OxygenOS: okos és nagy teljesítményű bővítése a OnePlus mobiltelefonok számára

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Petr Kazimirski

Az OxygenOS az Android operációs rendszer egyik grafikus felhasználóinfelülete, mellyel a kínai gyártótól származó OnePlus mobilok vannak felszerelve. Ez az interfész mindenekelőtt az egyszerű és elegáns külsővel, és funkciói széles skálájával büszkélkedhet, melyek megkönnyítik a felhasználók dolgát. A legutóbbi bemutatott verzió az OxygenOS 10, mely az Android 10 operációs rendszeren alapul. A tizedik generáció olyan újdonságokkal érkezik, mint a globális sötét mód, új, élő háttérképek és még rengeteg további opció.

Xiaomi MIUI 12-banner

OxygenOS – TARTALOM

  1. Milyen az Oxygen OS felhasználói felület?
  2. Galéria – Hogyan néz ki az OxygenOS?
  3. Az OxygenOS 10 újdonságai
  4. Mely modellek tartalmazzák az OxygenOS 10 felületet?
  5. Mi előzte meg az OxygenOS 10 felületet?

Milyen az OxygenOS felhasználói felület?

Amikor a felhasználó először veszi kézbe a OnePlus telefont az OxygenOS felülettel, azonnal észreveszi a letisztult és elegáns külsőt, mely az Android felületek közül az OxygenOS-t az egyik legszebbé teszi. Sok téma és funkció áll rendelkezésünkre, melyeknek köszönhetően könnyedén testre szabhatjuk a felületet - a saját ízlésünknek megfelelően.

A gyártó arról híres, hogy a felhasználók elégedettségére és a közösséggel történő kommunikációra alapozza további fejlesztéseit. Ezt a felhasználók megjegyzéseire történő gyors reakciók, majd az ezt követő hibajavítások is igazolják.

A OnePlus hivatalos weboldalán például 2020 március 5-étől már lehetőség adódik a jövendőbeli OxygenOS 11 javítására - megjegyzések és ötletek segítségével. Mindenki adhat hozzá megjegyzéseket, aki rendelkezik közösségi fiókkal a hivatalos weblapon. A felhasználóknak így még érdekes nyeremények is üthetik a markukat - például hivatalos OnePlus eseményekre vonatkozó VIP jegyek, OnePlus Bullets Wireless Z vezeték nélküli fülhallgatók és egyebek formájában.

OnePlus-IDEAS
A OnePlus gyártó weboldalának felülete. Itt láthatjuk, hogyan járulhatnak hozzá a felhasználók a fejlesztéshez. Az alsó részen a legjobban értékelt ötletek jelennek meg.

Az OxygenOS egyik legnépszerűbb funkciója az App Locker, mely lehetővé teszi a felhasználók számára bármely alkalmazás lezárását a telefonon, így megakadályozható az érzékeny információk kiszivárgása a többi felhasználó számára, akik az adott telefont esetleg használják. Egyszerű Android rendszeren az alkalmazások zárolásához harmadik féltől származó alkalmazások letöltése szükséges, az OxygenOS rendszerben viszont ez a funkció megtalálható a beállítások között, és a felhasználónak már semmi egyebet nem kell letöltenie.

A többi felület nagy részéhez képest néhány funkció hiányzik - ebből az egyik az Always on Display funkció. Ez főleg az AMOLED kijelzővel felszerelt telefonokban van jelen, amellyel a OnePlus telefonok nagy része rendelkezik. A funkció visszavezetése a legjobban értékelt közösségi javaslatok közé tartozik, így megeshet, hogy az új, OxygenOS 11 verzióban viszont láthatjuk. Ez is azt bizonyítja, hogy a vállalat megpróbálja kielégíteni a felhasználók igényeit.

 OxygenOS - Hol találjuk az App Lockert?   OxygenOS - alkalmazások zárolásának beállítása   OxygenOS - alkalmazás zárolásának feloldása 
Az App Locker alkalmazás beállításainak bemutatása. A bal oldalon az alkalmazás helyét tekinthetjük meg. A középső képen láthatjuk, hogyan kell zárolni az egyes alkalmazásokat. A jobb oldali képen pedig a feloldóképernyőt láthatjuk.

Galéria – Hogyan néz ki az OxygenOS?

Kezdőképernyő

OxygenOS-a telefon lezárt kezdőképernyője
A telefon lezárt kezdőképernyője
OxygenOS - kezdőképernyő
A feloldott telefon kezdőképernyője

Beállítások

OxygenOS - ikonok formájának beállítása
Az ikonok formájának beállítása
OxygenOS - beállítások alapmenüje
A beállítások alapmenüje
OxygenOS - értesítések színének beállítása
Az értesítések színének beállítása

Alkalmazások

OxygenOS - számológép
Számológép
OxygenOS - olvasás üzemmód
Olvasás üzemmód
OxygenOs - névjegyzék
Névjegyzék
OxygenOS - jegyzetek
Jegyzetek
OxygenOS - statisztikák
Statisztikák
OxygenOS - időjárás
Időjárás

Milyen újdonságok jelennek meg az OxygenOS 10 felület esetében?

Az OxygenOS 10 legújabb verziója 2019 szeptemberében került bemutatásra, és az OxygenOS 9 után számos újítást hozott, melyek például javítják a telefon produktivitását.

Az új aktualizációval javításra került a globális sötét mód, mely már a telefon teljes felületén, ezáltal az összes feltelepített alkalmazásban működik, melyek támogatják ezt az üzemmódot. A beállításokban tartósan, vagy időzítve is bekapcsolható. Megerősítettek, hogy OLED kijelzők esetén ez a funkció nagy mértékben energiatakarékos az akkumulátorral szemben, amely kétségkívül egy kellemes bónusz.

 OxygenOS - a telefon megjelenése sötét üzemmódban   OxygenOS -a telefon megjelenése sötét üzemmódban   A sötét mód beállítása 
Itt láthatjuk, hogyan néz ki a telefon a sötét mód bekapcsolása után. A harmadik képernyőmentésen azok a beállítások láthatóak, ahol a felhasználó szabadon változtathatja a megjelenést a saját ízlése szerint.

Nem utolsó sorban megjelent az ún. élő háttérképek új funkciója. Ez a funkció az aktuális időjárással áll kapcsolatban, így a háttér a valós idejű időjárás szerint változik. A telefon így egy jelentősen elegáns külsőt vesz fel, a felhasználó pedig mindig "képben lesz".

A OnePlus telefonok a OnePlus 8 Pro zászlóshajóval együtt tartalmazzák az újonnan fejlesztett Alexa hangalapú asszisztenst az Amazon cégtől. A felhasználók így zenét játszhatnak le, tárcsázhatnak, rákérdezhetnek az időjárásra, stb. - mindössze a saját hangjuk segítségével.

Mely modellek tartalmazzák az OxygenOS 10 felületet?

Mi előzte meg az OxygenOS 10 felületet?

Az OxygenOS 1.0 verziója 2015 szeptember 15-én került bemutatásra, és az Android 5.0.1 Lollipop rendszeren, alapult. Egy ZIP fájlról beszélünk, melyet csak a kínai OnePlus vállalat oldaláról lehetett letölteni. Azóta sok idő eltelt, és bátran kijelenthetjük, hogy a felület nagy lépéseket tett meg előre, és ma már a világ legjobb Android interfészei közé tartozik.

 OxygenOS - Első verzió   OxygenOS - 4.0.0 verzió   9.0.0 verzió 
Itt láthatjuk a felület folyamatos fejlődését. A képernyőmentéseken a verziók egyes kezdőképernyői láthatóak. A bal oldalon a legelső, 1.0 verzió látható, középen a 4.0.1 verzió, a jobb oldalon pedig a 9.0.0 verzió található.
i Érdekes lehet még

Az OxygenOS funkcionalitás és grafika szempontjából is egy remek megjelenéssel rendelkező interfész. Ha olyan telefont keresel, mellyel a munkád hatékony lesz, és emellett egy elegáns készüléket szeretnél, az OxygenOS felülettel felszerelt OnePlus telefonok nem maradhatnak ki a választási lehetőségek közül.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ