Shop roku Akvizice ApF HU

OnePlus 7 Pro (ÉRTÉKELÉS): nagyra törő okostelefon

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve

A OnePlus népszerűsítette a „zászlóshajó gyilkos“ kifejezést. Ugyanakkor mindig is voltak apró hibái, legyen szó akár a vízállóság hiányáról vagy a gyengébb kameráról. A kínai gyártó azonban már többé nem fél egy vödör vízbe dobni a telefonját, és elfoglalta a DxOMark rangsor egyik legmagasabb lépcsőfokát. A haladást az ár is tükrözi. Az üzenet tehát világos: A OnePlus 7 Pro már nem zászlóshajó gyilkos, hanem maga a zászlóshajó. Mindenképpen érdemes figyelembe venni.

OnePlus 7 Pro (ÉRTÉKELÉS) – TARTALOM

 1. 1.A OnePlus 7 Pro dizájnja: garancia nélküli vízállóság
 2. 2.Kijelző: A OnePlus ellopta a Samsungtól a „végtelen kijelző“ fogalmat
 3. 3.Teljesítmény: A OnePlus 7 Pro uralja a referenciaértékeket
 4. 4.Akkumulátor-üzemidő: se nem kevés, se nem sok
 5. 5.Oxygen OS operációs rendszer: letisztult Android, oxigénnel dúsítva
 6. 6.A OnePlus 7 Pro kamerája: már nem tartozik a gyengeségei közé
 7. 7.A OnePlus 7 Pro értékelése: Hogy lehet, hogy nem mindenki ezt akarja?

A OnePlus 7 Pro dizájnja: garancia nélküli vízállóság

Az Applenek igaza volt, amikor azt állította, hogy a kijelzőn lévő kivágások csak átmeneti tervezési megoldást jelentenek. Míg az iPhone továbbra is tartja ezeket, az Android mobiltelefonok reagáltak. A legtöbben megpróbálták csökkenteni, korlátozni vagy teljesen elrejteni a kivágásokat.

OnePlus 7 Pro Design
A OnePlus 7 Pro nagyméretű kijelzőjét semmilyen kivágás sem zavarja.

A OnePlus 7 Pro is ugyanezt tette (ellentétben a „kicsi“ OnePlus7 telefonnal, amelyen csak egy csepp alakú kivágás van) – a szelfi kamerát elrejtették egy kihúzható modulba. Talán neked is eszedbe jut, ami nekünk. Hogyan működik az arcfeloldás? Hogyan készíthetünk szelfiket? Hát teljesen gond nélkül. Alapvetően nem veszed észre a különbséget, ha összehasonlítod a klasszikus kivitelezéssel, mert a kihúzás olyan gyors, hogy semmire sem kell várnod. Ez vonatkozik a feloldásra és a telefon házába történő visszahúzásra is.

 OnePlus 7 Pro Kijelző OnePlus 7 Pro vs. Samsung Galaxy S10
A kihúzható kamerát közvetlenül a telefon házába építették be. Szinte alig látható, amíg nincs kihúzva.

Nincs szükség kézi beavatkozásra. A képernyő bekapcsolásának pillanatában a következő lehetőségek közül választhatsz – vagy odateszed az ujjadat a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóra, vagy kihúzod a kamerát. Amint felismert téged, azonnal visszahúzódik. Ezért a Huawei vagy a Honor telefonoknál elmélkedtünk, hogy az okostelefon vajon az ujjlenyomat vagy az arc alapján oldódott-e fel. Ugyanez a helyzet érvényes a OnePlus 7 Pro esetében. Legalább abban az értelemben, hogy mindkét technológia ugyanolyan gyorsan működik.

i

A kíváncsiak számára: A kamera kézzel is betolható a házba, viszont a telefon figyelmeztet, hogy valóban nincs rá szükség, és nem kellene ezt tenned.

Hogyan látható a kép, ha a OnePlus 7 Pro kijelzőjén nincs kivágás, sem a házán ujjlenyomat-olvasó. Ha vesszük, hogy a keret nélküli telefonok fejlődnek, akkor ez az egyik utolsó szakasz. Emlékezzünk vissza az első Xiaomi Mi Mix, szelfi kamerájára, amely az alsó sarokban rejtőzködött, vagy a Huawei Mate 20 Pro széles kivágására. És ha az idei újdonságokat nézzük, akkor még a Samsung Galaxy S10 sem tűnik olyan letisztultnak, mint a OnePlus.

 A OnePlus 7 Pro kijelzője OnePlus 7 Pro vs. Samsung Galaxy S10

A OnePlus valamivel letisztultabb, mint a Samsung Galaxy S10.


A OnePlus 7 Pro esetében a kijelző és a ház 88,1%-os aránya egy kis rejtély, mivel hová rejtették el a hangszórót és az állapotjelző diódákat. Már bizonyára sejted, hogy az értesítési LED hiányzik, és egy ambiens kijelző váltotta fel. A hangszóró csak egy keskeny csík a kijelző és a felső rész között. Ha nem fogod szándékosan keresni, akkor észre sem veszed. Ezeken kívül az elülső oldalon semmi mást nem találsz. A telefon egyszerűen egy ívelt üveg téglalap, amely alapvetően összefoglalja a teljes leírást.

Az oldalai sokkal érdekesebbek. A OnePlus nem hagyta el a hangprofilok váltására szolgáló hagyományos gombot. Bár a kikapcsoló gombot is a jobb oldalra építették be, mégsem fogod összetéveszteni vele – egyrészt élesebb élekkel rendelkezik, másrészt a felülete recézett a kikapcsoló gombhoz képest. Ezt ellensúlyozza a bal oldalon lévő klasszikus vezérlőgomb. Mivel rendelkezik? Csak apróságokkal: egy kihúzható kamerával a bal sarokban, egy rejtett nyílással két SIM kártyához (memóriakártya-nyílás azonban nincs), egy USB-C csatlakozóval és egy hangos hangszóróval.

A OnePlus 7 Pro élei
A telefon vékony szélein sok minden elfért. A gyártó jól kiegyensúlyozta a hozzáadott érték és a tiszta dizájn arányát.

Az egész szerkezetnek vízállónak kellene lennie. A telefon azonban nem kapta meg az IP67-es vagy az IP68-as tanúsítványt. A OnePlus azt állítja, hogy a teszthez egy vízzel megtöltött vödröt használtak, és a drága laboratóriumi vizsgálatokért nem fog fizetni, mert azok csak feleslegesen növelik a költségeket. Nos, rajtad múlik, hogy hiszel-e nekik. Mint a többi márka esetében, az elázott mobiltelefont nem tudod megreklamálni.

Utoljára már csak a hátlap leírása maradt. A mai szabványokhoz viszonyítva teljes mértékben klasszikusan alakították ki. A három lencse elfért egy sorba a hossztengelyen. Azonban kiemelkednek a felületről, és így a jövőben minden bizonnyal lerakódik a peremükön a por.

A OnePlus 7 Pro hátlapja
Bár a telefon hátlapján nincs semmi világrengető dolog, de ennek ellenére minden fontos megtalálható rajta.

Ergonómiai szempontból a OnePlus 7 Pro nem tűnik ki az átlagból. A méretei növekedtek, így az egykezes vezérlés sem lett kétszer könnyebb. Többet zavar az üvegfelület, mivel megtapadnak rajta az ujjlenyomatok. Másrészt a telefon elég vékony ahhoz, hogy ezeket a hiányosságokat egy tokkal kellene megoldanod.

Kijelző: A OnePlus ellopta a Samsungtól a „végtelen kijelző“ fogalmat

A OnePlus fejlődése a kijelzőn is észrevehető. Ez a márka folyamatosan azt állította, hogy a Full HD éppen megfelelő, de hirtelen váltott a QHD+, azaz a 3120 × 1 440 képpontos felbontásra, amellyel az elitek szintjére került.

i

Összehasonlításképpen: A OnePlus 7 Pro nagyobb felbontást kínál, mint a vezető cégek zászlóshajói. A Samsung S10+ telefon 3 040 × 1 440 px, míg a nagy ellenfele, a Huawei P30 Pro csak 2 340 × 1 080 px felbontású panellel rendelkezik.

De a OnePlus 7 Pro minősége itt nem áll meg. A kijelző megnövelt frissítési frekvenciája szintén egy nagy előny. A telefonok túlnyomó többsége 60 Hz-es frekvenciát használ, és a kivétel talán csak a  Razer Phone. A OnePlus 7 Pro frissítési frekvenciája 90 Hz, ami simább és élvezetesebb animációt vagy görgetést jelent. A gyakorlatban ezt a frissítési frekvenciát nehéz felfogni – a kijelző valamiben jobb, de nehéz kitalálni, hogy miért.A lenyűgöző, 6,67"-es, 19,5:9 arányú kijelző végtelen benyomást kelt, mivel egyetlen kivágás vagy kamera sem zavarja a képet. A szépségét tovább fokozzák a lekerekített élek, ahol néha feltűnik egy-egy tükröződés, amely rontja az egyébként tökéletes HDR10+ színvisszaadást és DCI-P3 színteret. Nem csoda, hogy a DisplayMate vállalattól a OnePlus 7 Pro kijelzője a legmagasabb jegyet (A+) kapta.

A keret nélküli kialakítás nem tette lehetővé egy értesítési dióda használatát, viszont ezt helyettesíti az ambiens kijelző. Csak akkor világít, ha megérinted vagy felemeled a telefont. Egy egyszerű pillantással nem tudod leellenőrizni az értesítéseket. A kijelzőt akkor aktiválhatod, amikor egy új üzenet érkezik.

Teljesítmény: A OnePlus 7 Pro uralja a referenciaértékeket

Nincs mit spekulálni, mert a maximumot kapod. Ezt akkor is megkapod, ha a legszegényebb verziót választod. Még az alapváltozat is 128 GB belső memóriával és 6 GB RAM-mal rendelkezik. Mi a középső verziót teszteltük, amelyet 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel láttak el. Ezenkívül 12 GB RAM-mal felszerelt luxus változat is elérhető. Nem vicces, hogy sok laptopban még mindig 4 GB rendszermemória van, és a mobiltelefonban már háromszor annyi?

i

A Qualcomm Snapdragon 855 processzor a OnePlus 7 Pro és a zászlóshajó gyilkos Xiaomi Mi 9 LTE belsejében is megtalálható.

De a RAM magában még nem elegendő. A fő szerepet a Qualcomm Snapdragon 855 processzor tölti be. Ez a nyolcmagos szilíciumdarab problémamentesen megbirkózik a multitaskinggal, a játékokkal – szinte mindennel. Megnézhetjük a referenciaértékeket, viszont a gyakorlatban a végeredmény a fontos: nem létezik olyan, amellyel a OnePlus 7 Pro telefon ne birkózna meg.

Akkumulátor-üzemidő: se nem kevés, se nem sok

A nagy teljesítményű telefonok esetében az akkumulátor üzemideje csak egy tájékozódási szám. Találkozik az akkumulátor kapacitása, az erőteljes processzor és a kijelző energiafogyasztása, a töltési sebesség és a rendszer hibakeresése. A cél nem az, hogy egy feltöltéssel négy napos üzemidő legyen biztosítva, hanem annak az időnek a minimalizálása, amikor nem tudod teljes mértékben használni a telefonodat.

Képzelj el két forgatókönyvet: az első telefon nem lesz üzemképes egész hétvégén, de elég öt percre rátenni a vezeték nélküli töltőre, és máris fél napig nyugtod van. A másik telefon egy hetes üzemidővel rendelkezik, de a feltöltése egy egész napot vesz igénybe, és nem tudsz elmozdulni a konnektor mellől. Most melyik a jobb? Néha ez, néha az.

Ha mindkét változatot összevonjunk, akkor a OnePlus 7 Pro esetében egy napos átlagot kapunk. A vezeték nélküli töltés hiányzik, de a 30 W-os Warp Charge fél óra alatt 60%-ra feltölti a 4000 mAh-s akkumulátort. Azonban az üzemidő nem valami extrém a kijelző felbontásához képest. Határozottan ne felejtsd el a töltőt, de ha mégis ez megtörténik, akkor sem kell pánikba esned.

Oxygen OS operációs rendszer: letisztult Android, oxigénnel dúsítva

A telefon számos előnye egy hónap után tapasztalható meg. Nem tudjuk megjósolni a jövőt, ám a OnePlus kitűnő hírnevet élvez a frissítések támogatásával kapcsolatban – például a 3T modell a Marshmallow verzióval jelent meg, de az Android Pie-t is megérte.

Bízunk abban, hogy a OnePlus 7 Pro esetében is ugyanez lesz. Ezt miért említjük? Mert a telefon szoftvere nagyon észrevétlenül hat – alapvetően ez egy tiszta Android, néhány hasznos funkcióval kiegészítve. Egy nagyszerű ötlet, hogy a telefon még kikapcsolt kijelzővel is vezérelhető. Például rajzolsz egy kört a kamera megnyitásához, vagy egy nyilat a lejátszási listában lévő zeneszámok átugrásához. Ez egyszerű, de nagyon addiktív.

Egy kis bónusz a saját grafikus sémák létrehozása, amelyeket telepíteni sem kell (az Android Q is rendelkezhetne ezzel a funkcióval). Csak kiválasztod a világos vagy a sötét hátteret, majd hozzáadsz némi árnyalatot. Így végtelen variációkat hozhatsz létre a OnePlus 7 Pro környezetében, és sohasem fogod megunni a megjelenését. Az egyetlen dolog, ami hiányozhat, az nem más, mint a háttérszín kiválasztása. De bárki, aki valaha is kísérletezett a témákkal, rájön, hogy a túl extravagáns kombinációk olyan környezetet teremtenek, amelyben rosszul tájékozódsz.

Természetesen nem hiányzik az olvasási mód vagy a kékfény szűrő, sőt a OnePlus 7 Pro tanácsokkal is ellát. Például értesít, ha két órán keresztül használtad a telefont, és ideje lenne kikapcsolnod. Igaz, azt már nem tudja megállapítani, hogy elindítottad a játékot és úgy felejtetted. De nem kell pánikba esned, mert ezek csak tanácsok.

Sok vitát váltott ki a Zen mód is, amely 20 percig megtagadja a telefonhoz való hozzáférést. Ekkor a OnePlus 7 Pro-t csak hívások fogadására használhatod. Még valamilyen kód megadása után sem tudsz hozzáférni. Hogy ez a funkció előnyös vagy hátrányos, annak az eldöntését rád bízzuk.

A Zen módnak minden bizonnyal van helye a modern technológia világában. Mint mondják, mindenből megárt a sok. Viszont másrészről egy kissé tragikomikusan hathat, ha már 20 perce nem használtad a telefont.

Talán gyakrabban fogod használni a játék- vagy a Fnatic módot. Ezek letiltják az értesítéseket, a bejövő hívásokat közvetlenül a hangszóróra irányítják, optimalizálják a teljesítményt vagy stabilizálják a kijelző fényerejét. Semmi forradalmi nem történik, viszont hasznosak lehetnek ezek a funkciók.

A OnePlus 7 Pro játékmódja nagyon hasonló ahhoz, amelyet más Android eszközökből ismersz. A különlegessége a Fnatic mód, amely optimalizálja az egész okostelefont a maximális játékteljesítmény érdekében.

Mire képes még a OnePlus 7 Pro? Bekapcsol vagy kikapcsol egy előre meghatározott időben, kezdeményezi az NFC-fizetést, ha az ujjadat az olvasón tartod, átmásolja az alkalmazásokat vagy feljavítja a hangzást a Dolby Atmos segítségével. Különösen elégedettek voltunk azzal a lehetősséggel, hogy a navigációs listát mind a három módban módosíthattuk: a vissza, a haza és a legutolsó alkalmazás gombok segítségével, vagy a Google Pixel telefonok új módjának és a középső „pirulának“, valamint a vissza nyílnak és a gesztusoknak a használatával. Sajnos a OnePlus rossz inspirációt vett tőlük.

A kezdőlapra egy klasszikus pöccintéssel juthatsz alulról. A legutóbb elindított alkalmazásokat elérheted, ha lenyomva tartod. A leggyakrabban használt gesztus az egy lépéssel vissza, amelynek a formája egy húzó mozdulat a kijelző alsó szélétől felfelé. Ez egy kissé kényelmetlen, mert a távolabbi sarok elég távol van, és a közelebbi pedig túlságosan kényszerít a hüvelykujj megtörésére. A tökéletességhez hiányzik az asztali mód vagy a multitasking jobb támogatása. A klasszikus képernyőmegosztáson kívül a OnePlus 7 Pro telefon másra nem képes.

A OnePlus 7 Pro kamerája: már nem tartozik a gyengeségei közé

Ha megnézed azokat a telefonokat, amelyeket az emberek a metrón, a vonaton vagy bárhol máshol használnak, nem veszed észre, hogy az elmúlt két évben óriási változások történtek. A lencsék, az érzékelők és a funkciók száma annyira megnövekedett, hogy a fotomobilok képességét a felbontás és a fényerő alapján már nem lehet megítélni.

OnePlus 7 Pro - egy irodai épület fotója OnePlus 7 Pro - egy város fotója
A OnePlus 7 Pro nagyszerű, akár 4K felbontású képeket is készít. Így nem csoda, hogy olyan magas helyezést ért el a DxOmark tesztjén.

A kapott pontszámba beleszámít a kamerák száma, rendeltetése, a választható rekesz, a többféle fókuszálási módszer, a stabilizálás, a szoftveres korrekció, és így tovább. Ezért nem csoda, hogy a  DxOMark-ot (a fényképezőgépek képességeinek átfogó tesztelését) olyan gyakran említik. Éppen a OnePlus 7 Pro foglalja el az első lépcsőfokok közül az egyiket, 111-es jeggyel. A második helyen osztozkodik a Honor 20 Pro telefonnal, míg az első helyen a Huawei P30 Pro és a Samsung Galaxy S10 5G áll.

Mit jelent, hogy rossz minőségű fénykép készítése művészet a OnePlus 7 Pro telefonnal. Különösen akkor, ha inkább az élethű színvisszaadást részesíted előnyben a telített színekkel szemben. A minőséget megítélheted a cikkben található képek alapján, de maga a kamera koncepciója is említésre méltó.

OnePlus 7 Pro - egy fa fotója OnePlus 7 Pro - levelek fotója
    A portré mód akkor hasznos, ha minden részletet rögzíteni szeretnél.

A két kamerával rendelkező régebbi OnePlus telefonok a másodlagos lencséket csak fényerő- vagy mélységérzékelőként használták. Viszont a legújabb generációban már lecserélték a rendszert egy alapvető, optikailag stabilizált érzékelőre, amely kiegészíti a „háromszoros“ optikai zoomot és a széles látószögű lencsét. Más szavakkal, kinagyíthatod a fényképezett objektumot, vagy virtuálisan visszaléphetsz egyet.

A gyártó érdekes megközelítést választott az alkalmazások futtatásához. Nem meglepők az olyan segítők, mint a HDR vagy a rácsvonalak, a hisztogram a professzionális módban, illetve a jelenetek vagy a szövegek intelligens felismerése. Végül a felbontást sem te választod ki. Ezt a 4:3, 1:1 vagy a 19,5:9 képarány adja meg. Ennek eredményeként nem számít, hogy a széles látószögű objektív 16 Mpx-es, a teleobjektív 8 Mpx-es és a fő kamera 48 Mpx-es, mert a 12 Mpx-en keresztül nem kapod meg.

OnePlus 7 Pro - lakások éjszaka OnePlus 7 Pro - egy utca éjszaka
   A OnePlus 7 Pro kameráját még a rossz fényviszonyok sem állítják meg.

A videók esetében a helyzet átláthatóbb: a OnePlus 7 Pro készüléken választhatsz a Full HD és a 4K felbontás közül. Mindkettőnél elérhető a 30 és a 60 FPS. Az alapmódot kiegészíti a time-lapse és a lassított videó, illetve az 1080p / 240 FPS és a 720p / 480 FPS. Sajnos a 960 FPS-es szuperlassú videómódot a OnePlus nem tudja.

A OnePlus 7 Pro értékelése: Hogy lehet, hogy nem mindenki ezt akarja?

A OnePlus 7 Pro egy nagyszerű készülék. Ha ez lenne az első ilyen márkájú telefonod, akkor egykettőre megkedveled. Fülig fog érni a szád az extrém teljesítmény miatt, dicsekedni fogsz a fényképekkel, és ha kedveled az Androidot, akkor óriási közösségi támogatást is kapsz – talán még a Google Pixel sem olyan nyitott a különféle módosításokra és kiegészítőkre.

Ugyanakkor igazságtalan lenne korlátlanul imádni a OnePlus 7 Pro-t. Ez azonban még mindig egy nagyszerű telefon, de már nem olyan szenzáció, mint az idősebb generáció. Az ára emelkedik, és még ha olyan fejlesztések is indokolják a megvásárlását, mint például a vízállóság vagy a továbbfejlesztett kamera, ez már nem annyira kedvező ajánlat, hogy ne néznéd meg a versenytársak kínálatát. A OnePlus esetében nem hagyható figyelmen kívül az a benyomás, hogy már tele van a hasa és nem harcol tovább a híresebb elittel.

De a OnePlus 7 Pro még mindig versenyképes. Ugyanezen áron megvásárolható a Huawei P30 Pro, de az EMUI felületét egy fokkal legyőzi az itt jelenlévő OxygenOS. Ha a telefonszoftver nem felelne meg, akkor feloldod a rendszerbetöltőt, majd letöltöd a LineageOS-t, a Resurrection Remixet, a Havoc OS-t vagy a kiterjesztések bármelyikét, és mindezt büntetés nélkül. Az ilyesmit a Huawei nem engedi meg, és amint abbahagyja a termék frissítését, akkor így jártál. A OnePlus 7 veszt a vezeték nélküli (reverz) töltés hiányán, de a kihúzható kamera és a finomabb kijelző játékosan kiegyensúlyozza azt.

Valamivel drágább a Samsung Galaxy S10+. Ez egy kicsivel kompaktabb, valamint támogatja a memóriakártyákat, 100 mAh-val nagyobb akkumulátorral rendelkezik és vezeték nélkül is feltölthető. A One UI felülete vagy a DEX módja is nagyszerű, amely szimulálja a munkát egy szokásos asztali számítógépen.

Más versenytársa talán nem is akad. Az iPhone? Kevés ember cseréli le az Androidot egy versenytárs platformjára. A Google Pixel 3XL? A teljesítmény és az ár aránya alacsonyabb. A Huawei Mate 20 Pro? Az újabb P30 Pro telefonhoz képest technológiailag veszít, az ár szempontjából azonban nem.

OnePlus 7 Pro cikk

OnePlus 7

Mobiltelefonok

A OnePlus 7 Pro már nem olyan kedvezően vásárolható meg, mint az idősebb generáció. Ez nem azt jelenti, hogy az ár nem megfelelő. Épp fordítva. Kapsz csúcsteljesítményt, tartós kialakítást, hangolt szoftvert és apró kiegészítőket, amelyek élvezetesebbé teszik a mindennapi használatot. Ha nagyobb szabadságot keresel, a OnePlus-t könnyedén testreszabhatod. Viszont egy kissé zavaró, hogy a felszereltség nem tökéletes. A felső osztályban a vezeték nélküli töltés, a ToF érzékelő vagy a superslowmotion hiánya röviden nem megbocsátható, még akkor sem, ha soha nem tervezted ezeket a technológiákat használni.

Előnyök

 • Teljesítmény
 • OxygenOS
 • Közösségi támogatás
 • Kamera
 • „Végtelen kijelző“

Hátrányok

 • Ár
 • Nincs vezeték nélküli (fordított) töltés

Mit írnak a külföldi cikkekben a OnePlus 7 telefonról?

Mit írnak a külföldi cikkekben a OnePlus 7 telefonról?

Noha a telefon csak nemrég jelent meg a piacon, már néhány cikkben írnak róla. A OnePlus értékelése eddig nagyon jó.

Alex Walker-Todd a trustedreviews.com portálról dicséri a telefon összteljesítményét és az akkumulátor üzemidejét. A cikkében ezt írta: „Ez egy kifinomult, meglehetősen kiszámítható fejlesztés a OnePlus 6T-hez képest, amely nyilvánvalóan megpróbálja elcsábítani azokat, akik hosszú ideje nem vásároltak új telefont. Ha volt már OnePlus 3T, 5 vagy 5T telefonod, akkor ismerned kellene a különbségeket.“. A telefont a továbbfejlesztett OnePlus 7 Pro verzióval is összehasonlítja. Az alapverziónál hiányolja a kamera sokoldalúságát és a harmadik érzékelőt.

John McCann a techradar.com honlapról is elmondja a véleményét. Egyetért azzal, hogy a teljesítmény és az akkumulátor üzemideje ebben a kategóriában nem nagyon látható, ám bírálja a nagy hasonlóságot a korábbi OnePlus 6T modellel. A következőképpen foglalta össze a cikkét: „A OnePlus 7 egy megbízható és megfizethető zászlóshajó, de ha a legmodernebb funkciókat keresed, azokat itt nem találod meg. Az okostelefon kiváló teljesítményt és egy kijelzőbe beépített ujjlenyomat-olvasót kínál, viszont sok mindent átvett az elődjétől.“ Szintén megjegyezte, hogy a OnePlus 7 telefon beárnyékolta a Pro verziót.

A OnePlus 7 Pro okostelefon értékelését a techradar.com weblapon is megtalálhatod, amelyet Matt Swider írt. A telefonnak elsősorban dicséri a nagy teljesítményét és a lélegzetelállító kijelzőjét, amely majdnem az egész előlapot elfoglalja. A kihúzható kamera is megtetszett neki. Azonban az értékelése alapján nincs megelégedve az árral. A következőt írta: „A OnePlus 7 Pro számos meglepetéssel bír a nagyszerű kijelzője mögött, amelyet nem szennyezett be kivágás vagy punch-hole kamera. Pontosabban a kihúzható kameráról és a 90 Hz-es frissítési frekvenciájú kijelzőről van szó. Noha nem ez a legmodernebb fotómobil, mégis olyan funkciókat kínál, amelyekkel az Apple és a Samsung nem rendelkezik 2019-ben, és mindezt nagyszerű teljesítménnyel. Ezenkívül még egy meglepetés is vár rád: ez a legújabb OnePlus szinte ugyanannyiba kerül, mint az iPhone XR és a Samsung Galaxy S10e.“

Hardver: Snapdragon 855 processzor és akár 12 GB RAM

Természetesen a OnePlus 7 és 7 Pro mobilokat egy Snapdragon 855 lapkakészlet hajtja, amely 6, 8 vagy a OnePlus 7 Pro esetében 12 GB RAM-mal párosul. Továbbá választhatsz 128 vagy 256 GB-os tárhely közül. Vásárlás előtt azonban jusson az eszedbe, hogy a telefonokban nincs memóriakártya-nyílás. Bizonyára örömmel fogadod majd a 20 W-os, illetve a 30 W-os gyorstöltést, de feljebb említjük, hogy sajnos hiányzik a vezeték nélküli töltés. Néhányan csalódhatnak a 3,5 mm-es csatlakozó hiánya miatt, viszont mindkét telefon sztereó hangszórókkal rendelkezik.

Paraméterek/Modell OnePlus 7 OnePlus 7 Pro
A kijelző átlója 6,4" 6,67"
A kijelző felbontása 2 340 × 1 080 px 3 120 × 1 440 px
 A kijelző típusa Optic AMOLED Fluid AMOLED
A kijelző finomsága 402 ppi 516 ppi
CPU Qualcomm Snapdragon 855 Qualcomm Snapdragon 855
Memóriaváltozatok 6 GB / 128 GB
8 GB / 256 GB
6 GB / 128 GB
8 GB / 256 GB
12 GB / 256 GB
Operációs rendszer Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie
Hátlapi kamera 48 Mpx (f/1,7) + 5 Mpx (f/2,4) 48 Mpx (f/1,6) + 16 Mpx (f/2,2) + 8 Mpx (f/2,4)
Előlapi kamera 16 Mpx (f/2,0) 16 Mpx (f/2,0)
Akkumulátor 3 700 mAh, 20 W-os gyorstöltés az USB-C (USB 3.1) csatlakozón keresztül 4 000 mAh, 30 W-os gyorstöltés az USB-C (USB 3.1) csatlakozón keresztül
Méretek 158 × 75 × 8,1 mm 163 × 76 × 8,8 mm
Tömeg 182 g 206 g
Ár 199 990 Ft-tól 239 990 Ft-tól

A OnePlus 7 és 7 Pro Android 9 Pie operációs rendszeren fut, Oxygen OS kiterjesztéssel. Már a OnePlus 6 is erőteljes volt, és az első szerencsés emberek értékelése szerint, akik megismerhették a telefont (legyen szó akár az olcsóbb vagy a drágább modellről), az idei újdonságok is kiemelkednek. Ezenkívül szintén dicséri a sebességét Marques Brownlee (lásd az alábbi videóban).

OnePlus 7 – ár és elérhetőség Magyarországon

A OnePlus 7 és 7 Pro telefonok ígéretesnek tűnnek, és bizonyára sokakat érdekel, hogy mikor kerülnek piacra. Körülbelül júniusban, de a konkrét dátumot még pontosítjuk. Nem biztos, hogy mindkét modell elérhető lesz, de a OnePlus 7 Pro igen. A két telefon hozzávetőleges árai (amelyek eltérhetnek a végleges áraktól) az egyes változatok esetében a következők:

Ez is érdekelhet

A OnePlus 7 sorozatú mobiltelefonok, különösen a OnePlus 7 Pro kivitelezése remekül sikerült. Nagy teljesítményű, rendkívül gyors, valamint nagyszerű kijelzővel és kamerával rendelkezik. A telefonok a megfizethetőségükkel is lenyűgöznek, mivel minden bizonnyal kevesebbért lesznek kaphatók, mint néhány versenytárs zászlóshajói.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ