Shop roku AP+ plus nový vizuál

Nagybőgők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Méret
1/4
(1)
1/2
(2)
3/4
(3)
4/4
(1)
Szín
Barna
(1)
Natural
(6)
Szűrés

A nagybőgő egy olyan hangszer, amely a 16. században keletkezett. A vonós hangszerek közül a legnagyobb, és főként a klasszikus zenében használják. Ha azon gondolkodsz, hogy beszereznél egyet, akkor akkor az alábbi sorokban áttekintést kaphatsz a fontos paraméterekről, amelyeket vásárlás előtt figyelembe kell venned. Olvass tovább, hogy többet megtudj a nagybőgő használatáról, és a vele kapcsolatos témakörről.

Tovább

Mi az a nagybőgő?

Hallottad már azt a szót, hogy nagybőgő? Ez egy nagyméretű húros hangszer, amelyen vonóval vagy az ujjakkal játszanak. A nagybőgős játszhat klasszikus zenét kamara- vagy szimfonikus zenekarokban, de a jazz, blues, folk vagy rockzenében is előfordul ez a hangszer.

  • A nagybőgő egy behúzható tüskével rendelkezik, amely segítségével a földön támaszkodik.
  • Többnyire juharfából készül, lucfenyő kiegészítéssel.
  • A modern szénszálas elektromos hangszerek könnyebbek és ellenállóbbak az ütésekkel szemben.
  • A tömör modellek rétegelt lemezből készülnek, és a kezdők számára is alkalmasak, viszont a hangzásuk nem egészen tökéletes.
  • A fogólap leggyakrabban ébenfából vagy rózsafából készül, míg az olcsóbb darabok közönséges feketére festett fából készülnek.

Melyik a számodra megfelelő méretű nagybőgő

A leggyakrabban a 3/4-es nagybőgőt használják. Ez utóbbi körülbelül 195 cm magas, a feles 168 cm, a negyedes magassága pedig 152 cm. Készítenek azonban kisebbeket is, például az 1/16-os nagybőgő az 5 és 7 éves gyermekek számára készült. Ezeken kívül léteznek még 1/8-os és a 4/4-es nagybőgők is.

Kaphatóak olyan nagybőgők is, amelyek szétszedhetőek, ezért könnyen szállíthatóak akár autóban, akár repülőn.

Nagybőgő kontra cselló

Ha összehasonlítjuk a nagybőgőt a csellóval, akkor számos különbséget találunk. A cselló kisebb, mint a nagybőgő. Ezért a két hangszer tömege is különbözik. A hangszereknek a hangterjedelme és a hangszíne is eltérő, a nagybőgő természetesen mélyebb hangú. A csellót laposabban tartják játék közben, a nagybőgő viszont egy álló hangszer. Emellett ülni kell mellette, és a térddel kell tartani a játék során.

i

Mi a különbség a basszusgitár és a nagybőgő között?

Tudod, hogy mi lehet a különbség a basszusgitár és a nagybőgő között? Tulajdonképpen minimális az eltérés. A basszus, vagy a bőgő a köznyelvi elnevezése mindkét hangszernek. Csupán a hangszerek tartásában van eltérés.

Hogyan kell játszani a nagybőgőn?

A válasz arra a kérdésre, hogy hogyan kell játszani a nagybőgőn, egyszerű és hasonló a többi húros hangszerhez. A zenész egy vonót használ, vagy az ujjaival pengeti a húrokat. A nagybőgőn való játékhoz állhatsz vagy ülhetsz is. A vonóra felvitt gyanta puhább és ragadósabb, mint a hegedűgyanta, és erősebb hangot is produkál.

  • A német vonót hagyományosan sok helyen használják. Nagyobb békával rendelkezik, a tenyér felfelé néz, amikor megfogják.
  • A francia vonó nehezebb és rövidebb, mint a hegedűvonó, és ugyanúgy használják, mint a csellóvonót.

Akusztikus vagy elektromos nagybőgő?

Mindkét bőgő típus esetében a játéktechnika ugyanaz. Az elektromos nagybőgő abban azonban más, hogy a húrrezgések a hangszedőbe mennek. Ennek megvannak az előnyei is. Például a hangszert egy fejhallgatóra is lehet csatlakoztatni, és koncerteken fel lehet erősíteni egy kombó segítségével. Emellett kisebb, keskenyebb és típustól függően olcsóbb is. Hátránya viszont, hogy szükséged van hozzá egy fejhallgatóra, erősítőre, hangszóróra.

Elektromos nagybőgő vásárlásakor mindenképpen nézd meg a kimenetek típusát és számát. A kimenet lehet például 3,5 mm-es jack csatlakozó, amely a szokásos háztartási eszközökben található. Viszont a legtöbb hangszer esetében a csatlakozó mérete 6,3 mm-es, amely az erősítőkben gyakrabban megtalálható.

A nagybőgő húrjai többféle lehetőséget kínálnak

A basszushúrok vastagabbak, mint a hegedűhúrok, és nagyobb a távolság a hangok között a fogólapon. Többféle változatban kaphatók, amelyek lehetnek fémből készültek, szintetikusak vagy bevonatosak. A nagybőgőn leggyakrabban négy húrt használnak, amelyeket jobban megfeszítenek, mint más hangszereken.

Milyen árkategóriába tartozik egy nagybőgő?

Ha a nagybőgő ára érdekel, tudnod kell, hogy nem egy olcsó hangszerről van szó. A többnyire rétegelt lemezből készült hangszerek olcsóbbak, nagyjából 200 000 Ft környékén kezdődnek és kezdőknek is alkalmasak. A kiváló minőségű fából készült professzionális hangszerek esetében már mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

i

Nagybőgő kínálat az outlet kategóriában

A nagybőgő beszerzése az outlet kategóriából megoldás lehet a kisebb költségvetéssel rendelkezők számára. A hangszerrel kapcsolatos előzetes tapasztalat nélkül azonban nem mindig lehet kiválasztani a megfelelőt. Viszont ezen a helyen is belebotolhatsz egy rejtett kincsbe.

Tudj meg néhány érdekességet a nagybőgőről

Szeretnél megtudni érdekes információt a nagybőgőről? Van néhány a tarsolyunkban.

  • A nagybőgő tiszta kvintekre van hangolva.
  • A rock- és jazz-zenében gyakran helyettesíti a basszusgitárt.
  • A nagybőgő fogólapján nincsenek bundok, mégis intuitív a játék.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
Antoni ADB05 3/4 - Nagybőgő Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Antoni ADB05 3/4
Nagybőgő - akusztikus, méret: 3/4, előlap: rétegelt lemez, hátlap: furnér, fogólap: ebonizált fa, garnitúra: ebonizált fa, tartozék: tok és vonó
314 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ATNe05c
SOUNDSATION PDB-34
Nagybőgő - akusztikus, méret: 3/4, előlap: rétegelt lemez, hátlap: furnér, fogólap: ebonizált fa, tartozék: gyanta és tok
250 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN020e
PDB-12 hangzás - Nagybőgő Ingyenes
szállítás boltjainkba
PDB-12 hangzás
Nagybőgő - akusztikus, méret: 1/2, előlap: rétegelt lemez, hátlap: furnér, fogólap: ebonizált fa, tartozék: gyanta és tok
330 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN020d
Antoni ADB05 1/2 - Nagybőgő Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Antoni ADB05 1/2
Nagybőgő - akusztikus, méret: 1/2, előlap: rétegelt lemez, hátlap: furnér, fogólap: ebonizált fa, garnitúra: ebonizált fa, tartozék: gyanta, tok és vonó
312 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ATNe05a
Antoni ADB05 1/4 - Nagybőgő Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Antoni ADB05 1/4
Nagybőgő - akusztikus, méret: 1/4, előlap: lucfenyő, hátlap: lucfenyő, fogólap: ebonizált fa, garnitúra: ebonizált fa, tartozék: tok és vonó
310 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: ATNe05b
SOUNDSATION PDB-44 - Nagybőgő Ingyenes
szállítás boltjainkba
SOUNDSATION PDB-44
Nagybőgő - akusztikus, méret: 4/4, előlap: rétegelt lemez, hátlap: furnér, fogólap: ebonizált fa, tartozék: gyanta és tok
327 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN020f
SOUNDSATION P806-34 - Nagybőgő Ingyenes
szállítás boltjainkba
SOUNDSATION P806-34
Nagybőgő - akusztikus, méret: 3/4, előlap: lucfenyő, hátlap: furnér, fogólap: ebonizált fa, tartozék: tok és vonó
670 400 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN020a

Nagybőgők

Nagybőgők

A Nagybőgők kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Nagybőgők – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó nagybőgők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább nagybőgők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb nagybőgők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: nagybőgők vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ