képernyővel szemben már komoly minőségbeli ugrást jelentenek. Az igényesebb gamerek számára is megfelelőek, de egy hobbi játékos számára is megfizethetők.

Professzionális LCD monitor – nem csak grafikusok számára

A professzionális monitorok kulcsfontosságúak több szempontból is. Leggyakoribb felhasználási területük a grafikai tervezés, fényképszerkesztés és videógyártás. Az ilyen felhasználás során elengedhetetlen egy komoly teljesítményű számítógép és a minőségi kijelző, széles betekintési szögtartománnyal és tökéletes színvisszaadással.

  • Grafikus és fotós monitorok esetében kifejezetten fontos a tökéletes képminőség. Az e célra szánt LCD monitorok jellemzője akár az Adobe-RGB színtartomány 99%-os lefedése, valamint elvárható a legalább 10-bites színvisszaadás. A portré mód kínálta elforgatási lehetőség retusálás mellett lehet hasznos.
  • A nagyformátumú kijelzők ipari használatra szánt monitorok, amelyek sikeresen megbirkóznak akár 24-órás üzemidővel is. Felhasználási területük elsősorban a tájékoztatási kijelzés.
  • Érintőképernyős monitorok - értékesítési és információs pontok hasznos kiegészítői lehetnek, ezenkívül a vendéglátási szektorban is folyamatosan teret nyernek. Nem elhanyagolható az oktatásban betöltött szerepük sem.

LED monitor nem csak személyi számítógéphez, hanem laptophoz is csatlakoztatható, így egyszerűen megduplázhatod a képernyőid számát. Ajánlatos ilyenkor a laptop kijelzőjével azonos felbontást és oldalarányt beállítani.

Ívelt LED monitor – a tökéletes vizuális élményért

Az ívelt monitorok egyedi tulajdonsága, hogy a képernyő minden része a szemtől azonos távolságban helyezkedik el. Ennek köszönhetően könnyen betekinthetők a monitor szélei is, kifejezetten a nagyobb kijelzők esetében érvényes ez a megállapítás. A pc monitor hajlított konstrukciója elsősorban a gamer monitoroknál hasznos, kifejezetten akció és kaland játékok esetében. A játékos számára egy ívelt gamer monitor komoly előnyt jelenthet az ellenféllel szemben.

Ívelt monitor betekintési szög
Különbség a sík és ívelt képernyő betekinthetősége között

Hordozható monitorok – középpontban a mobilitás

A hordozható monitorok meglehetősen sokoldalú eszközök. Remek társ az utazásokon, online streaming során, de az ipari felhasználása is nagyon elterjedt. Többnyire okostelefonhoz és laptophoz is csatlakoztatható, így akár plusz képernyőként is szolgálhat. A hordozható monitorba beépített panel sokat elárul annak felhasználási célterületéről. Az IPS panel kiváló képminőséget nyújt, ennek megfelelően elsősorban munkára és szórakozásra a leginkább megfelelő. A TN panel esetében a képminőség háttérbe szorul, helyette az érintőpanel kerül fókuszba. Főleg gyárakban, vendéglátóhelyeken és információs pontokan használják. Maga az érintőpanel lehet kapacitív, rezisztív vagy felületi akusztikus.

Nagyformátumú kijelzők – ha a méret a lényeg

A nagyformátumú kijelzők képátlója 24-től egészen 98 colig terjed, jellemzően 4K felbontásúak és sok esetben érintőképernyősek. Első ránézésre könnyen összetéveszthetők egy átlagos televízióval, azonban felhasználási területük elsősorban a információs, reklám és ipari alkalmazásra terjed ki. Különösen jól bírják a folyamatos üzemelést, ez pedig az árukban is visszaköszön, ebből kifolyólag átlagos otthoni és irodai használatra nem érdemes nagyformátumú kijelzőt vásárolni.

Mire figyeljünk PC monitor vásárlás esetében

Legfontosabb tényezők a kijelző mérete (amit elsősorban colban állapítunk meg), felbontása, a panel típusa és a képernyő felülete. Érdemes figyelmet fordítani a bemenetek és kimenetek, valamint az egyéb funkciók feltérképezésére is.

Képernyőméret, avagy milyen nagy monitorra van szükségem?

A monitorok esetében széles mérettartományban válogathatsz. Kijelenthető, hogy minél nagyobb, annál jobb. Érdemes azonban figyelembe venni hány colos monitor passzol felhasználói környezetünkbe.

  • 20˝ és kisebb monitorok | Mini monitorok – főleg otthoni és irodai használatra, gyakran információs megjelenítőként vagy értékesítési pontokon fordulnak elő. Ide tartoznak a hordozható monitorok is (méretük 16 col körüli), amelyek ideális társak lehetnek utazáskor, vagy egyszerűen amikor szükségünk van eggyel több képernyőre a laptopunkhoz.
  • 21˝-22˝ monitorok – kifejezetten jó ár/érték arány jellemző rájuk, szintén az otthoni (filmek, multimédia) és irodai (mailek, táblázatok) felhasználhatóság dominál.
  • 23˝-24˝ monitorok – remek kompromisszumot kínálnak a képernyőméretet és a használati felületet illetően.
  • 25˝-27˝ monitorok – kimondottan alkalmasak munkavégzésre vagy a gaming világban való elmerülésre.
  • 28˝-32˝ monitorok - ideálisak grafikai tervezéshez, CAD feladatokra és videószerkesztésre.

i

Nagy monitorok 33˝ felett – ha a használati felület nem behatárolt, érdemes beruházni egy igazán nagy monitorra, amely megkönnyíti a mindennapi munkavégzést vagy minőségi szórakoztatást nyújt.

PC monitor és felbontás – melyiket válasszam?

Alapjában megállapítható, ahogy az LCD monitor képernyőmérete növekszik, úgy lesz a kijelző felbontása is nagyobb. A magasabb felbontás eredménye az egy colra eső több képpont, ezáltal a monitor részletgazdagabb megjelenítésre képes. Nem elhanyagolható a megnövekedett munkafelület sem. Mikor kielégítő számomra egy Full HD monitor és mikor van szükségem 4K kijelzőre?

  • Full HD – pixelekben kifejezve a felbontás 1920 × 1080 (1080p). Minden általános használatú monitor számára megfelelő.
  • Quad HD – átmenet a Full HD és 4K képernyő között, felbontása 2560 × 1440 (1440p).
  • 4K – a felbontás a 4K esetében a Full HD kétszerese, tehát 3840 × 2160 pixel (2160p), ami már ideálisnak mondható professzionális felhasználásra vagy játékokhoz.
  • 8K – a jövő szabványa lehet, a felbontás a 4K kétszerese, tehát 7680 × 4320 (4320p), elsősorban a grafikai tervezésben várható az ilyen kijelzők térhódítása.
Full HD, 4K és 8K összehasonlítás
Míg a Full HD felbontás megfelelő a legtöbb feladat elvégzéséhez, a 8K tökéletesen megjeleníti a legkisebb képrészleteket is.

LED Monitorok fajtái a panel típusok szerint

A számítógép monitorok esetében több megjelenítési technológia is létezik. Jelen esetben legnépszerűbbek az IPS monitorok, amelyek kiváló színvisszaadást, alacsony energiafogyasztást és rendkívüli betekintési szögtartományt kínálnak. A TN panelek előnyei a kisebb válaszidő és alacsonyabb ár, de képminőség terén némileg elmaradnak az IPS panelek mögött. A két technológia közé ékelődnek be a VA panelek (MVA, PVA), amelyek kiemelkedő eredményeket produkálnak a kontrasztarány terén, de betekintési szögtartományban nem tudják felvenni a versenyt az IPS monitorok paneleivel.

i

A monitorok esetében igen népszerű IPS technológiáról az alábbi szótárcikkben olvashatsz: IPS monitor képfeldolgozási technológia.

Kínálatunk üde színfoltjai az OLED monitorok, amelyek abban térnek el a hagyományos LED monitoroktól, hogy gyakorlatilag nincs háttérvilágításuk, a fényt pixel-szinten generálják. A képpont világítása ki is kapcsolható, ezáltal elérhető a fekete szín tökéletes megjelenítése.

i

Ezen a szinten érdemes tisztázni a különbséget az LCD monitorok és LED monitorok között. Manapság nincs értelme különbséget tenni a két kifejezés között. Mivel a régebbi CCFL (fénycsöves) háttérvilágítást teljes mértékben helyettesítette a LED háttérvilágítás, így gyakorlatilag az összes LCD monitor LED monitor is egyben.

A képernyő felületének fajtái

A kényelmes munkavégzés szempontjából kulcsfontosságú a képernyő felületének típusa. A választásnál figyelembe kell vennünk a monitor és különböző fényforrások egymáshoz viszonyított helyzetét.

  • Matt felület: elnyeli a környező fényt, minimális fényvisszaverődés tapasztalható. A színek azonban kevésbé telítettek.
  • Fényes felület: kontrasztos, telített színek a jellemzők. Direkt megvilágítás esetén nehezen olvasható a képernyő.
  • Tükröződésmentes felület: kompromisszumot képez a fényes és matt kialakítás között. A fényes felülettel szemben jobban olvasható, de a színvisszaadás nem kiemelkedő.

LCD monitor csatlakozók

Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a számítógépünk bemeneteit és az alapján választani monitort.

D-SUB (VGA)
D-SUB (VGA)

HDMI
HDMI

DVI
DVI

DisplayPort
DisplayPort

USB-C
USB-C

Kíváncsi vagy, hol találhatsz kiváló monitorokat alacsony áron? Nézz körül használt monitorjaink között.

Egyéb hasznos funkciók, tulajdonságok, érdekességek

Az LCD monitorok terén rengeteg hasznos funkcióval és technológiával találkozhatunk, amelyek például a gamer szektorban kulcsfontosságúak is lehetnek. Íme egy rövid lista a legfontosabbakról:

  • Flicker-free technológia és kékfény szűrő – kímélik a szemet és megakadályozzák az ebből fakadó fejfájást.
  • A beépített hangszóróknak hála nincs szükség külső hangfalakra, így pénzt és helyet is spórolhatsz.
  • Pivot vagy portré mód - a monitor elforgatását teszi lehetővé.
  • A HDR technológia a részletgazdag megjelenítésben játszik szerepet.
  • 3D támogatással és egy megfelelő szemüveggel megjeleníthetők a 3D tartalmak is
  • Az automata fényerőszabályozással a monitor háttérvilágítása igazodik a környezet fényviszonyaihoz.
  • Tv tuneres monitorral dekóderek és set-top boxok nélkül is nézhetünk televíziós közvetítéseket.
  • Az USB-bemenet lehetővé teszi külső merevlemezek, pendrive és egyéb meghajtók csatlakoztatását.
  • 3,5mm-es jack bemenet segítségével a fülhallgatónkat egyenesen a monitorhoz tudjuk csatlakoztatni.
  • Kép a képben (PIP) funkció segítségével hatékonyabb a munkavégzés, a monitor képes több tartalom egyidejű megjelenítésére.

i

A monitorok esetében is előforduló HDR technológiáról az alábbi cikkben olvashatsz: Mi a HDR és hogyan működik.

Monitor kiegészítők

Az új monitorod mellé különféle kiegészítők közül válogathatsz, melyek kényelmesebbé, hatékonyabbá vagy professzionálisabbá tehetik a használatot. Lássuk, mik tartoznak ide:

  • Állványok és tartók - segítségével könnyen és pontosan beállítható a monitor magassága és dőlésszöge, tehát minden irányba forgathatóvá válik.
  • Emelvények - nagyban hozzájárul az ergonómiához, hiszen a hosszas lefelé irányuló tekintet megterhelő lehet a nyak számára.
  • Szemüvegek - blokkolja a káros fénysugarakat, ezáltal óvja a szemet, rendszeres és hosszútávú számítógépezéshez erősen ajánlott.
  • Kalibrálók - a monitor színmegjelenítésének finomhangolására szolgál.
  • Tisztítás - nem szabad megfeledkezni a karbantartásról sem, hogy a monitor mindig pormentes, a képernyő pedig tökéletesen tiszta legyen.
  • Szűrők betekintésvédelemmel - a monitorszűrő extra védelmet nyújt mind a szem, mind a képernyő számára, a betekintésvédelem pedig elrejti a képi tartalmat a kíváncsi szemek elől.

Számítógép és LED monitor – elválaszthatatlan társak

A számítógép mindennapjaink elválaszthatatlan tartozéka. Új PC vásárlásánál szintén több tényezőt veszünk figyelembe. Ha nem csak új monitor vásárlásán gondolkodsz és szükséged lenne egy új PC konfigurációra személyre szabott igényekkel, látogass el a Számítógépek kategóriába is.

LED monitor ár szerint

A rendkívül széles kínálatnak köszönhetően az összes felhasználati területre találunk olcsó monitort. Legyen az egy ívelt gamer kijelző, vagy vendéglátásban használatos érintőképernyős monitor, a monitor ára nem hátráltató tényező, bárki találhat számára megfelelő megjelenítőt.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
27" Samsung S360C Szállításra kész > 5 db
LCD monitor - ívelt, Full HD 1920 × 1080, VA, 16:9 képarány, 4 ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250 cd/m2 fényerő, 3000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, VESA
49 890 Ft

2.
24" LG 24MP60G-B Szállításra kész > 5 db
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, VESA
46 990 Ft

3.
27" MSI Modern MD2712PW Szállításra kész > 5 db
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 4 ms válaszidő, 100Hz képfrissítési gyakoriság, 8bit színmélység, 300 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, HDMI 1.4, USB-C, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, pivot, hangszórók, VESA
64 390 Ft

Még több
1 639 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,7 21×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" LG 27GR75Q-B
LCD monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync-kompatibilis, 8bit színmélység, HDR, 300 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, tükröződésmentes kijelző, pivot, VESA
111 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1h9i62b
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,6 35×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" Dell Alienware AW2723DF
LCD monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 280Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 10bit színmélység, HDR, 600 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, tükröződésmentes kijelző, VESA
228 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL27u70d
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,4
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
32" Samsung Odyssey G70B
LCD monitor - 4K 3840 × 2160, IPS, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 144Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync-kompatibilis, HDR, 350 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, Smart funkciók, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, USB, LAN, WiFi, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, pivot, VESA
220 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605G5ad
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
32" Samsung Odyssey G8 Neo - LCD monitor Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,3 13×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
32" Samsung Odyssey G8 Neo
LCD monitor - ívelt, 4K 3840 × 2160, Mini LED, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, HDR, 350 cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, USB, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, pivot, VESA
419 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605G7a2
42" LG 42LX3Q - Televízió Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
42" LG 42LX3Q
Televízió - ívelt, SMART, OLED, 4K Ultra HD, 100 Hz, HDR10, HLG, DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC, 4× HDMI, 4× USB, CI+, felvétel USB-re, LAN, WiFi, Bluetooth, DLNA, Miracast, HbbTV 2.0, gamer mód, hangvezérlés, Google Assistent, 360°-os videólejátszás, Amazon Alexa, Apple Airplay 2, párosítás mobileszközzel, WebOS, Dolby Atmos, Ultra Surround, G energiaosztály
907 490 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: WK607h5i61
4,9 23×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" LG UltraGear 27GP850P
LCD monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, HDR, 400 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, pivot, VESA
Szuper ár
123 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1h9i7c
44.5" Acer Nitro Gaming XZ452CUV - LCD monitor Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
44.5" Acer Nitro Gaming XZ452CUV
LCD monitor - ívelt, 5K 5120×1440, LED, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, 8bit színmélység, HDR, 450 cd/m2 fényerő, 3000:1 kontraszt, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, USB-C, LAN, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, hangszórók, VESA
342 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: WO099j7p3
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
24" LG 24MP60G-B
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, VESA
Szuper ár
46 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1a24a0
4,4 11×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" Dell P2722H Professional
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 60Hz képfrissítési gyakoriság, 300 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, állítható magasság, pivot, VESA
95 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL27p24f
4,3
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" Samsung S360C
LCD monitor - ívelt, Full HD 1920 × 1080, VA, 16:9 képarány, 4 ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250 cd/m2 fényerő, 3000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, VESA
Szuper ár
49 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605e1q22
4,7 22×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
23.8" Dell P2422H Professional
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 60Hz képfrissítési gyakoriság, 250 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, állítható magasság, pivot, VESA
Leárazás -17 %
64 290 Ft 77 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL24p30f
4,3 23×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" Samsung Odyssey G65B
LCD monitor - ívelt, Quad HD 2560 × 1440, VA, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, HDR, 350 cd/m2 fényerő, 2500:1 kontraszt, Smart funkciók, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, USB, LAN, WiFi, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, pivot, VESA
Szuper ár
158 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605G5a2
4,8 33×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
34" ASUS TUF VG34VQL1B
LCD monitor - ívelt, Ultra Wide QHD 3440 × 1440, VA, 21:9 képarány ultrawide, 1 ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, HDR, 550 cd/m2 fényerő, 4000:1 kontraszt, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, hangszórók, VESA
196 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WA051
4,9 13×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
23,6" MSI G24C4 E2
LCD monitor - ívelt, Full HD 1920 × 1080, VA, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 170Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250 cd/m2 fényerő, 3000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, tükröződésmentes kijelző, VESA
Szuper ár
63 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WQ27o5o5k1b
4,7 14×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
24" Samsung S31C
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 250 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, VESA
39 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH603r3c20
4,7
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
15.6" ASUS VT168HR Touch
LCD monitor - érintős, HD 1366 × 768, TN, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 60Hz képfrissítési gyakoriság, 220 cd/m2 fényerő, 100000000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, VESA
66 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WA014a4d
4,4 57×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
28" Samsung U28R550
LCD monitor - 4K 3840 × 2160, IPS, 16:9 képarány, 4 ms válaszidő, 60Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 10bit színmélység, HDR, 300 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet
Szuper ár
102 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605e21a
27" LG 27GR95QE-B - OLED monitor
Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" LG 27GR95QE-B
OLED monitor - Quad HD 2560 × 1440, 16:9 képarány, 0,03ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync-kompatibilis és FreeSync, 10bit színmélység, HDR, 200cd/m2 fényerő, DisplayPort, HDMI 2.1, USB, állítható magasság, Pivot, kontraszt: 1500000:1
Szuper ár
309 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1h9i62c
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
32" Samsung Odyssey G51C
LCD monitor - Quad HD 2560 × 1440, VA, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, HDR, 300 cd/m2 fényerő, 3000:1 kontraszt, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, pivot, VESA
111 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605G5ab1
4,4 14×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
24" LG UltraGear 24GN60R
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 144Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, HDR, 300 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort, HDMI 1.4, fül/fejhallgató kimenet, VESA
55 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WK060a1b94a
49" Samsung Odyssey OLED G93SC - OLED monitor
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,4
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
49" Samsung Odyssey OLED G93SC
OLED monitor - ívelt, 5K 5120×1440, 32:9 képarány, szélesvásznú, 0,03ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync Premium, HDR, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, állítható magasság, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000000:1
521 000 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605Q1b
5,0 18×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" ASUS ProArt PA279CV
LCD monitor - 4K 3840 × 2160, IPS, 16:9 képarány, 5 ms válaszidő, 60Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 10bit színmélység, HDR, 360 cd/m2 fényerő, 1200:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, USB-C, USB, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, hangszórók, VESA, Power Delivery akár 65 W
184 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WA043v22d
4,3 21×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
27" Dell S2722QC Style
LCD monitor - 4K 3840 × 2160, IPS, 16:9 képarány, 4 ms válaszidő, 60Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 350 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, HDMI 2.0, USB-C, USB, hangszórók, VESA, Power Delivery
151 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL27u36c7
4,9 13×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
23.8" ASUS TUF Gaming VG249Q1A
LCD monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 1 ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250 cd/m2 fényerő, 1000:1 kontraszt, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, fül/fejhallgató kimenet, hangszórók, VESA
Leárazás -5 %
61 990 Ft 65 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WA034l9e

Monitorok

AppleÚj MacBook Air nagy teljesítményű M3 chippel Még csak néhány hónap telt el azóta, hogy az Apple bemutatta az ijesztően gyors M3 chipeket. És most ez a csiszolt szilíciumdarab a MacBook Air-be is bekerül. A világ legnépszerűbb laptopja most még jobb lett. A hardveres fejlesztéseknek köszönhetően számos új funkciót...
2023 októberében a Qualcomm bemutatta a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipsetek következő generációját. Nagyobb teljesítményt és jobb hatékonyságot kínál minden téren, és most először közvetlenül a hardver szintjén támogatott generatív AI-t is. Milyen specifikációkkal...
A 21 : 9 képarányú ultrawide monitorok népszerűek a vágók, szerkesztők, gamerek és sokan mások körében. Előnyük, hogy nincs képfelosztás, de ennek az az ára, hogy kisebb a munkaterület, mint amit két egymás melletti monitor kínál. Vajon kifizetődőek az ultraszéles...
egészségFlicker-free és kékfény szűrő: egészségmegóvás a számítógépen végzett munka során A Flicker-free monitorok és a kékfény szűrők sokkal élvezetesebbé tehetik a számítógépen végzett munkát. Megelőzik a fejfájást, csökkentik a szem fáradtságát és segíthetnek az álmatlanság megelőzésében. Cikkünkben eláruljuk, hogy a monitor fénye konkrétan hogyan hat...
A TFT a folyadékkristályos kijelzőkön (LCD-k) megjelenített képek megjelenítési módja. Ez egy vékony, miniatűr tranzisztorokból álló réteg, amely az egyes pixeleket vezérli. Ez a kialakítás adta a kijelzőknek a ma ismert nagy felbontást, sima mozgást, jobb kontrasztot...
Minden kijelzőtípus más-más célra alkalmas. A leggyakrabban használt mátrix típusok a TN, IPS, VA, AMOLED és OLED. Ezek tovább oszthatók fényes és matt típusokra.
További cikkek Összes cikk

Monitorok

A monitorok szélesebb értelemben véve munkaeszközök. Sok időt töltünk a számítógép és így a monitor előtt, ezért ne becsüljük alá gondos kiválasztásuk fontosságát. Arra fókuszálj, mire van szükséged, lehet, hogy ez a nagy felbontás, a képátló mérete vagy a csatlakozó-felszereltség és ezek kombinációja. A minőségi monitorok széles körű beállítási lehetőségeket nyújtanak, hogy kényelmesebben dolgozhass, játszhass vagy szórakozhass.

PC monitorok a gamer világban

A számítástechnikai iparban a PC vonal és a klasszikus személyi számítógépek kora leágazóban van. Az irodák és hivatalok asztalairól eltűnnek a hatalmas berregő dobozok, helyüket átveszik a kisebb praktikusabb hordozható eszközök.

Ennek a trendnek viszont teljesen ellentmond a gamer világ fejlődése. A játékra épített számítógépek népszerűségének növekedésével egyenes arányban növekszik a gaming PC monitorok kínálata.

A gamer vonal fontosságát mutatja, hogy a monitor kínálat nagyjából fele tartozik a gaming kategóriába és a gyártók is évről-évre sokkal több gaming PC monitort értékesítenek.

A gamer számítógép monitorok között a kezdő játékostól kezdve a profi e-sport versenyzőig mindenki megtalálja a számára tökéletes modellt. Valaki előnyben részesíti az dizájnos ívelt monitorokat, valakinek a képfrissítési gyakoriság a legfontosabb, így a 240Hz monitorok között fog válogatni, mások hűek maradnak a jól bevált szériák medelljeihez, pl. Acer Predator, Dell Alienware, Zowie by BenQ.

Monitorok ár szerint

Képfrissítési gyakoriság, adaptív szinkron, válaszidő, kvantumpont technológia – csak egy pár kifejezés, amelyek a „halandó“ monitor vásárló számára teljesen ismeretlenek. A technikai paraméterek terén bizonytalan vásárló legjobb barátja „A legolcsóbb elöl“ gomb, vagy ez a bal felső sarokban található csúszka lesz:

Monitorok árai
Monitorok ár szerint

Monitor árak számokban

Az említett gamer PC monitorok népszerűségének hála, körülbelül 1000 termék található a kínálatban. A monitorok ár szerinti választása mutatkozik a legkönnyebben járható útnak. A monitor árak átláthatóságát segíti az alábbi grafikon:

Monitorok árai
Monitorok ár szerinti áttekintése (Alza.hu május 2020)

Látható, hogy a monitorok kb. 30%-a 70 000 Ft alatt megvásárolható. A monitor árak besorolásának megértését segíti, ha tudjuk, hogy a legolcsóbb monitor ára nagyjából 20 000 Ft, míg a legdrágább vetekszik egy vidéki közepes méretű telek árával (körülbelül 7 000 000 Ft).

Ha tovább követjük a grafikont, láthatjuk, hogy a komplett kínálat 70%-a 150 000 Ft alatt van. Ezért az összegért az összes felhasználási területre találunk csúcsminőségű képernyőt. Érdekes adat, hogy csak a monitorok 6-7%-a kerül többe, mint fél millió forint.

Monitor árak és méretek

Az áron kívül a másik könnyen értelmezhető paraméter a képátló, ami meghatározza a monitor méretét. A colban (hüvelykben) kifejezett értékeket már ismerjük a televíziók, tabletek, mobiltelefonok világából és könnyen el tudjuk dönteni mi számunkra a megfelelő méret.

i

1 hüvelyk (col) = 2,54 cm

24" monitor = 60,96 cm képátlójú monitor

24 colos monitor árak

Az egyetemesen elismert „átlagos“ képátló fogalma az idők során változott. A nagy képernyő utáni hajsza nem újkeletű, a mobiltelefonok, televíziók esetében is teljesen normális. Sokáig a 22 colos monitor számított kiindulópontnak. Manapság hála a monitor árak általános csökkenésének, inkább a 24" monitor számít alapnak.

Miért előnyös a 24 colos monitor?

A 24" monitor méret nagyon fontos szerepet tölt be a gamer világban. Mivel ezen a téren rendkívül fontosak az egyéb technikai paraméterek, így érthetően háttérbe szorul a képátló és a felbontás, a gyártók 24 colos monitor belsejébe igyekeznek beszuszakolni az alacsony válaszidőt és a gyakori képfrissítést. Ezért egy 24" monitor költséghatékony választás lehet egy kezdő számára, de lehet akár egy gamer csúcsmodell is egy e-sportolónak.

A 24" monitor másik előnye, hogy olcsón lehet belőle egy dupla monitor konfigurációt alkotni. Érdemes a kifejezetten vékonykávájú 24 colos monitorok közül választani, így kevésbé zavaró a két monitor közötti kapcsolódási pont.

24 colos monitor és 27 colos monitor ár különbségek

Egy 27 colos monitor a munkaasztalon sokáig a grafikusok és tervezők kiváltsága volt. A 27 colos monitorok ára, körülbelül 45000 Ft-nál kezdődik, ezzel szemben egy 24" monitor 35000 Ft körül kapható. A két méret közötti árkülönbség minimálisnak számít, közvetlenül reagál erre a kínálat is, manapság már több 27 colos monitor közül válogathatsz, a 24" monitorok lassan a háttérbe szorulnak.

Full HD monitorok árai

A képátlóval közösen érdemes megvizsgálni a felbontást is. Ha végigtekintünk a monitor kínálaton a felbontás szerint, szembeötlő lesz, hogy az összes megjelenítő több mint fele Full HD monitor.

A Full HD monitor több szempontból is racionális megoldás, érdemes ismét kiemelni a gamer vonalat, ahol nem elsődleges szempont a magas felbontás hajszolása. Ennek egyik oka, hogy a gyakori képfrissítés miatt a videókártya eleve másodpercenként több képkockával kénytelen megküzdeni és a monitorba továbbítani. Minél nagyobb az egyes frame-k felbontása, annál nagyobb szükség van drága nagy teljesítményű videókártyára.

Egy Full HD monitor otthoni és irodai felhasználás során is ideálisnak mondható, az 1080p felbontás filmek, videók, közvetítések során élvezhető képminőséget nyújt és a tartalom széleskörben elérhető. Még mindig sokkal több HD tartalom érhető el, a 4K uralma még várat magára. Természetesen idővel ez változni fog és hosszútávon az UHD szabványok átveszik a hatalmat.

Meddig tart a Full HD monitor egyeduralkodása?

Egészen biztosan addig, amíg nem lesznek rendkívül olcsók a 27 col feletti monitorok. A 27 colos monitorok tekinthető határvonalnak, amely felett már ajánlott magasabb felbontást választani. Azonban nem mindenki szeretne egy hatalmas kijelzőt az asztalára és sokan megelégednek azzal a felülettel, amit egy 24 monitor nyújt. Ezért egy Full HD monitor még sokáig számít népszerű munkaeszköznek vagy otthoni számítógépek nélkülözhetetlen perifériájának.

HDMI monitor vs. USB-c

Esett már szó a videókártya és a monitor közti jelátvitelről. Ez a kapcsolat különböző típusú csatlakozókon keresztül történik, nem szükséges hosszú történelmi elemzésbe folyni, elég ha megvizsgáljuk mi a jelen és a jövő. Ha végigfutunk a csatlakozással foglalkozó paraméteren, láthatjuk, hogy a termékek nagyjából 90%-a HDMI monitor.

Ez nem jelenti azt, hogy nincs más csatlakoztatási port, de a HDMI szinte az összes modellnél megtalálható. A HDMI lehetővé teszi az audió és videó jel átvitelét, így nem kell több kábellel bajlódni a bekötés során.

Fontos tényező a csatlakozó kompakt mérete is, egy HDMI monitor könnyen csatlakoztatható a legtöbb laptophoz is, a vékonyuló laptopok oldaláról lassan teljesen eltűnnek a nagyméretű csatlakozó típusok mint a D-SUB (VGA) vagy a DVI.

USB-c - a HDMI monitor hasznos kiegészítője

Említettük az otthoni és irodai számítógépek eltűnését és hogy egyre több felhasználó laptophoz csatlakoztat monitort. A laptopok fizikai méretei folyamatosan csökkennek, ezzel párhuzamosan növekszik a kisméretű csatlakozók iránti igény is. Itt kezdődik az USB-c csatlakozó térhódítása, rendkívül kicsi portról van szó, ami kis mérete ellenére magas sebességű adatátvitelt biztosít.

Ha egy HDMI monitor USB-c portot kap, megnyílik az út ultrabookok, s egyéb vékony laptopok problémamentes csatlakoztatására dokkoló nélkül. Az USB-c egyéb hatalmas előnye, hogy töltést is tud biztosítani a csatolt laptop számára.

Monitor ár vs. képátló vs. felbontás vs. csatlakozás.

Észrevétlenül eljutottunk egy gyorsított monitor vásárlás mini-útmutatóhoz, vegyük sorra, mire is érdemes figyelni, ha nem mozgunk otthonosan a technikai paraméterek világában:

  • Monitorok árak – megkönnyíti a választást, de az olcsó monitorokból még mindig több száz marad.
  • Képátló – legyen egy 24 monitor? Merjek nagyot álmodni és inkább a 27 colos monitor a nyerő? Még mindig százával sorakoznak a termékek.
  • Felbontás – pihenjünk meg a monitor vásárlás során és szűrjük ki a Full HD monitorok csoportját…
  • USB-c – látni fogjuk, hogy termékek 95%-a HDMI monitor, tehát ez nem segít a választásban. Ebben a pillanatban előhúzzuk az ütőkártyánkat, ami az USB-c port, ami a jövőt jelenti.
  • Márka – az utolsó szinten válogathatunk márka alapján és játszi könnyedséggel megoldottuk a monitor vásárlás problémáját, mehet a kosárba!

i

Bővebb útmutatót a monitor vásárlás terén, a Hogy válasszunk monitort? cimű cikk nyújthat.

LED monitor vs. CRT monitor

Nem beszéltünk még a megjelenítő technológiáról. A képmegjelenítő panelt, amely a látható képet biztosítja számunkra, szükséges megvilágítani. Így jutunk el a háttérvilágítás fogalomhoz.

A régi CRT monitorok esetében a háttérvilágításról katódsugárcsövek gondoskodtak, ezek a típusok mára teljesen eltűntek és helyüket átvették a LED monitorok. A LED monitor esetében a háttérvilágítást sok apró LED diódával ellátott vékony panel biztosítja, ami nagyban hozzájárul a fogyasztás és méretek drasztikus csökkenéséhez.

LED monitor és LCD monitor

Ez a két fogalom egyaránt jelen van a köztudatban és nagyon egyszerűen tisztázható a köztük lévő kapcsolat. Mint feljebb írtuk, a LED monitor megnevezés a háttérvilágítás típusára vonatkozik, az LCD monitor kifejezés jóformán a „lapos“ monitor szinonimája. Azonban egy LCD monitor háttérvilágítását nem mindig LED panel biztosította. Léteznek különböző fénycsöves megoldások (CCFL, EEFL) azonban a jelenkori monitorok esetében ezek már nem használatos technológiák.

Ez alapján kijelenthető, hogy az összes LCD monitor LED monitor is egyben.

AZ LCD monitorok a régebbi, CRT technológiájú típusokkal szemben kíméletesebbek a szemnek. A LED technológiát tiszta, éles képek, hosszú élettartam és alacsony fogyasztás jellemzi.

Monitorok alacsony áron

Kínálatunkban tehát a monitorok széles választékát találhatod meg. Olcsóbb monitorokat, profi gamer monitorokat, 4K monitorokat UHD felbontással, nagyformátumú kijelzőket kínálunk azonnali átvétellel, vagy gyors kiszállítással.

Monitor vásárlás érdekesség - 3D technológia

Élvezd az otthoni szórakoztatást 3D monitorokkal. A 3D technológia növeli játék- és filmélményedet, közvetlenül a cselekmények helyszínére repít.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó monitorok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább monitorok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb monitorok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: monitorok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ