A vásárlás jövője ApF v HU

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító és ventilátor (ÉRTÉKELÉS)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Az otthoni értékelés során a Rowenta QU5030F0 Eclipse légtisztítót és ventilátort teszteltük. Ez a multifunkciós berendezés nemcsak szokatlan kialakítása miatt lehet vonzó, hanem kiváló minőségű szűrőrendszerének és alacsony zajszintjének köszönhetően is. Hogyan állta meg a helyét egy olyan háztartásban, ahol a folyamatban lévő átépítés miatt magas a porszint? Olvasd el értékelésünket.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító és ventilátor (ÉRTÉKELÉS) - TARTALOM

 1. Hol és hogyan ment végbe a Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító tesztelése
 2. A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító paraméterei
 3. A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító üzembe helyezése
 4. A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító vezérlése és funkciói
 5. A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító eredményei
 6. A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító és ventilátor karbantartása
 7. A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 készülék záró értékelése

Hol és hogyan ment végbe a Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító tesztelése

Három hétig teszteltem a légtisztítót egy családi házban. Véletlenül épp abban az időben kaptam lehetőséget a tesztelésre, amikor háztartásunkban a tetőteret rekonstruáltuk, így igazán alaposan próbára tudtam tenni a készüléket. A csukott ajtók ellenére minden nap porfelhőkkel kellett szembenéznem, amelyeket le kell törölnöm és fel kell szívnom.

A jelenleg vedlő, rövid szőrű kutyánk sem járul hozzá háztartásunk légkörének tisztaságához. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a légtisztító legalább megszabadít-e a portól, és valóban képes-e megfogni az állati szőrt, ahogy azt a gyártó ígéri.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés
A légtisztító felkelti az érdeklődést a formatervezésével.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító paraméterei

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztítóként és ventilátorként is szolgál, ennek köszönhetően két különböző eszköz funkcióját látja el. Első ránézésre mindenképpen lenyűgöz atipikus kialakításával, amelyet egy, a kerülete körüli stílusos fénysáv egészít ki. 99,95%-ban képes elbánni a finom részecskékkel (állati szőr, szőrszálak, pollen, allergének és egyéb apró részecskék, például vírusok, legfeljebb 0,1 mikron méretűek), emellett számos sebesség és programozható funkció közül választhatunk.

A működtetés közben értékelni fogod a kivételesen csendes működést és az éjszakai üzemmódot, amelynek köszönhetően akár éjszaka is működtetheted a készüléket, és alvás közben sem fog zavarni. Az oszcilláció lehetősége szintén kiválasztható, ami ventilátor módban nagyon praktikus. Nyolc méter távolságban is képes felfrissíteni a levegőt.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 paraméterei:


Paraméterek és funkciók Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1
Szűrés hatékonysága 99,95 %
Sebességfokozatok száma 12
Oszcilláció 0°, 30°, 60° és120°
Minimális zajszint 32 dB
Maximális zajszint 60 dB
Légteljesítmény 120 m3/óra
Időzítő igen
Késleltetett indítás igen
Fogyasztás 33 W
Méretek 25,5 × 25,5 × 108,9 cm

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító üzembe helyezése

A légtisztítót összeállítva szállítják, így nem volt szükség bonyolult összeszerelésre. Mindössze annyit kell tenned, hogy behelyezed a szűrőket a készülékbe és az elemeket a távirányítóba. Rendelkezésedre áll egy áttekinthető útmutató is, amely képeket is tartalmaz a könnyebb tájékozódás érdekében.

A szűrők behelyezése nagyon egyszerű volt - mindössze annyi a teendő, hogy eltávolítjuk a készülék alsó részén található két rácsot, eltávolítjuk az előszűrőket, a finom részecskeszűrők fóliáit és behelyezzük őket a készülékbe. Ezután visszatesszük az előszűrőket és a rácsokat, csatlakoztatjuk a tápkábelt, és a légtisztító máris üzemkész. Indítás előtt behelyeztem az elemeket (a csomagban megtalálhatóak) a távirányítóba. Összességében kevesebb, mint öt percbe telt, mire a tisztító üzemkésszé vált.

A légtisztító formatervezése

A légtisztító viszonylag atipikus kivitelben készült, amely egyszerre modern és elegáns. A szürke és a fekete kombinációja, valamint a készülék közepén található nyílás nagyon légies benyomást kelt, és bár a légtisztító viszonylag magas, a belső térben egyáltalán nem kelt zavaró benyomást. A légtisztító külseje kellemesen meglepett, mert a valóságban sokkal jobban néz ki, mint a képeken, és nem tudok elképzelni olyan belső teret, amelyhez ne illeszkedne.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés
A dekoratív világítást rozsdamentes acél szalag szegélyezi.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító vezérlése és funkciói

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító a tetején lévő érintőpanelen keresztül, manuálisan működtethető vagy a távirányító segítségével. Az érintőképernyőn összesen kilenc ikon található, és a készülék elején található kijelző tájékoztat az aktuális beállításokról és hőmérsékletről.

A kezelőpanel alsó része a legalapvetőbb gombokhoz van hozzárendelve - a be- és kikapcsoláshoz, valamint a teljesítmény növeléséhez vagy csökkentéséhez. A középső sorban egy-egy gomb található az időzítő, az üzemmódválasztás és az oszcillációs kapcsoló számára. A legfelső sorban található egy gomb az automatikus mód kiválasztásához, egy szűrő szennyeződés jelző és egy gomb a dekoratív világítás be- vagy kikapcsolásához. A távirányító hasonlóan van kialakítva, és minden funkciót beállíthatsz vele.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés
A légtisztító érintőképernyője nagyon könnyen kezelhető.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 üzemmódjai

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító és ventilátor többféle üzemmódot és funkciót kínál, amelyeknek köszönhetően könnyen az aktuális igényeidhez és a szoba hőmérsékletéhez igazítható a készülék működése.

 1. Normál üzemmód – lehetővé teszi a ventilátor sebességének kézi beállítását.
 2. Automata üzemmód – a ventilátor fordulatszámát a helyiség hőmérsékletének megfelelően állítja be.
 3. Éjszakai üzemmód – automatikusan lecsökkenti a sebességet, hogy a készülék a lehető legkisebb zajszintet érje el. Az éjszakai mód kombinálható az automata üzemmóddal is, amelyet értékelni fogsz a meleg nyári éjszakák során.

Időzítő és késleltetett indítás

A légtisztító praktikus időzítővel van felszerelve, amely 12 óra után automatikusan kikapcsolja a készüléket, így nem kell gondolkodnod annak működtetésén. Az időzítővel azonban más, 1 és 12 óra közötti üzemi időtartományt is beállíthatsz. A beállítás nagyon egyszerű - csak nyomd meg a megfelelő ikont a kezelőpanelen, és használd a + és - gombokat a kívánt idő kiválasztásához.

Különösen értékelni fogod a késleltetett indítást, főleg a forró nyári napokon - ennek segítségével ugyanis a légtisztítót még azelőtt beindíthatod, mielőtt hazaérkeznél, így lehűtheted otthonod levegőjét. Szintén 1 és 12 óra közötti időtartamot választhatsz, és a beállítás módja megegyezik az időzítővel, azonban a késleltetett indítás aktiválásához a készüléket ki kell kapcsolni.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés
A kijelző tájékoztat az aktuális beállításról.

Oszcilláló funkció

A légtisztító oszcillációs funkcióval is rendelkezik, amelyet különösen a nyári hónapok során fog jól jönni. A légtisztító tehát egyirányú légáramlással vagy forgással is frissítheti a levegőt, míg az oszcilláció három szögben állítható be, nevezetesen 30°, 60° és 120°-ban.

Dekorációs világítás

A dekoratív világítás funkciója csak dizájn jellegű, de kellemesen élénkíti a légtisztító megjelenését. Ha ez a funkció be van kapcsolva, a légtisztító alján a rozsdamentes acél szalagot szegélyező, háttérvilágítással rendelkező csík kék színnel világít. Ez a fény semmilyen módon nem világítja meg a tisztító környezetét, de esténként nagyon kellemes látvány, és ennek köszönhetően a légtisztító a belső tér domináns részévé válik.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés
A légtisztítónak praktikusan kialakított rekesze van a távirányító tárolásához. Ez a nyílás a távirányítót a készülék testén tartja anélkül, hogy lezuhanna.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító eredményei

Mint fentebb említettem, a légtisztítót a ház egy részének felújítása során teszteltem, így átlagon felüli, poros környezetben volt működtetve. A helyiség levegője észrevehetően felfrissült alig néhány perccel az első beindítás után, és működésének második napján kevesebb port észleltem - nem mintha teljesen eltávolítaná a port az épületből, de sokkal kevésbé volt észrevehető. A hétvégén, amikor nem dolgoztunk, szinte észre sem vettem a por felhalmozódását, ami elég szokatlan a családi házunkban (normál esetben egyébként is kétnaponta kell törölgetnem a port).

Ezen felül folyamatosan ellenőriztem a szűrők állapotát, hogy képet kapjak arról, hogy valóban képesek-e más légszennyező anyagokat felfogni. Mivel minden nap robotporszívót üzemeltetek, meglepetésként ért, hogy a szűrők mennyi egyéb szennyeződést voltak képesek felfogni. A por mellett a kutyaszőr dominált, amelyet általában a porszívó felkavar, majd visszaszórja a földre és a bútorokra.

Hideg időben teszteltem a légtisztítót, így nem nagyon használtam ki a ventilátor funkciót. De hiszem, hogy a levegő nyáron valóban felfrissülhet a tizenkét sebességnek köszönhetően. Amikor maximális szintre kapcsolod a ventilátort, a légáramlás olyan erős, hogy a hajat is meglebbenti. A klasszikus ventilátorhoz képest, amelyet nyáron, alkalmanként használok, a készülék által generált levegő sokkal kellemesebb, ráadásul a légtisztító nem éri el az állványos ventilátor zajszintjét.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 légtisztító és ventilátor karbantartása

Mint minden más készüléket, a légtisztítót is időről időre meg kell tisztítani, különösen annak szűrőit. A részecskeszűrő nem mosható, ezért a jelzőfény kivilágítása után ki kell cserélni, a gyártó pedig 6 hónapos élettartamot tüntet fel. Ezután az előszűrőt körülbelül kéthetente egyszer, porszívó segítségével portalanítani kell. Nincs szükség további karbantartásra, így mivel a szűrők cseréje nagyon gyors és egyszerű, a karbantartás abszolút minimális időt és energiát igényel.

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1 – értékelés
A szűrők könnyen hozzáférhetőek.

A Rowenta QU5030F0 Eclipse 2in1 készülék záró értékelése

Bár soha nem gondolkodtam sokat egy légtisztító beszerzésén (szerencsére a családunkban senki sem szenved allergiában vagy légzőszervi problémákban), három hét tesztelés után el kell ismernem, hogy a légtisztító számunkra is mindenképpen hasznos volt. Nagyon élveztem a nappali szoba levegőjének változását, ahol a készüléket elhelyeztem. Érkezésem után a friss levegő az orromba költözött, és bár gyakran szellőztetek és takarítok, a levegőben bekövetkezett minőségbeli különbség valóban észrevehető volt, és amikor megláttam, hogy a szűrők mennyi koszt fogtak fel, a tisztító határozottan meggyőzött a funkcionalitásáról.

Az alacsony zajszintet is óriási plusznak tartom. Az automata módban, amelyet leggyakrabban használtam, a légtisztító némileg hallható volt, de kellemes zajszintről beszélhetünk, ami semmiképp sem volt zavaró. Éjszakai üzemmódban a légtisztító alig hallható.

A nagyobb sebességfokozatok szintén a ventilátor funkcióját képezik, de a hideg időjárás miatt nem próbáltam ki a készüléket sokkal nagyobb sebességfokozaton - azonban nagyobb sebességnél a ventilátornak mindenképpen van ereje, és úgy gondolom, hogy a nyári hónapokban az oszcillációval kombinálva megállná a helyét nálunk is. Egy másik említésre méltó plusz az alacsony súly, a nagyobb méretek ellenére, ennek köszönhetően könnyedén át tudtam helyezni a légtisztítót a hálószobába vagy a gyerekszobába.

Végül, de nem utolsósorban elégedett voltam a dizájnnal, amely a legtöbb légtisztítóhoz képest nagyon jól sikerült. Ennek köszönhetően a légtisztító simán beilleszkedik otthonunkba, anélkül, hogy zavaró benyomást keltene. A távirányítót vagy a késleltetett indítást nem használtam túlságosan, de mivel folyamatosan elfelejtettem a készülékeket ki- és bekapcsolni, 12 óra elteltével jól jött az automatikus kikapcsolási funkció. Összességében ez a légtisztító nagyon jó benyomást tett rám, és szinte semmire sem tudok gondolni, amit hibaéknt említhetnék meg.

Beauty Relax IPL

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1

Légtisztító

Légtisztító és ventilátor egy készülékben. Minőségi szűrőrendszert kínál, nagy hatékonysággal, 12 sebességfokozattal, oszcilláció lehetőségével, dekoratív világítással, időzítővel, késleltetett indítással és praktikus távirányítóval.
Előnyök

 • Kiváló teljesítmény, érezhetően jobb levegő a háztartásban
 • Csökkenti a portartalmat
 • Kombinálja a légtisztítót és a ventilátor
 • Kellemes dizájn
 • Könnyedén hordozható
 • Egyszerű kezelés
 • Minimális karbantartás
 • Alacsony zajszint
 • Távirányító

Hátrányok

 • Magasabb ár

Rowenta QU5030F0 Eclipse 2v1
Légtisztító - 120 m3/óra légtisztító teljesítmény, 33 W fogyasztás, 48 m2 nagyságú helyiségekbe ajánlott, 60 dB(A) maximális zajszint, 32 dB(A) minimális zajszint, előszűrő és nagy sűrűségű részecskeszűrő szűrő, időzítő, teljesítményszabályozás, távirányító, kijelző, éjszakai mód és automatikus üzemmód

134 990 Ft áfa nélkül 106 290 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: ROWCV280
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB05
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információk

Háromféle sütit használunk weboldalunkon:

 1. Nélkülözhetetlen sütik Ezek elengedhetetlenek a weboldal és funkcióinak működéséhez, amelyek használatáról Ön dönt. Nélkülük nem működne a weboldalunk, például nem tudna bejelentkezni saját fiókjába, vagy bevásárlói listákat létrehozni.
 2. Analitikai sütik Ezek az Ön tevékenységeinek nyomon követésére szolgálnak adatelemzés céljából, mint például a reklámozás hatékonyságának értékelése, személyre szabott tartalom felajánlása.

A sütik feldolgozásának elfogadásával funkcionális és analitikai sütik kerülnek telepítésre arra az eszközére, amelyet a weboldal megtekintésére használ (az "Értem" gombra kattintva mindkét kategóriát elfogadja, vagy a "Beállítások" gombra kattintva a kategóriák közül kiválaszthatja az egyiket). A nélkülözhetetlen sütiket mindig telepítjük az eszközére, azaz még az Ön beleegyezése nélkül is, mert ezek nélkül a weboldalunk nem működne.

Itt visszavonhatja hozzájárulását a sütik használatához. Társaságunk által használt sütik kapcsán Önnek joga van: hozzáférni a sütikhez, törölni a sütiket, módosítani, hozzáadni és javítani, korlátozni a feldolgozást, és joga van panaszt benyújtani a NAIH-hoz. A jogairól itt talál további információt.

Az Adatvédelmi feltételek között még részletesebb információkat találhat a sütik feldolgozásáról.