Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Gyümölcslevek az egészséges táplálkozás érdekében

Termékkatalógus
Gyümölcslevek az egészséges táplálkozás érdekében

A friss gyümölcs- és zöldséglevek nemcsak finomak, de a szervezet számára rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkeznek – feltöltenek energiával és a szükséges vitaminokkal. A dietetikusok egyetértenek abban, hogy a friss levek fogyasztása egészségesebb néhány esetben, mint a zöldségek nyers fogyasztása. Miért ennyire jók ezek a levek és hogyan tudsz te is az otthonod kényelméből friss italokat készíteni? 

A gyümölcsfacsaróban készült levek előnyei 

  • Magas vitamin, ásvány és elő enzim tartalommal rendelkeznek
  • Segítik a szervezet méregtelenítését
  • Támogatják az egészséges emésztést
  • Extra energiát adnak, mégpedig azonnal a fogyasztás után 
  • Könnyen lebonthatók és emészthetők
  • Semmilyen fölösleges kalóriával nem rendelkeznek, de a természetes cukroktól kiváló ízűek
  • Erősítik az immunrendszert
  • A lében nagyobb mennyiségű gyümölcs és zöldség van, mint a nyers fogyasztásnál (ajánlott egy nagy tál gyümölcs elfogyasztása minden nap) 

Čerstvá šťáva z rajčete

A gyümölcsfacsaró gyorsan és egyszerűen dolgozik 

Az otthon elkészített gyümölcslevek az üzletben kaphatókkal szemben nem tartalmaznak semmilyen tartósító- és édesítőszert. Pontosan ez a frissesség gondoskodik a lehető legtöbb vitamin és jótékony hatású anyag beviteléért a szervezetbe. Ezért is ajánlott a gyümölcsleveket azonnal, a facsarás után elfogyasztani. Ehhez a feladathoz a legjobban a gyümölcsfacsaró berendezések illenek. Két féle gyümölcsfacsaró létezik – csigás és centrifugás. A működésükben alapjában eltérnek, így az eredmény is más lesz. 

Csigás gyümölcsprések 

A csigás gyümölcsprések alacsony fordulatszám mellett működnek, így az alapanyagot lassabban dolgozza fel. Ennek a lassabb folyamatnak köszönhetően azonban a gyümölcsök nem veszítenek a vitamin és enzim tartalmukból, így az eredmény mindig tápláló lesz. 

A csigás gyümölcsprésben készült levek: 

  • Élénkebb íz, tartalmazhat gyümölcsdarabokat 
  • Sűrűbb, minőségibb és élettel telibb 
  • Minimális mennyiségű habbal 
  • Hűtőben tárolható

Odšťavňovač ETA 1032 90000 Vital Press

Centrifugás gyümölcsfacsaró 

A centrifugás gyümölcsfacsaró nagy fordulatszámmal működik, így az alapanyagokat először aprítja, majd pedig a szitán keresztül szűri meg. Ez a fajta préselés nem a legjobb a gyümölcsök és zöldségek számára, mivel rengeteg vitamint és hasznos anyagot vesztenek a folyamat közben. A folyamat előnye viszont a gyorsaság, amelynek köszönhetően szinte azonnal belekóstolhatsz a gyümölcslevekbe. 

A gyümölcscentrifugában készült levek: 

  • Főleg vizes konzisztenciával rendelkeznek
  • Nagyobb habbal rendelkeznek 
  • Az azonnali fogyasztáshoz ajánlott (gyorsan oxidál) 

Mi mindenből lehet levet készíteni 

Ez attól függ, hogy milyen centrifugát, vagy prést választunk. Olyan gyümölcscentrifuga, amely bármivel képes lenne elbánni nem létezik. A keményebb, kevésbe szaftos gyümölcsökkel és hozzávalókkal mint a répa, alma vagy a cékla minden berendezés probléma nélkül képes elbánni. Probléma akkor adódhat, ha leveles, bogyós, vagy egzotikus gyümölcsökkel próbálkozunk. A következő táblázat segíthet ebben.

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny

Milyen gyümölcshöz, melyik berendezés illik? 

AlapanyagokCsigás vertikális gyümölcsfacsaróCsigás horizontális gyümölcsfacsaróCentrifugás gyümölcsfacsaró
Alma, körte
Citrusfélék
Gumós zöldség
Magvas gyümölcsök
Bogyós gyümölcsök (szőlő, ribizli) 
Erdei gyümölcsök (szamóca,málna)
Egzotikus gyümölcsök
Leveles növények és gyógynövények

Tippek a levek elkészítéséhez

Némely alapanyagok jobban illenek egymáshoz, mások viszont kevésbe. Általánosan elmondható, hogy a fantázia és az ízlés határai végtelenek. 

Kedvelt hozzávaló összeállítás

  • Répa + alma, répa + narancs, répa + mandarin;
  • Uborka + narancs, uborka + alma;
  • Cékla + alma, cékla + répa + narancs;
  • Zellerszár + ananász, zellerszár + alma + gyömbér;
  • Karalábé + alma;
  • Kivi + narancs, kivi + grépfrút.

Receptek a frissen facsart levekhez

Frissítő lé: a hűtött léhez elegendő két uborka, avokádó, lime és grépfrút. A legjobb hatás jéggel érhető el. 

Felmelegítő lé: elegendő hozzá cékla, alma, répa, zeller, fokhagyma és gyömbér. A lébe ezután keverj fahéjat és karit. 

Almás-körtés lé: a könnyedén elérhető gyümölcsökből is lehet finom levet készíteni. Elegendő hozzá két alma, két körte és egy kisebb citrom. 

Zöldség bomba: a felfrissítő zöldséglevekkel jól fog indulni a napod. Elegendő hozzá egy citrom, fél saláta uborka, két darab spenót, kis petrezselyem, két alma, egy zellerszár és egy kis gyömbér (a gyömbér mennyisége a te ízléseden múlik). 

Odšťavňování s odšťavňovačem Philips

Mi legyen a hulladékkal? 

A megmaradt gyümölcs darabokat, amelyek a facsarás után gyűltek össze nem muszáj azonnal a szemétbe dobni. Némelyeket ugyanis még tovább lehet dolgozni. A gumós növények maradékából kenőket is készíthetsz. A gyümölcsök húsai tészták és lekvárok készítéséhez is alkalmasak. 

Gyümölcsfacsarók és prések

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ