Levé ucho Alza dny Xbox_Series X + EA FC

Qualcomm Snapdragon 845 (MINDEN, AMIT TUDUNK)

Termékkatalógus
Qualcomm Snapdragon 845 (MINDEN, AMIT TUDUNK)

Cikk

Aktualizálva 

A Qualcomm Snapdragon 845 az egyik legnagyobb teljesítményű mobilos chipset új generációja. Bemutatására már 2017 októberének végén sor került, de csak mostanság kezd bekerülni az első készülékekbe. Fontosabb újdonságok főként a multimédia területén várhatóak, a virtuális valóság nagyobb támogatásában, és természetesen a felhasználói adatok biztonságának területén is. Mi az, amiben a legjobban különbözik az előző modelltől? És melyik kártyafüggetlen mobiltelefonok kerülnek felszerelésre ezzel a fejlett mobil chipsettel?

Bemutatjuk a SoC Snapdragon 845-öt

A mobilos processzorok témaköre eléggé átláthatatlan. Nagy számú gyártó létezik, akik saját rendszerük alapján jelölik terméksorozataikat. Ebben a cikkben a Qualcomm vállalat újdonságát mutatjuk be, amely a Snapdragon 845 megjelölést kapta. Nem önálló processzorról van szó, hanem egyenesen egy SoC megoldásról, amely minden kulcsfontosságú komponenst magába foglal. 

i Mi is az a SoC? A titokzatos SoC (System on Chip) rövidítés azt jelenti, hogy az összes kulcsfontosságú komponens egyetlen chipre került integrálásra. A vékony telefonoknál nincs elegendő tér, így szükségessé vált, hogy mindent egy központi helyre kössenek össze.  A telefonos chipeknél jellemzően a CPU, a GPU kerül ide, de akár a WiFi, LTE vagy Bluetooth vezeték nélküli technológiák is. Röviden – magasfokú miniatürizálás – a szó leges-legjobb értelmében. Ez nagy különbséget jelent a notebookokkal szemben, amelyeknél gyakorlatilag minden komponensnek saját chipje van. 

A Snapdragon 845 10nm technológiával készül, és teljesen új belső architektúrát kínál. Igaz, hogy ismét találkozhatunk a már bejáratott négy gyors és négy takarékos mag modellel, de újonnan csatlakozott a DynamIQ-nak nevezett technológia. Minden processzor saját cache memóriát kap így, és a megosztott buszon keresztül hozzáfér az L3 cache-hez is. 

Nem maradhatott változtatás nélkül a grafikai rész sem. Itt főszerepet az Adreno 630 chip kapott, amely elvileg akár 30%-kal hatékonyabb lehet a grafika és videó kirajzolásánál. Érdekességképpen - az új grafikai chip akár 2400 × 2400 felbontású kijelzőt is ki tud szolgálni 120-as megjelenítési frekvencia esetén. Az előző modellhez - az Adreno 540-hez - képest lényegesen nőtt a teljes teljesítmény is, ugyanakkor csökkent az energiaszükséglet. 

Snapdragon 845

A Qualcomm Snapdragon 845 és a kulcsfontosságú paraméterek áttekintése

A Snapdragon 845 és a mesterséges intelligencia

Az új CPU és GPU nem csak a bruttó teljesítményre van jótékony hatással. Ezen két rész kombinálásával fejlődést értek el a mesterséges intelligencia területén is. A teszteken a Qualcomm Snapdragon 845 az előző Snapdragon 835 generációhoz képest akár háromszor is sikeresebb volt. A mesterséges intelligencia meg tudja például különböztetni a fénykép hátterét, és el tudja homályosítani, aminek köszönhetően professzionális hatású fényképeket kaphatsz. A Snapdragon 845 része a HVX-re építő DSP chip harmadik generációs változata is, a Hexagon 685, amely koprocesszorként működik az AI-hoz. A 8.1 és a fölötti Android operációs rendszerrel ellátott készülékekben támogatja ezen felül a neuronhálózatokhoz használt API-t is.  

Újdonságok a csatlakoztatás és töltés terén

A Qualcomm az 5G és LTE hálózatokhoz igazított új chipsetjét X20 modemmel is felszerelte, amely lehetővé tesz akár 1,2 GB/s elméleti letöltést és 150 Mb/s feltöltést. Az integrált WiFi már teljes mértékben támogatja a legmodernebb 802.11ad és 802.11ac standardokat. Feljavították a Bluetooth technológiát is, az 5.0 verziót használják, amely végre lehetőséget ad rá, hogy több - azonos típusú - berendezést is csatlakoztassunk egy időben. Újonnan használhatsz így pl. bluetooth fülhallgatót és bluetooth hangszórót egyszerre.

A Snapdragon 845 támogatja a legújabb töltési módot, a Quick Charge 4+ standardot is, amelynek köszönhetően a készülék hidegebb marad, és amely nagyságrendileg 30%-kal hatékonyabb, mint a Quick Charge 4.0 standard. Mobilod ennek a fejlesztésnek köszöngetően 15 perc alatt feltöltődik majd 50%-ra. 

A Snapdragon 845 jobb fényképeket és 4K videót támogat

A várva-várt Snapdragon 845 chipset támogatja a 4K felbontású videók rögzítését. Szemben az előző generációval, nem a lehető legmagasabb pixelszámra koncentrál, hanem inkább azok minőségére. Valósághűbb képeket tud így létrehozni, nagyobb színmélységgel (10 bit). A fényképezőgép akár 64× nagyobb expozíció-tartományt is rögzíteni tud. Változások a videók rögzítésének területén is vannak. Az átdolgozott chip 240 felvételt ígér másodpercenként Full HD felbontásban. HD Ready felbontásban akár 480 fps-sel is tud dolgozni.

Snapdragon 845, új chipkészlet

A Qualcomm Snapdragon 845 chipsettel 2018 év elején számos új készülékben találkozhatunk már majd. 

A Qualcomm ráfeküdt a magasabb biztonságra

A Snapdragon 845 érdekes újdonsága az SPU (Secure Processing Unit) integrálása. Ez az önálló egység izolált területet jelent a felhasználó biometrikus és egyéb érzékeny adatainak biztonságos mentésére. Pontosan erre a helyre kerülnek majd újonnan tárolásra nem csak a fontos jelszavak, hanem természetesen a hangod, arcod, ujjlenyomatod felismeréséhez szükséges adatok is.

A Snapdragon 845 vs Snapdragon 835 és 821 összehasonlítása

Elkészítettünk számodra egy táblázatot, amelyből már első ránézésre is látszik, hogy az utolsó három generációnyi Snapdragon processzornál meglehetősen érezhető a fejlődés. A Snapdragon 845 jobb minden kulcsfontosságú paraméter esetén. Most már csak azon múlik minden, hogyan sikerül implementálnia a különböző gyártóknak. 

Összehasonlított területSnapdragon 845Snapdragon 835Snapdragon 821
CPUAMR Cortex Kryo 385ARM Cortex Kryo 280ARM Cortex Kryo
CPU frekvencia4× 2,8 és 4× 1,7 GHz4× 2,45 és 4× 1,9 GHz4× 2,4 GHz
GPUAdreno 630Adreno 540Adreno 530
SPU
DSPHexagon 685, HVXHexagon 682, HVXHexagon 680
Fényképezőgép32 MP / 16 MP (dual)32 MP / 16 MP (dual)28 MP / 13 MP (dual)
Videó4K Ultra HD Premium4K Ultra HD4K Ultra HD
TöltésQuick Charge 4+Quick Charge 4.0Quick Charge 3.0
ModemX20 LTEX16 LTEX12 LTE
Letöltés sebessége150 Mb/s; 1200 Mb/s150 Mb/s; 1000 Mb/s 150 Mb/s; 600 Mb/s

Az új modellel, a Qualcomm Snapdragon 845 chipsettel ellátott mobilkészülékek és notebookok már a 2018-as év első hónapjaiban elérhetőek lesznek. Azt jósolják, hogy a Xiaomi és a Samsung minden termékében ez lesz (elsősorban a Galaxy S9) és az új, Snapdragon 845 chipsettel hajtott telefont valószínűleg a Sony is bemutat a Barcelonai Mobil Világkongresszuson. Lehetségesnek mutatkozik a Qualcomm vállalat együttműködése egy további dél-koreai márkával, az LG-vel is. 

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ