Alza TOP - dovča Alza TOP - dovča

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ rúdporszívó (BEMUTATÓ)

Termékkatalógus
Rowenta GZ3039WO recenze

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Ivona Hroníková

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ rúdporszívó lehetővé teszi a felmosást és a porszívózást egy lépésben. Két forgó felmosóval rendelkezik, amelyek minden típusú kemény padlóhoz alkalmasak. Alaposan leteszteltük ezt a praktikus segítőt, a tapasztalatainkat pedig ezen bemutató formájában ismertetjük veled.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ rúdporszívó - bemutató

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. A Rowenta rúdporszívó és felmosó tesztelésének körülményei
 2. A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ paraméterei és jellemzői
 3. A Rowenta rúdporszívó és felmosó csomagjának tartalma és üzembe helyezése
 4. A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ vezérlése és működése
 5. Porszívózás és felmosás a Rowenta rúdporszívóval
 6. A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ karbantartása
 7. A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ összegző értékelése

A Rowenta rúdporszívó és felmosó tesztelésének körülményei

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ készüléket három héten át teszteltem egy családi házban, ahol két felnőtt, két gyermek és egy kutya lakik. Ebből adódóan a házunkban nem ismeretlen fogalom a rendetlenség, a padló napi szintű takarítása tehát elengedhetetlen. Otthonunkban túlnyomórészt vinil padló található, a fürdőszobában pedig csempézett padló. A takarításhoz zsákos porszívót, rúdporszívót és robotporszívót használok, de a mai napig kitartok a klasszikus felmosás mellett, bár a gyors takarításhoz mindkét porszívóm rendelkezik felmosó funkcióval. Ezidáig nem találtam különösebben hasznosnak. A bemutatóból az is kiderül, megváltoztatta-e ez a modell a rúdporszívóval történő felmosás megkérdőjelezhető minőségével kapcsolatos véleményemet.

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ paraméterei és jellemzői

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ egyesíti a porszívózási és a felmosási funkciókat. Három üzemmódban használható - külön porszívózás, külön felmosás vagy porszívózás és felmosás egy lépésben. A felmosáshoz ez a modell két forgó mopot használ, az Aerospin technológia pedig felgyorsítja a tisztítást és gyorsabb száradást biztosít.

A fejlett szűrőrendszernek köszönhetően a porszívó alkalmas az allergiások számára is. Két teljesítményfokozat áll rendelkezésre, nevezetesen a standard és az intenzív, illetve a Boost fokozat. A vezeték nélküli porszívó az ergonomikus testének és könnyű súlyának köszönhetően kényelmes kezelhetőséget biztosít.

Paraméterek:

Paraméterek Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+
Kialakítás 2 az 1-ben
Maximális üzemidő 60 perc
Töltési idő 4 óra
Akkumulátor típusa Lítium-ion
Szűrőrendszer Zsák nélküli, ciklonikus, mosható szűrő
Portartály kapacitása 0,55 l
Zajszint 79 dB
Üzemmódok Porszívózás, felmosás, 2 az 1-ben
Teljesítmény 215 W

A Rowenta rúdporszívó és felmosó csomagjának tartalma és üzembe helyezése

A porszívó egy kompakt méretű dobozban érkezett, már amikor átvettem a csomagot, egyértelmű volt számomra, hogy egy valóban nagyon könnyű készülékről van szó. A csomag tartalmaz egy praktikus használati útmutatót, amely szemléltető képeket és biztonsági utasításokat tartalmaz. A képi útmutatót használva nekiláttam a porszívó összeszerelésének. A fogantyút és a fejet a testre kell csíptetni, be kell szerelni a szűrőt, a víztartályt és az akkumulátort be kell helyezni a megfelelő helyre. Minden gyorsan és zökkenőmentesen ment. Mindent egybevetve alig öt percembe telt, mire a porszívót beüzemeltem, beleértve a doboz kicsomagolását is.

A csomag tartalma:

 • Rowenta rúdporszívó
 • Szürke mop minden típusú padlóhoz
 • Zöld mop a porhoz
 • Kék mop a makacs foltokhoz
 • Tároló alap
 • Akkumulátor
 • Tápkábel
 • Használati útmutató
Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+9 - csomag tartalma
A Rowenta rúdporszívó csomagjának tartalma.

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ vezérlése és működése

A porszívó minden szükséges kezelőszerve a fogantyú felső részén kapott helyet. Rendelkezésre áll egy gomb a porszívó beindításához, egy kapcsoló az üzemmódok váltásához, továbbá a fogantyú belső részén található egy gomb az intenzív teljesítményfokozat aktiválásához is. Ezáltal a porszívó takarítás közben kényelmesen, egy kézzel is kezelhető.

A szennyeződésgyűjtő tartály a porszívótest alsó felében található és szintén könnyen hozzáférhető. Egyszerűen csak nyomd meg a gombot és a tartály kioldódik. A kiürítéséhez csak ki kell csúsztatni a felső szűrőrészt és máris kiürítheted anélkül, hogy hozzá kellene érned a szennyeződéshez.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+9 Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+9
A szennyeződésgyűjtő tartály és a hatékony szűrő.

i

A víztartályba hozzáadható nem habzó mosószer vagy illóolaj. A porszívó károsodásának elkerülése érdekében azonban szigorúan be kell tartani a gyártó biztonsági utasításait.

A mop erős tépőzáras rögzítők segítségével tapad fel, amelyek szilárdan rögzülnek a forgófejeken. Ha el akarod távolítani a készülékről a mopot, csak tartsd lenyomva a lábfejeddel és emeld felfelé a porszívót, így nem kell lehajolnod vagy megfordítanod a készüléket.

A rúdporszívó kivehető akkumulátorral rendelkezik. Ha beszerezel egy tartalék akkumulátort, kevésbé fog lekorlátozni az üzemidő - szükség esetén egyszerűen kicserélheted. Az akkumulátor a porszívó hátulján található, eltávolítása nagyon egyszerű, csak meg kell nyomni az oldalán lévő gombokat. Ezt követően külön vagy közvetlenül a porszívó testébe helyezve is feltöltheted.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+
A porszívó vezérlése rendkívül intuitív, a cserélhető akkumulátor pedig praktikus.

Porszívózás és felmosás a Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ rúdporszívóval

Az akkumulátor feltöltése után el is kezdhettem a rúdporszívó tesztelését. Kiválasztottam a szürke, azaz a normál takarításhoz szánt mopot, feltöltöttem a víztartályt és beindítottam a porszívót. Már az első percben megtetszett a könnyű kezelhetőség, hiszen a porszívó nagyon könnyű és tökéletesen siklik a padlón. A forgó mopok könnyedén forognak felmosás közben. Figyelembe kell venni, hogy a mopnak időbe telik, amíg eléggé átnedvesedik (de akár előre, folyó víz alatt is átnedvesítheted). Ezt követően már elég egyenletesen oszlatja el a vizet, az eredmény szemmel látható.

Az első takarítás előtt nem porszívóztam fel, így rögtön a 2 az 1-ben üzemmódban próbáltam ki a porszívót. Mivel a fej masszívabb és nincs forgókeféje, nem vártam sokat a porszívózástól, a porszívómmal szerzett tapasztalataim alapján arra számítottam, hogy inkább csak felmossa a szennyeződéseket, mintsem felszívja. De tévedtem. A porszívózás során elért eredmény igazán kellemes meglepetést okozott számomra - a porszívó még felmosás közben is felszívta a kutyánk összes szőrét és a morzsákat anélkül, hogy a mophoz ragadtak volna.

Ami a felmosást illeti, a mop eltávolította a szokásos szennyeződéseket, nem okozott számára problémát az sem, ha esetleg ragadós foltokkal találkozott ott, ahol a gyerekek kiöntötték a gyümölcslevet, ami aztán nem megfelelően lett feltakarítva. A következő kellemes tapasztalat az volt, hogy a padló a porszívóval történő felmosás után elég gyorsan megszáradt, legalábbis a szokásosnál sokkal gyorsabban, köszönhetően annak, hogy a porszívó teljesen egyenletesen nedvesíti be a padlót. Már az első tisztítás után makulátlan és gyönyörűen tiszta volt, így több mint elégedett voltam az eredménnyel.

i

A porszívóhoz egy praktikus, pontosan a méretének megfelelő alakú tárolóaljzat is tartozik. Nedves moppal is ráhelyezheted, ha például szünetet kell tartanod.

A következő hetekben a porszívót rendszeres takarításra használtam és gyorsan meg is szoktam a kiváló eredményeket és a felgyorsult munkafolyamatot. Még a szokásosnál is gyakrabban mostam fel, mert nagyon megkedveltem a porszívót. A klasszikus felmosáshoz képest itt tényleg óriási a különbség - csak a ház alsó szintjét általában háromnegyed óra alatt mosom fel (és előtte fel is porszívózom), ezzel a porszívóval viszont átlagosan húsz percig tartott a padló teljes megtisztítása. A felmosás is sokkal könnyebb és kevésbé fárasztó, mivel nem kell a felmosórongyot folyamatosan mozgatni és kicsavarni.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+
A porszívó minden típusú kemény padlóhoz alkalmas.

Minden padlótípus kezelésére alkalmas

A porszívó nagyszerű eredményeket ért el mind a vinil, mind a csempefelületeken. A vinil padlóburkolatunk, mivel fa utánzat, barázdákkal rendelkezik, amelyek könnyeben megtartják a szennyeződéseket. Ezért időnként le kell térdelnem és egy puha kefével kell megtisztítanom a padlót, hogy tényleg tökéletesen tiszta legyen. Amikor megpróbáltam egy nedves ronggyal áttörölni a padló egy részét, miután felmostam ezzel a porszívóval, azt tapasztaltam, hogy a barázdákban nem maradt szennyeződés, a mop szépen közéjük hatolt és mindent feltakarított.

i

Nem használtam a porszívóhoz semmilyen tisztítószert, csak tiszta vízzel mostam fel. A takarítás eredményével így is tökéletesen elégedett voltam.

A tisztítás minősége a rúdporszívóval

Ami a bútorok és a szegélylécek mentén történő tisztítás minőségét illeti, itt sem volt probléma. Természetesen a fej elülső része nem töröl, így a porszívót úgy kell fordítani, hogy az oldalsó része törölje fel ezeket a helyeket, ami a robosztusabb fej miatt nem mindig lehetséges, így például a bútorok közötti szűk helyeket nem tisztítja meg olyan jól. Szerencsére nálunk nincs sok ilyen hely, így nem volt gondom vele.

Mindhárom típusú mopot kipróbáltam a takarítás során, de nem véltem felfedezni közöttük észrevehető különbséget. A zöld szárazon is használható a portalanításhoz, de ezt a lehetőséget nem sokat használtam. De mindenképpen praktikus, ha egynél több mop is rendelkezésre áll, már csak a karbantartási okokból kifolyólag is - mindig kéznél van egy tartalék mop.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+
A víztartály könnyen eltávolítható a fejből.

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ karbantartása

A porszívóhoz tartozó mopokat kézzel vagy mosógépben lehet mosni, én a második lehetőséget részesítettem előnyben. A szárítógépben való szárítást a gyártó nem ajánlja, de nem is szükséges - a mopok nagyon gyorsan megszáradnak. A szennyeződéstartály rendszeres ürítése mellett a porszívó szűrőjét körülbelül hetente egyszer kell megtisztítani, ami nem nehéz. Csak vedd ki a tartályból, mosd meg folyó víz alatt és hagyd megszáradni. A gyártó azt is ajánlja, hogy hetente egyszer tisztítsd meg a porszívó fejrúdját is. Egyszerűen csak csúsztasd ki, öblítsd le és tedd vissza a helyére, amint megszáradt.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+
A porszívó forgó keféi nagyon hatékonyak.

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ összegző értékelése

Allergiásként nagyon odafigyelek a porszívók minőségére, az Alza-tesztek során sok porszívó fordult meg a kezem alatt. Azonban kevés modell nyűgözött le annyira, mint ez. Nekem személy szerint ebben az esetben a porszívózási eredmények (amelyek egyébként jók) nem voltak annyira fontosak, a porszívót elsősorban a felmosás miatt szerettem meg. Az, hogy ezzel a modellel rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg a takarítás során, valóban nem egy marketing közhely, hanem puszta tény. A felmosási eredmények mindig tökéletesek voltak. Keménypadlós porszívóként ez a modell szintén nagyszerűen teljesít.

Ha esetleg azon tűnődsz, hogy ez a porszívó vajon felváltja-e teljesen a hagyományos porszívót és felmosót, ez az otthonod elrendezésétől, bútorzatától és egyéb berendezésektől függ. Nálunk sem váltotta fel teljesen - több helyiségben is vannak szőnyegeink, amelyekhez egy forgókefés modellre van szükségem, valamint néhány bútor alá sem jutottam be vele. Ráadásul a kutya miatt szinte minden nap porszívózom a kanapét, emellett a porallergiám miatt a bútorok mögött és a lakás különböző szűk zugaiban is újra szoktam porszívózni. Kiegészítő porszívóként a mindennapi takarításhoz azonban teljesen ideális, mind a klasszikus porszívót, mind a felmosórongyot csak időnként kell elővenni. A klasszikus felmosórongyot a három hetes tesztelés során csak egyszer használtam a kanapé és a bútorok alatti felmosáshoz.

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ gyorsan meggyőzött arról, hogy egy rúdporszívóval is nagyon hatékonyan lehet takarítani. Ez minden bizonnyal a rotációs mopnak köszönhető, amely mélyen és egyenletesen tisztítja meg a padlót. Más, felmosó funkcióval rendelkező porszívóknál mindig is zavart az egyenetlen nedvesítés, a felmosó alatt összecsomósodó szennyeződések és a padlón megjelenő csíkok. Ennek a modellnek nincsenek ilyen hiányosságai, egyértelműen ajánlom mindenkinek, aki könnyebbé szeretné tenni a padló tisztítását.

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+

Rowenta X-Trem Compact Flex 2v1 RH1239

Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+

Akkumulátoros rúdporszívók

A Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+ nagyszerű segítőtárs az egész otthon teljes körű kitakarításában. A két forgó mopnak köszönhetően egy lépésben teljesíti a mélyporszívózást és a hatékony felmosást. A Rowenta rúdporszívója könnyű és gyors takarítást tesz lehetővé, minden típusú kemény padlón. A gyors felmosás és szárítás érdekében fejlett Aerospin technológiával van ellátva, mely tökéletes csúszásmentességet eredményez. Összesen 3 tisztítási mód áll rendelkezésre - porszívózás, felmosás és 2 az 1-ben. Emellett intenzív teljesítményfokozatra is átkapcsolható. A csomagban 3 különféle mop található.

Előnyök

 • Tökéletes felmosási eredmények
 • Nagy szívóteljesítmény
 • Elegendő akkumulátor-üzemidő
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Jelentősen felgyorsítja a takarítást
 • Könnyű karbantartás
 • Háromféle mop a csomagban
 • A mopok mosógépben is moshatók
 • Tartalék akkumulátor is elérhető

Hátrányok

 • Magasabb zajszint 2 az 1-ben üzemmódban

4,0
Rowenta GZ3039WO X-Combo 3 az 1-ben Cordless Vacuum & Mop Allergy+
Álló porszívó 3 az 1-ben elektronikus felmosó, a mélyporszívózást és a hatékony törlést két forgó moppal kombinálja egy lépésben, az egyszerű és akár feleannyi tisztítási időért, minden típusú keménypadlóhoz, a szennyeződések eltávolításáért, továbbfejlesztett Aerospin technológia a gyors törléshez és száradáshoz, tökéletes csúszásállósággal, 3 tisztítási mód - porszívózás, törlés és 2 az 1-ben, intenzív Power Boost funkció, könnyű és higiénikus felmosószercsere, enyhe tisztítószerek használatának lehetősége, Li-ion akkumulátor típusa, akkumulátor kapacitása 21,6 V, üzemidő legfeljebb 60 perc, töltési idő 4 óra, porgyűjtő tartály térfogata 0,55 l, zajszint 79 dB, könnyű, mindössze 3,5 kg tömegű kialakítás, a csomag tartalma: 2x szürke mop minden típusú padlóra, 2x kék mop a makacs foltokhoz, 2x zöld mop a porhoz, 2x mosható szűrő, tárolóalap, mosógépben mosható mopok, fekete szín, 15 év garancia a javíthatóságra
Szuper ár
84 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROWTV560
Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ