Pusťte jaro přes plot Profifelszerelés nem csak profi játékosoknak

Panasonic G100: elérhető tükör nélküli gép vloggerek számára

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Frissítve

Ami a minőségi videófelvételre alkalmas, tükör nélküli fényképezőgépeket illeti, a Panasonic meglehetősen jó hírnevet szerzett. Néhány modellje (pl. a GH5 vagy a G9) már legendás a videósok körében, míg a többi szintén sikeres (pl. Lumix S1H). Nem sok okunk van kételkedni, hogy az új Panasonic Lumix G100 az osztályában a legjobbak között lesz. Kicsi, megfizethető és a vloggerekre fókuszál, ezáltal könnyen használható. Képes 4K videókészítésre, és két stabil objektívvel kerül forgalomba. Ebben a cikkben közelebbről is megnézzük ezt a csodamasinát.

Panasonic Lumix G100

Panasonic G100 – TARTALOM

  1. Miért jobb egy tükör nélküli gép az okostelefonoknál?
  2. A Lumix G100 4K és lassított felvételeket is készít
  3. OZO Audio a Nokiától: minőségi hangzás külső mikrofon nélkül is?
  4. A G100 teste jól kidolgozott, ráadásul kezdők számára is meglehetősen intuitív
  5. Panasonic Lumix G100: mi az a hibrid stabilizáció?

Miért jobb egy tükör nélküli gép az okostelefonoknál?

A mai okostelefonok mellett - amelyeknek nem jelent gondot a 4K videók rögzítése - már elég nagy a kísértés a fényképezőgépek (vagy kamerák) nélkülözésére, és csupán a telefon használatára a videózáshoz. Azonban, míg egy mobillal készített felvétel minősége a telefonon megfelelőnek tűnhet, a számítógép monitorján már hagyhat némi kívánnivaló maga után. És nem a felbontásról van szó. Egy mobiltelefon kamerájának az érzékelője egyszerűen nem elég nagy, ezért nem tud elegendő fényt befogni, hogy tiszta és részletes képet készíthessen. Ez főleg gyenge fényviszonyok esetén fordul elő, amellyel gyakrabban találkozol, mint gondolnád (ide tartoznak a normál világítású belső terek is).

Panasonic G100 termékvideó.

Amire a telefon nem képes az érzékelők tiszta teljesítménye szempontjából, azt általában különféle zajcsökkentésekkel és előfókuszokkal kompenzálja, amely azt jelenti, hogy a videó elnyomja a részleteket, és így az eredmény nem lesz valami természetes. A nyaralós videókat még képes kezelni, ám a félprofi vagy profi videókat már nem. A tükör nélküliek másik fő előnye az objektívek cseréjének lehetősége és a videó megjelenésének optikai beállíthatósága. Szeretnél homályos hátterű portréfotót készíteni, vagy ráközelíteni egy távoli tárgyra a részletek elvesztése nélkül? Egy tükör nélküli fényképezőgéppel és a megfelelő objektívekkel nem probléma.

i

Bitráta (adatfolyam)

A mobillal készített videók másik hiányossága az alacsony bitráta - míg a Panasonic G100 4K / 30 fps videót készít 100 Mbps sebességgel, addig az elmúlt évek zászlóshajója és még mindig a legjobb fotós telefon, a Samsung Galaxy S10 mindössze 48 Mbps mellett nyújtja ugyanezt a felbontást. A magas bitráta kevésbé tömörített, magasabb minőségű videót ígér, amely a rögzített fájlok nagyobb adatmennyiségével is társul.

A Lumix G100 4K és lassított felvételeket is készít

A többi Panasonic tükör nélküli fényképezőgéphez hasonlóan a Lumix G100 is egy Micro 4/3 formátumú érzékelővel rendelkezik, amelynek mérete 17.3 × 13 m. Nem a legnagyobb, de nem is a legkisebb. És amint több drágább tükör nélküli modell - mint például a Panasonic GH5 is - bizonyítja, még a legjobb gépek is felszerelhetők egy ilyen méretű érzékelővel. Ami a képminőséget illeti, a G100 másodpercenként 30 képkockát képes rögzíteni 4K-ban, 100 Mbps adatfolyammal. Nem feledkezhetünk meg a lassított felvételről sem - Full HD felbontás 120 képkocka per másodperc -, amely lehetővé teszi a videó négyszeres vagy ötszörös lelassítását anélkül, hogy akadozni kezdene.

Panasonic Lumix G100
A Panasonic G100 kijelzőjén egyértelműen látható, hogy aktív-e a videófelvétel.

A videók és fényképek képminőségét a használatban lévő objektív jelentősen befolyásolja. Szerencsére, a Micro 4/3 rendszer ebben a tekintetben az egyik legszélesebb portfólióval büszkélkedhet, amely nem csak a Panasonic (és Panasonic Leica), hanem az Olympus M.ZUIKO modelljeit is magában foglalja. Ezért az optikailag minőségi lencsék választéka igen nagy. Ráadásul, az objektívek általában nagyon kompaktak és az APS-C vagy Full Frame versenytársakhoz képest viszonylag olcsóak, habár nem ez a lényeg.

i

V-Log L

Egy jobb dinamikus tartomány elérése érdekében a Panasonic Lumix G100 képes videót rögzíteni V-Log L profilban. Ez opcionális, és ha ezt használják, a szín laposnak, fakónak tűnhet, tehát nem néz ki jól - utólagos színbeállításra lesz szükség, ám számos személyre szabható opciót kínál. Így készülnek a profi videók is.

OZO Audio a Nokiától: minőségi hangzás külső mikrofon nélkül is?

A vloggereknek nem csak videót, de kétségtelenül hangot is kell felvenniük. Minőség szempontjából általában a nagy külső mikrofon jelenti a megoldást, ám a méret esetében már akadály is lehet. Ha vásárláshoz, nyaralásra vagy rokonlátogatásra is szeretnéd magaddal vinni a készüléket, abban a reményben, hogy akad valami, amit lencsevégre kaphatsz, akkor minden olyan kelléknek örülni fogsz, amelyet otthon tudsz hagyni. És ilyen esetekben a Lumix G100 igazából az egyetlen dolog, amire szükséged van, hála a minőségi integrált mikrofonnak.

Panasonic Lumix G100
Az OZO Audio rendszer tökéletesen szigeteli el a hangot még akkor is, ha egy zajos várost szelsz keresztül.

A fényképezőgépen összesen három mikrofon van, és ezek az OZO Audio-nak nevezett rendszerhez tartoznak, amelynek beszállítója a híres Nokia. A fizikai elrendezésnek és az intelligens szabályozásnak köszönhetően képesek különféle irányultságok létrehozására - kardioid elülső, kardioid hátsó és egyirányú. A tracking vagy követési mód akkor is elérhető, ha a a fényképezőgép előtt rögzítesz hangot. Az autofókusz arcon történő használatakor a hangrendszer képes abból az irányból felvenni a hangot, ahová az objektív fókuszál. Tehát ha mozogsz, a G100 nem a környező zajokat fogja felvenni, hanem a te hangodat.

i

A könnyű használat érdekében a G100 hangja a döntött kijelző helyzetétől függően automatikusan átkapcsolható az elülső felvételről a hátsóra.

A G100 teste jól kidolgozott, ráadásul kezdők számára is meglehetősen intuitív

Habár nagyobb, a Lumix G100-nak a kompakt méreteknek (115.6 × 82.5 × 54.2 mm), amely általában a kompatibilis lencsével jár együtt. A készüléken minden vezérlőt megtalálsz, amely csak elvárható egy ilyen típusú tükör nélküli fényképezőgéptől, ám a rendezés jól átgondolt, így még kezdők számára is meglehetősen intuitív. A professzionális kamerákról ismert gombok áradata helyett itt csak csekély választék vár, amely funkcionálisan az amatőr vagy félprofi videókészítőket célozza meg. Ebbe a telefonra történő videóküldést lehetővé tévő, dedikált gomb is beletartozik.

Panasonic Lumix G100
A minőségi elektronikus keresőt minden fotós értékelni fogja.

A kijelző (monitor) és az elektronikus kereső a legjobbak között van, amelyet manapság ebben az árkategóriában találhatunk. Az állítható kijelző 1,84 millió pixellel rendelkezik, és az oldalsó csuklópántnak köszönhetően szelfi módba fordítható. A 3,68 millió képponttal és 0,73x nagyítással büszkélkedő elektronikus kereső a bizonyíték rá, hogyan is viszonyul a Lumix G100 a fényképészekhez. Azok számára, akik külső mikrofon csatlakoztatását tervezik, egy 3,5 mm-es jack csatlakozó áll rendelkezésre, amely Micro HDMI-vel és Micro USB 2.0-val egészíti ki a csatlakozók választékát.

Panasonic Lumix G100: mi az a hibrid stabilizáció?

A nagyobb és drágább testvérekkel szemben a Panasonic G100 nem rendelkezik mechanikus stabilizációval, ám elektronikus stabilizációval igen és így az elérhető objektívek széles választékával és optikai képstabilizációval is, beleértve azokat, amelyek a G100-hoz tartoznak. Habár az érzékelő stabilizációjának hiánya kissé zavaró, a kamera méretei miatt teljesen érthető. A Panasonic a fényképezőgép elektronikus stabilizációja és az objektívek optikai stabilizációjának együttesét öttengelyes hibrid stabilizációnak nevezi, amelynek hatékonyságát giroszkóp érzékelő biztosítja.

Panasonic Lumix G100
A videók átvitele G100-ról mobilra mindössze egy pillanat műve.

A biztosabb fogás és így a stabilabb videók érdekében a G100-hoz DMW-SHGR1 praktikus mini állvány szett is jár. Lehajthatod, helyezheted asztalra vagy más felületre, vagy akár kézi fotózáshoz is használhatod. Meg kell jegyeznünk, hogy a kéz ilyen módon történő meghosszabbítása igen praktikus, különösen portré készítésekor, hiszen az elektronikus stabilizáció a keret szűkítésével (kivágásával) kapcsolódik össze.

Jellemzők Panasonic Lumix G100
Érzékelő 20,3 Micro 4/3 Live MOS
Bajonett Micro 4/3
Max. fénykép-felbontás
5 184 × 3 888 px
Automatikus fókusz
kontrasztos (arc, szem, követés)
AF érzékenység
EV −4 legfeljebb 20
Sorozatkép (fotó) sebessége 
10 kép másodpercenként
Max. videófelbontás
4K (3 840 × 2 160 px) / 30 fps
Lassú felvétel mód
Full HD (1 920 × 1 080 px) / 120 fps
Monitor (kijelző)
LCD, 1,84 millió pont
Elektronikus kereső
LCD, 3,68 millió pont
Vezeték nélküli csatlakozás Bluetooth 4.2, WiFi
Csatlakozók 3,5mm jack, Micro HDMI és Micro USB 2.0
Méretek 115,6 × 82,5 × 54,2 mm
Tömeg (csak a test akkumulátorral és kártyával)
345 g
Ár 227 790 Ft-tól

A Panasonic Lumix G100 elsősorban a vloggereket és egyéb videókészítőket igyekszik kiszolgálni, ugyanakkor a fotósokról sem feledkezett meg. Lehetséges, hogy nem csak egy érdekes tükör nélküli fényképezőgép vloggereknek, hanem egy univerzális, kompakt készülék mindazok számára, akik szeretnek egyszerre szeretnek fotózni és videózni is.

Panasonic LUMIX G100
Digitális fényképezőgép - tükör nélküli, 4/3" Live MOS érzékelő, 3" kijelző, 4K videó, SD / SDHC / SDXC, elektronikus kereső, USB, WiFi, Bluetooth, microHDMI, sorozatfelvétel 10 kép / mp, stabilizálás, alkalmas vloggerek számára

258 090 Ft
Beszállítás alatt 1 db
Várható 2022. 06. 30.
Termékkód: ON085a1
Panasonic LUMIX G100 + 12-32 mm lencse
Digitális fényképezőgép - tükör nélküli, 4/3" élő MOS, Micro Four Thirds bajonett (4/3"), 3" kijelző, 4K videó, SD / SDHC / SDXC, elektronikus kereső, USB, WiFi, Bluetooth, microHDMI, sorozatfelvétel 10 sn. / s, stabilizálás, funkció vloggereknek + lencse 12-32 mm (egyenértékű 24-64 mm), f / 3,5-5,6

281 390 Ft
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ON085a2
0
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ