Shop roku 0% splátky mobily, notebooky

Recenzió a Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztőről

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Egy házi felülvizsgálat során teszteltük a számodra a Philips PerfectCare 9000 sorozatú őzfejlesztőt, amely a világon elsőként rendelkezik mesterséges intelligenciával. A beépített kamerával együtt egyedülálló technológiát hoz, amelynek köszönhetően a vasaló felismeri, hogy milyen típusú szövetet vasalsz, és ehhez igazítja a gőzkibocsátását. Hogyan kell dolgozni ezzel a gőzfejlesztővel? Valóban megkönnyíti a vasalást? Olvasd el a recenziónkat.

Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója

Philips PerfectCare 9000 Series (RECENZIÓ) – TARTALOM

 1. Mikor és hol zajlott a Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő tesztelése
 2. A Philips PerfectCare 9000 Series paraméterei és funkciói
 3. Ismerkedés a gőzfejlesztővel és kiszolgálása
 4. Vasalás a Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztővel
 5. A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő karbantartása
 6. A Philips PerfectCare 9000 Series záró értékelése

Mikor és hol zajlott a Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő tesztelése

A saját háztartásomban teszteltem a Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztőt, ahol két felnőtt és két gyermek él. A mosógép és a szárítógép naponta működik nálunk, így vasalnivalóban nincs hiány. Számomra a vasalás az egyik legrosszabb házimunka, és bár a lehető legjobban kerülöm, még a szárítógép sem tudja kezelni a férjem ingjeit és a gyermekeim  felsőrészeit, hogy az eredmény tökéletes legyen. Szóval egyszer-egyszer nem tudok elkerülni egy órát a  vasalóval. A vasalástól való idegenkedésem ellenére nagyon kíváncsi voltam a gőzfejlesztő tesztelésére, mert arra számítottam, hogy ez sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszi a vasalást, ezért boldogan mondtam igent a felülvizsgálati ajánlatra.


A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő sikeres dizájnjával is örömet szerez

A Philips PerfectCare 9000 Series paraméterei és funkciói

A Philips PerfectCare 9000 sorozatú gőzgenerátor legjellemzőbb vonása egyértelműen az ActiveSense technológia, amely beépített kamerát és mesterséges intelligenciát használ fel a vasalnivaló felismerésére. A szövet típusától függően ezután beállítja az ideális hőmérsékletet és gőzmennyiséget.

Vasalás közben a gőzfejlesztőnek a gőz kimenetét annak megfelelően kell beállítania, hogy éppen hol mozog a vasaló. Ez azt jelenti, hogy növeli a teljesítményt a ráncosabb helyeken, míg jobb körülmények között csökkenti a teljesítményt.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő beépített kamerája

A Philips korábbi gőzfejlesztőinek legtöbb modelljéhez hasonlóan függőleges gőzölő funkciót, nagy gőzkibocsátást, egyszerű kezelhetőséget és intelligens gyorshűtési funkciót kínál, amelynek köszönhetően a vasalót a vasalódeszkán, sőt a ruhákon is hagyhatja, és nem fogja elégetni őket.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő

Műszaki paraméterek


Paraméterek Philips PerfectCare 9000 Series
Gőzkimenet
180 g /min
Gőznyomás 750 g
Víztartály űrtartalma 1,8 l
Tömlő hosszúsága 1,8 m
Tápkábel hosszúsága 1,8 m
Energiafogyasztás 3 100 W
Felmelegedés ideje 2 minuty
Függőleges gőzölés
Biztonsági kikapcsolás
Méretek 22,9 x 28,8 x 49,3 cm
Vasaló tömege 0,97 kg
Alapzat tömege a vasalóval 5,5 kg
A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
A vasaló praktikus fényjelzéssel van ellátva. Az alapzata szintén.

Ismerkedés a gőzfejlesztővel és kiszolgálása

A gőzfejlesztő csomagja egy teljesen összeállított készüléket, azaz egy vasalóval ellátott alapzatot tartalmaz. Nem kell semmit összeállítani vagy összeszerelni. Mivel soha nem volt gőzfejlesztőm, kissé meglepődtem a készülék méretén. De azonnal megpróbáltam összemérni a vasalót, és érezhetően könnyebb a klasszikus vasalómhoz képest.

A csomagban természetesen magyar nyelvű utasításokat is találsz, amelyek gyakorlati képi résszel kezdődnek. Ez az, amely rövid idő alatt végigvezet  a gőzfejlesztő minden működésén és beállításán. Olyan részletesen vannak  összeállítva, hogy nem is kellett a kézikönyv szöveges részéhez mennem.

A gőzfejlesztő kialakítása egyszerre nagyon sikeres és praktikus. A készülék nagy része elegáns fekete színben készül, amelyet arany-rózsaszín elemek egészítenek ki. Az alap alsó részén praktikus fogantyúk találhatók a tömlő tárolására és egy kivágás a tápkábel tárolására. Ezért, ha a gőzfejlesztő nem működik, a kábelek nem zavarnak. A vasaló helyének tetején található egy gomb a vasaló reteszeléséhez és kinyitásához. Gyermekes háztartásban nagyon praktikus biztonsági funkció.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
Biztonsági zár és praktikus megoldás a tömlő elhelyezéséhez.

A gőzfejlesztő üzembe helyezése

Az első vasalás során követtem a képekben bemutatott utasításokat. Az alapzat hátulján egy 1,8 literes víztartály található. "Min" és "max" jelzésű vízszintjelzővel van felszerelve. A tartályt a praktikus fogantyúnak köszönhetően nagyon könnyű eltávolítani és visszahelyezni, a töltő nyílás pedig elég széles.

A tartály feltöltése és behelyezése után a generátor bekapcsolható az aljzatba, és a gomb megnyomásával elindítható. Azonnal elkezd felmelegedni, és elindul a fényjelzés az alapzaton és a vasalón is. Amíg fehéren villog, a generátor melegszik, amint kékre vált, üzemkész. A készülék ezt hangjelzéssel is közli. A gyártó szerint két percen belül felmelegszik, amit meg tudok erősíteni.

<

Vasalás a Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztővel

Első vasalás a gőzfejlesztővel

A generátor felmelegítése után azonnal elkezdtem vasalni az első ruhadarabokat, miközben a beállított automatikus gőzkimenetet megtartottam (kézi üzemre kapcsolható). A vasaló valóban csak a szövet alkalmazásával vagy szoros megközelítésével reagál. Mivel nem tudtam, mit várhatok a gőzfejlesztőtől, a gőz teljesítménye meglepett. Az első vasalt póló ráncai a szemem előtt tűntek el, pedig  a vasalásba még "igazán bele se merültem".

Az első vasalás során több pólót, inget és farmert vasaltam. Rögtön el kellett ismernem, hogy a gőzgenerátorral végzett vasalás egyértelműen különbözik a közönséges gőzölős vasalástól. Egyáltalán nem kellett semmit beállítanom a gőzfejlesztőn, mindent az automatikus funkcióira hagytam, és rekordidő alatt vasaltam ki a ruháimat, és olyan precízen, amennyire a vasalómmal soha életemben nem sikerült.

A Philips PerfectCare 9000 gőzfejlesztő recenziója A Philips PerfectCare 9000 gőzfejlesztő recenziója
Vasalás közben ráhelyezheti a vasalót ruházatra, anélkül, hogy megégne.

A Philips PerfectCare 9000 Series mindent kivasal

A következő napokban olyan dolgokat kezdtem vasalni, amelyeket általában nem vasalok, és inkább kézzel simítom ki őket, miközben hajtogatom. Vasaltam mindent, amit kimostam, és ez nem volt olyan borzasztó, mint máskor.

Összességében a leginkább az időmegtakarítást értékeltem, amikor a gőzfejlesztővel dolgoztam - becslésem szerint a vasalás talán 80% -kal gyorsabb volt, ami igazán jelentős. A pólókat, nadrágokat, törölközőket és konyharuhákat szó szerint egy perc alatt kivasalhatók, hacsak nem rendelkeznek valamilyen különleges dekoratív hajtással. Körülbelül három perc alatt sikerült kivasalnom egy inget, néha még gyorsabban is, miközben 5-10 percig kell küszködni a vasalóval.

További észrevehető plusz a könnyebb kezelhetőség. A vasaló könnyű és kényelmesen illeszkedik a kézbe, és mivel nem kell visszahelyezni az alapra, vagy úgy tartani, hogy ne égesse meg a vasalódeszkát, nemcsak időmegtakarítás, hanem kevesebb erőfeszítés is szükséges a vasalás során.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
A vasalás gyors és hatékony.

Függőleges vasalás

Az egyik függönyünk volt a gőzfejlesztő terhelési tesztje. Akár szárítógéppel szárítom őket mosás után, akár alaposan felakasztom egy kültéri zsinórra, mindig iszonyatosan gyűrött. A vasalása pedig valóban művészet. A szövet még a gőzölés funkció használata esetén is ellenáll a normál vasalónak, és a "hadd lógjon" rendszer sem működik nagyon jól. Ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom rajta a függőleges vasalás funkciót. A gőzfejlesztő azonban nagyon jól kezelte, és sokkal simább lett.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
Függőleges vasalási funkció

Összességében a függőleges vasalási funkció nagyon hasznos. A biztonságos kezelés érdekében csak kézi üzemmód használható ebben a helyzetben - ez azt jelenti, hogy a gőzt manuálisan adagolod a vasalófogantyú gombjával. Segítségével könnyű vasalni ruhákat vagy ingeket egy vállfán, anélkül, hogy megcsúsznának, és megint meggyűrődne a vasalódeszkán. A függöny vasalásakor ügyelj arra, hogy a dugó elérhető távolságban legyen, és hogy az alapzatot nehezebb mozgatni. Ezzel azonban megmenekülhetsz az időigényes és nem hatékony vasalástól és a függöny vasalódeszkán lévő vasalásától.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
A gőzfejlesztő funkciói.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő karbantartása

A gőzfejlesztő rutinszerű karbantartása nem nehéz. Minden vasalás után ki kell önteni a maradék vizet a tartályból, és a készüléket egyszer-egyszer meg kell tisztítani a vízkőtől. Erről egy villogó lámpa értesít (egy hónap vagy 10 vasalás után). A tisztítást az alapzat alján található forgatógombbal végezzük. Alá kell helyezni egy edényt, és elforgatni a gombot, majd a víz vízkő darabokkal fog kifolyni az alapzatból.

A vízkő a vasalási felületen is megtelepedhet, különösen, ha a vízkő rendszeres eltávolítását a tartályból figyelmen kívül hagyják. Ebben az esetben ugyanúgy járj el, mint a rendszeres karbantartásnál, majd önts desztillált vizet a tartályba, és három percig manuálisan engedd ki a gőzáramot egy erős anyagra.

A Philips PerfectCare 9000 Series gőzfejlesztő recenziója
A karbantartás a forgatógombnak köszönhetően egyszerű.

A Philips PerfectCare 9000 Series záró értékelése

Az ezzel a gőzfejlesztővel történő vasalást nem lehet összehasonlítani a közönséges vasalóval. Bár nem szeretek vasalni, ez a készülék minden tekintetben határozottan lenyűgözött. Egyetlen negatívumot sem találtam rajta, talán csak a magasabb árat, amely alapjában véve arányos más márkák teljesítményével és prémium modelljeiével. Az összes általam vasalt szövetet kezelte, a vasalás nagyon gyors, kényelmes és sokkal könnyebben megtanulható volt.

Az automatikus funkciónak és a magas időmegtakarításnak köszönhetően a nagy teljesítmény mellett a gőzfejlesztő kialakításának és méreteinek is örültem, ennek köszönhetően kényelmesen tárolhattam a technikai helyiség polcán. A nagyobb tömeg (5,5 kg) kissé észrevehető hordozáskor, és mivel nincs minőségi vasalódeszkám, az alapzatot a konyhapultra kellett építenem (a vasalódeszka valószínűleg átfordulna). Végül nem is tartanám negatívnak a tömeget, egy kis vasalódeszkán a generátor így is túl sok helyet foglalna el, és mivel jól "meg lehet ragadni", az átvitel fizikailag nem nagy igénybevétel.

Végül, de nem utolsósorban ki kell emelnem a biztonsági jellemzőket, mert a biztonság a mindent elérő kezű kisgyerekek miatt fontos, olyan dolog, amelyektől egy kicsit féltem a felülvizsgálat előtt. De a Philips nagyon jól megoldotta. A vasaló nem távolítható el a gőzfejlesztőből, ha a reteszelésére kattintanak. Automatikus kikapcsolási funkcióval is rendelkezik, és ha a vasalási felületen vagy a ruháján hagyod, akkor ezt felismeri és azonnal csökkenti a teljesítményt. Nem károsodik semmi. Az alapzat kiváló stabilitását a csúszásgátló lábak biztosítják, és nekik köszönhetően biztosan nem tudna csakúgy felborulni.

Philips

Philips PerfectCare 9000 Series

Gőzfejlesztők

Az automatikus vasalási funkcióval rendelkező gőzfejlesztő a szövet típusának megfelelően beállíthatja a hőmérsékletet és a gőz mennyiségét a vasalás során. Soha nem égeti el a ruhákat, és lehetővé teszi a függőleges vasalást. Számos biztonsági funkcióval, intuitív kezelőszervekkel és gőzhang-csillapító technológiával rendelkezik.

Pozitívumok

 • A vasalás hihetetlenül gyors és egyszerű
 • Kitűnő  manipuláció a vasalóval
 • Kiváló eredmények minden anyagon
 • Automatikus teljesítmény funkció a szövet típusától függően
 • Biztonsági elemek
 • Lehetőség van elrejteni a tömlőt és a kábelt az alapzatban
 • Intuitív vezérlés
 • Könnyű karbantartás
 • Lehetőség van függőleges vasalásra
 • Nem égeti el a ruhát akkor sem, ha a vasaló rajta marad

Negatívumok

 • Magasabb ár

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ