Akvizice ApF HU AlzaBoxy Q1

Fuvolák

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendszer
E mechanika
(1)
Kitolt G
(3)
Anyag
Nikkel
(2)
Pakfong
(2)
Szűrés

A fuvola egy olyan fúvós hangszer, amelyet nem lehet kihallani egyetlen szimfóniából sem. A hangja átható és megnyugtató. A fuvola a világ egyik legösszetettebb hangszere, és még a gondozása sem egyszerű. Akár tapasztalt fuvolista vagy, akár teljesen kezdő vagy, itt hasznos információkra lelhetsz. Olvass tovább.

Tovább

A fuvolák története

A fuvolák Ázsiából származnak, és a 12. század körül jelentek meg Európában. Azóta a fuvolák számos változáson mentek keresztül a ma ismert formájukig. A legnagyobb változást Theobald Böhm eszközölte, a furatok fúrási rendszerében.

Miből készülnek a fuvolák?

Történelmileg a fuvolák fából készültek, de ma már többnyire fémből. A legdrágább fuvolák ezüstből készíthetők, és az áruk 3 millió forint körül mozog.

i

Ír fuvolák

Az ír fuvola hagyományosan fából készült, és a hagyományos ír zenében használják. Kúpos furata van, és még mindig megvásárolható a régi, 19. századi fogólappal.

A fuvolák kiválasztásakor mire érdemes odafigyelni?

A fuvola egy meglehetősen egyszerű, legfeljebb 3 szólamból álló fúvós hangszer. A főszerepet azonban a hangolás kapja, amely a hangszer típusától függ. A legtöbb modell C hangolásban kapható, vannak azonban kivételek.

  • A piccolo a legkisebb, és általában csak két szólamból áll. C-re van hangolva, és gyakran használják menetelő darabokban.
  • A basszusfuvola szintén C-re van hangolva, és különleges kompozíciókhoz, például indián ritmusokhoz alkalmas.
  • Az altfuvola G-re van hangolva, amely egy oktávval magasabb hangzást biztosít, mint a klasszikus keresztfuvola.

A fuvolák tisztítása

Ahhoz, hogy egy fuvola megszólaljon, tökéletesen tisztának kell lennie. Minden egyes játék után töröld át a hangszer belsejét egy száraz zsebkendővel, és hagyd megszáradni, mielőtt a tokjába teszed. Játék előtt és közben ne igyál alkoholos vagy édesített italokat.

A fuvoláknak szükségük van a saját kozmetikumaikra

A legtöbb esetben a fuvola a megvásárolt csomagban kozmetikummal együtt érkezik. Ezek olyan rongyok és pamutkendők, amelyeket a fuvola belsejébe tesznek. Ezeket arra használják, hogy megszabadítsák a fuvolát a nyáltól és a portól.

Nem tudod, melyik fuvola a megfelelő számodra? Ha most kezded a pályafutásodat, akkor egy Yamaha fuvola ideális lehet számodra. Ez a márka a hangszerek tökéletes kivitelezéséről ismert, gyönyörű áron.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
4 termék
SOUNDSATION SFL-10
Fuvola - zárt billentyűzet - kitolt G, C hangolás, 3 részes, anyaga: pakfong, csomag tartalma: kenőanyag és tok
82 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN012o
BACIO INSTRUMENTS FL-016S
Fuvola - zárt billentyűzet - kitolt G, C hangolás, 3 részes, anyaga: pakfong, csomag tartalma: tok
59 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAIb01
Classic Cantabile FL-100
Fuvola - zárt billentyűzet - kitolt G, C hangolás, 3 részes, anyaga: nikkel, csomag tartalma: tok és törlőkendő
59 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CLCh001
Classic Cantabile FL-200
Fuvola - zárt billentyűzet - e mechanika, C hangolás, 3 részes, anyaga: nikkel, csomag tartalma: tok, pánt és törlőkendő
91 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CLCh002

Fuvolák

A Fuvolák kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fuvolák Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fuvolák A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fuvolák A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fuvolák vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ