Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Rézfúvós hangszerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Hangolás
Bb
(5)
C
(1)
Típus
B trombita
(5)
C trombita
(1)
Tölcsér átmérő
123 mm
125 mm
-
Fúvóka
11,65 mm
11,68 mm
-
Szín
Ezüst
(3)
Arany
(3)
Szűrés

Szereted a rézfúvós hangszerek hangját, és azon gondolkodsz, hogy megtanulsz valamelyiken játszani? Sokféle rézfúvós hangszer típus van a piacon, így a választás nem könnyű. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik rézfúvós hangszer illik hozzád, olvass tovább!

Tovább

Mik is tulajdonképpen a rézfúvós hangszerek?

A rézfúvós hangszerek a fúvós hangszerek családjába tartoznak. Ezek a hangszerek általában sárgarézből készülnek. A fúvókán keresztül fújva egy légoszlopot mozgatnak meg, így állítják elő a hangot. A rézfúvós hangszerek közé tartoznak például a trombiták, harsonák, tubák, kürtök és még sok más hangszer is.

i

A rézfúvós hangszer több műfajban is használatos

A rézfúvós hangszerek számos zenei műfajban használhatók, de általában a jazzben, a latin-amerikai zenében és a klasszikus zenében találhatók meg.

A fúvós hangszerek felosztása

A fúvós hangszereket fafúvós, multifúvós és rézfúvós hangszer típusokra osztják.

  • A fafúvós hangszerek közé tartozik a szaxofon, a fuvola, a klarinét és mások.
  • A rézfúvós hangszerek közé tartozik a kürt, a trombita és mások.
  • A multifúvós hangszereket képviselik a harmonikák, az orgonák és mások.

A rézfúvós hangszerek típusai

Ha egy rézfúvós hangszer érdekel, és nem tudod, milyen fajtát válassz, az alábbi sorok talán segítenek neked.

A trombiták a legkompaktabb rézfúvós hangszerek

trombiták magas hangjuk miatt az egyik legnépszerűbb rézfúvós hangszerek közé tartoznak. A hangot úgy állítják elő, hogy a zenész összeszorított ajkakkal fúj a fúvókába, ami hanghullámot hoz létre, amely aztán az egész hangszerben terjed.

Harsonák

A harsonák a legrégebbi rézfúvós hangszerek közé tartoznak. A hangmagasságot vagy fúvókával, vagy szelepekkel lehet befolyásolni. Különböző harsonák léteznek, választhatunk tenor, basszus vagy alt harsonát. A tenor harsonák a magasabb hangokat képviselik, ezzel szemben a basszusharsonák a mélyebb hangokat állítják elő.

Kürt - a legrégebbi rézfúvós hangszer

A kürtöt a múltban jelző- és vadász hangszerként használták. A kürt összességében körülbelül 4 méter hosszú és öt részből áll.

i

Tudtad, hogy a kürt a legrégebbi rézfúvós hangszer?

A kürt, a legrégebbi rézfúvós hangszer a középkori vadászversenyekről származik, amikor még csak jelző hangszerként használták. A sikeres vadászat megünneplésekor diadal dalokat is játszottak rajta.

A szárnykürt a trombitához hasonlít

A szárnykürtök nagyon hasonlítanak a trombitához, de szélesebb és hegyesebb csővel rendelkeznek. A szárnykürtöknek általában lágyabb és teltebb a hangjuk. Leginkább dallamhangszerként használják a fúvós- és jazz-zenekarokban.

Tuba - a legmélyebb hangú rézfúvós hangszer

A tubákat a 19. században kezdték használni, és nagyon mély, erőteljes hangzást képesek produkálni. Ezek nemcsak a legmélyebb hangú rézfúvós hangszerek, hanem a valaha volt legmélyebb hangú hangszerek is.

Szeretnél olcsóbb vagy használt rézfúvós hangszereket találni? Akkor nézzen szét az Outlet kategóriánkban!

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
6 termék
ARNOLDS & SONS ATR-235S
Trombita - B trombita, Bb hangolás, hangszóró: 123 mm, fúrás: 11,68 mm, anyaga: sárgaréz, a csomag tartalma: fúvóka és tok
168 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: AASc02
SOUNDSATION STPGD-10C
Trombita - C trombita, C hangolás, hangszóró: 125 mm, fúrás: 11,65 mm, anyaga: sárgaréz, a csomag tartalma: törlőkendő, fúvóka, olaj és tok
116 120 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN012i
SOUNDSATION STPSL-10
Trombita - B trombita, Bb hangolás, hangszóró: 125 mm, fúrás: 11,65 mm, anyaga: sárgaréz, a csomag tartalma: törlőkendő, fúvóka, olaj, tok és kesztyű
104 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN012h
SOUNDSATION STPGD-10
Trombita - B trombita, Bb hangolás, hangszóró: 125 mm, fúrás: 11,65 mm, anyaga: sárgaréz, a csomag tartalma: törlőkendő, fúvóka, olaj, tok és kesztyű
113 510 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SSN012g
BACIO INSTRUMENTS BTR-100
Trombita - B trombita, Bb hangolás, anyaga: sárgaréz, a csomag tartalma: fúvóka és tok
75 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAId02
BACIO INSTRUMENTS BTR-100S
Trombita - B trombita, Bb hangolás, anyaga: sárgaréz, a csomag tartalma: fúvóka és tok
80 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAId03

Rézfúvós hangszerek

Rézfúvós hangszerek

A Rézfúvós hangszerek kategóriában összesen 6 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó rézfúvós hangszerek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább rézfúvós hangszerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb rézfúvós hangszerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: rézfúvós hangszerek vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ