Realme 8 és 8 Pro (PREVIEW): érdekes kamerafunkciók és szép ár

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A Realme bemutatta várva várt Realme 8 és Realme 8 Pro modelljeit. A korábbi generációt jó ár-érték arány jellemezte, s ezt a stratégiát a gyártó idén is kétségtelenül folytatni kívánja. Ám csak kevés fejlesztéssel találkozhatunk. Például, a 108 Mpx-es kamera újdonság. Bizonyos szempontból azonban - mint például a teljesítmény - a készülék meglepő módon egyáltalán nem változott, sőt, egyes paraméterek inkább visszafelé fejlődtek. Vajon az újítások elfedik ezt lépést? Mit is kínálnak valójában?

Realme 8 Pro

Realme 8 és 8 Pro – TARTALOM

  1. A Realme 8 és a Realme 8 Pro kialakítása ugyanaz maradt
  2. Realme 8 most Super AMOLED kijelzővel
  3. Új 108Mpx-es érzékelő
  4. Sem a Realme 8, sem a Realme 8 Pro nem kapott teljesítményfokozást
  5. Megfelelő akkumulátor üzemidő és 50W-os gyorstöltés
  6. Realme 8 és 8 Pro: ár és elérhetőség Magyarországon

A Realme 8 és a Realme 8 Pro kialakítása ugyanaz maradt

Az idei Realme 8 és 8 Pro modellek esetében a Realme a már bevált megjelenésre hagyatkozott, és nem kezdett különösebb kísérletezésbe. Viszonylag letisztult és elegáns külsőbe burkolta újdonságait, amelyet már a korábbi Realme 7 és Realme 7 Pro modelleknél is láthattunk. Még elölről nézve sem könnyű megkülönböztetni őket egymástól. A kijelző klasszikus módon ível át az egész előlapon, amelyet csupán egy aprócska szelfi kamera tör meg a bal felső sarokban.

Realme 8 - fekete Realme 8 - ezüst
Alap Realme 8 fekete és ezüst színben. Forrás: realme.com
Realme 8 Pro - fekete Realme 8 Pro - kék
Realme 8 Pro fekete és kék változatban. Forrás: realme.com

Hasonló a helyzet a hátlapon is. A legnagyobb látható változás logikus módon itt, a kamerák területén következett be. A korábbi modellekhez képest, amelyeken az objektívek függőlegesen egymás alatt foglaltak helyet, ebben az esetben a négy kamera egy négyzet alakú kameraszigetben helyezkedik el. Alattuk egy LED vaku található. A már ikonikus, hatalmas DARE TO LEAP szlogen gyakorlatilag végighúzódik a Realme hátoldalán.

Realme 8 - ezüst
A Realme 8 modell hátlapjának jobb oldala és az objektívek alatti bemélyedés töri meg a színspektrumot. Forrás: realme.com

Realme 8 most Super AMOLED kijelzővel

A kijelző szempontjából több újítás is történt, ám szokatlan módon visszafejlesztés is. A folyamat magában foglalja a  Realme 8 kijelző típusát, amely most nem más, mint egy Super AMOLED. A teljesség kedvéért a mérete 6,4". Azonban, a gyártó meglepő módon 90 Hz-ről (Realme 7) 60 Hz-re csökkentette a képfrissítési rátát. Valószínűleg átértékelte a magasabb energiafelhasználás és használhatóság kombinációját a gyakorlatban, és ezért döntött az átlagos 60 Hz mellett. A másik eshetőség szerint pedig egyszerűen csak spórolni szeretett volna a költségeken.

A Realme 8-nál ez nem akkora meglepetés, ám a Realme 8 Pro-tól részben elvárták volna, hogy a kijelző legalább 90 Hz-es frissítési rátával rendelkezzen. Ugyanez a helyzet, például, a konkurens és nemrég bemutatott Xiaomi Redmi Note 10 Pro esetében is. Azt azonban nem láttuk előre, hogy a Realme 8 Pro-nál és itt is. a 6,4"-es Super AMOLED kijelző mindössze 60 Hz-re legyen képes.

A kijelző mindkét esetben rendelkezik Always on Display (AOD) funkcióval, amely arról ismert, hogy az alapvető értesítéseket jeleníti meg a telefon képernyőjén, még akkor is, ha az zárolva van. Az ujjlenyomat-olvasó közvetlenül a kijelzőben helyezkedik el, az "Eye protection mode" funkció pedig védelmet nyújt a felhasználó szemének a telefon használata során, különösen az esti órákban.

Új 108 Mpx-es kamera

A kamerák területét illetően az elődeikhez képest mindkét telefon fejlődésen ment keresztül, legalábbis a jellemzőiket tekintve. A Realme 8 Pro hátlapján négy objektívet találunk egy 108Mpx-es fő érzékelővel, amely akár 3x zoomolásra is képes. Ezt egy 8Mpx-es széles látószögű, valamint sajnos csupán egy 2Mpx-es makró lencse, illetve egy 2Mpx-es mélységérzékelő egészít ki. Ezek az objektívek helyezkednek el az alap Realme 8 modellen is, az egyetlen különbség, hogy a főkamera 64 Mpx-es felbontással bír.

Realme 8 Pro
A Realme 8 Pro modell főkamerája akár háromszoros ultrazoomra is képes. Forrás: realme.com

A fejlesztések az elérhető kameramódokat is érintették. A felhasználó most már kiváló minőségű portréfotókat készíthet, rengeteg különböző sémával. Ráadásul, az éjszakai mód frissítésének köszönhetően sokkal élesebb éjszakai képeket fotózhatunk, a tilt-shift mód pedig abszolút újdonságnak számít. Emellett ezek a mobiltelefonok speciális "Starry time lapse" móddal büszkélkedhetnek, ezáltal képesek rögzíteni a csillagok mozgását az éjszakai égbolton. A készülék 4 percen keresztül, 15 másodpercenként 16 felvétel tud készíteni.

Realme 8 Pro
Az egyedülálló „Starry“ módnak köszönhetően igazán sikeres képeket és videókat készíthetsz. Forrás: realme.com

Szintén újdonság az úgy nevezett "Dual view" videókészítés lehetősége. A felvételt az elő- és hátlapi kamerák egyidejűleg rögzítik, így a felhasználó abszolút kreatív és érdekes videókat kaphat lencsevégre.

Sem a Realme 8, sem a Realme 8 Pro nem kapott teljesítményfokozást

A Realme 8 és 8 Pro telefonok - amelyek már a gyárból kilépve Android 11-et futtatnak Realme UI  2.0-val - teljesítménye meglepő és némileg csalódást okozó. Nem feltétlenül rossz, de ugyanazok a lapkakészletek működtetik őket, mint a tavalyi modelleket. Ezek név szerint a Mediatek Helio G95 a Realme 8, illetve a Qualcomm Snapdragon 720G a Realme 8 Pro esetében. Az alapmodell 4 GB-os vagy 6 GB-os RAM-oz, míg a páros másik tagja 8 GB-ot kínál.

iA móka kedvéért készült: a Realme 7 széria remek játékteljesítménnyel, óriási akkumulátorral és nagyszerű kamerákkal nyűgöz le

A kérdést, amely szerint jobb-e a Realme 8 Pro, mint a Xiaomi Redmi Note 10 Pro, valószínűleg megválaszoltuk. A Realme 8 Pro némileg alulmarad versenytársával szemben, mivel azt az erőteljesebb Qualcomm Snapdragon 732G működteti. Ugyanakkor az ára várhatóan hasonló szinten fog mozogni, habár ez az információ Magyarországon még nem ismert.

Paraméterek/Modell Realme 8 Realme 8 Pro
Kijelző 6,4" (20 : 9) 6,4" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 414 ppi 2 400 × 1 080 px, 414 ppi
Super AMOLED Super AMOLED
Hátlapi kamerák fő: 64 Mpx, f/1,8 fő: 108 Mpx, f/1,8
széles látószögű: 8 Mpx, f/2,2 széles látószögű: 8 Mpx, f/2,2
makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 2Mpx, f/2,4
mélységérzékelő: 2 Mpx, f/2,4 mélységérzékelő: 2 Mpx, f/2,4
Előlapi kamera 16 Mpx, f/2,4 16 Mpx, f/2,4
Chipszett Mediatek Helio G95 Qualcomm Snapdragon 720G
GPU Mali-G76 Adreno 618
RAM 4/6 GB 8 GB
Belső tárhely 128 GB, microSDXC akár 256 GB 128 GB, microSDXC akár 256 GB
Rendszermemória Android 11 Android 11
5G hálózat támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 4 500 mAh
30W gyorstöltés 50W gyorstöltés
USB-C
3,5mm jack
Méretek 73,9 × 160 × 8,1 mm 73,9 × 160 × 8,1 mm
Tömeg 191 g 176 g
Ár 79 990 Ft-tól 116 990 Ft

Megfelelő akkumulátor üzemidő és 50W-es gyorstöltés támogatás

Ami az akkumulátort és a töltést illeti, azonban, az új Realme 8 és 8 Pro telefontulajdonosok örülhetnek, habár a vállalat meglepő lépést tett. Az alap nyolcas egy 5 000 mAh-s akkumulátort kapott 30 W gyorstöltés támogatással, amelynek köszönhetően a telefon 65 perc alatt teljesen feltöltődik. A Realme 8 Pro változat kisebb kapacitással érkezik - 4 500 mAh - , amelyet viszont 50 W-os gyorstöltés egészít ki. A gyártó szerint ez már 47 perc alatt garantálja a teljes feltöltöttséget. Ez egy szép érték, ám nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a Realme 7 Pro ennél gyorsabb, hiszen mindössze 34 perc alatt teszi meg ugyanezt.

Realme 8 Pro
A Realme 8 Pro 47 perc alatt teljesen feltöltődik. Forrás: realme.com

A Realme 8 és 8 Pro készülékeken, azonban, be lehet kapcsolni a szuper energiatakarékos módot, amely kifejezetten hasznos, ha szinte teljesen lemerült a telefonod, de még néhány óráig szükséged lenne rá. Bekapcsoláskor a a készülék csak a legfontosabb funkciókra korlátozódik, így például a Realme 8 Pro akár 32 órán keresztül is működőképes marad 5%-os töltöttség mellett. Az alap verzió pedig akár 48 óráig is bírja.

Realme 8 és 8 Pro: ár és elérhetőség Magyarországon

Az újdonságokat 2021. március 24-én mutatkoztak meg a világnak, Magyarországon pedig április 8-án. Ha érdeklődsz irántuk, akkor örömmel tudatjuk, hogy már folyik a normál értékesítésük. 2021. április 21-től a hivatalos magyar árak a következők:

i Még érdekelhet

A Realme 8 és 8 Pro telefonok több területen is érdekes jellemzőkkel érkeznek. Azonban, a szokatlan lépések most sem maradtak el, ugyanis nem minden paraméter lett feltétlenül jobb, mint a korábbi generáció esetében. Például, a kamera és a megjelenés előnyére változott, ám mindkét készüléket ugyanaz a rendszerchip működteti, mint a tavalyiakat, ráadásul a Realme 8 kijelzője most mindössze 60 Hz-es frissítést kapott.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ