0% splátky mobily, notebooky Akvizice ApF HU

Mi a teendő, ha nem működik az egér? (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

A hagyományos számítógép vezérlésére elsősorban az egér vagy a laptop esetén a touchpad szolgál. De mit tegyünk, ha nem működik az egér? Meg lehet ezt valahogy oldani? Nem kell azonnal pánikba esni, néhány tippünk talán segíthet a helyzet gyors megoldásában.

Vezeték nélküli egér; számítógépes kiegészítők;

Mi a teendő, ha nem működik az egér? - TARTALOM

 1. Nem működik a vezeték nélküli egér
 2. Nem működik a vezetékes egér
 3. Nem működik a laptop egere (touchpad)
 4. Az egérmutató megáll vagy furcsán mozog

Nem működik a vezeték nélküli egér

A gyakorlatból jól tudjuk, hogy a legtöbb problémát a vezeték nélküli egerek okozzák. Rengeteg van belőlük a piacon, és egyértelmű, hogy különösen a legolcsóbbak messze nem teljesen megbízhatóak. A megoldás első lépéseként kapcsold ki teljesen a számítógépet, ellenőrizd az elemet vagy az akkumulátort, és ha szükséges, helyezd a mellékelt USB-vevőt egy másik portba. Ehhez ne használj hubot, és ellenőrizd, hogy az USB-vevő közvetlenül a számítógép egyik portjához van-e csatlakoztatva.

Amikor újra bekapcsolod a számítógépet, hagyd, hogy teljesen elinduljon, és próbáld meg mozgatni az egeret. Még mindig nem működik? Ebben az esetben ellenőrizd újra az elemeket, mert még a legrosszabb esetben is pirosnak kell lennie az egér aljának, ami egyértelmű jele annak, hogy az elemek rendben vannak. Nézd meg, van-e fizikai kapcsoló az egéren. Egyes modellek három eszköz vezérlését támogatják, és előfordulhat, hogy véletlenül más módba kapcsoltad az egeret.

Hogyan háríthatom el a vezeték nélküli egér hibáit?

 • Ellenőrizd az elemeket, és szükség esetén helyezz be újakat. Ha az egér beépített akkumulátorral rendelkezik, csatlakoztasd újra hosszabb időre a töltőhöz.
 • Ha az egér rendelkezik bekapcsoló-gombbal, ellenőrizd, hogy a kapcsoló ON állásban van-e.
 • Próbáld meg az USB-vevőt egy másik USB-portba helyezni.
 • Indítsd újra a számítógépet.
 • Ha Bluetooth-egered van (USB-vevő nélkül), kapcsold ki, majd kapcsold ismét be a Bluetooth-t a számítógépen. Előfordulhat, hogy újra párosítani kell az egeret.
 • Próbáld ki az egeret egy másik számítógépen vagy egy másik egeret a jelenlegi számítógépen, hogy kiderüljön, a probléma az egérrel kapcsolatos-e.
Vezeték nélküli egér; számítógépes kiegészítők; töltés;
A modern vezeték nélküli egerek gyakran már beépített akkumulátorral rendelkeznek, amelyet rendszeresen fel kell tölteni. Idővel azonban a kapacitása csökkenhet. Ezért először ellenőrizd, hogy nem a gyenge akkumulátor miatt nem működik-e az egér.

i

A jelenlegi koronavírusjárványra való tekintettel javasoljuk, hogy a tartozékokat, úgymint az egeret rendszeresen fertőtlenítsd. Például a CLEAN IT tisztító oldat segítségével.

Nem működik a vezetékes egér

A hagyományos vezetékes egér a vezetékes csatlakozásnak köszönhetően sok problémától mentes. Ha egy ilyen egér nem működik, először is próbálj meg egy másik USB-portot használni, és ellenőrizd, hogy a kábel nem tört-e meg valahol. Továbbá, ha van rá lehetőséged, próbáld meg egy időre az egeret egy másik számítógéphez csatlakoztatni, és ellenőrizd, ott hogyan működik. Ha semmi sem segít, akkor nagy valószínűséggel az egér befejezte földi pályafutását, és az örök vadászmezőkre távozott.

Régebbi típusú csatlakozást használ az egér USB helyett kerek PS/2 csatlakozón keresztül? Ebben az esetben kapcsold ki teljesen a számítógépet, és próbáld meg visszadugni az egeret a csatlakozóba. A PS/2 interfész csak a számítógép indításakor ismeri fel a csatlakoztatott eszközt, ezért ezt a csatlakozót mindig akkor kell használatba venni, amikor a számítógép ki van kapcsolva.

Az egér érzékelőjének tisztítása
Az egér érzékelőjének tisztítása egyszerű. Használj mikroszálas kendőt vagy fertőtlenítő törlőkendőt a felület tisztításához. Használhatsz egy kis enyhe mosogatószert is. Végül száraz ruhával töröld szárazra.

Hogyan javíthatom ki a vezetékes egér hibáit?

 • Ellenőrizd, hogy a kábel vége megfelelően van-e behelyezve az USB portba.
 • Nézd végig a kábelt, nem tört-e meg vagy nem sérült-e meg látható módon.
 • Ne csatlakoztasd az egeret USB hubhoz, hanem közvetlenül a számítógép egy szabad portjához.
 • Indítsd újra a számítógépet.
 • Próbáld ki az egeret egy másik számítógépen vagy egy másik egeret a jelenlegi számítógépen, hogy kiderüljön, a probléma az egérrel kapcsolatos-e.

Nem működik a laptop egere (touchpad)

Lehet, hogy te a felhasználók azon viszonylag kis százalékához tartozol, akik laptopon dolgozva beérik a beépített érintőpaddal. Minőségük és funkcionalitásuk az utóbbi években jelentősen javult. A helytelen beállítások, valamint bizonyos billentyűkombinációk véletlen lenyomása azonban kikapcsolhatja azt.

Először is nézd meg, van-e touchpad ikon a laptop felső billentyűsorában. Ez az ikon általában kék, és az F5, F7 vagy F9 gombon található. Lehet, hogy a billentyűzeten lévő ikon át van húzva. Nyomd meg az ikonnal ellátott gombot (általában az [Fn] gombbal együtt kell megnyomni), és az érintőpad újra aktiválódik. Ha nem találsz ilyen ikont a billentyűzeten, ellenőrizd, hogy van-e egy speciális gomb az érintőpadon vagy másutt az érintőpad kikapcsolásához.

Touchpad;laptop;vezérlés
Az érintőpadok különféle gesztusokat támogatnak, amelyek megkönnyítik a mindennapi tevékenységeket.

Ha nem találsz gombot a billentyűzeten, akkor meg kell próbálni szoftveresen bekapcsolni az érintőpadot. Ebben az esetben kattints a Start gombra a Windows 10 operációs rendszerben és írd be az érintőpadot a keresőmezőbe. A megjelenített oldalon elérhetőnek kell lennie egy klasszikus ki-/bekapcsolónak (a tab billentyűvel görgesd végig a felkínált lehetőségeket), ez után az érintőpadnak újra működnie kell.

Hogyan lehet megoldani egy nem működő érintőpad problémáit?

 • Nézd meg alaposan az érintőpadot, hogy van-e fizikai gomb a laptopon az érintőpad újraaktiválásához.
 • Nézd meg a felső sorban lévő piktogramokat. Az érintőpad általában F5-től F9-ig valamely billentyűn látható. Nyomd meg a gombot az Fn billentyűvel együtt.
 • Indítsd újra a laptopot.
 • Próbáld meg bekapcsolni az érintőpadot a szoftverben - írd be az érintőpadot a keresőmezőbe, és a menü megjelenésekor ott kell lennie a lehetőségnek, amellyel az érintőpad bekapcsolható.
 • Ha folyadék ömlött a billentyűzetbe, húzd ki a laptopot az áramforrásból, vedd ki az akkumulátort, óvatosan töröld le a látható folyadékot, és helyezd a nyitott laptopot egy törölközőre a billentyűzettel lefelé. Hagyd ebben a helyzetben néhány órán át. Ezután próbáld meg bekapcsolni a laptopot, legrosszabb esetben pedig vidd el szerelőhöz.

Az egérmutató megáll vagy furcsán mozog

A számítógépes egér használata során számos más probléma is előfordulhat. Az egérkurzor kiszámíthatatlan mozgása a képernyőn meglehetősen gyakori probléma. Ennek megint több lehetséges megoldása van. A legfontosabb talán annak a felületnek a fizikai ellenőrzése, amelyen az egér mozog. Például, ha az asztal felülete fényes, vagy üveg van az asztallapon, ez lesz a probléma. A megoldás az lehet, ha egérpadot használsz.

Egy másik probléma lehet, hogy az egér érzékelője tele van szennyeződéssel. Ezért meg kell tisztítani az érzékelő vagy az egér LED diódája körüli felületet. Például egy nedves vattakoronggal és tisztítószerrel óvatosan tisztítsd meg az egér alján található optikai érzékelőt. Megint csak érdemes az egeret egy másik számítógépen is kipróbálni. Ha a probléma megismétlődik, valószínűleg új egérre lesz szükséged.

Hogyan lehet orvosolni az egérmutató problémáit?

 • Ellenőrizd az asztalt, amelyen az egeret használod - nem lehet túl fényes vagy például üveg.
 • Használj textil egérpadot.
 • Tisztítószerrel óvatosan tisztítsd meg az egér alján lévő érzékelőt.
 • Indítsd újra a számítógépet.
 • Próbáld ki az egeret egy másik számítógépen, és figyeld meg, ott hogyan viselkedik.

Mivel olyan sok egér van, nehéz lehet számontartani őket. Számos tényező befolyásolja az egérrel való munka kényelmét. Az ergonómiától a pontosságon át a válaszidőig. Alapvetően az egereket a felhasználási területük és a csatlakoztatásuk módja alapján különböztetjük meg. Egy gamer egértől teljesen más funkciókat várhatsz el, mint egy irodai egértől.

i Ez is érdekelhet

Ha az egér nem működik, több egyszerű módszer is létezik a probléma megoldására. A sokéves tapasztalat azonban azt mondatja, hogy egy új egér biztosan nem megy kárba a te háztartásodban sem.

4,3 93×
Rapture PYTHON fekete
Gamer egér - vezetékes, Pixart PMW3327 optikai érzékelő, 600 - 800 - 1200 - 1600 - 2400 - 3600 - 6200 DPI, 1 ms válaszidő, követési sebesség 220 IPS, 30G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (5 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, élettartam akár 10.000.000 kattintás, Plug & Play, kábel hossza 1,8 m, fonott kábel, egér súlya 112 g, USB-A csatlakozó, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Szuper ár
8 190 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RPTGM002a
4,1 60×
Eternico Wireless 2.4 GHz Basic Mouse MS150 - fekete
Egér vezeték nélküli, ergonomikus, optikai, 800 - 1200 - 1600 DPI, válaszidő 8 ms, 10 m-es hatótávolság, energiatakarékos üzemmód technológia, háttérvilágítás nélkül, 6 gomb, élettartam akár 3 000 000 kattintásig, fémkerék, jobbkezesek számára, Méret S, mágneses elemtartófedél, Plug & Play, 1x AA elem (tartozék), 2,4 Ghz USB-A vevőegység
Szuper ár
4 890 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004150a
4,5 274×
Rapture COBRA, fekete
Gamer egér - vezeték nélküli, Pixart PAW3325 optikai érzékelő, 800 - 1200 - 2000 - 3200 - 5000 DPI, 1 ms válaszidő, 100 IPS követési sebesség, 20G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (7 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, élettartam akár 10 000 000 kattintás, Plug & Play, 2.4 GHz USB-A vevő vagy USB kábel, hatótávolság akár 10m, 900mAh beépített akkumulátor, USB-C csatlakozó, kábel hossza 1,8m, fonott kábel, egér tömege 118 g, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Szuper ár
11 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RPTGM003a
4,5 140×
Eternico Wireless 2.4 GHz Vertical Mouse MV300 - fekete
Egér - vezeték nélküli, vertikális, optikai, 800-1200-1600 DPI, 4 ms válaszidő, akár 10 m hatótávolság, Power Saving Mode technológia, hátérvilágítás nélkül, 6 gomb, akár 3 000 000 kattintásnyi élettartam, gumibevonatos soft touch felület, jobbkezesek számára, S méret, Plug & Play, 2x AAA elem (tartozék), 2,4 Ghz USB-A vevő
Szuper ár
8 190 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004240b
4,5 54×
Eternico Wireless 2,4 GHz Mouse MS370 - szürke
Egér - vezeték nélküli, optikai, 800 - 1200 - 1600 DPI, 8 méteres hatótávolság, power saving mode technológia, háttérvilágítás nélkül, 3 gomb, élettartama akár 3 000 000 kattintás, Silent Click - csendes fő egérgombok, szimmetrikus (jobb- és balkezes felhasználók számára), Plug & Play, 1x AA elem (tartozék)
Szuper ár
4 890 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004300a
4,5 274×
Rapture COBRA, rózsaszín
Gamer egér - vezeték nélküli, Pixart PAW3325 optikai érzékelő, 800 - 1200 - 2000 - 3200 - 5000 DPI, 1 ms válaszidő, 100 IPS követési sebesség, 20G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (7 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, élettartam akár 10 000 000 kattintás, Plug & Play, 2.4 GHz USB-A vevő vagy USB kábel, hatótávolság akár 10m, 900mAh beépített akkumulátor, USB-C csatlakozó, kábel hossza 1,8m, fonott kábel, egér súlya 118 g, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Előrendelési ár
11 390 Ft
Várható időpont: július 2024
Termékkód: RPTGM003c
4,4 122×
Eternico Wireless 2.4 GHz & Double Bluetooth Rechargeable Vertical Mouse MV470 - szürke
Egér - vezeték nélküli, függőleges, optikai, 1000 - 1600 - 2400 DPI, hatótávolság akár 10m (2.4G mód) / 8m (BT mód), energiatakarékos üzemmód technológia, RGB háttérvilágítás, 8 gomb, élettartam akár 3 000 000 kattintás, csendes kattintás, Plug & Play, 2,4 Ghz USB-A vevő / 2× BT, USB-C csatlakozó, 900mA újratölthető akkumulátor, 0.6m kábel mellékelve
Szuper ár
8 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004470a
4,5 274×
Rapture COBRA, fehér
Gamer egér - vezeték nélküli, Pixart PAW3325 optikai érzékelő, 800 - 1200 - 2000 - 3200 - 5000 DPI, 1 ms válaszidő, 100 IPS követési sebesség, 20G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (7 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, élettartam akár 10 000 000 kattintás, Plug & Play, 2.4 GHz USB-A vevő vagy USB kábel, hatótávolság akár 10m, 900mAh beépített akkumulátor, USB-C csatlakozó, kábel hossza 1,8m, fonott kábel, egér tömege 118 g, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Szuper ár
11 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RPTGM003b
4,5 274×
Rapture COBRA, kék
Gamer egér - vezeték nélküli, Pixart Pixart PAW3325 optikai érzékelő, 800 – 1200 – 2000 – 3200 - 5000 DPI, 1 ms válaszidő, 100 IPS tracking speed, 20G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (7 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, akár 10 000 000 kattintásnyi élettartam, Plug & Play, 2.4 GHz USB-A vevő vagy USB kábel, akár 10 m hatótávolság, 900 mAh-s beépített akkumulátor, USB-C csatlakozó, kábel hossza: 1,8 m, fonott kábel, egér tömege 118 g, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Szuper ár
11 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 06. 28.
Termékkód: RPTGM003e
4,3 93×
Rapture PYTHON fehér
Gamer egér - vezetékes, Pixart PMW3327 optikai érzékelő, 600 - 800 - 1200 - 1600 - 2400 - 3600 - 6200 DPI, 1 ms válaszidő, követési sebesség 220 IPS, 30G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (5 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, élettartam akár 10.000.000 kattintás, Plug & Play, kábel hossza 1,8 m, fonott kábel, egér súlya 112 g, USB-A csatlakozó, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Szuper ár
8 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 10 db
Várható 2024. 06. 28.
Termékkód: RPTGM002b
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ