Black Friday květen 2021 HP, Media ApF v HU

Mi legyen a redukcióval: mit mivel kapcsoljunk össze és hogyan?

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

Nagyon sokféle reduktor létezik. Nemcsak kábel meghosszabbítására szolgál, hanem a különböző típusú csatlakozókkal történő információcserére is. Sokan közülünk gyakran alkalmaznak reduktorokat, vagy szeretnének reduktorokat használni, ezért megmutatjuk, hogy milyen fajtájú reduktorok léteznek, hogyan működnek és hogyan kell őket megfelelően csatlakoztatni.

Reduktorok - bevezető kép

Reduktorok – TARTALOM

 1. Audió reduktorok: hangszórók, fejhallgatók és lejátszók csatlakoztatása
 2. Videó reduktorok: monitorok, televíziók és más videókészülékek csatlakoztatása
 3. Töltő reduktorok: mindenféle eszköz töltéséhez
 4. Adat reduktorok: adatátvitel vizuálisan inkompatibilis eszközök között
 5. Hálózati reduktorok: amikor hiányzik az ethernet port
 6. Antenna reduktorok
 7. Belső reduktorok PC-hez: számítógép-építők számára

Audió reduktorok: hangszórók, fejhallgatók és lejátszók csatlakoztatása

A hangtechnika területe függ az egyes alkatrészek összekapcsolódásától. Sok felhasználó - az ún. audiofilek számára, akik a hangminőségre összpontosítanak, és a lehető legnagyobb mértékű javítás módját keresik, a megfelelő kábel használata gyakran a legalapvetőbb kérdés audiókészleteik felépítése és fejlesztése során. Persze van hatása, de a közönséges fül számára gyakorlatilag nem hallható. De milyen kábelek lennének csatlakozók nélkül azok, amelyekhez kapcsolódnak? Ebben a részben éppen a csatlakozókra, az audió reduktorokra, hangcsökkentőkre és arra is  összpontosítunk, hogy mit és főleg hogyan lehet velük összekapcsolni az audió területén.

Általában arról van szó, hogy a készlet egyes alkotóelemeit összekapcsolják, azaz a lemezjátszó, CD-lejátszó, magnó stb. csatlakozóit. Csatlakoztatnak a vevőkészülékhez/erősítőhöz (azaz valamilyen középponthoz, ahol az összes alkatrész összefut), és ezt követően csatlakoztatják a hangszórókhoz. A második és nem kevésbé fontos szint a fejhallgató csatlakoztatása.

A hangzás területe lényegében egyszerű. Évek óta használnak univerzális csatlakozókészletet, amely lehetővé teszi a készlet minden elemének nagyon egyszerű csatlakoztatását.

Koncentráljunk először az ideális és egy gyakoribb állapotra, amikor a két csatlakoztatott eszköz csatlakozói összeillenek, és nincs szükség reduktorok használatára:

 • A mindkét végén megtisztított szigetelésű kábeleket a hangszórókhoz használt sorkapcsokkal csatlakoztatják az audióeszközhöz.
 • A cinch csatlakozók (szintén RCA), az audió eszközökön van egy F típusú (ún. nőstény), ezért szükség van egy csatlakozó cinch kábel megvásárlására, amelynek mindkét végén M (hím) típusú csatlakozók vannak. Mindkét sztereó kábelen (két cinch csatlakozóval, leggyakrabban piros és fehér) van mindkét végén, vagy lehetőség van két mono kábel (mindkét oldalon egy-egy cinch) használatára.

3,5 mm-es jack 6,3 mm-es jack vs 3,5 mm-es jack Cinch

A leggyakoribb audió csatlakozók: balra a 3,5 mm-es jack, középen összehasonlítás a 6,3 mm-es jack (nagy) és 3,5 mm-es jack (kicsi) között, és jobbra a cinch (RCA).

A leggyakoribb csatlakozó: 3,5mm-es jack

De most összpontosítsunk azokra az esetekre, amikor a csatlakozó nem kapcsolható össze a csatlakoztatott eszközzel. Ki kell emelni azt a tényt, hogy ez legtöbbször olyan helyzet lesz, amikor fejhallgatót vagy aktív hangszórókat fogunk csatlakoztatni. Ezeknél a csatlakozókábel általában a cinch típusú csatlakozó mellett található, valószínűleg a legismertebb audió csatlakozóval, a 3,5 mm-es aljzattal. A legtöbb eszköz (a különféle lejátszókon, mobiltelefonokon vagy laptopokon kívül) ezzel a csatlakozóval van felszerelve. A probléma akkor jelentkezik, amikor 3,5 mm-es csatlakozót kell csatlakoztatni a 6,3 mm-es csatlakozóhoz, amely megtalálható az erősítőkön/vevőkészülékükön és hasonló eszközökön. A 6,3 – 3,5 mm-es jack reduktor nagyon egyszerű eszköz, amelyet néhány forintért megvásárolhat.

Tekintettel arra, hogy a 3,5 mm-es csatlakozó nagyon elterjedt, a piacon vannak olyan kábelek formájában létező reduktorok, amelyek lehetővé teszik annak csatlakoztatását még olyan eszközökhöz is, amelyek nem rendelkeznek ezzel a kimenettel, fejhallgatóként vagy AUX-ként is megjelölve. Általában osszuk két csoportra a 3,5mm-es jack - cinch típusú reduktorokat:

 • 3,5mm-es jack - cinch (sztereó, 2× M)
 • 3,5mm-es jack - cinch (sztereó, 2× F)

A kapcsolat fordítva is működik, pl. ha csak fejhallgató-kimenettel rendelkező eszközt (általában mobiltelefont) szeretne csatlakoztatni egy otthoni audió-készülékhez.

i

Mindkét változat rendelkezésre áll monóban is

A 6,3mm-es jack és amire jó

A fentiekben említett 6,3 mm-es jack variánst az audió eszközök kimenete tekintetében említettük. Gyakran hangszer-kábeleknél találkozunk vele (pl. elektromos gitárt erősítőhöz csatlakoztatva). De a keverőpultok általában nem rendelkeznek ilyen típusú bemenettel. Ezért a  6,3mm-es jack - XLR3 reduktor az, ami nem hiányozhat egyetlen zenész utazótáskájából sem.

Cinch - 3,5 mm-es jack reduktor 6,3 mm-es jack - XLR reduktor

A leggyakrabban használt audió reduktorok magukban foglalják a 3,5 mm-es jackről a cinchre (balra) irányuló reduktorokat, és a zenészek számára elengedhetetlen 6,3 mm-es jack -  XLR reduktorokat.

Hang a számítógéphez USB-n keresztül

Számos modern laptop már nem is rendelkezik audió be- és kimenettel, csak USB-vel. Ebben az esetben egy kis eszközt kell használni az USB csatlakozóhoz, amelyhez a fejhallgató kábelét és a mikrofon kábelét csatlakoztatják, mindkettőt egy-egy 3,5 mm-es csatlakozóval lezárva. Kevésbé praktikus lehetőség a külső hangkártya, amely szélesebb csatlakozási lehetőségeket kínál. Ez a megoldás azonban inkább alkalmas asztali számítógépekhez, mint laptopokhoz, különösen mert a professzionális külső hangkártyák már nem éppen kicsik.

i A legjobb fejhallgató (ÁTTEKINTÉS): játékhoz, True Wireless, Hi-Fi és mások

Hang a  telefonhoz USB-n keresztül (USB-C)

A fejhallgató-csatlakozók már nem szabványosak a mobiltelefonoknál. Noha a vezeték nélküli fejhallgatók már a helyükön vannak, egyes felhasználók még mindig a klasszikus vezetékes kapcsolatot részesítik előnyben, például kedvenc fejhallgatóik miatt, amelyeket nem akarnak lecserélni. Ebben az esetben különféle típusú reduktorok állnak rendelkezésre. Fő alkotóelemük mindig egy 3,5 mm-es jack (F), a rövid kábel másik végén, majd a megfelelő M-típusú csatlakozó, azaz:

Ha van USB-A - jack kombinációnk, akkor ez nem csupán egy reduktor, hanem a kapcsolatot mindig egy külső hangkártya biztosítja. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy átmenet az analógról a digitális jelre, és először azt kell feldolgozni. Erre minden laptopnál szükség lesz. Az USB-C és a Lightning reduktorok esetén a helyzet kissé más. A gyártók elsősorban arra számítanak, hogy a mobiltelefonokkal együtt alkalmazzák a reduktort, hogy kihasználják az ezekbe az eszközökbe közvetlenül integrált DA-átalakító előnyeit.

AlzaPower - HDMI a VGA-n AlzaPower - HDMI az USB-C-hez HDMI a DisplayPort-hoz
A képeken láthatjuk az előbb említett reduktorokat. A bal oldali cinch csatlakozóhoz, a közepén lévőn a lightning csatlakozóhoz és a jobb oldalon található egy microUSB csatlakozóhoz vezet.

Az audió reduktorokról szóló rész végére: A felhasznált anyagok minősége befolyásolja az így kapott hangot. Ezért érdemes bevált márkákba fektetni, és kerülni kell a név nélküli változatokat. Ezek kiszolgálnak ugyan, de károsak lehetnek a hallgatási élményre. A mobiltelefonok reduktorainak alkalmazási területe szintén furfangos (lásd fentebb). Ott mindenképpen érdemes az eredeti kiegészítők után nyúlni közvetlenül a telefongyártó műhelyéből. Csak így biztosíthatjuk a 100%-os kompatibilitást.

Videó reduktorok: monitorok, televíziók és más videókészülékek csatlakoztatása

Ha van régebbi monitorja otthon, és például egy laptophoz vagy egy újabb számítógéphez kívánja csatlakoztatni, akkor videó reduktorra lesz szüksége. A monitorokon kívül a videókábelt televíziókhoz vagy projektorokhoz is használják.

Ez ma messze a legelterjedtebb HDMI kábel/csatlakozó. Elsősorban abban kiemelkedő, hogy tömörítetlenül, azaz maximális minőségben képes továbbítani a képet, és audiót vagy ethernet-et is továbbíthat monitorokhoz, televíziókhoz, projektorokhoz, telefonokhoz, tabletekhez és szinte bármihez. De régebbi monitorokkal vagy televíziókkal nem túl jól értik meg egymást.

A HDMI port jelenleg három változatban érhető el. HDMI, mini HDMI és mikró HDMI. A klasszikus HDMI-t monitorokban, televíziókban, projektorokban stb. használják, és ez a leggyakoribb. Maga a HDMI szabvány nem határozza meg a maximális kábelhosszúságot, de a gyakorlatban legfeljebb 5-10 méter hosszúsággal találkozhatunk. A hosszúság a kábel felépítésétől és minőségétől függ. Jobban, mint bárhol máshol, ha el akarja kerülni a videoátviteli hibákat, válasszon drágább kábeleket, amelyek nagyobb adatátviteli sebességet kínálnak. Ez különösen igaz nagy távolságok esetén történő továbbítás esetén.

HDMI, összehasonlítás
Háromféle HDMI (M) csatlakozó egymás mellett. Balról jobbra standard, mini HDMI és micro HDMI. Kép forrása: Wikimedia Commons

i

Az iPort mini HDMI elterjedt például digitális tükörreflexes fényképezőgépeken, kamerákon vagy tableteken. A Micro HDMI pedig csatlakoztatható néhány okostelefonhoz, de főleg például a Raspberry Pi mikrokomputerekhez.

 • HDMI – VGA reduktort használsz, amikor idősebb monitorod van, amit például össze akarsz kapcsolni egy laptoppal, amely a mai időkben VGA-val többnyire már nem rendelkezik. Itt analóg jelek közötti átalakítás van, ezért ez a fajta reduktor drágább. A kábel doboza egy kis számítógép, amely biztosítja ezt az átvitelt.
 • HDMI – DVI reduktor esetében nagyon hasonló a felhasználás. A DVI formátum ugyan újabb, mint a VGA és a jel benne már digitális, ugyanakkor folyamatosan egy elavult csatlakozóról van szó és a DVI esetében ritkábbak a portok, mint a VGA-nál. Vigyázat – a DVI csatlakozónak több különböző formája van. A választ arra, hogy hogy ismerheted ki magadat bennük, a Mi az a DVI? cikkben találod.
 • HDMI – USB reduktor az egyik legújabb. Leggyakrabban okostelefonok monitorhoz vagy televízióhoz való csatlakoztatására használják az USB-C töltőporton keresztül. Az USB régebbi verzióit nem videójel továbbítására készítették, ezért a HDMI-hez képest minőségromlás fordulhat elő. Ezt a betegséget azonban az USB-C széles adatfolyamával és sokoldalúságával kiküszöböli, és egyes esetekben (pl. laptop csatlakoztatása külső monitorhoz) a HDMI alternatívájaként használják.
 • HDMI – DisplayPort reduktor kizárólag korszerű eszközök csatlakoztatására szolgál. A HDMI és a DisplayPort két modern technológia, amelyek egymás mellett léteznek, és bár nagyon hasonlóak, a csatlakozók nem kompatibilisek. A HDMI-hez képest a DisplayPort gyakoribb a számítógépeken, mint a televíziókon, így a reduktort használhatod például e két eszköz csatlakoztatásakor.
AlzaPower - HDMI a VGA-hoz AlzaPower - HDMI az USB-C-hez HDMI a DisplayPort-hoz
Bemutatjuk mindhárom fent említett reduktort. Balra a HDMI-VGA, középen a HDMI-USB-C, jobb oldalon pedig a HDMI-DisplayPort.

Ezenkívül az összes említett reduktor természetesen a fordított változatban is létezik. Például, hasonló módon csatlakoztathatsz egy új monitort egy régi számítógéphez. Az összes csatlakozó nem rendelkezik az audió és az Ethernet HDMI-ként történő továbbításának képességével. A HDMI esetében tehát vannak HDMI-cinch és HDMI-ethernet reduktorok is, amelyek használata pontosan olyan, mint ami elvárható.

Régebbi és nagyon ritkán használt csatlakozó a SCART. Analóg videó- és audiójeleket továbbít, de manapság már nem elterjedt, mert nem érti a modern videóstandardokat, például az RGB-t. Azonban a SCART - cinch vagy a SCART - 3,5 mm-es jack reduktorok gyakoriak. A SCART audió továbbra is kompatibilis a modernnel.

Scart csatlakozó Scart - cinch reduktor Scart - 3,5 mm-es jack reduktor

Régebbi SCART videó csatlakozó és két lehetséges reduktor. Középen a cinch  (a sárga a videó kábel, a piros és fehér a sztereó hanghoz) és mellette a hangreduktor egy 3,5 mm-es aljzathoz.

Töltő reduktorok: mindenféle eszköz töltéséhez

Töltő reduktorokkal manapság szó szerint minden sarkon találkozhatunk. Bármi, amihez elméletileg szükség lehet villamos energiára, valószínűleg használ mindenféle reduktorokat. Ugyanakkor ki kell emelni egy fontos tényt. A töltő reduktoron keresztül adatok is áramlanak - és fordítva. Ez nem jelenti azt, hogy bár külön fejezetünk van az áramellátáshoz és az adatátvitelhez, két különböző kábelre lenne szüksége.

Az USB-C csatlakozót az utóbbi időben egyre többet használják, egy egyszerű okból - hihetetlenül sokoldalú. A modern elektronika túlnyomó többsége, legyen szó telefonról, tabletről, laptopról vagy számítógépről, USB-C-re vált. Az erre a formátumra való átállást nemrég az Apple vállalta (de nem a Lightning csatlakozót használó iPhone-okon), amely eddig távol maradt az USB-szabványtól. Röviden, ez azt jelenti, hogy egy kábellel szinte bármi feltölthető.

i

A mobiltelefonok táplálása általában egy USB-A kimenettel rendelkező hálózati adapteren keresztül történik. A készülékre történő áram-átadásról a reduktoroknak/kábeleknek kell gondoskodniuk.

 • USB-A – USB-C jelenleg a leggyakrabban használt reduktor. Csatlakoztatod a kábel USB-A oldalát a hálózati adapterhez, az USB-C-t pedig telefonhoz, laptophoz, röviden, bármihez, amihez csak tudod. Ezenkívül az USB-C támogatja a gyorstöltést, ennek köszönhetően a telefon fél óra alatt feltölthető.
 • USB-A – Lightning reduktor használható az Apple márkájú iPhone telefonok és az idősebb iPad-ek töltéséhez.
 • USB-A – Thunderbolt 3 szintén az Apple márkához használható, ezúttal a laptopok esetében. Az idősebb MacBook-ok és néhány újabb még nem rendelkezik USB-C-vel, hanem Thunderbolt 3-mal. Bár csatlakozóik vizuálisan hasonlóak, a szabványok eltérőek, ezért reduktorra van szükség.
USB-A - USB-C USB-A - lightning
A bal oldalon az USB-A-tól az USB-C / Thunderbolt csatlakozóhoz, a jobb oldalon pedig a Lightning csatlakozóhoz való reduktor látható.

Az USB formátumnak vannak kisebb mini és mikró USB változatai is. A mini USB elterjedt például digitális fényképezőgépek vagy tabletek töltéséhez. A mikró USB pedig megtalálható a régebbi Android telefonknál.

Sudio Tio fejhallgató Sudio Tio fejhallgató

A két kisebb USB változat összehasonlítása. Bal oldalon a micro USB gyakran használt változata, a jobb oldalon mini-USB, mindkét esetben közvetlen összehasonlításban az USB-A-val.

Ha töltőadaptert keresel egy laptophoz, amely nem rendelkezik USB-C-vel, meg kell vizsgálnod az adott laptop márkájának ajánlatát. A laptop csatlakozók  általában gyártónként különböznek. Alternatív megoldás lehet speciális univerzális adapterek használata.

i A legjobb mobiltelefonok (AKTUALIZÁLVA)

Adat  reduktorok: adatátvitel vizuálisan inkompatibilis berendezések között

Sok felhasználó függ jelenleg az adat reduktoroktól. Elsősorban munkára használják, és jobb és egyszerűbb módot kínálnak a billentyűzet, egér vagy telefon számítógéphez való csatlakoztatására. Amint azt a töltő reduktorokról szóló részben már említettük, az adatok mellett az áram is átfolyik rajtuk. Ezért nem szükséges két azonos kábelt vásárolni egy eszközhöz.

A leggyakoribb az USB-C (male) USB-A (female) reduktor, amelyet a legtöbb számítógépes tartozékhoz használhat. Csatlakoztathatja vele a telefont, de a billentyűzetet, az egeret, az USB hub-ot és még sok minden mást is. A reduktor ellentétes esetben is működik, amikor az USB-C female csatlakozóvá, az USB-A pedig male csatlakozóvá válik.

Ha van egy laptopod HDMI vagy más grafikus port nélkül, de USB-C csatlakozóval rendelkezik, használd az USB-C (male) - HDMI (female) reduktort. Ha egy másik DisplayPort interfésszel rendelkező monitorral szeretnéd kibővíteni az asztalt, akkor olyan reduktorra lesz szükséged, amely 2 kisméretű csatlakozóval rendelkezik: USB-C - DisplayPort. Egyszerűen csatlakoztatod a laptopot a monitorhoz, és nem kell aggódnod a bonyolult csatlakoztatás miatt.

USB-C - USB-A USB-C - HDMI
A bal oldalon a reduktor az USB-A csatlakozóhoz, a jobb oldalon a HDMI csatlakozóhoz vezet.

Azoknál az eszközöknél, amelyek nem működnek, vagy nincs Bluetooth-kapcsolatuk, speciális reduktorokat is alkalmazhatsz a számítógépedhez csatlakoztatott USB-vevő formájában.

Hálózati reduktorok: amikor hiányzik az ethernet port

A hálózati reduktorokat elsősorban az eszköz rögzített internethez történő csatlakoztatására használják. Könnyen lehet, hogy amikor új laptopot, táblagépet vagy számítógépet vásárolsz, rájössz, hogy nincs LAN-portja. Melyek a lehetséges megoldások ebben az esetben?

 • USB 2.0, USB 3.0 (male) – RJ-45 (female) – megoldhatja egy LAN-port hiányát, ahol az internetkábel csatlakozna ezzel a reduktorral. Csatlakoztasd USB-n keresztül egy számítógéphez, és csatlakoztass egy Ethernet-kábelt RJ-45 csatlakozóval a reduktor másik oldalán.
 • USB-C (male) – RJ-45 (female) – ez a fajta reduktor az előző példához hasonlóan működik, az egyetlen különbség a laptophoz való csatlakozás típusa. Ezt a reduktort szabad USB-C csatlakozóval rendelkező számítógépekhez használják.
USB-C - RJ-45 USB-A - RJ-45
A bal oldalon láthatjuk a reduktort egy male USB-C csatlakozóval, míg a jobb oldalon a reduktort az USB-A felé vezetjük. Mindkét reduktor rendelkezik egy female RJ-45 csatlakozóval.

Érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy nem minden azonos csatlakozójú reduktor kínálja mindig ugyanazt. Néhányan gyorsabb internet-átvitelt tudnak kezelni, többnyire 10/ 100/ 1000 Mbps sebességgel. Néhányuk képes energiatakarékosságra, vagy például a LED-es állapot azonosításra. Vannak kombinált reduktorok, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre több eszközt csatlakoztass a számítógépedhez.

Antenna reduktorok

Az antenna reduktor az antennakábelek csatlakoztatására vagy összekapcsolására szolgál. Ezek az ún. koaxiális kábelek továbbítják a jelet a kábeltelevízióba, az internetes elosztókba stb. A választás során ajánlott több tényező alapján választani, mint például az árnyékolás (egy vagy több szigetelt kábelből áll) és különösen a a megfelelő végek.

Különböző eszközök csatlakoztatásakor a kábelek eltérése esetén antenna reduktorok vannak, amelyeknek köszönhetően a TV-t bármilyen kompatibilis eszközhöz csatlakoztathatod.

 • koaxiális dugó (M) → koaxiális csatlakozó (F)
 • koaxiális (SMA) → koaxiális (N)
 • antenna (IEC) → antenna (IEC)

Antenna reduktor - egyenes Antenna reduktor - ívelt

A közönséges antenna reduktorok két formája - egyenes és ívelt.

A set-top box csatlakoztatása  vagy a műholdas vevő csatlakoztatása ugyanazokat a szabályokat követi. Mindig a TV antenna-bemenetét használd (ha nem használsz semmilyen típusú Internet TV-t - ilyen eszközök HDMI-n keresztül vannak csatlakoztatva a TV-hez), vagy a falon lévő antennacsatlakozókat. Ez azt jelenti, hogy csakis koaxiális kábelre van szüksége.

Belső reduktorok PC-hez: számítógép-építők számára

Akár az asztali számítógépén is érezheted néhány fontos csatlakozás hiányát. Az ilyen reduktorok különösen hasznosak egy új számítógép összeállításakor.

 • USB 3.0 header (M) – USB 2.0 header (F) – akkor használod, amikor új házat vásárolsz a számítógépedhez, amely támogatja az USB 3.0-t, és megállapítod, hogy van egy régebbi alaplapod, amely csak az USB 2.0-t támogatja. A csatlakozók általában 19 tűsek a male csatlakozóhoz és 9 tűs a female csatlakozóhoz.
 • USB 2.0 header (M) – USB 2.0 header (F) – akkor használhatod, amikor például csak az elülső USB-paneledet kell meghosszabbítani.
 • 1× molex (M) – 1× ATX 4tűs (M) – ezek a csatlakozók a legtöbb esetben reduktorok 12 V-os tápellátással a processzorokhoz.
 • ATX 20tűs (male) – ATX 24tűs (female) – ATX 2.0 alaplap csatlakoztatására szolgál, 24 tűs csatlakozóval és szabványos 20 tűs ATX tápegységgel.
 • 2× 4-tűs PWM (M) – 1× 4-tűs PWM (F) – használd ezt a reduktort, ha azt szeretnéd, hogy a számítógépeden több ventilátor legyen, mint ahány PWM-kapcsolat van. A csatlakoztatott ventilátorok sebességét egyszerre szabályozhatod.
 • Molex – SATA Power – alkalmas, ha egy Molex tápcsatlakozóval ellátott merevlemezt szeretnél csatlakoztatni a SATA buszhoz.
USB 3.0 - USB 2.0 reduktor Molex - ATX reduktor Reduktorok a ventilátorokhoz
A bal oldalon található az USB 3.0 - USB 2.0 reduktor, középen a processzorok áramellátásához használt reduktor, a jobb oldalon pedig a nagyobb számú ventilátor csatlakoztatására szolgáló.

Csatlakoztathatsz egy reduktort két USB 3.0 csatlakozóhoz is közvetlenül az alaplapon, amely 20 tűs konzolban végződik. Miután csatlakoztattad az alaplaphoz, 2 teljesen működő USB-portod lesz.

i Ez is érdekelhet

A technológiával végzett műveletek nagy számával magyarázható, hogy napjainkban a reduktorok ezek elengedhetetlen részei. A megfelelő kiválasztása nagy tudomány, figyelembe véve a meglévő reduktorok számát. Céljuk szerint rendezve azonban mindenki tud választani közülük.

AlzaPower HDMI (M) - VGA (F) 0,1m fényes fekete - Átalakító
-32%
AlzaPower HDMI (M) - VGA (F) 0,1m fényes fekete
Átalakító - átviteli sebesség akár 10.2 Gb/s, felbontás akár FullHD 1920x1080, egyirányú átvitel, aranyozott csatlakozók, televíziókhoz, monitorokhoz és hasonló, VGA csatlakozóval ellátott berendezésekhez

-32% 2 490 Ft
1 690 Ft áfa nélkül 1 330 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 182 db
Termékkód: APWCB709b
AlzaPower HDMI (M) to VGA (F) with 3,5mm Jack adapter - matt fekete - Átalakító
-25%
AlzaPower HDMI (M) to VGA (F) with 3,5mm Jack adapter - matt fekete
Átalakító - HDMI kimenet, 3,5 mm-es jack kimenet, VGA bemenet, akár 10,2 Gb/s átviteli sebesség, akár FullHD 1920x1080-as felbontás, egyirányú átvitel, aranyozott csatlakozók, televíziókhoz, monitorokhoz és hasonló, VGA csatlakozóval rendelkező eszközökhöz

-25% 2 790 Ft
2 090 Ft áfa nélkül 1 650 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 15:00-tól
Utolsó 27 db
Termékkód: APWCB709v
AlzaPower HDMI (M) na VGA (F) 0,1m - fehér - Átalakító
-28%
AlzaPower HDMI (M) na VGA (F) 0,1m - fehér
Átalakító - HDMI kimenet, VGA bemenet, akár 10,2 Gb/s átviteli sebesség, akár FullHD 1920x1080-as felbontás, egyirányú átvitel, aranyozott csatlakozók, televíziókhoz, monitorokhoz és hasonló, VGA csatlakozóval rendelkező eszközökhöz

-28% 2 490 Ft
1 790 Ft áfa nélkül 1 410 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 20 db
Termékkód: APWCB709s
AlzaPower Mini HDMI-C (M) - HDMI (F) 0.1m - Átalakító
-49%
AlzaPower Mini HDMI-C (M) - HDMI (F) 0.1m
Átalakító - male csatlakozó: 1× HDMI mini (HDMI 1.3), female csatlakozó: 1× HDMI (HDMI 1.3), aranyozott csatlakozó, egyenes kábelvégződés

-49% 1 740 Ft
890 Ft áfa nélkül 700 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 15:00-tól
Utolsó 25 db
Termékkód: APWCB707b
AlzaPower DisplayPort (M) - VGA (F) 0.1m - Átalakító
-28%
AlzaPower DisplayPort (M) - VGA (F) 0.1m
Átalakító - hossz: 0,18 m, male csatlakozó: 1× DisplayPort, female csatlakozó: 1× D-Sub DE-15 (VGA. RS-232), egyenes kábelvégződés

-28% 2 490 Ft
1 790 Ft áfa nélkül 1 410 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 72 db
Termékkód: APWCB710b
AlzaPower Keychain Micro USB - Lightning MFi - Átalakító
-41%
AlzaPower Keychain Micro USB - Lightning MFi
Átalakító - male csatlakozó: 1× lightning, female csatlakozó: 1× micro USB (B típus) (USB 2.0), egyenes kábelvégződés

-41% 3 360 Ft
1 990 Ft áfa nélkül 1 570 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 29 db
Termékkód: APWCB050b
AlzaPower Keychain Micro USB - USB-C - Átalakító
-55%
AlzaPower Keychain Micro USB - USB-C
Átalakító - male csatlakozó: 1× USB-C (USB 2.0), female csatlakozó: 1× micro USB (B típus) (USB 2.0), OTG és Gyors töltés támogatása, akár 2,4 A, egyenes kábelvégződés

-55% 2 620 Ft
1 190 Ft áfa nélkül 940 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 15:00-tól
Utolsó 27 db
Termékkód: AEY0480
AlzaPower Flex Core USB-C / LAN, fekete - Átalakító
-39%
AlzaPower Flex Core USB-C / LAN, fekete
Átalakító - Gigabit Ethernet 1000 Mbps nagysebességű kapcsolat, Thunderbolt 3, lapos és rugalmas TPE anyag, nikkelezett fémcsatlakozó, hossza: 15 cm

-39% 6 560 Ft
3 990 Ft áfa nélkül 3 140 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 49 db
Termékkód: APWCB732b
AlzaPower DVI-D (24+1) (M) - HDMI (F)
Átalakító - male csatlakozó: 1× DVI-D Dual Link, female csatlakozó: 1× HDMI (HDMI 1.4), aranyozott csatlakozó, egyenes kábelvégződés

Kezdőár: 1 090 Ft áfa nélkül 860 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCB708b
AlzaPower Flex Core USB-C 3.1. Gen 1, fekete
Adatkábel - USB SuperSpeed 5 Gb/s, Sync & Charge akár 3 A, lapos és rugalmas TPE anyag, nikkelezett fémcsatlakozó, hossza: 14 cm

Kezdőár: 1 510 Ft áfa nélkül 1 190 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCB730b
AlzaPower Lightning MFi to 3.5mm Jack (F), ezüst
Átalakító - hossz: 0,1 m, male csatlakozó: 1× lightning, female csatlakozó: 1× jack 3.5 mm, MSI tanúsítvány, egyenes kábelvégződés

Kezdőár: 3 660 Ft áfa nélkül 2 880 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCB713w
AlzaPower USB-C (M) - HDMI 2.0 4K 60Hz (F) 0.1m
Átalakító - felbontás akár 3840 x 2160, 60 Hz, Thunderbolt 3 támogatása, sebesség akár 18 Gb/s, aranyozott csatlakozók, videó/audio jelek támogatása, 3 mód

Kezdőár: 4 490 Ft áfa nélkül 3 540 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCB705b
AlzaPower Flex Core USB-C / VGA, fekete - Átalakító
-47%
AlzaPower Flex Core USB-C / VGA, fekete
Átalakító - 5 Gb/s sebesség, Full HD 1920 × 1080@60 Hz, Thunderbolt 3, lapos és rugalmas TPE anyag, nikkelezett fémcsatlakozó, hossza: 13 cm

-47% 6 560 Ft
3 490 Ft áfa nélkül 2 750 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 27 db
Termékkód: APWCB733b
AlzaPower External Sound Card X250 - matt fekete - Külső hangkártya
-35%
AlzaPower External Sound Card X250 - matt fekete
Külső hangkártya - kétcsatornás, 2× 3,5 mm-es jack, USB-C csatlakozó, Realtek chipset, ellenálló fém kivitel, nejlon kábelburkolat, Plug & Play és Hot Plug funkciók támogatása

-35% 4 420 Ft
2 890 Ft áfa nélkül 2 280 Ft
Kosárba
Akciós ár
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 11 db
Termékkód: APWSDCE105b
AlzaPower Lightning MFi to 3.5mm Jack (F), fekete
Átalakító - hossz: 0,11 m, male csatlakozó: 1× lightning, female csatlakozó: 1× jack 3.5 mm, aranyozott csatlakozó, egyenes kábelvégződés

Kezdőár: 3 160 Ft áfa nélkül 2 490 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCB713b
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információk

Háromféle sütit használunk weboldalunkon:

 1. Nélkülözhetetlen sütik Ezek elengedhetetlenek a weboldal és funkcióinak működéséhez, amelyek használatáról Ön dönt. Nélkülük nem működne a weboldalunk, például nem tudna bejelentkezni saját fiókjába, vagy bevásárlói listákat létrehozni.
 2. Analitikai sütik Ezek az Ön tevékenységeinek nyomon követésére szolgálnak adatelemzés céljából, mint például a reklámozás hatékonyságának értékelése, személyre szabott tartalom felajánlása.

A sütik feldolgozásának elfogadásával funkcionális és analitikai sütik kerülnek telepítésre arra az eszközére, amelyet a weboldal megtekintésére használ (az "Értem" gombra kattintva mindkét kategóriát elfogadja, vagy a "Beállítások" gombra kattintva a kategóriák közül kiválaszthatja az egyiket). A nélkülözhetetlen sütiket mindig telepítjük az eszközére, azaz még az Ön beleegyezése nélkül is, mert ezek nélkül a weboldalunk nem működne.

Itt visszavonhatja hozzájárulását a sütik használatához. Társaságunk által használt sütik kapcsán Önnek joga van: hozzáférni a sütikhez, törölni a sütiket, módosítani, hozzáadni és javítani, korlátozni a feldolgozást, és joga van panaszt benyújtani a NAIH-hoz. A jogairól itt talál további információt.

Az Adatvédelmi feltételek között még részletesebb információkat találhat a sütik feldolgozásáról.