Resident Evil: Village: Minden, amit tudunk (KÜLÖNKIADÁS)

Termékkatalógus

Resident Evil: Village; wallpaper: cover

Resident Evil: Village: Minden, amit tudunk

Különkiadás: • Szerző: Jiří Fait

A Resident Evil: Village a Capcom sikeres Resident Evil 7 játékának közvetlen folytatása. Ismét Ethan Winters szerepébe bújunk, ám a Baker család háza helyett most egy viktoriánus faluban találjuk magunkat, amely nagyobb, nyitottabb, de egy kicsit kevésbé ijesztő. Különkiadásunkból mindent megtudhatsz a készülő túlélő horrorról.


Alza Magazin

A legújabb frissítések

(2021.06.02) Kiegészítve nem csak saját áttekintéssel.


(2021.04.21.)  Az áprilisi Showcase egy új trailert, demót a és az első előzeteseket és benyomásokat is tartalmazza.

(2021.01.22.) A januári Resident Evil Showcase stream felfedte a megjelenési dátumot, bemutatott egy új gameplay trailert és elárult egy keveset a közelgő kiadásokról.

Resident Evil: Village: Minden, amit tudunk – TARTALOM

Resident Evil: Village: Alapvető információk

A Resident Evil: Village egy első személyű túlélő-horror kalandjáték, amelyet a japán Capcom cég fejlesztett ki és forgalmaz. Ez a nyolcadik teljes értékű része a kultikus Resident Evil sorozatnak, amely 1996 óta van velünk. A történet részeként ezúttal egy rejtélyes európai faluba pillantottunk be, amely sok-sok csúnya (és szőrös) titkot rejteget sikátoraiban. Ismét sokféle fegyvert, vérszomjas és szétszórt ellenségeket, és mindenekelőtt néhány olyan pillanatot csíptünk el, amelyek miatt nem egy alkalommal nem éreztük magunkat teljesen biztonságban.

Játékmenetét tekintve a játék nem sokban különbözik a 2017-es Resident Evil 7: Biohazard-tól, amely már sejtette, hogy milyen irányt vehet a márka a jövőben. A Resident Evil Village-et májusban láthattuk PC-n és a múlt és a jelenlegi generáció főbb konzoljain. A játékban nincs hivatalos magyar lokalizáció, és a multiplayer még érkezőben, bár kissé más formában, mint azt valószínűleg sokan szeretnék.

Resident Evil Village - 4th Trailer

forrás: Capcom

Resident Evil: Village: Áttekintés, tippek, útmutató


A Resident Evil: Village szinte minden platformon stabilan tartja a „nyolcvanas“ minősítést. A kritikusok dicsérték a jól megtervezett falut, ahol a játék nagy része játszódik, a tisztességes tempót az első részben, és a hangulatot, amely bár nem tartott ki az egész játékban, de a döntő részekben jól kiegészítette a történetet.

Jiří Fait szerkesztő a legtöbb dologban egyetértett a többi kritikussal, de véleménye szerint a nyolcadik folytatásból hiányzott az előző rész sűrű atmoszférája, és a végére kissé kifulladt: a Capcom sok szempontból jó irányba halad a Resident Evil: Village kiadással. A lenyűgöző területeket, a nagyszerű játékmenetet és az audiovizuális formatervezést azonban időnként lehúzza a sokkal akciódúsabb koncepció, amely szinte nem is létező horror hangulatban szenved. A legtöbb más játékelem azonban remekül működik, és ha a sorozat rajongója vagy, akkor semmiképp sem szabad kihagynod a Werewolf Village-et.

Akkor is jól fogod érezni magad, ha "vakon" mész bele a Resident Evil: Village-be.

Forrás: vlastní

Resident Evil: Village: Megjelenés dátuma, platformok, kiadások


A Resident Evil: Village kiadását 2021. május 7-re tűzték ki, miután a januári információáramlás és az előértékesítés megkezdődött. A cím PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en lesz elérhető. A közvetítés során a Capcom producere, Peter Fabiano azt is megerősítette, hogy a PS4 és Xbox One verziók tulajdonosai ingyenesen frissíthetik a Resident Evil: Village-et a next-gen konzolokra.

A fent említett stream során láthattuk a Resident Evil: Village speciális kiadásainak leleplezését is. A standard kiadáson kívül, amely tartalmazza a játékot és a digitális hangsávot (csak akkor, ha előrendeled a címet a PS Store-ból), a Deluxe Edition-t további digitális tartalommal, valamint a Collector's Edition-t, amely egy Chris Redfield-szobrot tartalmaz.

Resident Evil: Village; screenshot: sběratelská edice

A Collector's Edition egy Chris Redfield-szoborral, steelbookkal, artbookkal és a falu poszterével büszkélkedhet, és tartalmazza a Deluxe Edition összes digitális tartalmát.

forrás: Capcom

Resident Evil: Village: Magyarország, magyar lokalizáció


A Resident Evil: Village hivatalos magyar lokalizációjára még nem került sor, de van rá némi remény.

Resident Evil: Village: Sztori


A Resident Evil: Village történet főszereplője ismét Ethan Winters, egy rendszermérnök, aki a Resident Evil 7: Biohazard főszereplője is volt, és ahol igazán kiteljesedett. A sztori elején éppen a korábbi eseményekből lábadozik, amikor hirtelen nem más, mint a sorozat egyik ikonikus hőse, Chris Redfield robban be a színre. Belépése azonban nem teljesen idilli. Gyakorlatilag kivégzi Ethan feleségét, Miát, mire Ethant magát (és lányát, Rose-t) is elviszik, Ethan pedig később egy kis európai hegyi faluban találja magát, egy hatalmas nemesi kúria árnyékában, amely kísértetiesen emlékeztet a Resident Evil 4 kastélyára.

Resident Evil Village - 3rd Trailer

Ethan nem Leon Kennedy vagy Chris Redfield, de eddig minden bajból kihúzta magát. Meglátjuk, hogyan birkózik meg a "magas vámpírhölggyel" és a szakállas óriásokkal a Capcom legújabb horrorfilmjében.

forrás: Capcom

Bár a helyi erőd és a kis falu első ránézésre hangulatosnak tűnik, mint a Resident Evil-sorozatban már megszoktuk, nem jó, ha az első benyomás megtéveszti az embert. Ez egy elég vad hely, ahol a hétköznapi emberek mellett egy különös szekta megzavarodott tagjai, vérszomjas vérfarkasok és sok más lény is él. Ethan itt próbálja megtalálni lányát, akit rejtélyes körülmények között raboltak el.

Resident Evil: Village: Gameplay


A Resident Evil 7: Biohazard játékmenete jelentősen eltért a kultikus horrorsorozat régóta ismert koncepciójától, amely végül teljes sikert hozott - és a fejlesztők most is ragaszkodnak ehhez az új vonalhoz. A Resident Evil: Village története ismét első személyű perspektívából, Ethan Winters szemszögéből szól, aki nem egészen az előző rész koppintott mérnöke volt.

A másik elem, amely megkülönbözteti a Village-et a Resident Evil 7: Biohazard-tól, az a nyitottabb világ. Az őrültekkel teli zárt helyszíneket egy kicsit tágasabb falu váltotta fel. Kaptunk egy craftolt rendszert, rengeteg rejtvényt és mindenféle fegyvert is, amely az alábbi trailerben látható, és amely az első hivatalos bepillantást jelentette az összefüggő játékmenetre. A trailerben vérszomjas boszorkányok, börtönökben tanyázó kísértetek, óriási és szőrös őrültek, valamint egy bizonyos "Duke" nevű kereskedő mutatja meg magát, aki a Resident Evil 4 kereskedőinek utódja.

Resident Evil Village - Official Gameplay Reveal Trailer

A Resident Evil Showcase stream kínálta az első hivatalos gameplay trailert, amelyet Peter Fabiano producer vezetett.

forrás: GameSpot

Elődjéhez képest a Resident Evil: Village az akciódúsabb megközelítésre támaszkodik, szinte minden fordulóban lőszer és ellátmány hever, az ellenséget pedig viszonylag könnyű lövöldözéssel elintézni, amely némileg rontja a játék horrorelemét. A legnagyobb kihívást a vezérek jelentik, ahol (a választott nehézségtől függően) általában a legtöbb lőszert pazarolod el.

Resident Evil: Village: Multiplayer


A Resident Evil széria a történetközpontú címeiről vált ismertté, és bár klasszikus multiplayer játékkal nem találkozhatunk, a Capcom bejelentette a RE:Verse nevű önálló online Deathmatchet, amelyben a Resident Evil sorozat fő ikonjai csapnak össze egymással. A cím ingyenes lesz mindenki számára, aki megvásárolja a Resident Evil: Village-et bármilyen platformon.

Az RE: Verse eredetileg a Resident Evil: Village mellett érkezett volna, de a cím egyelőre egy meg nem határozott időpontra tolódott. A hivatalos oldalon eddig "2021 nyara" szerepel. Kipróbáltuk ezt a többjátékos spin-offot, de nem váltott ki túl nagy lelkesedést, épp ellenkezőleg.

Resident Evil Re:Verse - Teaser Trailer

A híres Resident Evil karakterek egymás ellen indítása egy deathmatch csatatéren érdekes ötletnek tűnhet papíron, de az emberek eddigi reakciói mást sugallnak.

forrás: Capcom

Resident Evil: Village: Videók, trailerek, screenshotok


Ebben a részben az összes eddig megjelent Resident Evil: Village screenshotot és videót találod, amelyet a Capcom eddig a nyilvánosság számára elérhetővé tett.

Hivatalos screenshotok és képek, galéria

Resident Evil: Village; screenshot: Chris Redfield Resident Evil: Village; screenshot: vlkodlak
Resident Evil: Village; screenshot: hádanka Resident Evil: Village; screenshot: kostelík
Resident Evil: Village; screenshot: obchodník Resident Evil: Village; screenshot: pohádka Resident Evil: Village; screenshot: vesničané

(2021.04.16.): Resident Evil Village - 4th Trailer

Resident Evil Village - 4th Trailer

forrás: Capcom

(2021.04.16.): Resident Evil Showcase | April – The Mercenaries

Resident Evil Showcase | April – The Mercenaries

forrás: Capcom

(2021.01.21.): Resident Evil Village - 3rd Trailer

Resident Evil Village - 3rd Trailer

forrás: Capcom

(2021.01.21.): Resident Evil Village - Official Gameplay Reveal Trailer

Resident Evil Village - Official Gameplay Reveal Trailer

forrás: GameSpot

(2021.01.21.): Resident Evil Re:Verse - Teaser Trailer

Resident Evil Re:Verse - Teaser Trailer

forrás: Capcom

(2020.11.10.): RESIDENT EVIL 8: VILLAGE || NEW GAMEPLAY | PS5 First Play

RESIDENT EVIL 8: VILLAGE || NEW GAMEPLAY | PS5 First Play

(2020.09.25.): Resident Evil Village – Developer Insights – Welcome to the Village

Resident Evil Village – Developer Insights – Welcome to the Village

(2020.09.16.): Resident Evil Village - 2nd Trailer

Resident Evil Village - 2nd Trailer

(2020.06.11.): Resident Evil Village - Announcement Trailer

Resident Evil Village - Announcement Trailer

Resident Evil: Village: Hardware-követelmények PC-re


A Capcom végre nyilvánosságra hozta a Resident Evil: Village minimális, ajánlott és "ray tracing" követelményeit.


Minimális HW-követelmények Ajánlott HW-követelmények (ray-tracing off) Ajánlott HW-követelmények (ray-tracing on)
Operációs rendszerek Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit
Processzor Intel Core i5-7500 / AMD Ryzen 3 1200 Intel Core i7-8700 / AMD Ryzen 5 3600 Intel Core i7-8700 / AMD Ryzen 5 3600
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, 4 GB / Radeon RX 560, 4GB NVIDIA GeForce GTX 1070 / Radeon RX 5700 NVIDIA GeForce RTX 2070 (4K/45fps) / NVIDIA GeForce RTX 3070 (4K/60fps) / Radeon RX 6700 XT (4K/45fps) / Radeon RX 6800 (4K/45fps) / Radeon RX 6900 XT (4K/60fps)
DirectX DirectX 12.0 DirectX 12.0 DirectX 12.0
Rendszermemória 8 GB 16 GB 16 GB
Merevlemez

• Forrás: Capcom (6. 1. 2021)

Milyen gamer PC kell a Resident Evil: Village-hez?

Szeretnél gyorsan és könnyen dönteni? Hadd ajánljunk néhány gamer PC-t a hardverkövetelmény erőssége szerint.

Alza GameBox Core GTX1660 Super

Basic összeállítás:

Alza GameBox Core GTX1660 Super

Alza BattleBox Core RTX3060 Gungnir

Optimális összeállítás:

Alza BattleBox Core RTX3060 Gungnir

Alza BattleBox Ryzen RTX3070 Corsair

Erős összeállítás:

Alza BattleBox Ryzen RTX3070 Corsair

Jelenleg ennyi alapvető információnk van a Resident Evil: Village-ről. Ezt a különkiadást rendszeresen frissítjük, amint új részletek derülnek ki, és nem csak a hivatalos forrásokból.

• Forrás: residentevil.com, resetera.com , IGN


2,3
Resident Evil Village - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció - A játék folytatja Ethan Winters történetét az előző részből, és egyesíti a lüktető akciót a túlélés jellegzetes borzalmával, amely egyet jelent a Resident Evil sorozattal. Az ellenségeknek jellegzetes támadási módjaik vannak, ezért a játékosoknak gyors döntéssel kell módosítaniuk stratégiájukat attól függően hogy harcba szállnak-e, vagy a túlélés érdekében menekülnek.
13 990 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005430
5,0
Resident Evil Village Gold Edition - Xbox Series
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és lövöldözős - A játékban folytatódik Ethan Winters története az előző részből, amelyben a lüktető akció a Resident Evil franchise jellegzetes túlélő horrorjával keveredik. Az ellenségek sajátos módon támadnak, így a játékosoknak gyors döntésekkel kell alkalmazkodniuk a stratégiához, hogy harcba bocsátkozzanak-e vagy meneküljenek a túlélés érdekében. A Gold Edition tartalma: Resident Evil: Village, Winters' Expansion, Trauma Pack DLC.
16 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0270
Resident Evil Village Deluxe Edition - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és lövöldözős
34 590 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1776de
Resident Evil Village - Winters Expansion - PC DIGITAL
Videójáték kiegészítő - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaj: akció,
7 090 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005836
Resident Evil Village - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és lövöldözős
30 390 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1776
4,7 11×
Resident Evil Village - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), PS VR2-vel kompatibilis, dobozos változat, műfaja akció és lövöldözős - A játék folytatja Ethan Winters történetét az előző részből, ötvözve a lüktető akciót a Resident Evil franchise jellegzetes túlélőhorrorjával. Az ellenség sajátos módon támad, így a játékosoknak a stratégiájukon kell igazítaniuk, gyorsan eldöntve, hogy a túlélés érdekében harcba bocsátkoznak-e vagy menekülnek. A VR-módban való játékhoz le kell tölteni egy ingyenes kiegészítőt, amely a PS Store-ból érhető el.
11 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: PSV0006
5,0 26×
Resident Evil 4 (2023) - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - Egy Leon S. Kennedy nevű ügynök nyomozásba kezd az elnök lányának a Los Illuminados néven ismert titokzatos kultusz általi elrablása ügyében. Leont küldetése egy európai faluba vezeti, ahol a legrosszabb rémálmait is felülmúló borzalmakkal találkozik, és szembe kell néznie velük, hogy megtudja, ki vagy mi áll mindezek mögött.
Szuper ár
12 890 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PSV0256
5,0
Resident Evil 4 (2023) - PS4/PS5
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - Egy Leon S. Kennedy nevű ügynök nyomozást indít az elnök lányának a Los Illuminados nevű titokzatos szekta általi elrablása ügyében. Leon nyomozása egy európai faluba vezet, ahol a legrosszabb rémálmait is felülmúló borzalmakkal találkozik, és amelyekkel szembe kell néznie, hogy megtudja hogy ki vagy mi áll mindezek mögött.
Szuper ár
12 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MSX1410
5,0
Resident Evil 4 (2023) - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció Leon S. Kennedy ügynök nyomozást indít az elnök lányának elrablása ügyében, amely a Los Illuminados néven ismert titokzatos szekta lelkén szárad. Leon keresése egy eldugott európai faluba vezet, ahol olyan borzalmakkal szembesül, amelyekkel még legrosszabb rémálmaiban sem találkozott, és csakis azokkal szembenézve tudhatja meg, hogy ki vagy mi áll mindez mögött.
13 990 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005847
5,0
Resident Evil 4 (2023) - Xbox Series X
Konzol játék - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció - Egy Leon S. Kennedy nyomozást indít az elnök lányának Los Illuminados nevű titokzatos szekta általi elrablása ügyében. Leon keresése egy vidéki faluba vezet Európában, ahol borzalmakkal fog találkozni, amiről legrosszabb rémálmaiban sem álmodott, és amelyekkel szembe kell nézniük, hogy megtudja hogy ki vagy mi áll e mögött.
Szuper ár
12 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0217
4,8 25×
Resident Evil 2 - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció és lövöldözős, online játékhoz PlayStation Plus előfizetést igényel - Bizarr jelenség zajlott az amerikai Raccoon City külvárosának szélén. Egy szerencsétlen incidens az Arklay-hegységben egy pillanat alatt rémálommá változtatta a metropoliszt a lakosok és a látogatók számára egyaránt. Most, 20 évvel a Resident Evil 2 eredeti megjelenése után itt az ideje, hogy visszatérjünk Raccoon Citybe.
Szuper ár
7 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MSX548
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ