Alza TOP - dovča Alza TOP - dovča

NFC

Az NFC technológiáról egyre gyakrabban hallani, számos új okostelefon és tablet támogatja már. Az NFC, vagyis a Near Field Communication (szabadfordításban "Rövid hatótávolságú kommunikáció") egy újfatja vezetéknélküli kommunikációs standard, kifejezetten kis távolságokra. 

Az NFC (Near Field Communication, azaz rövid hatótávolságú kommunikáció) körülbelül 20 cm távolságon belül működik. A rendkívül rövid távnak köszönhetően az átvitelt befolyásoló külső tényezők hatása minimális. A technológia legfőbb előnye, hogy az eszközök automatikusan összekapcsolódnak, nincs szükség több lépésre a kapcsolódáshoz, csak egymáshoz kell érinteni az eszközöket, és az adatátvitel egy tized másodpercen belül automatikusan megkezdődik.     

Fontos leszögezni, hogy az NFC nem egy feljavított Bluetooth átvitel. Két teljesen különböző technológiáról van szó, amelyeket más-más esetekben használunk. A Bluetooth nagyobb távolságokon működik, és gyorsabb adatátviteli sebességre képes, míg az NFC, a rendkívül megbízható kapcsolódásnak és a gyors eszközpárosításnak hála, inkább kisebb mennyiségű adat átvitelére alkalmas. Az adatküldésen túl az NFC teljesítmény megosztására is alkalmas, így segítségével egy okostelefon feltölthet egy másikat.

Az NFC külföldön máris fontos szerepet játszik a mindennapokban. A Google Wallet például lehetővé teszi, hogy NFC kapcsolaton keresztül az okostelefonunkkal fizessünk, pontosan ugyanúgy, ahogy a biztonsági chippel ellátott bankkártyánkkal tennénk. Az NFC-vel ellátott készülék használható biztonsági beléptetőkártyaként chip helyett. Röviden: az NFC remekül programozható, és manapság már akár Te is egyszerűen felprogramozhatod az úgynevezett NFC tagek segítségével különféle célokra. 

Az NFC "tag"-ek, vagyis az eszközökre ragasztható passzív chipek először 2006-ban jelentek meg a piacon. Az NFC "tag" nem más, mint egy NFC támogatással rendelkező, programozható chip. Az NFC chip konfigurálása intuitív applikációk használhatóak, amelyek a Google Android és Apple iOS rendszerekkel is kompatibilisek. A chipre beállítható egy adott szám tárcsázása, Internetkapcsolat beállítása vagy akár csendes profil beállítása is.

Nyomtatás

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ