AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Töltsd fel okostelefonodat még gyorsabban a Quick Charge 4+-szal

Termékkatalógus
Töltsd fel okostelefonodat még gyorsabban a Quick Charge 4+-szal

Cikk

Frissítve 

Az akkumulátorok technológiája napjainkban fizikai korlátai határán van, és forradalmi változás még mindig nincs a láthatáron. Vajon a Quick Charge 4+ megoldást kínál? Ennek a technológiának a célja az okostelefonok kábellel történő valódi gyorstöltésének biztosítása. Milyen fejlesztésekről van szó, és minek örülhetünk? És tudod egyáltalán, hogyan kell helyesen mobiltelefont tölteni?

Mi újat kínál a Quick Charge 4+?

A technológiai fejlődés talán soha nem áll meg, és éppen az akkumulátortöltésnek már valamilyen határozott változásra lenne szüksége. Néhány éve a gyártók csupán apróbb fejlesztésekkel állnak elő. Például az Apple csak idén érte utol a konkurenciát, és nagy hírveréssel integrálta iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X telefonjaiba a vezeték nélküli töltést a Qi szabvány segítségével. A több tízmillió eladott iPhone-nak hála érezhetően terjed a vezeték nélküli töltés. Ez ugyan kényelmes, de lassú megoldás. És itt jön képbe a Quick Charge technológia.

Co je Quick Charge 4+, historie

Az ábra szemléletesen mutatja be a Qualcomm Quick Charge technológia folyamatos fejlődését. A technológia először 2013-ban jelent meg. Aránylag nagy fejlődésen ment keresztül, és minden további generáció jelentős fejlesztéseket kapott.

Mi a Quick Charge 4+

A Quick Charge 4+ egy technológia, amely jelentősen felgyorsítja az okoskészülékek töltésének egész folyamatát. A Qualcomm ügyesen kapcsolódott a Snapdragon 835 platform tavalyi bemutatásához, ennek része volt a Quick Charge 4 generáció első alkalommal történő bemutatása is. Ez utóbbi a telefont nulláról 50%-ra mindössze 15 perc alatt volt képes feltölteni. A Quick Charge 4+ még 15%-kal gyorsabb, és egyben 30%-kal hatékonyabb lesz, aminek köszönhetően csökken a hőmérséklet a telefon belsejében a töltés során. Pontosan ez a kulcsparaméter szükséges a telefon hosszú távú zökkenőmentes működéséhez. Így nem fenyeget semmiféle fölösleges túlmelegedés, amely a hibás tervezéssel együtt akár az akkumulátor tönkremeneteléhez is vezethet. A "felrobbanó" Galaxy Note 7 fiaskóját a Samsung talán még sokáig nem felejti el.

A Quick Charge 4+ legfontosabb tulajdonságai

  • Erősebb duális töltés – minden berendezés két vezérlőchipet tartalmaz majd a töltésfunkció ellátására, amelyek egymás között szétosztják az elektromos áramot, így jelentősen csökkentik a hőveszteséget és a töltés teljes időtartamát.
  • Intelligens hőkiegyenlítési rendszer – a Quick Charge 4+ az elektromos áramot mindig a "leghűvösebb úton" vezeti a telefon belsejébe, ami által a hőterhelést ideálisan nagyobb felületre terjeszti szét.
  • Fejlett biztonsági elemek – a technológia szigorú biztonsági protokollokat tartalmaz, amelyek egyaránt ellenőrzik a konnektor és maga az akkumulátor hőmérsékletét is. Ezek az elemek védik a berendezést a túlhevüléstől, a rövidzárlattól és az akkumulátor vagy a konnektor tönkremenetelétől.
Qualcomm Quick Charge 4+

A Quick Charge 4+ technológia legfontosabb tulajdonságai (15%-kal gyorsabb és egyben 30%-kal hatékonyabb töltés) valóban sok jót ígérnek. Az első telefonok már 2017 decemberében megjelennek.

Töltés Quick Charge 4+ segítségével a gyakorlatban

Lassan elérünk a gyorstöltés technológia legnagyobb buktatójához. Ugyanis magán a korszerű Snapdragon 835 lapkakészlettel rendelkező telefonon kívül speciális gyorstöltőre is szükség van. Elsősorban üzletről van szó, ezért nem igazán elvárható, hogy a gyorstöltő szerepeljen a telefon tartozékkészletében. Az Apple vállalat iPhone-jainak utolsó generációja már támogatja a gyorstöltést, de a gyorstöltőt külön kell megvásárolni.

Maga a gyorsöltő beszerzése azonban sok esetben kifizetődő. A laboratóriumi körülmények között végzett tesztek során egy 3 000 mAh kapacitású akkumulátor átlagos, 70%-ra történő feltöltése akár 3 órát is igénybe vehet. Egy modernebb, Quick Charge 3 gyorstöltővel ezt mindössze 30 perc alatt megtehetjük. A Quick Charge 4+ pedig ezt az időt még pár perccel lerövidíti.

Tudod, hogyan kell helyesen okostelefont tölteni?

A mobiltelefonok töltése körül több mítosz kering, amely többek között a modern akkumulátorokra vonatkozó általános ismerethiányból fakad. Néhány alapvető tanáccsal látunk el, amely biztosítja, hogy telefonod Li-Ion vagy Li-Pol típusú akkumulátora minél hosszabb ideig a lehető legjobb állapotban maradjon.

  • Az új telefon esetében töltsd fel az akkumulátort 100%-ra, majd ezt követően vedd le e töltőről, és kb. egy óra múlva újra töltsd fel 100%-ra. Ezzel érhető el az akkumulátor teljes feltöltése.
  • Az elkövetkezőkben az akkumulátorkapacitás legyen 20-90% értékek közötti.
  • Minden további teljes, 100%-ra történő feltöltéssel csökken az akkumulátor élettartama (egy átlagos akkumulátor élettartama több száz 100%-ra töltéssel mérhető). Úgy tartják, hogy 500 töltési ciklust követően elkezd csökkenni az akkumulátor összkapacitása.
  • Az egész éjszakán át tartó töltés nem alapvető hiba, mivel a maximális kapacitás elérése után az akkumulátor "leáll", és a telefon a működéshez az akkumulátor megterhelése nélkül nyeri az energiát. Így nem történik meg, hogy az akkumulátor éjszaka többször is elérné a 100%-os töltöttségi szintet.
  • A telefont ne tedd ki hosszú időre a fagyos időjárásnak. A Li-Ion és a Li-Pol típusú akkumulátorok viszonylag érzékenyek az alacsony hőmérsékletre.

Mikor érkeznek meg a Quick Charge 4+ támogatással rendelkező telefonok?

E pillanatban sajnos elérkezünk az új generáció legnagyobb bökkenőjéhez. A hardverváltozások miatt nem számolhatunk azzal, hogy a mostani, Quick Charge 4 technológiát támogató berendezések frissítést kapnak majd az új szabványhoz. A Quick Charge 4+ tehát kizárólag a legújabb, legalább Snapdragon 835 lapkakészlettel ellátott telefonokat érinti. Decemberben mutatták be a ZTE Nubia Z17-et, nemsokára pedig megérkezik a Samsung Galaxy S9 is, a többi támogatással ellátott telefon megjelenése pedig 2018 első negyedévében várható. Velük együtt kerülnek a piacra a kompatibilis gyorstöltők vagy vésztöltők (powerbank). Várhatóan többet megtudhatunk a CES 2018 elektronikai vásáron.

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ